Selger kona for å betale ned gjeld

Dette er en av overskriften som møter meg på Dagbladet sine nettsider 24.10.09.
På landsbygda i Bundelkhand-regionen i India når innhøstingen nærmer seg, handler det om livsglede for mange kvinner. Hvis det er en dårlig høst, må mange av bøndene låne penger for å få økonomien til å gå rundt. Problemet oppstår når lånehaiene skal ha sine penger tilbake. Det er ofte skyhøye renter på disse lånene, og mange bønder klarer ikke betale tilbake med nok penger, derfor må selge sin egene kone og barn, for det er det innkreveren ber om. De har ikke annet valg når de ikke klarer å betale tilbake lånet i penger.

Det handler ikke bare om fattigdom når slik handel pågår, men også om hvor langt nede på rangstigen kvinnen er.
Når de blir solgt som slaver til rike menn. De blir utsatt for både psykisk og seksuell utnyttelse.

I en annen landsby i India av, har en reporter fra CNN snakket med en kvinne som ble solgt av sine foreldre for 14 år siden. Prisen var på 10,000 rupees, ca 200 dollar. På den tiden var hun 12 år, og følte ikke at hun hadde noen å gå til som kunne hjelpe henne ut av situasjonen. Derfor godtok hun bare sin skjebne. Situasjonenen er litt anderledes i dag, hun har sin egen datter, og vil ikke at det samme skal skje med henne. Datteren skal få lov til å gifte seg med akkurat den hun vil.

rosadamer
bilde // REUTERS/Pawan Kumar/Scanpix (jeg kopierte det fra dagbladets nettsider)

Bildet viser  "Gulab Gang" - "Rosa Gjeng", en gruppe som promoterer kvinnerettigheter i regionen. De er ca 10 000 medlemmer. Mange kvinner i regionen Bundelkhand i India blir solgt av mannen for å betale ned gjeld.

3 kommentarer

Martiiiz<3

30.10.2009 kl.14:27

Det er sykt altså, forskjellen fra land til land. II noen land så må kvinner dekke seg til, og alt mannen gjør er riktig. Hun har ikke lov til å ha kontakt med andre menn enn mannen hennes. Så hvis hun blir voldtatt så må hun straffes for det, fordi mannen ikke gjør noe galt uannsett hva han gjør.. Det er helt utenkelig.. :)

Jeg er glad det ikke er sånn i Norge !:))

Sv: takk :)) Ja, vi har et speilrefleks kamera fra før, men jeg har lyst på et eget. Er veldig glad i å fotografere dyr i natur så det må være et med bra linse.. :))

Ha en fin dag videre !!

-Martiz <3

Anonyme

30.10.2009 kl.14:58

Det er helt forferdelig at det faktisk er slik! Det verste er at det er slik mange steder, vi har det godt i Norge!

Så må jeg takke for fin og hjelpsom komentar på bloggen min! :-) Fikk mer peiling nå! Tusen takk :-)

PrincessHeaven

31.10.2009 kl.03:01

Sykeste jeg har lest noen gang.. Er så mye idioter der ute! Stor forskjell fra land til land! GRUSOMT!

Håper du får en fiiiiin Halloween:D

Skriv en ny kommentar

hits