Vakre filmer

Noen filmer er laget for å gi deg action og spenning, noen filmer er laget for å gi deg gleder og sorger, noen filmer er bare laget vakre.
Men så har du de filmene som bare rører noe med deg, du merker at de viser noe mer en bare det å være en film. Det er vakre farger som er med på å skape stemningen. Det er små ting som skjer i bakgrunnen som vi egentlig ikke skal se, men som er med i filmen likevel. For oss som faktisk ser dem er det flotte filmer. Gjennomførte filmer på alle måter med tanke på interiør, stil og klær. Det er fint å se på.

Amélie

Amélie fra Montmartre er en slik film. Den er laget i 2001, handlingen er lag til 1970-tallet, men likevel har det et tidløst preg over seg. Vakre små detaljer og ting som skjer. En fargerik film på alle måter.

I filmen møter vi unge Amelie som mister sin mor og vokser opp hos sin far. Så blir hun voksen, flytter til Paris og jobber som servitør på Montmartre. Hun tror på kjærligheten og små under i livet, som hun hjelper "skjembnen" med å komme frem til. Hun hjelper andre mennesker rund seg både med gleder, reiselyst, god mot de som fortjener det og uskyldige spøker på de som fortjener det. Hun hjelper andre med å finne kjærligheten, men finner hun sin egen?


Memoirs of a Geisha

Memoirs of a Geisha er en flim som bare må sees. En opplevelse fra begynnelse til slutt.
Filmen er lagt til 1930 tallet i Japan, hvor en far selger sine 8-9 år gamle døtre til et Geishahus. Her skal de lære hvordan en Geisha er. Men den ene søsteren blir ikke akseptert og blir sendt til et bordell istede.
Filmen forteller om hvor vanskelig det er å bli akseptert og få lov til å bli en geisha, for det er ikke for hvem som helst, og om forbud kjærlighet. Det magiske med denne filmen er måten de har brukt forskjellige lys og farger på. Vi følger stemmningen utrolig bra på denne måten. Hvor flott fargene er i begynnelsen, så kommer andre verdenskrig og Amerikanerene inntar Japan. Humøret blir mørkere og det blir også filmen.Sin City

Egentlig liker jeg ikke Sin City, men etter å ha lest bladet og tegneserien som filmen er baser på ble jeg litt mer imponert. For filmen er jo som en tegneserie. Det er grunnen til at den kommer med på lista mi, filmen viser det visuelle på en annen måte.
Eneste jeg har å si om denne filmen er å les tegneserien for så å se filmen.
Dogville

Lars von Trier har en helt spesiell måte å lage film på. Det kan vi se i filmen Dogville. Den ligner ikke på noen annen film jeg har sett. Selve filmen handler om småbyen Dogvill, et idyllisk sted hvor alle er snille og hyggelige. En dag kommer Grace til byen, hun gjemmer seg for mafiaen og mot at hun jobber i byen, har befolkningen gått med på gjemme henne fra mafiaens klør. Men Grace lærer den harde veien hva godhet egentlig kan være...

Dogville er laget som på en teaterscene. Det er ingen utendørsscener eller mye innventar. Husene og gatene er streker malt på gulvet. Likevel lever man seg så inn i filmen at man "ser" det ikke på den måten.


Breaking the Waves

Breaking the Waves er en annen film av Lars von Trier. Den ble laget før Dogville, men har likevel en anderledes måte å fortelle historien på. I denne filmen er alt delt opp i kapitler, det er som å lese en bok.

Filmen handler om den litt spesielle Bess som blir forelsket i oljeriggarbeideren Jan. Når Jan drar ut på sjøen for å jobbe ber Bess til Gud om at han skal komme tilbake for bestandig. Jan kommer tilbake, med brukket nakke. De kan ikke ha noe seksuelt samvær og Jan vil at Bess skal ligge med andre menn, for så å komme tilbake å fortelle om hendelsen. Bess tror at det er Gud som veileder henne, mens hennes handliger blir mer og mer avvikende.

En spesiell film om spesiell kjærlighet og spesielle mennesker.
http://1.bp.blogspot.com/_UbxkV9Zaf0k/SuNNXtZR0iI/AAAAAAAABag/e4Ym8_YdPU0/s000/18399314.jpg
These are som of the most beautiful films I know!

18 kommentarer

♥ A

21.07.2010 kl.12:07

har ikke sett noen av dem jeg :s

Dagens Outfit Norge

21.07.2010 kl.12:12

mangebra der ja!

:D

21.07.2010 kl.14:13

JEG ELSKER AMELIE FILMEN :D den er så bra :D
Har faktisk sin city,falt ikke helt i smak heller. men tanke på at det er laget basert på en tegneserie er jo det bra.

SV; Tusen takk for gratulasjonen på bloggen min..alltid koselig å få!

LO2G (Life of two girls)

21.07.2010 kl.14:23

Har ikke sett noen av dem :D

Susanne

21.07.2010 kl.14:32

Takk for filmtips! Skal sjekke ut de jeg ikke har sett ennå. Legger inn noen av mine egne favoritter som du kanskje ikke har sett :-)

Jeg er ikke redd - nydelig italiensk film som dessverre altfor få kjenner til. Jeg tror du kommer til å like det visuelle i filmen, den har helt fantastiske bilder!

Dinner Rush - mafiadrama fra restaurantmiljø. Et must om man er interessert i mat.

Adams epler - en herlig dansk sort komedie.

Sammen er vi mindre alene - med nydelige Audrey Tautou. Et must for alle som likte Amélie.

Alpha Dog - sterk film som visstnok er basert på faktiske hendelser . Kan sees gratis på Voddler :-)

<3madu

21.07.2010 kl.14:33

kjempefine filmtips og brae andmeldelser. :D fikk virkelig lyst til å se mange av dem! :D

astrid katrine

21.07.2010 kl.16:38

åå amelie<3

Kitty

21.07.2010 kl.16:42

Har bare sett Amelie av de filmene, og den var nydelig. Elsker sånne filmer som man bare blir varm av glede inni seg av å se.Får den samme følelsen filmene til Hayao Miyazaki, særlig "Chihiro og heksene".

kaia

21.07.2010 kl.16:47

lost in translation skulle definitivt vært med her..!

vargas12

21.07.2010 kl.18:47

Jeg elsker film og ser mye film. De vakre liker jegså, og hvem gråt ikke når feks prinsesse Arwen i "atter en konge" fikk sin konge?

Jeg ønsker å legge ved en link som viser 5 filmer som kommer på kino snart, men denne linken kan bli slettet av bloggeieren, jeg håper denne går gjennom sensuren;)

http://www.vargas12.com/2010/07/nye-filmer-som-kommer-se-klippene-her/

Vargas

Monica

21.07.2010 kl.19:08

The Fountain er kanskje den visuelt vakreste filmen jeg har sett. Anbefales virkelig. :)

Heidi

21.07.2010 kl.19:21

Tre farger-trilogien av Krzysztof Kieślowski må også være med!

Ellinor

22.07.2010 kl.08:41

åh, spennende :P har sett et par av dem, og fikk lyst til å se de andre. Du må ikke glemme 300 da :) det er jo også en veldig "pen" film - også er den tegneseriebasert den og!

The New Yorker

22.07.2010 kl.13:57

Interessant, herlig tips! Har hørt om de fleste, men har bare sett Geisha. :) Må se resten også :)

susanna strand

26.07.2010 kl.16:37

jeg elsker amelie!

Franz Ferdinan

26.07.2010 kl.18:55

Det er vel ikke helt tilfelle at Amélie er lagt til 70-tallet. Handlinga begynner jo med at ho ser Lady Diana dø på TV.

Loose threads

30.07.2010 kl.18:47

Franz: Jeg skjønner ikke helt tankegangen din. Prinsesse Diana døde i 1997, som ikke har noe med 70-tallet å gjøre... Det jeg mente er at filmen har et tidløst preg med 70-talls stil...

Skriv en ny kommentar

hits