Hardangervidda på langs

Jeg har kommet hjem fra min seks dagers tur over Hardangervidda. Jeg fant en tur som het Hardangervidda på langsUT.no. Det så ut som en perfekt førsteganstur fra hytte til hytte.
Det var en nydelig tur, og vi var (stort sett) heldig med været. Turen ble på ca 80km og gikk fra Dyranut - Stigstuv - Rauhellern - Mårbu - Kalhovd - Helberghytta før vi siste dagen ende opp i Rjukan.

DAG 1
Etter en kortere tur på ca 4 timer endte vi opp på Stigstuv. Der hadde de god øl med hallingkast smak! Jeg fikk sove i 3. etg i køyesenga høyt under taket.


// Vi er på riktig vei.

// Øl med hallingkastsmak.

// Her sov jeg i 3 etasje.


DAG 2
Vi hadde en kjemepfin dag, med varmt vær selv om det var litt overskyet. Så vi brukte 6-7 timer på en 4 timerstur. Det var bare å nyte dagen og ta livet med ro. Dagens stopp var Rauhelleren.


// Viktig med pauser og avslapping når man er på tur.// Endelig fremme med Rauhellern.


DAG 3
Strålende sol i dag, så den turen som egentlig skulle tatt 6 timer brukte vi 10 timer på. Men da skal det nevnes at vi hadde to gode pauser på en god time hver, pluss masse småstopp. Vi ville bare nyte dagen og nyte fjellet. Men vi kom til slutt frem til dagens mål, Mårbu.


// Slik ser man ut etter å ha forsøkt å krysse en myr tørrskodd. Forsøket var misslykket....// Fjellspa, herlig å dyppe slitne ben i en kjølig bekk.

DAG 4
Det viste seg at fra Mårbu og over Mårfjorden gikk det båt. Etter 3 dager med gange fristet dette veldig for slitne føtter. Derfor sto vi opp tidlig for å rekke båten over til andre siden. Nå var det plutselig bare ca 1 time å gå til Kalhovdhytta. Vi fant oss en nydelig plass i lyngen hvor vi bare la oss ned for å døse og bli solbrent.
// Her nyter man bare livet.

// Så ble vi tørste og måtte komme oss frem til Kalhovd.


DAG 5
Etter en dag med pause var vi på nytt klar for en 6 timerstur. Det skulle vise seg at denne dagen var ikke like trivelig som de første. Vi måte krype til korset og ta på oss regntøy. Etter som det begynte å regne mer og mer, gikk vi fortere og fortere, så allerede kl 16 var vi fremme med siste hytte som var Helberghytta. Dette var en selvbetjent hytte. Det var en hyttevakt der, men ellers måtte vi ordne alt selv. Var like hyggelig det også!

// Så kom regnet

// Hyttekos med kortspill.


DAG 6
Siste dagen var en kort etappe. Turen skulle ta ca 2,5 timer. Men været var fortsatt dårlig og det småregnet og blåste hele tiden. Vi fant ut at hvis vi satte opp tempoet ville vi rekke en tidligre buss hjem. Da vi kom til Rjukan gikk det en svevebane ned fjellet. Det var gøy å "gjøre noe annet" en å gå. Vi slapp en slitsom nedoverbakke med slitne lår og som ekstra bonus rakk vi bussen hjem tidliere.


// Setter opp farten for å rekke bussen hjem.

// Svevebanen ned til Rjukan.Reiseblogg2010


11 kommentarer

Fabulouscrazy

31.07.2010 kl.00:16

Å det ser ut som dere har hatt det kjempekoselig! :) SÅ deilig å være ute når det faktisk er fint vær. Morsomt at du tok med fisheyen hehe.
Å så herlig dette så ut da. Jeg har bare kjørt over Hardangervidda i år, men dette fristet til en høstferie, maybe...

Pia

31.07.2010 kl.08:42

Så fine bilder! Det er koselig å dra på slike turer :)

Hvilken linse bruker du på kameraet ditt? :)

astrid katrine

31.07.2010 kl.10:00

så herlig!:) det såg veldig kjekt ut! og ikkje minst e det jo god trening;)

Renate

31.07.2010 kl.11:10

Flotte bilder, Marianne!! Ser ut som en bra tur :)

astrid katrine

31.07.2010 kl.11:17

det e greit^^ men det ekje før om et døgn an stenge da;)

mildemilla

31.07.2010 kl.12:05

Ja, du vet, sommer og sol tilsier at tida brukes ute og ikke på internett;) Ser ut som en riktig flott tur! Jeg for min del har bare hatt tid til småturer i skogen, men de blir til gjengjeld fylt med markjordbær:)

Terje Asphaug

31.07.2010 kl.15:40

Ser ut som en fin tur :)

Var også innom Helberghytta og Kalhovd tidligere i sommer. Likte godt Helberghytta (uten hyttevakt når vi var der) som hadde et godt matlager ;)
Aw.Så utrolig fine bilder! Ser ut som dere har hatt en kjempe fin tur!

SV; Så fint! Masse fine bilder ovenfor i innlegget!

TONJE

01.08.2010 kl.16:04

For en fantastisk opplevelse det der må være! Nydelige bilder også :)

Mina

01.08.2010 kl.23:05

Det så ut som en deilig tur! Jeg hører turjakka og fjellstøvlene rope på meg fra loftet.

Skriv en ny kommentar

hits