Jeg var i Egypt midt i striden

I går kom jeg hjem fra Egypt. Jeg dro ned til Hurghada i det uroglihetene startet. Litt dårlig timing egentlig. For et par dager etter at vi kom ned stoppet UD all norsk traffikk ned til Egypt.
Nå oppholdt jeg meg i Hurghada og ikke Kairo. Det er en avstand som tilsvarer ca Oslo-Trondhjem. Derfor merket ikke jeg så mye til de store urolighetene som var der nede. Men det er klart det er litt rart å være i gatene når det står militær der med store gevær, og tanks i gatene. Ikke akkurat hverdagskost.

Men livet i Hurghada var stort sett stille og rolig. Det som skjer i Egypt nå er ikke for å ta turistene. De vil bli kvitt presidenten sin som har sisttet med makta de siste 30 årene. I Hurghada lever de mye av turisme, og hvis alle utlendingene drar, blir det dårlige tider for dem som er igjen.

Jeg fikk inntrykk av at de fleste Egypterene ville bli kvitt Mubarak som president, men han nekter å gå av. De er klar for forandringer. Hver dag vi var der nede kom det nye ting om hva som hadde skjedd. Det var alltid nye opptøyer etter ettermiddagsbønnen. (som de måtte ha med seg først)
Da det kom til avgjørelsen om at presidenten skulle sitte til valget i oktober ble jeg litt mer "nervøs" av å være der, for nå begynte folk å gå mot hverandre istede for mot presidenten. Det var de som synes det var greit at han skulle sitte noen måneder til, så er det de som fortsatt ville ha han ut med en gang.
Noen av de jeg snakket med som bor i Hurghada var veldig for bytte, og de var med på fredlige demonstrasjoner. Men når de viste bilde av folk som setter fyr på butikker og velter (uskyldige folk sine) biler, skjønte de ikke poenget. Hva godt skulle det gjøre?

Det var hvertfall greit åkomme hjem igjen. Vi viste jo ikke helt hvor "stort" dette var. For vi skjønte ikke mye av det de sa på TV, men vi så jo bildene fra Kairo, det så jo ikke bra ut. Pluss at vi fikk jo sett CNN world news, og det var stort sett Kairo det ble snakket om der, så en viss formening hadde vi jo.

5 kommentarer

Tina Adele

06.02.2011 kl.17:00

kjipt at dere reiste ned midt på det verste da.. men godt dere er hjemme igjen :) og godt å høre at ting stortsett gikk fint i hurghada. jeg var der i julen og ble kjent med noen av de som jobbet i hurghada, og derfor tenker jeg mye på hvordan de har det nå.. men bra å høre at det ikke var så gale :) og velkommen hjem!

anettesbokboble

06.02.2011 kl.17:17

Så kjedelig at dette skulle skje akkurat da du dro på drømmereisen! Men du kan jo skryte av å ha opplevd noe historisk, og jeg er i allefall glad at du er hjemme igjen ;)

Nina C.

06.02.2011 kl.23:01

Bra at du kom deg trygt hjem. Kjipt at du kom midt i "stridighetene" for å si det på den måten. Jeg håper at presidenten går av snart. Trist å se når de går løs på hverandre og generelt det hele.

Goose

07.02.2011 kl.00:32

Jeg er bare glad du er trygt hjemme igjen!! Men litt spennende på en måte å ha opplevd en litt annerledes ferie også da

Lillesmurf - Kari

07.02.2011 kl.16:33

Veldig godt å høre at du er trygt hjemme igjen.. <3

Skriv en ny kommentar

hits