Riktig kjærlighet?

I går ble jeg spurt om å være forlover for en venninne. Hun skal gifte seg med mannen hun elsker. Det er så romantisk, de planlegger dagen sammen, hvem de vil invitere, de snakker med hverandre. De vil at dette skal bli den perfekte dagen for dem begge! De lever i Norge, de har muligheten til et fantastisk liv!

camillaeskil
(bilde fra Camillas facebook)

Men det er ikke alle som har den muligheten som Camilla og Eskil til å oppleve kjærlighet. Bangladesh og Mali er de landene i verden som har de høyeste tallene for unge jenter som giftes bort. Av jenter som i dag er i alderen 10-17 år, vil omlag 82 millioner jenter ha giftet seg før de fyller 18 år. Noe av det verste oppå dette er at de ofte blir giftet bort til menn som er langt eldre en dem selv.  Vi snakker om menn på over 50 år, som gifter seg med en 15 åring. Hvor er det riktige i dette? Grunnen er at de eldre mennene har penger, de har råd til å betale medgiften til jentas foreldre. Disse unge jentebarna blir ofte utsatt for vold og voldtekt. De får ofte ikke skolegang, og blir gravid i alt for ung alder.

childbrideafghanistan
(barnebrud fra Afaganistan. Bilde er hentet her)

De fleste land har lover og regler på at barn ikke får lov til å gifte seg. Bruden må være over 18 år, og brudgommen 21år. Men dette blir sjeldent praktisert. Shikha Sharma, den gang 16 år, ble giftet bort til Ravi Kumar 28år. Dette var ett arangert ekteskap. Shikha er født 10 april 1988, men i papirene står det at hun er født 10 april 1986. Dette er også en måte å "lure" myndighetene på. 

Men Shikha's søster anmelder Ravi til politiet for kidnapping. Det endte opp med at brudgommen ble arrestert. 16 åringen ble sendt til et hjem for at hun var mindreårig og ville ikke ha noe med foreldrene sine å gjøre.

Likevel ender historien med at Ravi blir løslatt. Shikha ringer og sier at hun elsker mannen og at ekteskapet var helt frivillig. Grunnen til at hun godtok dette ekteskapet kan være mange, men flere av jentene ser på dette som den beste muligheten tatt tingene i betraktning. For hva slags liv er det egentlig som venter dem ellers? De føler de har noen som kan ta vare på dem. (kilde frontline)


childbride
(barnebrud på vei til bryllups sermonien. Bildet er hentet her)


Det får meg til å innse, at livet er så utrolig urettferdig. Jeg er glad på vegne av min venninne, men får tårer i øynene med tanke på alle de som ikke får oppleve kjærligheten på riktig måte.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits