Så utrolig billig

Argentina og Buenos Aires er utrolig billig.
Det koster nesten ikke noe å ta en taxi. En tur gjennom byen koster 20-30kr. Det er jo ingenting.
Derfor ble den en del taxi!
Ene dagen spiste jeg 3-4 rettersmiddag med vin på en finere restaruant. Det kom på litt over 200kr pr person.
Og dette var en restarurant hvor de hadde egen vinkelner og egen potetkokk! (tenk, en som bare lager poteter) Fikk kjempestor biff, med deilige grønnsaker. Nydelig mat var det, og klarte ikke spise opp engang...
Ellers fikk du en god middag med drikke til rundt 50-70kr, hvis man er på litt mer budsjett.

Ene dagen tok jeg manekyr og pedekyr. Deilig etter en dag med slitene ben som hadde gått noen skritt.
Mens jeg var der fikk jeg også vaska og fønet håret. Aldri før har jeg brukt så lang tid på å føne håret. Selv gjør jeg det på 5 minutter for det tørker så fort. Men denne mannen tok seg flid, med føning og børsting. Var litt deilig. For alle disse tingene betalte jeg rundt 150kr. (siden jeg skulle ha fransk manekyr ble det litt dyrere)Bare synd jeg oppdaga dette stedet siste dagen, for jammen hadde de ikke masjasje også til ca 70kr for en time...

Jeg fikk også innvestert i en skinnjakke. Kjempefin og myk, av skinnet til en kalv. Den ble nesten skreddersydd til meg. Jeg prøvde en jakke på, men den var litt for vid nede og lang i armene. Pluss at jeg likte ikke gragen. Men det var null problem. Den ble sydd inn og opp og byttet krage i løpet av få timer. Så utrolig bra! Pruting er fult mulig i butikker, men da må du regne med å betale kontant. Jeg fikk min jakke til 500 pesos (750kr) Egentlig skulle de ha 690. Så jeg ble fornøyd og han i butikken ble nok enda mer fornøyd. Møtte på en lokal hyggelig dame som mente jeg ikke skulle betale mer en 250 pesos for en jakke i min størrelse. For her betlate man etter hvor mye skinn som var brukt. Men dette var den siste dagen min, jeg hadde ikke tid til å lete mer etter billige butikker. Så det fikk bare bli sånn, jeg var uanstt veldig fornøyd med den prisen. Måtte ha betalt 3-4 ganger mer for jakka i Norge.

Eneste er at man ble litt smågnien etterhvert når ting var så billig. Jeg begynte å "krangle" med en taxisjåfør om 2 pesos. som er 3kr. Når jeg tenker på det i etterkant er det ganske flaut. Men tingen var litt at jeg ikke ønsket å bli lurt. Man blir veldig fort lurt der nede. Og falske penger floerer, så det var litt derfor. Men jeg skulle jo bare gitt mannen sine pesos, og takket for meg...

8 kommentarer

Janne Kaldvansvik

23.01.2010 kl.02:59

Billig ja!

Man skal være forsiktig med penger, da man kan bli lurt ;)

Everest

23.01.2010 kl.03:15

Hehe dette minner meg om land som Thailand og Azerbaijan som jeg har vært i, der det er ENDA billigere enn det du skriver her=) Eller taxiene koster litt mer hah, men ellers veldig billlig=)

Malene Bjørge

23.01.2010 kl.04:10

Kjenner meg igjen med det å bli gniten for småpenger... vart sånn i India. :-)

Ellers blir eg reisesjuk igjen av å sjå detta!
Å så herlig da.. Vi liker det som ikke koster stort ja.

Ida

23.01.2010 kl.13:46

Kjæresten min skal bo i Buenos Aires fra februar til mai, og jeg har så lyst til å besøke han. Får ikke noe mindre lyst til å reise dit av å lese det du skriver :)

alt som GLITRER

23.01.2010 kl.15:45

oooo når skal vi til chile ???? gleder meg til å se hva du har shoppa og høre all sladderen :)

Hmm tærne dine så jo nesten noramle ut med pedikyr...hehehe eller kankje det er den tåskilleren som gjør det...( lager like stort mellomrom mellom hver tå ) :P

TONJE

23.01.2010 kl.18:55

Åhh...helt fantastisk :) Hvorfor reiser ikke jeg til sånne spennende land egentlig...

Mariann Johansen ♫♥♫

24.01.2010 kl.16:27

Ser ut som en helt fantastisk tur, flotte bilder! Den istappen så en smule skummel ut, hehe.. gratulerer med overstått! :)

Kjip på småpenger ja, vi ble sånn i Egypt. Dersom man betalte 20 kr for taxi, slapp man å prute, men om man gadd, kunne man prute det ned til 5 kr. Det gjorde vi alltid!! Det ble bare sånn, for vi syns egypterne var så utrolig grådige, og vi ble lurt flere ganger (for 25 kr... *pinlig å henge seg opp i*) Vi tok til og med hevn og lurte dem tilbake (*enda pinligere*) Til sammenlikning betalte en innfødt egypter 25 ØRE for den samme turen, så de tjente jo godt uansett, liksom - men likevel - hva er 20 kr for oss...?

Til mitt spinkle forsvar, kan jeg si at egypterne ikke var spesielt sympatiske mot turister. Hadde de vært det, skulle jeg gjerne gitt dem både 20 og 30 kroner ekstra hver gang..

Skriv en ny kommentar

hits