En gang bakte jeg to gang

Jeg har jo helt glemt å legge ut bilder av disse lekkerbiskene.
17.mai bakte jeg jo 17.mai muffins, men jeg la aldri ut bilder av muffinsene jeg bakte samtidig.
De ble dritlekre og så gode. Så inneholder de en superhemmelig ingrediens, rødbeter. Nå tenker du kanskje æsj, rødbeter. Men tenk på gulrotkake som er så godt og populært. Denne røde grønnsaken har samme funksjon. Den gir fuktighet til muffinsen, så de holder seg lengre og blir saftige og gode.





OPPSKRIFT:
4 dl hvetemel
1 dl kakao (som jeg sløyfa i denne omgang for å få den fine rødfargen på cupkackene)
2 ts bakepulver
1 ts (ekte) vaniljesukker
2 dl solsikkeolje
3 dl sukker
2 egg
4 dl friske rødbeter (altså ikke de på glass) skrellet og revet.
1 sitron, skallet finrevet av


Forvarm ovnen til 170´C. Bland alt det tørre. Pisk olje, sukker og egg med mikser i en egen bolle i ca 5 minutter til blandingen er tykk og kremete. Tilsett rødbeter og sitronskall. Tilsett melblandingen og rør forsiktig sammen til alt er blandet.
Fordel røren i muffinsformer, så inn i ovnen i 15-25 minutter. Tiden kommer ann på størrelsen på muffinsformene du bruker.


Så har jeg denne kremen på toppen.

SMØRKREM:
100 g mykt smør/margarin
300 g siktet melis
1 ½ ss siktet kakao
1 ½ ts siktet vaniljesukker
3 ss sterk kaffe


//se på den herlige fargen, derfor valgte jeg å prøve uten kakao denne gangen. Ellers blir det jo sjokoladefarge på dem.

// Disse søte muffinsformene kjøpte jeg på Åhlens.

// smake når man bake, det er viktig.

// Ferdig i ovnen.
// nam, nam. Værsågod!

16 kommentarer

Shevonne

20.06.2010 kl.16:25

å, så herlige de var! Muffinsene mine ser ingenting ut i forhold til de der, haha x)
Yummy! De så kjempe gode ut!

Det må jeg prøve å lage!

SV; Ja,det er en fin bok å lese. Ganske sterk,fin og trist. Kjempe bra at deler av bokinntektene går til forskning/kreftforeningen.

//ja,vi jenter må greie å gjøre ting selv. =) Vi greier det meste så og si,bare å prøve seg fram det. Du greide å skifte bilbatteri selv! *klapp på skulderen*

Veronica

20.06.2010 kl.18:02

Jeg tviler ikke på at det var godt!! Rødbet er undervurdert. Pene ble de også!

astrid katrine

20.06.2010 kl.19:36

så fine de blei:) og, kjempe fine former^^

Camilla

20.06.2010 kl.20:28

SV: Ja Roma er helt fantastisk. Beste byen i verden! Kanskje jeg tar men mannedyret mitt dit for å feire. Siden det er så varmt der i juli kan det hende at jeg overrasker han med en Roma-tur i bursdagspresang. Åhh.. Valgets kval... Tur blir det uansett, både i juli og til høsten. Så da får jeg besøkt to fantastiske steder!

Fabulouscrazy

20.06.2010 kl.22:01

De ble veldig fine :) Nå fikk jeg skikkelig lyst på cupcakes. Må teste ut en ny spennende oppskrift snart.

kanskje, men jeg vet ikke

20.06.2010 kl.22:09

ååå, de ser ut som de smaker nam. rødbeter er kjempegode!

astrid katrine

20.06.2010 kl.22:39

me e framme på mandaegn så rekke kje det:/ kjipt.. jaja:)

foresten, kor kjøpe du friske rødbeter?:)

Kristine Gangfløt

20.06.2010 kl.23:06

SV: Ja, klart det skal være sånn. Er jo sommern:) Hehe!

De kakene så skikkelig gode ut :p

Veronica

21.06.2010 kl.01:47

Håper jeg også, men er forbredt på at det ikke kommer til å være så veldig mange som deltar. Syntes det er greit å prøve med en konkurranse allikevel, da :P

Og de muffinsene så serr yummeh ut!

TONJE

21.06.2010 kl.10:43

Åh, de såg rett og slett helt fantastiske ut :) Så genialt med å bruke rødbeter da. Absolutt verdt å teste ut tenker jeg.

alt som GLITRER

21.06.2010 kl.22:29

en gang var jeg så heldig å få smake 2 forskjellige sorter på en gang :) var knallgooode:) nam

Susi Brox Nilsen

03.07.2010 kl.17:53

OMG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Enya

10.08.2010 kl.13:34

De så dødsgode ut!

Men, du skrev (ekte) vaniljesukker. Hva mener du med det?

Og hva er i så fall (Uekte) vaniljesukker?

missM

16.09.2010 kl.01:12

Enya: Hehe, jeg er ikke helt sikker, men jeg tror at ekte vaniljesukker er laget med smak fra vaniljestang. Den "vanlige" på boks er bare kunstig fremstilt vaniljesmak. Men antar man får kjøpt ekte vaniljesukker også i velasorterte butikker...

Silje Silje

26.01.2011 kl.15:57

Med rødbeter i skal jeg prøve en gang! Jeg elsker jo rødbeter!

Ang vaniljesukker er det vanlig at det brukes vanillin, som utvinnes og lages av råttent tømmer. Kan bl.a gjøre følsomme adhd-barn til en tornado, og er rett og slett noe folk flest bør unngå. Ekte vaniljesukker er laget av sukker med vaniljestang/frø i, og smaker hundre ganger bedre! På butikken kan man se etter den stiptete grønne og hvite boksen med en indianer på. Det er ltt å lage selv også, bare ha sukker/melis sammen med vaniljepulver eller stang i et tett glass og la stå lenge :-)

Skriv en ny kommentar

hits