Pepperkaker?

Hvorfor i all verden heter det pepperkaker? Altså kake. Det er ikke mye kake i den tingen der. Der er jo en kjeks! Det burde hete pepperkakekjeks!
Jeg ble mobba på skolen i dag. Vi hadde en boks med pepper"kaker" stående på ett bord for alle til å ta. Så sier jeg; Kan du ikke sende meg en sånn kjekt? De andre knakk sammen av latter. Hahaha, det er jo en kake sier de. Men jeg vet de tar feil. En kake holder seg ikke til august 2010, og det gjør nemlig disse pepperkjeksene. Så jeg har bestemt meg at fra nå av heter det kjeks i min munn ;)

http://www.spar.no/spar/multimedia/archive/00000/Pepperkake_294d.jpg
// klikk på bildet for kilde

8 kommentarer

Cesca

08.12.2009 kl.10:40

Jeg har aldri tenkt over at pepperkaka faktisk er en kjeks, men du har jo selvfølgelig helt rett! Pepperkjeks it is, men mat som holder seg i mer enn et år uten å bli dårlig, er jeg uansett en smule skeptisk til - uansett hva den måtte kalles:)
Ja de er det. å det skal de så absolutt få lov til å være. Det er jo et tema som garantert lager litt oppstyr. Og mine meninger er vel kanskje til tider litt sære. Så jeg må vel tåle at jeg får litt pepper for det. Det er vel sånn det er å være blogger med sterke meninger. Og da lykkes man vel med det man driver med også.. eller hva ?

såh, min kjære, hva er dine synspunkter på saken?

Frank R
Enig! Jeg har også sett disse overskriftene så alt for mange ganger, og fått spm om det. Så da tenke jeg like godt at jeg kunne skrive et lite innlegg med mine meninger om saken. Jeg har til og med snakket med ei dame som jobber for lover og regler for dyrene på norske pelsfarmer. Meget spennende skal jeg si deg. Det beste med det hele var at det ikke en gang virket som at hun var i mot pels, men at det å jobbe mer for å gjøre levevilkårene for dyrene bedre ville løse mye. Såh, folk for si og mene hva de vil. Jeg står ihvertfall på mitt ;)

Pepperkjeks fra nå av ;)
Synes virkelig du har fått til en unik og spennende blogg ;) Det er derfor jeg leser den daglig. jeg er heller ikke ute etter å provosere og lage debatt rundt alt. Men ser det likvel viktig at jeg kan stå for det jeg mener, uansett hva folk måtte mene..

Paps

08.12.2009 kl.13:43

Heter det kjeksmanner også da?? De holder jo også lenge. Bra at du har fått tilbake gammel "overskrift"

Chalten

08.12.2009 kl.14:49

Jeg maa si meg enig med deg, det minner jo mer om kjeks enn kake. Saa synes ikke de hadde noen grunn til aa le.

alt som glitrer

08.12.2009 kl.18:01

skal vi spise pepperkjeks i kveld ? til baileysen ?

Malin Alise

09.12.2009 kl.23:29

Jeg har også lurt på hvorfor det heter pepperkake, men ikke av samme grunn som deg. På engelsk heter det jo Gingerbread - altså ingefærkaker. Det er jo mye mer logisk, for det smaker jo faktisk ikke pepper av de, men ingefær. I tillegg har du jo rett, det er kjeks. Så - ingefærkjeks! :)

Skriv en ny kommentar

hits