Hvorfor lavkarbo

Etter gårsdagens post, hvor jeg lag ut min frustrasjon over å være karbosyk fikk jeg noen kommentarer. Noen mente jeg bare måtte spise det jeg ville når jeg ville, noen mente jeg bare skulle unne meg noe godt, og noen var ikke helt sikker på hva lavkarbo er.

Jeg er ingen lavkarbo ekspert som Hexeberg og Annika Dahlqvist. Men jeg har sett litt på lavkarbo. Jeg lever ikke 100% etter "reglene" men prøver å holde meg litt innenfor grensen.

Som en sa; "Da må du gå på dette resten av livet". Ja man må/bør det, men jeg ser ikke noe galt i å skulle spise mindre sukker og stivelse. Det er klart man må kunne ta seg en brødskive i ny og ne.(mmmmm, nystekt brød) Men utover det tenker jeg at det å spise minde sukker er noe jeg vil fortsette med resten av livet.
Jeg ser ikke noe galt i å ha en kosedag i uka. Men da må det være EN dag, og ikke hver dag. Derfor skulle jeg ikke spise noe godis i går, selv om jeg var aldri så godtesyk. Dessuten går det jo ofte over når man bare får i seg litt ordentlig mat ;) Det er også snakk om litt, man trenger ikke spise hele posen med potetgull alene.
Drar jeg i selskap tar jeg meg også et kakestykke,(man må jo så klart smake på mesterverkene, noe annet ville vært frekt ;))  men da holder det med ett. Jeg trenger ikke forsyne meg gang nr to for at det var så godt.

Det er karbohydrater (sukker og stivelse) i det meste vi spiser. Derfor er det ikke bare sjokolade som gjelder, men kaker, kjeks, potetgull, brus, pasta, brød, ferigmat/posemat, med mer. Man bør f.eks ikke spise så mye rotgrønnsaker, heller få i seg det som vokser over bakken. Der er ikke jeg så nøye, jeg tenker det er viktigere å få i seg den typen næring en et kakestykke.

 

PS. I går bakte jeg cupcakes som jeg skal ha med bort i dag. Gjett hvem som slikka bollen ren etter bakinga... Hint; jeg bor alene. Så det er klart jeg holder meg langt ifra til mine egne regler....


// Jeg koser meg da også. Her med sukkerspinn 100% karbohydrater ;)


// JA, denne er full av melkesjokolade....


10 kommentarer

Siv

07.06.2011 kl.16:53

SÅ SAAANT! Som om jeg skulle sagt det selv. Det om sukker/en-gang-i-uka/ikke-hver-dag. Åh.

missnymo

07.06.2011 kl.16:55

digger det melkesjokolade bildet! haha

sv. 17.mai bildene tok jeg med 50mm objektivet mitt, ikke tele... Skulle i de fleste situasjoner ønsket jeg hadde vidvinkel da det ble endel jeg ville ha med som ikke kom med, menmen.

:)

Nina C.

07.06.2011 kl.17:34

hehe,bra forklart:) hørt mye om dette. svigerinnen min har gått på den kuren/en kur med lavkarbi i en stund nå,og har gått ned en god del kg. Hun har kuttet ut det meste av søtsaker,potetgull,men i bursdager og andre festligheter hender hun skeier ut.

tonje

07.06.2011 kl.17:48

Det er jo en fornuftig tanke med til-en-viss-grad-lavkarbo. Tror jeg må joine deg litt her jeg altså :-) Ikke bursdag nå lengre...

Kamilla

07.06.2011 kl.18:02

Godis en gang i uka har æ alltid klart å forholdt meg til. Når vi va små fikk vi nemlig høre det at hvis vi ikke hadde hull i tennern når vi ble 16 så skulle vi få en giga premie! Har enda ikke hatt hull, kjempe stolt! Kanskje du klare å lure deg skjøl med en giga premie? :D

Løvinnen

07.06.2011 kl.20:59

Høres veldig bra ut!:) (følte meg litt truffet da, men du skal vite at jeg mente det bare godt<3)

AccordingtoTK

07.06.2011 kl.21:50

Jeg liker det! =)

Astrid Katrine

07.06.2011 kl.23:29

:) eg e enige i det med mindre sukker, for det e verkligen ikkje bra... hos oss har det blitt mye sukker i det sista så me har derfor full godtestopp ein periode for å få et litt bedre forhold til det:)

Goose - en.hypotetisk.blogg

08.06.2011 kl.00:03

Du har glemt det viktigste svaret: man går ned i vekt;) Haha. og jeg er litt bitter, du har skrevet ca 10 innlegg om alle de deilige cupcakesa dine men ikke EN eneste en har jeg sett snurten av!!

Veronica

08.06.2011 kl.17:23

Lever selv ganske karbo-redusert i forhold til "typisk norsk kosthold", og ikke er jeg "fettredd" mer heller, det føles mye bedre!! Både mentalt og fysisk. Og hvorfor sløse bort livet på kjip mat - spør du meg er høykarbomat kjipt.

Jeg foretrekker mørk/rå sjokolade, og der er det jo minst sukker. Melkesjokolade er vondt!! Så hvorfor skal jeg da spise det! :D!

Og haha, jeg vant en sånn stor eske en gang selv, kanskje der melkesjokohatet kommer fra. Det var marabou da, freias svenske bror.

Skriv en ny kommentar

hits