Hamam - Tyrkisk nytelse

Er man i Tyrkia så må man få med seg Tyrkisk bad som kalles  Hamam.

Det som skjer er at man sitter cirka 15 minutter i badstua. Så blir du hentet og ført inn i ett stort fliselagt rom. Her får man skikkelig 1001-natt følelse. På veggen er det ekorerte småfliser formet som blomster. Langs veggen er det steinvasker med nydelige små jerntappekraner. Midt i rommet står et stor "marmorbord". Den er varm, og man skal ligge oppå den. Så får man masse vann over seg, og man blir skrubbet med hampvott fra topp til tå. Etterpå får du et skumbad, mens du blir masert. Det er helt herlig, de finner til og med frem mellom tærne.

Dette gledet jeg meg utrolig til å prøve. Så jeg går ned til badet og snakker med en liten tykk mann om at jeg vil booke time. Han smiler viser en pris på kalkulatoren og sier "But for you, this price" Herlig, rabatter over alt. Jeg er klar til mitt første Tyrkiske bad.


//Fint tak å se på mens man nyter masasjen


Jeg kler av meg, beholder på bikinien, og blir vist inn i badstua. Etter en liten evighet blir jeg hentet ut og ført inn i steinrommet.

Til min overraskelse er det den lille tykke mannen fra resepsjonen som skal stå for min omgang i Hamam'en. Det er fryktelig ekko i rommet og engelsken hans er veldig dårlig. Så det blir mye peking og vising. Jeg har problemer med å skjønne hva han mener, men tror jeg gjorde det riktig på ett vis. Jeg ligger på magen og "smekk" der åpnet han stroppen på bikinitoppen. Det er jo for massasjen sin del, det går greit tenker jeg. Så må jeg snu meg, holder så godt jeg kan på toppen som delvis faller av. Men han har vel sett det meste før. Fordelen med å jobbe i sånn bad. Han fortsetter å skrubbe og skure på meg til jeg føler han når litt private deler, men det er vel sånn det skal være tenker jeg og føler meg stiv som en stokk. Han holder ikke på lenge, så det går greit. Det er nok noe med oss stive nordmenn også?

Massasjen fortsetter videre oppover mot ansiktet og hodebunnen. Det begynner å føles behagelig deilig, helt til han lugger meg! Hva er dette for noe? Lugging? Men det var egentlig ikke så ille... Jeg ble bare så overaska i det han begynte å dra meg i håret.

Så er jeg klar for neste del, jeg må skli meg fremover på steinplanten. Så hodet ligger litt utenfor, Jeg blir fylt opp med masse skum. Så maserer han ryggen min,  frem og tilbake. Det er så vått på marmorbenken at jeg også sklir frem og tilbake og kjenner at hodet mitt dunker i tissen hans for hvert gnikk han tar på ryggen min, fint...

Deretter er det klar for skylling. Jeg blir hjulpet opp for ikke å skli. Så blir jeg skylt. Kastet vann over hele meg, han drar ut bikinien for å få skylt grundig både her og der. Tenker på at jeg like gjerne bare kunne ha droppa hele bikinien.

 


//vasken, med de fantastisk flotte flisblomstene


Alt i alt var det en blandet opplevelse. Det var riktig godt, men jeg klarte ikke helt å slappe av. Egentlig burde man ta det to ganger, en gang for å finne ut hva man går til, så en gang for å bare nyte.


//her er jeg ferdig med badet.

 

13 kommentarer

just being anett

06.03.2010 kl.23:51

Haha..ler godt her nå :P

alt som glitrer

06.03.2010 kl.23:55

hmmmm ikke helt den samme behandlingen jeg fikk..men så er jeg ikke blåøyd og blond da :P hohoho

astrid katrine

07.03.2010 kl.11:30

hahaha:) dte hørtes jo deiligt ut! men ubehagelig med ein mann som nerme seg litt for mye:P

Bec@

07.03.2010 kl.15:46

Så utrolig fin blogg og masse fine bilder :))

Hanne

07.03.2010 kl.16:27

ÅÅh dette er bare helt herlig. Man føler seg så frisk og ren etterpå! Prøvde det for ca to år siden, og skal absolutt gjenta det hvis jeg får muligheten=) Kos deg!

Renate

07.03.2010 kl.16:49

Haha, det hørtes ut som en..merkelig opplevelse :p

Renate

07.03.2010 kl.16:58

Sv: Ja, det er sånn mye, gelé-aktige greier. Smakte ikke godt i det hele tatt, utseende bedro! Ja, jeg skal legge de ut når hun har tatt de :)
Jeg kjenner flere som har prøvd dette ja. jeg skal antagelig til Tyrkia i sommer så det skaal definitivt prøves.
BLI MED PÅ "MITT SKIP ER LASTE MED" , SISTE KOMMENTAR VINNER VURDERING!

Andrèa

07.03.2010 kl.22:03

jeg skal til alanya i april,gleder meg til gå i tyrkisk bad da ;D

andrea elise

07.03.2010 kl.22:03

jeg prøvde det to ganger når jeg var i tyrkia sist <3

siljekrosby

07.03.2010 kl.23:19

Sv: Takk! :)
sv; Ja, er vell ikke noe bedre enn en fin helg :)

Skriv en ny kommentar

hits