bloggPORTRETT: Marte Helene

 

Blogg: www.martehelenelundlangsholt.wordpress.com           

Navn: Marte Helene Lund Langsholt

Alder: 20 år

Bor: I Fredrikstad

 

1. Hvor lenge har du blogget og hvorfor begynte du å blogge?

Jeg studerer til allmennlærer og et av fagene vi hadde i fjor var IKT for lærere. Her var det et arbeidskrav å opprette en blogg og skrive et visst antall innlegg i løpet av semesteret. Da arbeidskravet var ferdig hadde jeg lyst til å fortsette å blogge, og valgte å fortsette på den bloggen jeg allerede hadde, da jeg ønsket å blogge om skolerelaterte ting.

 

2. Hvordan vil du beskrive din blogg?

Mine blogginnlegg omhandler stort sett ting som har med skole å gjøre. Det er rett og slett fordi jeg engasjerer meg for dette som framtidig lærer. Ellers skriver jeg om musikk ? orgel, da jeg jobber som organistvikar på si. Tror ikke det er mange som blogger om orgelspill i Norge (eller i det hele tatt), så jeg tror jeg har funnet min nisje akkurat der. Rare/morsomme filmklipp er vel også noe som preger bloggen min, da dette er et resultat av min rare/morsomme humor. Så kort sagt: bloggen min beskriver det jeg engasjerer meg for, uten å bli FOR personlig.

 

3. Hvilke blogger leser du selv?

De bloggene jeg leser er disse:

-       Loose threads www.loosethreads.blogg.no. Denne bloggen befinner du deg som leser på akkurat nå, så jeg vil anbefale å ta en ordentlig kikk etter at du har lest dette. Denne bloggen liker jeg fordi den appellerer til det kunstneriske, barnslige og nostalgiske i meg. Mange flotte bilder og farger. Ordentlig koselig og spennende å lese! Å lese denne bloggen gir meg den samme følelsen som jeg fikk som liten ved å kikke i bestemors kommode med masse spennende ting oppi.

-       Frk. Plosiv www.plosiv.net. Denne bloggen synes jeg er morsom å lese. Forfatteren skriver en salig blanding av satirisk, ironisk, tullete, søtsuppeklissete, artig og seriøst, og jeg digger den blandinga! Du vet aldri hva du får i neste innlegg hos Frk. Plosiv! (Skal også nevnes at hun er lærer, og derfor kjenner jeg meg igjen i mye av det hun skriver.)

-       Kristine Gangfløt www.kristinegangflot.blogg.no. Kristine er ei livlig jente som går i klassen min på allmennlærerutdanninga, og dette var opprinnelig grunnen til at jeg begynte å lese denne bloggen. Senere har jeg blitt ordentlig glad i/av å lese det ho skriver; veldig jordnært og til tider humoristisk.

-       Vestfoldgirl www.vestfoldgirl.wordpress.com. Denne bloggen kom jeg over tilfeldig en gang i tiden, og siden den gang er jeg daglig innom og leser det ho skriver. Samme begrunnelse som hos Kristine; veldig jordnært og til tider humoristisk. Dessuten også knyttet opp mot et pedagogisk yrke.

-       Karosi www.karosi.blogg.no. Silje Karoline, forfatteren av bloggen, går i basisgruppa mi på høgskolen, og er en av de morsomste og koseligste personer jeg vet om. Dette preger bloggen hennes, og derfor leser jeg den. Rett og slett.

-       Silje ? om trening og sånn www.siljemg.blogg.no. Denne jenta går også i basisgruppa mi, og er det nærmeste jeg har kommet tvilling/tvillingsjel vil jeg påstå, selv om vi egentlig er ganske forskjellige utad. Som hos Frk. Plosiv ? du vet aldri hva du får når du besøker hennes blogg.

 

4. Hva er en god blogg for deg?

Det er en blogg som har sin egen greie, ikke hermer etter "alle andre". Jeg interesserer meg svært lite i å lese rene moteblogger, selv om jeg egentlig er temmelig opptatt av mote. En god blogg har godt språk, ting å lese mellom linjene, humor og appellerer til en god følelse i meg.

 

5. Hva synes du er det fineste språket i verden?

Dansk. Nei, er nok ikke mange flere enn meg og danskene som syns dette, men allikevel. Det klinger som stemningsfull musikk i mine ører; digger kombinasjonen av snodige konsonantsammensetninger og annerledes bruk av vokaler.

 

6. Hvilke hobbyer og interesser har du?

Musikk er en viktig ingrediens. Spiller piano og orgel (kirkeorgel) og er mer eller mindre aktiv sanger i et ungdomskor. Dessuten er jeg dataavhengig ? ikke nødvendigvis Internettavhengig, men det å lage ting og utforske programmer. Lage kort, drive med bilderedigering av fotografiene jeg har tatt (som også er en slags hobby) og utforske pedagogisk programvare. Og til slutt må jeg ikke glemme å si at jeg er godt over gjennomsnittet interessert i matematikk, både i

hverdagen og i skolen.

 

7. Hvis du var et dyr, hvilket dyr ville du ha vært?

Jeg ville vært en ape. Jeg har alltid vært glad i å klatre, og det måtte vært vanvittig gøy å kunne slenge seg rundt fra tre til tre i en forrykende fart og med en presisjon av en annen verden.

 

8. Fortell om deg selv med kun fem ord!

Blid, entusiastisk, forelska, arbeidsom og mattenerd.

 

8 kommentarer

alt som glitrer

28.03.2010 kl.23:45

åå e elske bloggportett...finne nye favorittblogga..skal sjekke ut denne!

BrilliantBrunette

29.03.2010 kl.00:29

fortsett med bloppportrett, er alltid gøy å lese:)
Så fint. Moro dette her.

KRISTINE GANGFLØT

29.03.2010 kl.02:01

Marte er jo bare supersøøøt! :) Takk for det du skrev om bloggen min, Marte!!

Jeg og synes det er så flott med disse bloggportretta, også har jeg et ønske om et bloggportrett fra selve grunnleggeren av det, nemlig deg Marianne!! :) noen fler som er enig??

Sofie Sund

29.03.2010 kl.10:29

Sv. Takk :]

Marie

29.03.2010 kl.21:25

Takk for en kjempe fin blogg!

Lurte på om du kunne fortelle litt om linjen Visuell kommunikasjon? Snart søknadsfrist veitdu (:

Lurer for eksempel på om denne linjen gir litt breiere grunnlag innenfor kommunikasjon, enn en ren grafisk linje gjør. Takk på forhånd ^^

missM

30.03.2010 kl.11:18

Marie: Klart jeg kan, skal skrive noe som jeg sikkert får lagt ut om et par dager!

Marte

07.04.2010 kl.08:33

Takk for bloggportrett! :D Skriv gjerne bloggportrett om deg selv også, slik supre Kristine foreslo! :D

Skriv en ny kommentar

hits