I´m alive - Direkte fra Egypt

Da var nettet tilbake i Egypt!
Alt har vært stengt av internett, mms, sms den dagen vi kom. Hele mobilnettet i Kairo, men i Hurghada hvor vi befinner oss, har mobilen fungert, bare ikke internett.
Dagene her nede har vært en kombinasjon av spennende og litt kjedelig.

Urolighetene i Kairo blusset virkelig opp den dagen vi kom. Så langt hadde det vært "trygt" å reise til Egypt, så plutselig når vi kommer ned snur det.
Derfor gikk de første dagene med på venting om ny beskjed og venting og venting. Vi hadde meldt oss på flere utflukter, men en etter en ble de avlyst. Første turen skulle vi til Luxor, dette ble avlyst ganske fort pga uroligheter og demonstrasjoner i byen.
Det er jeg glad for at den ble, selv om jeg hadde veldig lyst til å dra dit. Etter å ha snakket med noen tyskere som hadde vært der ble man litt urolig. De fortalte at det hadde vært steinkasting i gatene, og på bussen. Hvorfor vet jeg ikke, demonstrantene er jo ikke ute etter å ta turister, men kommer man på feil sted til feil tid, vet man jo aldri.

Etter hvert ble de andre utfluktene vi hadde meldt oss på også avlyst. vi ble frarådet å gå ut i gatene etter at det ble mørkt. De lokale egypterene kunne ikke skjønne hvorfor, det var helt normalt rolig ute i gatene. Vi kunne jo ha gått ut, men etter å ha snakket med de hjemme om hva som skjer, fant vi ut at det var best å holde seg til rådene den Norske Ambasaden har gitt. Det var jo også snakk om evakuering på et tidspunkt, men det var ikke mulig å skaffe nok fly for å få så mange nordmenn hjem igjen på kort tid. Vi har det uansett bra i sola på hotellets området. Det funker, selv om det ikke har blitt helt til det oppholdet vi hadde forventet oss.

Jeg skal fortelle mer om dette senere. Men nå har jeg fått avgitt raport om at jeg har det bra, og er i live for de som skulle være bekymret
Har fått noen urolighetsmeldinger som jeg kaller det, og det synes jeg egentlig er veldig hyggelig. Det er fint å vite at man har noen som bryr seg om deg :)


// Av mangel på demonstrasjonsbilde kommer dette istede ;)

11 kommentarer

alt som GLITRER

02.02.2011 kl.17:44

bra dere er i god behold ;) Du er vell blitt knallbrun du så da må vi vel ut å" show off" this weekend ;) heheheh

anettesbokboble

02.02.2011 kl.17:47

Så godt å høre at alt er bra! Har jo tenkt litt på deg etter at du dro, vettu ;) Nå må du bare kose deg og gjøre max ut av oppholdet :) Stor klem <3

juppjupp

02.02.2011 kl.20:01

Godt å høre, har tenkt på deg flere ganger, tenket kanskje ikke dere tok turen og att dere holdt dere i gode gamle Norge...hehe...

Men når dere først er der, så håper jeg dere får noe godt ut av oppholdet og at ikke alle dagene blir kjedelige:O) NYT VARMEN!!!

kozkoz

Elins lille hi

02.02.2011 kl.20:56

så godt at dere har det fint på tur da selv om det er noen uroligheter der nede:)

Ligger en liten utfordring til deg i bloggen min om du har lyst da:)

Nina C

02.02.2011 kl.21:25

Bra at dere har det bra. Var litt bekymret etter å ikke hørt et pip eller et blogginnlegg.Men skjønte at det kanskje skyldtes at de har stengt eller gjort det vanskelig å komme på internett i egypt.

Dere få ha et fint opphold! Sole dere mye og ta maaase bilder!

Sunniva!

02.02.2011 kl.21:41

Kos deg i Egypt:)

TK

02.02.2011 kl.23:40

Godt å høre at dere er i god behold!! Gleder meg til mer fra varmen og sola =)

Marte

03.02.2011 kl.09:08

Godt å høre, ble litt engstelig da du ikke oppdaterte bloggen din på et par dager :S Hihi. Men håper du får det fint, tross uroligheter der nede:)

Goose

03.02.2011 kl.11:35

Glad du holder deg på trygge grunner. Bedre safe enn sorry liksom. Men snart er du heldigvis hjemme igjen!!

Lillesmurf - Kari

03.02.2011 kl.19:47

Godt å høre fra deg og at alt er i orden :) <3

Astrid Katrine

03.02.2011 kl.22:19

godt å hørra atte du har det bra!:) har tenkt på deg:)

Skriv en ny kommentar

hits