Lag ditt eget sunne brød



Dette er et kjempegodt og enkelt lavkarbobrød å lage. Jeg fant oppskriften på klikk.no.
Selv om du ikke går på lavkarbo er dette et brød alle kan spise. Det er fult av frø og litt korn, noe alle mager har godt av, og det inneholder ikke hvetemel, noe vi mennesker ikke trenger å spise så mye av, derfor et bra brød for alle:)

Brødet er kjemperaskt å lage, du mikser bare sammen alle ingrediensene. Ingen heving eller knaing trengs for å lage dette. Rør sammen og putt i en brødform. Dette tar max 10 min. Så venter du 55 min mens brødet steker i ovnen, og vips har du et godt brød på litt over en time.

 

Dette trenger du:

4 stk egg
1 ts bakepulver
0,5 bokser crème fraîche
3 ss solsikkeolje
60 g Kruskakli
40 g linfrø
50 g sesamfrø
50 g solsikkekjerner

Ha eggene i en bolle. Tilsett solsikkeolje og Crème fraîche, og visp alt sammen.

Bland alt det tørre sammen i en annen bolle. Hell dette så oppi bollen med det våte. Rør med en sleiv.

Vent med bakepulveret til slutt. Ha røren i en medium stor brødform, som du smører godt, eller du kan dekke formen med bakepapir.

Stek på nederste rille i ovnen, i ca. 55 min avhengig av ovn, ved 180 grader. Avkjøl på rist.
Jeg måtte bruke en myk stekespade for å få brødet ut av formen.

Siden lavkarbobrød ikke er med mel, er det kun eggene (blir litt som tykk omelettrøre når du har det i deigen) som holder det sammen. Det kan smuldre litt, men siden skivene blir så små (det hever jo ikke) Gikk det greit å spise et par skiver uten at de falt noe særlig sammen for meg.



 

 

-----------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

 

 

 

14 kommentarer

Goose

04.03.2011 kl.12:27

Herme(etter)gåsa;) hihi. Neida, jeg er glad jeg kan være en slik god inspirasjonskilde og forbilde for deg:p haha. Fiberhusk er bra å ha oppi slik at det henger mer sammen

Lillesmurf - Kari

04.03.2011 kl.12:48

NAM! Takk for tips <3

missM

04.03.2011 kl.12:59

Goose: Fiberhusk? Må få din oppskrift også. Jeg synes brødet hang ganske bra sammen, jeg ville bare opplyse om at det ikke er som "vanlige" brød. Det er litt løsere i "fisken"....

sofielillelien

04.03.2011 kl.14:13

NAM! det så veldig veldig godt ut!

Kathrine

04.03.2011 kl.14:13

Nam nam! :)

Nina C.

04.03.2011 kl.14:24

Så kjempe godt ut=)

aud

04.03.2011 kl.15:58

Godt og mettende brød!!

Ha bakepapir i forma, så slipper du problemene m å få brødet ut :))

Gina

04.03.2011 kl.16:54

Jeg prøvde meg på det jeg også, men jeg glemte bakepapir! Dødfødt

TONJE

04.03.2011 kl.19:32

Åhh...skal definitivt testes! Takk for godt tips :)

Marte

04.03.2011 kl.20:28

Det så godt ut:) Smakte det veldig grovt og seigt, eller smakte det som godt brød? :)

Lillesmurf - Kari

05.03.2011 kl.11:16

SV: Det er sant.. :) Men jeg er så glad i øl, så tror jeg ønsker det mest ;) Vi fant i hvert fall vin i går, både muserende, hvit og rødvin :D

Ida Talette

05.03.2011 kl.13:30

Dette gleder jeg meg til å prøve :) Har en stoooor forkjærlighet for brød og er hellig overbevist om at dette vil falle i smak :)

Haha, i går skulle du hørt meg... Reklamen for farmen kom på tv'en og jeg utbryter "oiii, ho kjenner jeg!!!" .... "Eller, jeg leser bloggen hennes, da." Blir gøy å se :)

Jo&TK fra to sider av saken

05.03.2011 kl.13:41

Dette så skikkelig godt ut! Skulle bakt mye mere selv, det smaker jo så godt da =)

//Tusen takk for kjempefin tilbakemelding på bloggen vår! Vi er on the case ;-)

Caroline Lie

06.03.2011 kl.21:49

Det så utrolig godt ut!

Skriv en ny kommentar

hits