Tips for et lykkelig (50-talls) samliv

Denne teksten er hentet ut fra en kokebok/heimkunnskapsbok på 50-tallet. Ganske fasinerende egentlig. Det står også mye om hvilke redskapet du måtte ha på kjøkkenet og så denne da, om hvordan man bør "stelle" hjemme.Få arbeidet unnagjort

Planlegg oppgavene dine nøye, og hold øye med klokken. Bli ferdig en time før han ventes hjem. Mannen føler ikke at varmen strømmer mot han når han hører deg bryte ut "Er du hjemme allerede?".

 

Ha middagen klar

Planlegg et deilig måltid allerede kvelden før. Da viser du at du bryr deg om han og hans behov. De fleste menn er sultne når de kommer hjem og en god middag er en del av den nødvendige velkomsten.

 

Forbered deg selv

Bruk et kvarter til hvile slik at du er opplagt når han kommer hjem. Da blir du også glad for å se ham, i stedet for at du er for sliten til å bry deg. Glem alle bekymringer du måtte ha, og vær evig takknemlig for at du har mannen som snart kommer inn døren. Mens du hviler kan du tenke på avtaler og ting du kan gjøre for å gi han åndelig oppløfting. Når du står opp, ta hånd om utseendet ditt. Fiks på sminken, sett et bånd i håret og se frisk og opplagt ut. Han har nettopp vært sammen med mange frustrerte og arbeidstrette mennesker. Vær litt mer festlig og interessant enn vanlig. Han kan trenge en oppkvikker etter den lange arbeidsdagen.

 

Rydd vekk rotet

Ta en siste tur gjennom huset før han kommer hjem, samle opp skolebøker, leker, papir osv. i en bøtte eller søppelkurv og legg dem i soverommet for senere sortering. Så går du over bordene med en støvklut. Mannen i ditt liv må føle at han har kommet til et sted med ro og orden, og det vil få deg til også føle deg mer avslappet. Å ha orden i huset er nok en måte å vise ham at du vrkelig bryr deg om hans hjemkomst.

 

Forbered barna

Bruk noen minutter på å vaske barnas hender og fjes (dersom de er små), kam håret deres og skift klærne dersom de er skitne. Barna er hans små skatter, og de bør se slik ut.

 

Minimer all lyd

Legg spesielt merke til dersom mannen din må kjøre i rushtrafikken. Når han kommer hjem eliminer all lyd fra vaskemaskinen (selvsagt dersom denne står på). Oppfordre barna til å være stille når han kommer. La dem bråke litt på forhånd, slik at de får det ut av systemet sitt.

 

Vær glad for å se ham

Motta ham med et varmt smil og vær lykkelig. Si at det er bra å ha ham hjemme. Dette kan tilføre ytterligere verdi til dagen hans. Han trenger all den romantikken han kan få fra deg.

 

Ikke!!

Ikke motta ham med plager eller klager. Løs problemene før han kommer hjem, hvis ikke, vent med dem til kvelden kommer. Også, ikke klag dersom han kommer sent hjem til middagen. Regn dette som et lite problem i forhold til hva han kan ha gjennomgått på jobben den dagen. Ikke la barna oversvømme han med problemer eller krav. Bare la dem hilse kort på faren deres.

 

Vær hyggelig mod ham

Gi ham godstolen eller foreslå at han hviler seg litt på soverommet. Ha en kjølig eller varm drikk klar for ham. Tilby deg gjerne å massere føttene hans, men ikke insister på dette. Snakk til ham med en myk og avslappende stemme. La ham slappe av.

 

Hør på ham

Du har kanskje et dusin ting å fortelle ham, men hans hjemkomst er ikke det korrekte tidspunkt. La ham snakke først, så hører han bedre på hva du har å fortelle ham senere.

 

La kvelden være hans

Klag aldri dersom han ikke tar deg med ut på restaurant eller i teateret. Prøv å forstå hans stressende og trykkende verden og hans behov for å være hjemme og kunne slappe av. Er han sur og irirtabel, ikke slå tilbake igjen, forstå hans stressende vesen.

 

Målet

Prøv å gjøre deres hjem til et sted med ro og orden der mannen din kan forfriske seg selv i kropp og ånd. Gjør du dette vil han heller være sammen med deg enn noe annet i verden og han vil bruke all sin fritid på deg og barna. Forsøk å leve etter disse reglene for hjemkomst og se hva som skjer. Dette er den rette måten å få en mann hjem til deg på, ikke ved å klage og være til irritasjon.

19 kommentarer

Lille meg

23.09.2011 kl.13:23

Hmmm - trur eg skal prøve å leve opp til dette :) Starter i dag, men en mann som kjem heim fra ei veke på jakt - og akkruat det som innlegget forteller om - dèt er det han skal møte :)

Goose

23.09.2011 kl.13:45

Skulle tro de hadde brukt vår familie som mal! høres jo nøyaktig ut som oss :p

Nina C.

23.09.2011 kl.14:19

hehe,morsomt å lese:)

Siv

23.09.2011 kl.15:04

Joda, på den tida forventa de allting de mennene ;)

Paps

23.09.2011 kl.15:07

JA slik skal det være, hurra, oi boka var fra 50 tallet. Søren og...God helg:)

astrid katrine

23.09.2011 kl.16:03

haha løye at folk blei lert opp på den måten:) hadde aldri skjedd idag;) Men e ca sånn det e i Kamerun da. de tradisjonelle damene legge seg ner på bakken når de hilse på menn.

Sofie

23.09.2011 kl.16:32

Se der ja. Disse rådene må jeg nok henge på kjøleskapet. Noen ganger hadde det sikkert vært koselig å vært husmor, men jeg kjenner jeg er glad likestillinga har kommet et steg lengre..

KRISTINE GANGFLØT

23.09.2011 kl.16:36

Hehehe. Flott! Nå kan godt mannen stå for matlaginga! :)

Lillesmurf - Kari

23.09.2011 kl.16:48

Herlig innlegg :D

Elin Henriette

23.09.2011 kl.17:06

Godt jeg fikk lest dette, nå skjønner jeg hvordan jeg skal oppføre meg :)

Maria

23.09.2011 kl.19:48

HAHAHA. Skal gi denne til min mann faktisk, som er hjemme hver eneste dag mens jeg er på jobb. I går kom jeg hjem til et hus som stod på hodet (ikke første gang) hvor jeg snublet over støvler og ransler idet jeg gikk inn hoveddøra. Så ryddet og vasket jeg hele huset mens han var ute og besøkte en venn med barna. Idag så huset bomba ut igjen da jeg kom hjem... Akkurat nå har jeg lyst å synke ned i senga og se på et program jeg tok opp igår, men han er fryktelig opptatt av å rote til rommet jeg rydda igår i putekrig med småjentene... Tror han trenger denne lista gitt. :)

tonje

23.09.2011 kl.20:47

Hahaha. Helt fantastisk!

Hege - A Case of Me

24.09.2011 kl.00:43

hehe, denne er morsom.. faren min leste faktisk opp noen av punktene i sin tale til oss når vi giftet oss, for å si hva Adrian nok ikke kunne forvente av meg :-D

Maiken

24.09.2011 kl.23:06

Den teksten der har jeg også lest en plass (på en do tror jeg faktisk:P). Jeg fnyste og tenkte, hah, yeah right ;P

Lene

25.09.2011 kl.15:13

Oi. Tida har endra seg.

Litt rart å lese sånne bøker frå 1950-talet. Sjølv har eg ein bok om "Friluftliv" (trur eg tittelen er) som er frå 1941, hehe.

Sv: veeeeeldig vanskelege ord, hehe. Tar litt tid og øvelse før ein klare å finne ord. Sånne regler er geniale, sjølv ser eg og venninna mi i "bibelen" (den nynorske ordlista), men det er eigentleg ikkje lov ;)

Vibeke

25.09.2011 kl.15:16

Kjære MissM, du er det nærmeste jeg kommer et vintage-orakel. Jeg har kjøpt en nydelig ullkåpe på loppis - i perfekt stand og fantastisk snitt - til røverpris. Jeg tror den kan være laget en gang på 70-tallet, men jeg sliter litt med å finne ut noe om merket.

Lappen inni sier "Modelled by Bettena" (England). Har du hørt om merket, og/eller vet noe om det? Hadde vært artig å vite litt mer om kåpens historie (ikke at den blir noe mindre fin uansett hva jeg finner ut av!) Alle tips mottas med takk :)

Lady Netta

30.09.2011 kl.23:34

Haha, så fantastisk! Kjempemorsomt når man kommer over slike ting.

Matryoshka my life

02.10.2011 kl.13:40

Herregud det må være vanskelig å være mann sidan dei må "skjermast" slik. :P Trur ikkje alt var bedre før :P

missM

02.10.2011 kl.14:02

Matryoshka: Hahaha, godt poeng ;)

Skriv en ny kommentar

hits