Hvordan skille gull fra ræl...

En venninne sier til meg: "Hvordan i all verden klarer du å finne så mye fint på loppemarked? Du må lære meg hvordan jeg kan skille gull ut i fra alt det rælet som finnes i gymsalene". Jeg måtte le, men det var jo et hyggelig "kompliment"
Så måtte jeg tenke litt på hva jeg gjør når jeg er på loppemarked. Det er ikke alltid jeg finner noe, men innimellom dukker det opp ting jeg ser på som godbiter.

Det er alltid lettere å se pene ting når man ikke ser det sammen med alt "rælet" som min venninne nevner. Så her er kunstykket å finne det man leter etter. Men det er også forskjell på hva jeg synes er pent og hva du liker...
Jeg har ofte tenkt litt på forhånd hva det er jeg leter etter. For en tid tilbake var jeg på leting etter et respatexbord. Derfor gikk jeg alltid først til møbelavdelingen når loppemarkedene åpnet, for å se om kanskje min skatt lå der.
Det kan være lurt å være tidlig ute, men det er ofte også fult kaos da, så det kommer ann på hva man orker, og hvor lyst man har lyst på eventuelle ting.

Men her er noen tips fra meg for å finne "gull"
* Tenkt litt gjennom på forhånd hva du leter etter (rammer, lamper, kitsch figuerer, bilder)
* Vær forberedt på å måtte lete litt, ikke tenk at du blir å se noe fantastisk med en gang du kommer inn.
* Hold opp tingen du ser på, få den bort fra de andre tingene. Dette gjelder både klær og gjenstander.
* Tenkt deg hvordan denne tingen kan få en kul plass hjemme hos deg.
* Du kan kjøpe "feil" .Men det var på loppemarked og kostet jo ikke så alt for mye. Jeg har en kasse med ting som skal tilbake til loppemarked. Her er det snakk om resirkulering ;)

 


// Denne kitsch figuren har jeg fanget opp på et loppemarked.

// Ved et par tilfeller har jeg faktisk sett en sånn bladholder på loppemarked. Tipper den er fra slutten av 70,- midten av 80-tallet. Da var bambusmøbler veldig inn. Jeg fikk min av mamma da de flyttet, så dette er et familieklenodie som bare hadde gjemt seg på loftet i noen år ;)

// Telefonen gjør ingen nytte, jeg har ikke hustelefon en gang, hadde jeg hatt det, ville nok denne ha fungert. Men nå synes jeg den fungerer som en fin dekorgjenstand. Man kan like godt pynte med en telefon som med en vase.

// Globusen er meg veldig kjær, ble så glad da jeg fant den. Det er nok den fineste lampen jeg har.

 

------------------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

 

 

15 kommentarer

Lene

03.11.2010 kl.08:49

Takk for gode råd. Skulle berre ønska at det var loppemarked her i byen, er alt for sjeldent.

Wendys

03.11.2010 kl.09:46

Det er sant. Man må liksom lære seg å "se". Jeg burde kommet meg ofte ut på slike skattejakter. Det er så mye lekkert som man ikke får tak i andre steder :)

SV: Å for en positiv innstilling du har :) Jeg må lære av deg.

Veronica

03.11.2010 kl.09:48

Åh fæle telefonen! Tror mormor har en sånn også... der skal jeg nok få plukka opp en del "ræl" som sikkert egnes til å gis bort til dere som samler på sånt.. vil man ha sær pynt så skal ikke jeg nekte dere det ;)

Gode tips! Jeg har stort sett i bakhodet at jeg vil ha ok bøker eller noe artig kjøkkenutstyr, men det er to ekstremt store kategorier har jeg funnet ut så det er jo håpløst..

Veronica

03.11.2010 kl.09:59

sv: så var det jo så klart kommentart og jaja, er det ikke koselig med to kommentarer!! Men jeg lever jo fra før på rein mat (så f eks ikke noe ferdigmarinert fryst kylling her - jeg kjøp rein, men har egentlig sluttet å kjøpe kylling da.. :/ ) og du kan jo selv se på prisforskjellene på sånt. Husker first price alene skulle ha 150 kr eller noe for 2 kg, ok, sikkert billig per filet, men dyrt å handle inn...

reine grønnsaker er jo grisedyrt. Øko-grønnsaker prøver jeg så langt jeg klarer, og synes det meste er verdt pengene da..

Ja vegetarprosjektet ditt, du har ikke tenkt å blogge om det? Etterpå? Må jo bli mye nøtter da kanskje, DET er dyrt i norske butikker. Sukk. Går på tyrker-butikken jeg. Ok, det er ikke økologisk og rått og alt de aldri har hørt om, men skal du ha en pose HER OG NÅ, så duger det jo, Iherb er vel uansett best.

Jeg blir jo glad om jeg får en effekt på midja og, men så lenge kropp og mage ellers roer seg ned så blir jeg veldig, veldig glad. Eter fra før et litt "begrenset" norsk kosthold pga verken smaksløker eller mage orker brød døgnet rundt - sånn sett så er det aller mest disse praktiske "hiv noe pålegg på og et"-brødskivene jeg savner (skal bake straks :D er så mye godt lavkarbo å velge i), og pasta!! resten kan jeg klare meg uten litt. Så får vi se etter nyttår ;). Men som sagt, sjela griner av tanken på å måtte droppe all slags rart godteri og snacks fordi jeg kommer til å føle meg elendig av det.... der har du mine prioriteringer ;)

anguavonuber

03.11.2010 kl.10:03

Kjempe fine bilder ;D

Silje Silje

03.11.2010 kl.10:31

Det er akkurat en sånn globus jeg ønsker meg <3

astrid katrine

03.11.2010 kl.13:13

så lenge ein bara leite litt og klare å se der ein ska se og ikkje bara "rotet" finne ein som regel masse fint:D

Fabulouscrazy

03.11.2010 kl.17:28

Det er også lurt å tenke seg om tingen lett kan vaskes og få ett nytt utseende. Det har jeg sett på flere krystallting jeg har kjøpt. De så kjedelig og matte ut før de fikk en runde i oppvasksmaskinen.

Sunniva!

03.11.2010 kl.17:50

Veldig fine tips. Jeg er ikke så ofte på loppemarket, men skal ha disse tipsene i bakhodet:-)

Goose

03.11.2010 kl.19:53

Du er flink. Jeg tror forresten det bare er et talent. En egen skill liksom ;) Deg og Wall-E, deg og Wall-E <3

maria

03.11.2010 kl.20:28

Så utrolig masse fint du klarer å finne. Jeg må virkelig gå mer på lobbemarked, men kan finne så trolig mye fint der :)

SV: Tusen takk! haha.. så merkelig egentlig, kanskje vi tenker litt likt da? :D

TONJE

03.11.2010 kl.20:38

Flotte tips det der :)

marianmjaanes

03.11.2010 kl.21:05

Du har en kjempefin blogg!

Maria

03.11.2010 kl.23:07

Åååå.. prikk lik den bambus bladholdern har jeg. Tror den er fra 70 tallet ja og den har vært der helt siden jeg var liten. Pappa har villet kaste den mange ganger, men jeg har beholdt den så nå står den på rommet mitt. Litt morsomt :) Visste ikke du var fra Tromsø, men jeg synes det var en utrolig fin by. Vakkert med alle fjellene rundt, selv om det var temmelig kaldt og surt når jeg var der ;)

Elisabeth

06.11.2010 kl.19:33

Jeg har også en sånn telefon! Den står foreløpig bare til pynt, men den dagen jeg blir "voksen nok" til å ha hustelefon, så skal den plugges i veggen og ringes med! :)

Skriv en ny kommentar

hits