Å være til bry, eller bry seg!?

Her om dagen leste jeg en blogg hvor eieren mente det var helt galt å fokusere så mye på u-landene som vi gjorde. Vise alle de voldsomme og fæle bildene av dem. Som sykt tynne barn med fluer rundt seg. Det var mindreverdig og nedrakkende. (desverre finner jeg ikke denne bloggen igjen nå for å linke til den)
På en måte er jeg enig i det han skrev, for det sto veldig bra. For her kommer vi fra Norge med filmkamera til en liten landsby som tydelig ikke har den samme "luksusen" vi har. Stikker  kamera oppi ansiktet på en liten, vakker og fillette jente. "Se så sulten hun er!"

På en annen måte er jeg uenig i det han skrev. De har ikke alle de samme midler og muligheter som oss i f.eks Norge til å bygge seg opp ett godt liv. De trenger hjelp til å komme i gang. Det kan være alt fra skolegang, til hjelpt til å kjøpe seg ett par geiter. Det er snakk om hjelp til selvhjelp. Det blir aldri direkte puttet penger i lommene til ett menneske "Gå og kos deg" Pengene går til nærmiljøet rundt. Derfor tror jeg det er viktig og riktig at vi bidrar. Vi må få opp de naive øynene som ikke ser.

Dette var også ett tema for snart 25 år siden. Husker du sangen "Sammen for livet" ? Kjente, norske artister gikk sammen og sang for sult i Afrika. Men det var ikke alle som var med på notene den gangen heller. Ole Paus var en av dem som kritiserte showet som ble holdt. Han så på det som popbransjens avlatsbegivenhet, og mente at man trakk større oppmerksomhet mot de deltagende artistene enn til nødstilte. Han sa nei til å skrive teksten til "Sammen for livet", og trakk seg til slutt ut av hele prosjektet.
Prosjektet samlet i 1985 inn 600 millioner kroner.

Hva tror du er best?
Skal vi bry oss, eller skal vi bare la ting være som de er?

3 kommentarer

Maria

27.11.2009 kl.20:02

BRY OSS!! Helt klart! bra innlegg :)

Lena Svindland

27.11.2009 kl.22:05

Jeg synes vi absolutt skal bry oss!

Jasmine ;*

19.12.2009 kl.10:43

Bry oss!

Skriv en ny kommentar

hits