Spis hvitløk sa damen

I dag har jeg vært på butikk-ekstra-jobben min. (man blir ikke rik av å være nyoppstartet design bedrift, så man må ha litt ekstrajobb ved siden) I tillegg til å være på butikken har jeg blitt forkjølet. Sånn tett i nesa og en rusten hoste. Ikke så ille, jeg kan fortsatt fint være ute og dra på jobb. Men det blir jo til at jeg så klart må hoste når det er kunder der også.

Så  betjener jeg en søt gammel dame som får med seg at jeg har blitt litt forkjølet. "Vent litt" sier hun, og fisker noen drops opp av vesken sin. "Disse hjelper" sier hun, og jeg tar imot. "Du må spise hvitløk, masse hvitløk. Det hjelper også mot forkjølelse"


Så til middag i dag skal jeg følge den gamle damens råd.
Det blir ovnsstekte grønnsaker med en hvitløks og chilimarinade. Det må jo bli bra. Jeg tar de grønnsakene jeg har i kjøleskapet. I dag befinner det seg, poteter, gulrøtter, kålrabi, papirka og løk. Kutter opp i biter og drysser oljemarinaden over. Så strør jeg grovt havsalt på før jeg sette den inn i ovenen!
Til "dessert" skal jeg ha flytende C-vitamin med honning i. Det fungerer som te, hell over varmt vann, ha i honning og nyt. Smaker veldig godt. Blir jeg ikke frisk i løpet av en ukes tid nå så skjønner jeg ingenting ;)


// Her er friskhetsbomben med tørka chili, hvitløk, c-vitaminer og honning

 

---------------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

 

 

8 kommentarer

Veronica

17.12.2010 kl.21:53

Hehe, god bedring!! Jeg tror nok at det er noe i hvitløk og helse. De kan si hva de vil om disse undersøkelsene som liksom avfeier det, men hvorfor har man brukt det mot sykdommer og diverse i 2000 år eller noe? De fleste svada-ting kommer og går, rart man mener det har hjulpet så lenge sier jeg... En milliard kinesere kan ikke ta feil?

Leste faktisk seineste denne uka at hvitløk, skjært i to og smørt på kviser skal hjelpe. Prøvde på ei og den har blitt mye mindre, jeg vet ikke årsaken. Skal helt klart prøve på andre typer irritasjoner aloe vera ikke hjelper fort nok på, og se. Kan umulig skade!!

Er det placebo så er det jo uansett en effekt! Hvem vet, kanskje en kopp varm drikke og hvitløk i får deg til å slappe av akkurat lenge nok til at kroppen rekker å samle seg litt, i vår stressa tid?

Nina C.

18.12.2010 kl.02:07

masse god bedring!

anguavonuber

18.12.2010 kl.13:15

Off, god bedring :) Det var jo koselig å få et tips da ;D Gamle damer har jo ofte bra tips da, hehe. Og middagen hørtes jo kjempe god ut^^

Sv: Ja, jeg vet at jeg er like god/dårlig som alle andre med kommentarer..og det er derfor jeg skrev det i teksten også. Men jeg skal nokk greie å bli bedre ;)

Ringene kjøpte jeg på h&m :)

Martine

18.12.2010 kl.21:44

God bedring! Håper hvitløken hjalp :D

Fabulouscrazy

20.12.2010 kl.10:19

Ja, jeg har også hørt at vitløk hjelper. På en forelesning en gang hadde jenta bak meg spist naturell yoghurt med maaasse vitløk for å bli kvitt forkjølelsen. Og det merket jeg for å si det sånn.. :S

missM

20.12.2010 kl.12:47

Fab: Youghurt med hvitløksmak? Hmmmmm, vet ikke helt jeg.....

Marianned

20.12.2010 kl.13:21

Hvitløk er jo naturens antibiotika, så har absolutt troen på at det kan hjelp :)

Paps

20.12.2010 kl.13:49

Den kuren brukte bestemora di. Hun ble litt hekta på hvitløk......laget til og med fiskekaker med hvitløk.....

Skriv en ny kommentar

hits