Human trafficking

Human trafficking eller menneskehandel er en av de tre største kriminalhandlingene som finnes i verden, etter narkotika og våpenhandel. Det er vår dags slavehandel som foregår. Mennesker blir lurt, lokket og presset over landegrensen, bort fra sitt eget hjemland. De fleste som blir solgt på denne måten er kvinner og barn. De blir tvunget til prostitusjon og annen type tvangsarbeid.

 

Menneskehandel er en lukrativ bransje. I enkelte områder, som Russland, Øst-Europa, Hong Kong, Japan og Colombia er smugling kontrollert av store kriminelle organisasjoner.

 

"Stjålede" mennesker er vanligvis de mest sårbare og maktesløse minoriteter i en region. De kommer ofte fra fattigere områder hvor mulighetene er begrenset, de ofte er etniske minoriteter, og de ofte fordrevne som flyktninger selv om de kanskje kommer fra en bra sosial bakgrunn, klasse eller rase. Særlig kvinner er etterspurt til bruk i sexindustrien. Anslagsvis 600000 til 820000 menn, kvinner og barn er smuglet over internasjonale grenser hvert år, av disse er 70 prosent kvinner og jenter, og opptil 50 prosent  er mindreårige.

 

Menneskehandel er ulivlig i de fleste deler av verden, det finnes organisasjoner som jobber mot dette. OSCE (Organization for Security and Co-operation in Europe) er en av de sentrale byråene som slåss mot menneskehandel.

 Kilder: Wikipedia, Stopp menneskehandel, UNG

 

2 kommentarer

Kim

06.11.2009 kl.00:37

Det er helt for jævlig. Ufattelig vanskelig og gripe fatt i.

Spatz

06.11.2009 kl.00:57

Tusen takk, så snilt av deg :)

Skriv en ny kommentar

hits