Ytringsfrihet

Hvem er det som bestemmer hvem som skal få lov til å si hva?
Jeg kom over en artikke på Humen right service sine sider, der de forteller om 4 kvinner som fikk 6 måneders fengsel for en artikkel de la ut på internett. De jobbet i magasiner, men fikk ikke lov til å publisere artikkelen sin der, derfor la de den ut på internett.
"Til Reporters Without Borders, sier Shirin Ebadi at de fire kvinnelige journalistene kun hadde skrevet artikler som kritiserte lovverk som diskriminerer kvinner. Ifølge Ebadi blir forholdene rundt ytringsfrihet stadig verre i Iran, melder wluml.org."

ordmakt
(illustrasjoner: Loose threads)

Vi som bor i norge er veldig priviligerte på dette området. Vi har ytringsfrihet, vi får lov til å uttale oss om det vi har lys til.
Alle vi som blogger har forskjellige meninger, og alle får lov til å si det på sin måte. Bruk de mulighetene dere har jenter! 

2 kommentarer

Maiken

16.10.2009 kl.16:56

ja det er flott at man kan si hva man vil! Men det går litt over styr her inne på blogg, har jeg fått med meg. mange som VIRKELIG får høre masse DRITT! og jeg mener det må være greit å være uenig med innlegg som blir lagt ut, men at det må gå an å har respekt og gi en konstruktiv tilbakemelding istedenfor masse dritt..

Men ja, vi er heldige! Det er vi virkelig.. enn å ikke få lov til å si hva man mener?? Ikke rart kvinner forblir undertrykt når slikt skjer...

Maiken

16.10.2009 kl.21:01

ja, ikke sant? Man kan nesten ikke ta til seg kommentarer som hverken er begrunnet eller "ordentlig".

Skriv en ny kommentar

hits