Er du en ærlig person?

I går glemte jeg min kjære lue igjen på toget. Jeg ble så lei meg da jeg oppdaga det. Det er en nydelig pels lue som jeg har arvet av min bestemor. Hun kjøpte den på 70-tallet når hun skulle være fin og pynte seg. Nå bruker jeg den når jeg skal være fin og pynte meg.
Eller jeg håper jeg får mulighet til det igjen, håper bare at den dukker opp på hittegodskontoret til NSB. Hitill har de ikke fått den inn der. Jeg er bare redd for at noen har tatt den, det finnes nok av uærlige mennesker der ute som fant ut at dette var en fin lue, og beholdt den selv. Den har stor afeksjonsverdi for meg.

(til dere pelshatere: dere får bare hetse så mye dere eventuelt vill. Jeg har aldri kjøpt ett pelsplagg, men eier noen. Det er noe av det varmeste og deiligste jeg har hatt på meg. Særlig nå som det er nærmere ti blå ute. De pelsene jeg eier, har jeg arvet av min kjære bestemor. De er kjøpt lenge før jeg i det hele tatt var påtengt, og dyrene ville vært døde i dag uansett. Jeg har arvet dette istedefor å få en gammel, muggen, vase som ikke kan brukes til noe godt uansett...)


// jeg ser litt russisk ut på bildet ;)

Sånn ser den ut, hvis du har funnet den på toget som gikk (fra Kongsberg) til Eidsvoll i går ettermiddag blir jeg superglad for å få den igjen!

Hva gjør du hvis du finner noe på toget eller andre offentlige steder?
Beholder du det du finner eller leverer du det inn?
Jeg må innrømmet at hvis jeg finner votter, skjerf og lignende lar jeg det bare ligge. Men jeg har funnet lommebøker og mobiltelefoner. Hvis jeg finner en mobil ringer jeg opp mamma eller pappa. Da kommer man som oftest til en person vedkommende kjenner godt. Det har vært lett å da bare å avtale å legge telefonen i en butikk eller noe i nærheten.
Lommebøker har jeg tatt med meg hjem og funnet frem til eieren med å google navnet deres. Fant en senest i sommer, den var full av kredittkort, men ingen penger. Det viste seg at noen andre hadde funnet lommeboka først, tatt ut pengene og slengt den fra seg. Men han mannen ble så glad for å få igjen kortene sine, og jeg fikk en flaske vin. Det ble jeg glad for. Så alle ble glade :)

9 kommentarer

Så flink du er som gjør sånt når du finner verdisaker. Jeg har aldri personelig opplevd det, men jag hadde antagelig gjort det samme som deg. Og ja jeg er en dønn ærlig person : )

privjet

03.12.2009 kl.13:59

Så utrolig trist : / Sikkert ikke greit å miste noe så verdifullt! Du er ikke den eneste.

Jeg er en ærlig person, men finner jeg ting så følger jeg magefølelsen. Ta den eller lete etter eieren?

Telefoner og lommebøker gir jeg selvfølgelig tilbake !

eline-chama

03.12.2009 kl.14:39

sv: tusen takk!! :)

Paps

03.12.2009 kl.15:20

Skulle du få igjen lua må du kjøpe vin til finneren, da blir sikkert den personen også gla :)

03.12.2009 kl.15:28

Nei nei gå tilbake til den gamle headingen

missM

03.12.2009 kl.15:49

Pappa: Ja så skal klart den personen skal få vin :) Jeg blir overlykkelig om jeg får igjen den lua!

mildemilla

03.12.2009 kl.19:54

Håper du finner lua di! Den så varm ut, og det trenger man i disse dager:)

Jeg er nok litt som deg, småting lar jeg ligge, men finner man større ting må man prøve å få tak i eieren!

SV: Etter eksamen blir det (forhåpentlig) flere og jevnligere livstegn fra meg:)

alt som glitrer

03.12.2009 kl.21:53

åååå håper den kommer til rette igjen!

Cindy :)

04.12.2009 kl.02:11

Ånei, så dumt!! Håper du finner den igjen :(

Jeg tror jeg er ganske ærlig.. har flere situasjoner men kan nevne den mest nylige. Da var jeg og gikk midt i byen med noen venner, så går vi plutselig forbi ei SVÆR veske midt på fortauet. Jeg stoppa opp - og kikka om noen var i nærheten. Men det så ganske tomt ut. Så ut som en bil som hadde stått parkert rett der, men noen hadde glemt å ta inn veska i bilen.

Da gjorde jeg som deg, tok mobilen i veska og ringte til "pappa" og da fikk jeg nr til typen til dama som hadde mista veska. Og han kom og henta den.. jeg fikk 500 kr i finnerlønn :)

Deilig å føle man har redda dagen til noen ^^

SV: Jeg vet godt hvordan det er ja.. er skilsmissebarn selv - med foreldre som HATER hverandre den dag idag.. Men her var det mer slossing om hvem som skulle ha fri, istedefor om hvem som ville ha oss... Jessda. Så bra har min familie vært!

Men ja, jeg får prøve å feire litt på forskudd :)

*Klem*

Skriv en ny kommentar

hits