Nydelige hjemmelagde sjokoladekuler

I fjor lagde jeg disse sjokoladekulene. De ble en stor suksess, alle likte dem og de smeltet i munnen. Derfor lagde jeg de i år igjen. De er superenkel og smaker så godt.






OPPSKRIFT:
3,75 dl sukker
125 g smør
3 ss kakao
1ts vaniljesukker
1,25 dl melk

Ha alt dette i en gryte og ta av platen i det massen når kokepunktet.
Så har du i:
5 dl havregryn
2,5 dl musli
2,5 dl kokosmasse

Bland sammen og la det stå og avkjøle seg før du ruller det sammen til små kuler. Så ruller du de ferdige kulene i kokosmasse, så de får et fint hvitt lag. Deretter skal de til avkjøling



 

---------------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

 

 

14 kommentarer

VRM - Inspo, interiør & HTML

05.12.2010 kl.19:22

Nam nam, slike julekuler lager jeg og;);) Når disse "mekkes" så vet man at det er jul!! ;)

Gunn Berit

05.12.2010 kl.19:29

Ja jeg har også lagd disse-jummi :) Jeg elsker å lage sara bernard også-mmm ble litt sugen nå kjenner jeg :)
*sikle* fikk lyst på de nå. hehe. kanskje prøve ut det en dag til uka=)

alt som GLITRER

05.12.2010 kl.21:09

nam nam nam nam smaksprøve ??

Med andre ord

05.12.2010 kl.21:11

Dette er akkurat noe sånt jeg har vært på utkikk etter. Har kjøpt noen koselige julegodtskåler som jeg skal gi til et par venninner med hjemmelaget julegodt i til jul. Denne oppskriften ser ut til å være midt i blinken... Hvor mange kuler rekker denne oppskriften til?
Svar| det er bra! :-)

Goose

05.12.2010 kl.21:59

et velkjent kjøkken, hehe. De var meget gode, litt farlige egentlig;)

Marte

05.12.2010 kl.22:04

Åh, flashback! Husker jeg skulle lage omtrent slike kuler da jeg var kanskje.. 10 år? Tenkte det var greit å lage, siden de ikke måtte stekes..

Lite visste vel jeg at smøret måtte smeltes før det ble blandet i..

Resultat: Kuler, med klumper av smør i. Herlig!! haha.

Veronica

05.12.2010 kl.22:08

haha uff jeg leser for mange supermatblogger til å la meg friste ! xD! og med KILOVIS svenskegodis så tror jeg igrunn jeg har i hus til ca neste jul, så jeg gidder ikke å lage så mye tror jeg...

Men jeg er svak for sprø ting (kanskje i dobbelt betydning av ordet sprøtt ;P..), og far min fant et år ut at han skulle lage sånne risboller av puffa ris med sjokolade på vet du? bare med corn flakes. Salt, søtt, sprøtt, sjokolade. Superdigg. Kjempelett, bare å smelte sjokolade (aller helst mørk ellers blir det for søtt for meg), ha i corn flakes og lage klumper. Man trenger faktisk ikke noe mer. Vet den samme typen snacks ofte lages med både egg og kokosfett har jeg sett, men det er bare ekstra. Muligesn de blir litt hardere, men bare et dem rett fra kjøleskapet så ;)

Sv: dadaisme ja, der har vi noe hahahaha! skal jeg kalle neste vandalisme jeg er involvert i. Tenker på noe Adam Savage fra Mythbusters sa, han ville kalle det de gjorde for Absurdism, når de lagde seilbåt av gaffateip.

Martotopia

05.12.2010 kl.23:27

sv: slik er det hos oss også (: Gåvene er kjøpt for lite pengar, somoftast brukt eller miljøvennleg (som body shop produkt og liknande), eller ei form for arv. I fjor fekk eg oldemors kvardagssko av mormor og morfar, frå 1930. Ho er eitt av mine største forbilete, og så merkeleg og magisk fint, at skoa hennar passa akkurat mine føtter. Eg finn til vanleg aldri sko som passar. Høgdepunktet på julafta er kyrkja, og juletregongen (som varar i evigheiter og alle er hoppande med, fnis).

m! åh, eg gler meg til eg skal begynne å bake frå den 13 desember og mot jul (:

Veronica

05.12.2010 kl.23:37

Tusen takk! :D

Å, det så supergodt ut!

almighty

06.12.2010 kl.09:37

Gidd å frist da på en mandags morgen =P

Ser skikkelig godt ut :D

Marianned

06.12.2010 kl.10:36

De så kjempegode ut! Mmm :)

Har du servise fra Höganäs? Syntes jeg kjente igjen den grønne tallerkenen :)

Marienborg

06.12.2010 kl.15:02

AH, disse hadde jeg helt glemt! Det var det eneste amn fikk lage alene da man var små.. Gjett hva som står på planen i ettermiddag?! Takk for tips :-)

Skriv en ny kommentar

hits