Min uke som vegetarianer

Forje uke bestemte jeg meg for å prøve noe nytt, nemlig å ikke spise kjøtt. Det har ikke noe med at jeg synes synd på dyr at jeg skulle holde meg unna kjøtt, men heller for å opplyse meg selv om andre matalternativer som finnes. Det viste seg å være mye godt. Egentig skulle jeg prøve meg som veganer, men det ble litt for "hard" start, måtte bli vegetarianer.
Jeg har uansett laget og spist mye god mat som rødbetebiff, falaffel, grønnsaksuppe, gulrotburger, gryterett, hjemmelaget salsa og guakemole og har fått servert verdens beste pai med hjemmelaget pesto samt masse salater.
Det har vært en god og mettende uke, jeg har ikke vært noe sulten. Som mange sikkert tenker om det å være vegetarianer, at man bare spiser salater og er konstant sulten.


//Gulrotburger med hummus og superhot salsa, jeg var litt ivrig med chilibruken....

 

Men det jeg synes har vært litt vanskelig med denne maten er at man må planlegge ganske mye. Bønner, kikerter og linser må alt bløtlegges et døgn før det taes i bruk, det er ikke bare å stikke innom butikken og kjøpe med seg. Spirene jeg skal ha i salaten må få noen dager på å gro først. Og alt av dressinger og puré og lignende skal i stavmiskser eller knuses, moses og lages. Det tar nok litt lengre tid en med "vanlig" mat, men jeg vil tro man får igjen for det. Jeg kunne sikkert ha kjøpt ferdige bønner og lignende på boks som er i lake, men da synes jeg litt av poenget med den sunne maten er borte.

Jeg er klar over at man ikke blir vegetarianer på en uke, at man må nok prøve lengre. Men jeg kommer helt sikkert til å lage mye mer vegetarmat en jeg har gjort tidligere. Det jeg har "lært" er at det finnes mye god vegetarmat og noe jeg helt klart blir å spise mer av.


// Fantastisk god høstsuppe.

// Digg veggis snaks.

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

 

 

17 kommentarer

Tusenbloggen ^.^

08.11.2010 kl.19:09

Så kult! Det vil jeg og prøve en gang :)

Pia

08.11.2010 kl.19:16

Så morsomt:) Skjønner hva du mener med at det tar lengre tid å forberede maten, men jeg synes det er verdt det:) Jeg synes det er mye mer smak på vegetar mat. Spesielt vegetar pizza. Det finnes mange alternativer om man trenger mat som er lettere å lage også. www.vegetar.com har mange gode tips! Kos deg:)

snoopy94

08.11.2010 kl.19:44

Høres litt gøy ut ;D Da blir det liksom ikke maten man pleier ha til vanlig :P

TONJE

08.11.2010 kl.20:37

Artig konsept, og absolutt ingen dum ting og prøve ut :) Forresten, hvordan får du den setningen under innleggene dine angående bloglovin til ligge der fast?

Silje Silje

08.11.2010 kl.20:44

Så flott å høre du syns det gikk greit! Og planlegging av måltider, velkommen til min verden! hehe.

Veronica

08.11.2010 kl.20:59

Hm, jeg tenker at GoGreens pappkartonger er greie å ty til? Til nød ihvertfall, en boks koster vel kanskje det du får 3 kg tørre bønner for på innvandrerbutikken :P.. så i lengden er det jo dyrt, muligens man taper noe næring og.

Skader absolutt ikke å tenke vegetarisk, av mange grunner. Har jeg ikke kjøtt så har jeg alltids masse grønnsaker, sopp, og sikkert en liten snabb ost (det er garantert opptil flere snabber ost i kjøleskapet her... :P), så blir det noe gratinert eller pasta eller noe sånt, og det metter jo det og. Nøtter er også undervurdert til middag!

Stekt pasta (kok ferdig eller bruk reste-pasta, stek i olje og krydder), med grønnsaker, olivenolje og sitronsaus blir jo plutselig VELDIG godt, og vegansk!! Synes ost nesten ødelegger litt der, og det kommer fra MEG...

Og jeg har alltid noe å lage til middag. Har jeg ikke dette, så har jeg sånn. føler flere venner tenker litt "ååh hva skal jeg lage til middag, jeg har ikke kjøtt!" "ja har du grønnsaker da?" "Ja!" "da har du jo middag!!"

Jeg tror jeg har laget det meste av "normal mat" vegetarisk, til gode å lage skikkelig veggisburgere dog.. ser for meg å være lat og ta en portobellosopp der men.. de ser jeg aldri. Tror jeg han noen oppskrifter på bønneburgere, men kommer aldri igang :P...

Elins lille hi

08.11.2010 kl.21:02

Sikkert ikke så dumt å ikke spise kjøtt i perioder, men jeg tror ikke jeg hadde greid det lenge hehe.

Sara Marie

08.11.2010 kl.21:40

mmm, grønnsakssuppe er noe av det beste jeg vet :)

bente

08.11.2010 kl.21:55

Nomnom, veggismat! Der var det mye godt :D Jeg pleier å kjøpe hermetiske bønner og kikerter, tror ikke det er mindre sunt en tørre? Uten at jeg er 100% sikker :P Linser behøver iallefall ikke å bløtlegges, men jeg pleier å kjøpe hermetiske der også siden jeg alltid har en tendens til å koke de i hjel, hehe.

Nina C.

08.11.2010 kl.22:28

Ja,det er vel kanskje en tilvenningsak, gå gradvis over. Det er mye god vegetarianer mat. en i klassen på studiereisen jeg var på tidligere i år, var vegetarianer,og hun spiste masse god mat.. eller det så godt ut=)

Ragni

09.11.2010 kl.11:44

Så gøy! Jeg har vært vegetarianer i cirka 13 måneder nå, og det er helt herlig. Jeg har ikke angret i så mye som et sekund. Og tenk så fint det er for kroppen, dyra og miljøet!

(Bare ved å kutte ut kjøtt én eneste dag i uka sparer du kloden for 170 kg co2 i året!)

Kunne du kanskje ha delt noen av oppskriftene dine? Jeg er alltid på jakt etter nye ^^

Sunniva!

09.11.2010 kl.15:28

Vegetarmat er kjempegodt. Jeg er ikke vegetarianer, men kunne godt prøve meg på det feks i en uke som du:-)

Martine

09.11.2010 kl.18:12

Det kan jeg tenke meg å prøve en ukes tid også! Men må vente til jeg har litt mer til og overskudd til å gjennomføre det på ordentlig måte! ;)

astrid katrine

09.11.2010 kl.20:37

kult!:) eg ekje vegeterianer, men det e kje kvar dag eg ete kjøtt. e nok flere dagar eg ikkje gjere det! ekje så glad i det nemlig:)

Renate

09.11.2010 kl.21:44

Har tenkt på å prøve det selv! Ser så godt ut, og så er det sunt og bra med tanke på dyrene, miljøet osv. Meen, jeg spiser jo bare kylling/kyllingkjøttdeig uansett, så jeg har vel egentlig endt opp med at det kanskje ikke var så veldig mye vits..og så er jeg også veldig glad i kylling..hehe. Men kjøttfri uke nå og da burde jo gå bra.

Marienborg

10.11.2010 kl.00:36

Nam! Kjenner at gulrotburger-bildet lager vann i munnen! Må helt klart prøves ut :-)

Marte

10.11.2010 kl.12:19

Prøvde meg også på en veggis-uke i fjor en gang. Det eneste "problemet" jeg møtte på var egentlig: Hva spiser en når en er på farten og er litt sulten? (Der jeg vanligvis hiver i meg ei pølse eller no slikt no..)

Men ellers gikk det jo greit! (For en uke... ;)

Skriv en ny kommentar

hits