Jeg = turist

Når jeg drar på storbyferie så er jeg turis. Jeg klarer ikke skjule det svære kamera jeg har rundt halsen uansett, så da kan jeg like godt kjøre full stil. I tillegg står jeg med svære kart forran snuta med hvert gatehjørne for å finne frem, og "topp10" boka er plantet godt i hånda for å finne neste turistofferplass.


// Tradisjonen tro skal man peke på kjente landemerker....

Første stopp på dag 2 var Sagrada Familia. Jeg ble overveldet, kirken er bare så mye finere på ordentlig en det man klarer å få til på bilder. For meg var det en fantastisk og gledelig overraskelse å få se dette bygget i realiteten. Så flott, det bare ga meg en wow-følelse i det vi kom opp fra metroen og ser katedralen. Gaudi må ha vært en fantastisk, eksentrisk og enesteående arkitekt. Forut for sin tid også.
Etter nok kirketitting (vi så bare kirken utenfra, orket ikke betale oss inn) tok vi metroen videre til La Pedrera som Gaudi også har tegnet.
Da vi skulle finne ut av metroen ble vi litt forvirret over hvilken rettning vi skulle gå for å komme ut på riktig sted. Jeg spør en eldre mann om han kan fortelle oss veien. Det gjør han hjertlig, og den ender opp med at han følger oss hele veien bort til La Pedrera. I mellomtiden har han lagt ut masse om historie og arkitetkur på veien bort. Han kan helt klart masse og har mye å dele. Da vi ankommer La Pedrera/Casa Mila lurer han på om vi har lyst til å se et annet flott arkitetkurt på et bygg som er litt lengre borte. Vi sier ja til det og han fører oss til Casa de les Punxes. Utrolig flott dette også. Dette bygget der tegnet av Puig. Det er ikke bare Gaudi som er modernistas arkitetk i denne byen. Mannen forteller oss at dette er hans favorittbygg i hele Barcelona.

Etter mye fortelling, arkitetkutrvising og annen historie fortalt på en blanding av Spansk, Engelsk og fingerspråk vil jeg og Stephanie opp på taket på La Pedrera, den koselige eldre mannen takker for seg.
Vi kan hvertfall ikke si annet en at mennesker fra Barcelona er hyggelig og hjelpsom til de grader.


// Casa Mila er mer kjent under navnet La Pedrera som betyr "steinbrudd".

// Frøken Hypotetisk og missM på taket av La Pedrera. Fantastisk takterreasse. Hadde ikke hatt noe imot å bodd her.

 

Etter mye vandring og arkitetkurtitting var det tid for lunsj, og turen gikk ned til standa. Vi gjordet det enkelt og greit, kjøpte med oss litt brød, ost og skinke på en lokal matbutikk. Fant oss en fin plass med mye sand, tok av oss skoene og slappet av.
Vi koste oss med maten, slappet av og nød livet, til Steph sier at denne stranda blit nok brukt til mye snusk på kveldstid. Like etterpå ser vi at paret ved siden av oss koser seg ekstra godt i offentlighet. Dermed fikk vi med oss "dinner and a show".... Trengte ikke noe kveldstid på seg de to. Vi pakket sammen og gikk...
// Litt kaldt på lankene mens man sitter her, det blåste litt på stranda...


På kvelden tok vi en tur i det gotiske kvartalet. Her er det masse fine, søte, små butikker for enhver smak. Det er alt fra smykker, bakeri, klær, skinn, erotikk, vintage, kunst til det du kan tenke deg av forretninger her. Noe for enhver smak uansett.
Vi koste oss og gikk gatelangs til klokka var 22, da fant vi ut av vi hadde jo ikke spist middag enda. Men det er ingen problem i Barcelona. Her spiser de sent. Så etter en snartur på hotellet var vi klar for middag, og fant en kjempegod tapasrestaurant hvor vi koste oss med Spansk mat, før vi tok en tur ut på bar for en dessert drink.
Kvelden kaller så før man skal opp i morgen på nye eventyr. 

 

 

 

----------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

 

 

 

10 kommentarer

Paps

27.03.2011 kl.10:37

Wow så mye dere opplever.Høres helt fanastisk ut. Kos dere masse fortsatt.

Creativboligstyling.

27.03.2011 kl.10:59

Så utrolig fin reiseskildring!! Kjenner meg igjen fra der vi gikk også, det blir endel trasking i Barcelona og man glemmer helt tiden. Vi var inne i Sagrada Familia..og ble litt skuffet, så dere gikk ikke glipp av noe. Vi fikk faktisk ikke med oss stranden, siden vi var der tidlig i februar så var det litt små surt of dagen vi hadde tenkt oss dit så regnet det. Men vi må jo tilbake til denne flotte byen! har dere vært på markedet enda, ligget i La Rambla, verdt å få med seg! :)

Kos dere masse videre, herlig lesning!***

Marte

27.03.2011 kl.11:20

Så spennende:) Mye rart å oppleve i Barcelona, skjønner jeg:) Kos dere!

Lillesmurf - Kari

27.03.2011 kl.11:37

Herlige bilder :) elsker storbyferier :D Kos deg masse videre <3

Goose

27.03.2011 kl.12:06

Vet ikke helt hvem som ser mest turist ut jeg as, haha. Ser jo ut som du har støtt på en japansk turist med et digert kamera rundt halsen :p

Fantastisk show på stranda, rimelig fantastisk! For ikke å snakke om mannen på vei hjem, hahahaha

Merethe

27.03.2011 kl.12:33

så arti! fikk skikkelig lyst å dra på storbyferie!!

Nina C.

27.03.2011 kl.12:40

Kjempe fine bilder! har så lyst å ta meg en tur ditt nå. Du begynner å bli passe verdenskjent dame nå marianne:)

Er også turist delux når jeg er først ute å reiser, er selv det når jeg er i Oslo. heheXD

Gina

27.03.2011 kl.19:45

Ser fantastisk ut!

astrid katrine

27.03.2011 kl.22:40

åå som eg savne <3 gaudi e fantstisk.. me va kje oppå casa mila, trur eg ska det neste gong eg e i barcelona:)

Jo&TK fra to sider av saken

28.03.2011 kl.23:28

Ser ut som om du har hatt en fantastisk helg! Herlige bilder fra stranda, med strømpebukser på =D

Skriv en ny kommentar

hits