...nå med purre og champinjong

Om jeg får si det selv så er jeg veldig god på å lage supper ;)
Jeg lager det i stort sett alle smaker og varianter. Det smaker godt, er billig og ikke minst superenkelt å lage. Så klart fra bunnen.
Nå tror jeg at jeg har prøvd de fleste varianter som er å lage, så denne gangen slo jeg sammen to smaker. Purreløk og champingjong. Ble veldig bra smak :)

Mange tenker nok at supper ikke er middag og at man ikke blir mett av det. Men man kan fint mette 3-4 personer på en blomkål. Man får i fløte og suppen metter mer. Server også med litt varmt brød og smør hvis du vil ha litt mer "mat" i det.

Fremgangsmåte:
Smelt 2 gode ss smør i en gryte, ha i ca 2 ss mel. Rør dette godt sammen så det ikke blir klumper. Begynn å ha i ca 1 dl vann. Rør rundt, får bort klumper. Ha i litt mer vann og rør og litt mer vann til det blir en tynnere masse i "suppekonsistens"

Brun purreløken og soppen. Krydre til med salt og pepper nå. Når det har fått passe farge har du grønnsakene oppi suppa. La alt koke seg sammen og sette smak.

FERDIG! :D

 

9 kommentarer

Sofie

07.11.2011 kl.22:13

Jeg elllllsker supper, spesielt nå for tida! Salte, gode, smakfulle supper er utrolig godt! :D

Blunke

07.11.2011 kl.22:27

Det kan jeg signere på at du er!! Kjempeflink suppekokk! M-mmmm

Nina C.

07.11.2011 kl.22:27

Så godt ut:)

Hege - A Case of Me

08.11.2011 kl.00:16

Supper er skikkelig digg :-) Jeg pleier å ha kidneybeans og linser i.. Metter som bare det :-)

Siv

08.11.2011 kl.07:37

ENKELT! Jeg trodde helt seriøst det skulle være vanskeligere. Jeg skal huske det; smaart!

Lillesmurf - Kari

08.11.2011 kl.20:46

Nam! Supper er så godt <3

tonje

08.11.2011 kl.21:00

Wow, så enkelt? (Nei, jeg har aldri laget suppe fra bunnen før). Dette skal så definitivt prøves ut.

Renate

08.11.2011 kl.21:56

Suppe er jo så mye bedre når man lager det fra bunnen pluss at det er ikke så veldig vanskelig :-)

Bare ett lite spørsmål, skal det være 2 ss melk i smøret? Ikke mel?

Jeanett

18.11.2011 kl.17:43

Takk for tips, dette må jeg prøve ut, høres fristende godt ut :)

Skriv en ny kommentar

hits