......finanskrisa

Finanskrise? Jo da den er her enda.

Har du ikke merket det sier du? Ikke jeg heller. Jeg går fortsatt på kafé. Ok, kanskje jeg dropper å ta kaffe nr. 2. Men kafé det går jeg på. Jeg trener på treningssenter, det koster meg nesten 600kr måneden, når jeg kunne vært ute i skogen og løpt. Men likevel finner jeg det mer komfortabelt å trene inne. Jeg tar råd til det. Jeg merker ikke noe personlig til denne finanskrisen.

 

kaffe

 (illustrasjon: Loose threads)

Det er andre der ute som merker mer til den globale økonomien en det jeg gjør.

Da finanskrisen rammet verden var det ifølge Plan Internationals Jenterapport 2009 jenter i fattige familier som ble hardest rammet. Rapporten viser at hele 70% av de 1,5 milliarder menneskene som lever på under 1 dollar om dagen er jenter og kvinner.

 

dollar2
(illustrason: Loose threads)

Studier viser at hvis foreldrene mister jobben, blir jentene tatt ut av skolen før guttene for å settes i arbeid.  Så de kan hjelpe til med å tjene penger til familien. Det har de siste årene blitt en forbedring av jenters skolegang. Men selv om flere jenter får fullført utdannelsen er det fortsatt 62 millioner som ikke går på barneskole. Jenterapporten viser at  jenter som har fullført videregående tjener gjennomsnittlig 2000 dollar mer en de som kun har fullført barneskolen.

Igjen fører dette til at jenter som fullfører skolen, gifter seg senere. De får barn senere i livet(når kroppen deres er klar til det) de får sunnere barn og har større sjanse for å overleve. Igjen prioriterer de skolegang til egne barn.

Hele tingen her er at det er jenter som må satses på, de er fremtiden til økt skolegang og er med på å hjelpe flere en bare seg selv.

 

jenter

Plan kommer til å gi ut ny rapport hvert år fram til 2015. Jenterapporten 2009 handler om jenters økonomiske situasjon, og viser at på grunn av diskriminering I lovgivning og praksis, er jenter  dårligere økonomisk stilt enn gutter.

6 kommentarer

marte :)

12.10.2009 kl.16:26

Ah,så deilig ut!

mbeaa.blogg
SV; ja, de får i alle fall ikke meg på besøk.

guro tangen

12.10.2009 kl.16:53

Sv; Takk, håper jeg også :)

mildemilla

12.10.2009 kl.22:42

Liker at du skriver om "ordentlige" ting og ikke bare fjas! Jeg har meldt meg som bøssebærer for tv-aksjonen/care som er på søndag, så da håper jeg at mitt bidrag hjelper litt:)

SV: Jeg står gjerne på en liste over søte blogger:)

-BesteMamman!-MammaBlogg OSV-

13.10.2009 kl.00:35

Ja det kommer an på til meg også, kan blogge flere ganger.. Har

masse spørsmål på siden min.

Ja det blir kjempe koselig at henne kommer igjen, savner henne mye<3

Har du barn ? :D takk for at du skrev :) klem

Candygore

13.10.2009 kl.00:47

SV; mhmm, altformange som "følger" strømmen, og mange som er ganske like osv...

Hehehehh, jaaaa, men når de enste nerdebrillene man kan skaffe er noen til 200 kr,

så kjøper man heller et par billige solbriller og tar ut glassene ;)

Hehehhe, jaaaaaa, var mye tekst denne gangen, forkortet nettopp teksten da, Kanskje

jeg bare skal droppe de elskbare boksene mine XD <'3

Skriv en ny kommentar

hits