SitronfirkanterI dag får jeg fårikålgjester til middag, kommer det middagsgjester så er ekstra stas og også servere dessert. Så jeg funderte på hva jeg kunne servere etter fårikål som er et ganske "tungt" måltid.
Jeg googla litt rundt og fant noe som het Sitronfirkanter på bloggen Mat på Bordet. De hørtes perfekt ut å lage. Enkel og frisk på smak skulle den være.

Kaken var superenkel å mekke sammen. Den ble litt tynnere en jeg trodde, men nam så god, med ekte sitronsmak!
Eneste var at den egentlig skulle stå 20-30 min i ovnen, min sto i nesten en time, og jeg synes enda ikke den var ferdig. Men til slutt måtte jeg bare ta den ut. Lagde kaken i går, og i dag smakte den fortreffelig, så en time gjorde ikke noe.
Teorien på hvorfor det tok så lang tid er to. Det sto store egg, jeg hadde bare små egg, men jeg tok i 5 istede for 4? Eller at jeg ikke fikk rørt sammen eggene, sitronene og vikingmelken godt nok sammen. For det er jo eggene som gjør at dette stviner sammen til slutt? Eller en siste, at den rett og slett er ganske "skvulpete" når man tar den ut? 

DU TRENGER:
BUNNEN -
110g mykt smør
60g melis
125g hvetemel

FYLLET -
4 store eggeplommer (lag marengs med eggehvitene eller opbevar de i frysen)
400ml søt kondensert melk (vikingmelk)
175ml sitronsaft (saften av ca. 4 sitroner)
melis til pynt
ovn temperatur 175C
Lag bunnen ved å blande smør og melis sammen til du har en myk masse. Greit å bruke håndmikser, deigen blir ikke stor. Tilsett mel i smørmassen og rør sammen - til det blir en smulete deig. (akkurat som paideig) Dekk en 20x20 form (eller bruk en rund form) med bakepapir og hell deigen oppi. Bruk håndflaten/fingrene til å trykke deigen relativt jevnt over bunnen og litt op kantene. Prikk bunnen med en gaffel.
Sett i forvarmet ovn og stek i ca. 20 min til bunnen er gyldenbrun. I mellomtiden blander du eggeplommer, kondensert melk og sitronsaft sammen for fyllet.
Når bunnen er ferdig stekt, heller du fyllet direkte opp på den varme bunnen og setter det hele umiddelbart tilbake i ovnen. Stek i 25-30 minutter til fyllet har stivnet. La kaken avkjøle i formen. Når den er helt avkjølt setter du kaken i kjøleskapet en 2 timers tid eller over natten.
------------------------------------------------------------------------------------------

6 kommentarer

Nina C.

02.10.2011 kl.15:03

De kakene så kjempe gode du ut=) Ser du har forandret på bloggen:) fint !

Martine Andrea

02.10.2011 kl.15:24

Nom om om, det så godt ut!

Nina C.

03.10.2011 kl.00:08

SV;Ja, synes det jeg også:) Men fikk jammen meg gjort noe iløpet av september!

Siv

03.10.2011 kl.17:54

De ser utrOLIG gode ut, så denne skal jeg komme tilbake til!! OG nå er du tilbake til det gamle designet, er det så?

Iris

03.10.2011 kl.22:17

Jeg synes de så kjempe gode ut, jeg hadde blitt glad om jeg ble servert disse :)

Lillesmurf - Kari

05.10.2011 kl.20:07

Yummi <3

Skriv en ny kommentar

hits