Svart senker natten seg... (og sinnet)

"Før i tiden trodde folk at natten til den 13. desember var den lengste og mørkeste natten i hele året.
Men Lucia var med på å jage bort mørket, og fra denne dagen gikk det til mot lysere tider"

Dette er et vers jeg fremførste da jeg var ca 8 år gammel og gikk i Luciatog. Hendelsen sitter godt i siden jeg husker disse ordene så godt. Om de er helt korrekte vet jeg ikke, men det var noe sånt i den stilen.
Og grunnen til at jeg husker dette er fordi jeg ikke fikk lov til å være Lucia!!! Jeg hadde så lyst, men de valgte den jenta med det fineste, lengste og mest gyldene håret. Mitt har var like pistrete den gang som det er i dag.... I stede ble jeg noe de kalte for "terne" (lurer på om det er noe de diktet opp i ren despreasjon, for jeg klarer ikke finne det ordet på internett noe sted) Det var første terne og andre terne. Gjett hvem som ble nr 2?!?!?! Jo da, det var meg. Og jeg fikk i oppdrag å si denne settningen, som jeg for øvrig husker var limt vast i masjetten som holdt lyset og var dekket med sølvfolie. Jukselappen i tilfelle jeg skulle glemme mine ord.
Noe jeg tydelig vis ikke gjorde siden jeg husker dem den dag i dag! Jeg husker fortsatt skuffelsen, den sitter i sinnet....

(her burde det vært et illustrert bilde av meg som barne-Lucia, men det eksisterer ikke. Det skal vist nok finnes bilder av meg som går i Luciatog, men var for tiden litt vanskelig å oppdrive)


Men vi ferier fortsat Lucia selv om jeg ikke fikk bruke kronen med lys på.
Den 13. desember kommer år etter år. Dette året ble jeg invitert på baking av lussekatter sammen med Kristine & co. Kjempehyggelig. Jeg hadde flaks og kom akkurat til utbakingen av bollene. Da rakk jeg å lage litt kakao før bollene var ferdig til spising.

Veldig koselig kveld med lussekatter, kakao og venninner.
Så det er greit at den 13. desember kommer år etter år, for inni meg er det jeg som er Lucia, de andre vet det bare ikke ;)

 

12 kommentarer

Nina C.

14.12.2011 kl.13:01

Har heller ikke vært lucia,men gått i tog. Koselig å møtes for å bake lussekatter. Drev å maste på moren min at vi måtte bake lussekatter sammen. Men det ble ikke noe av:) hehe.

SV;Ja,helt enig med deg:) Noen av tingene deres er fine og praktiske,mens andre ser jeg ikke helt hensikten med.:) hehe

//aha,det skjønner jeg. Litt mer å hanskes med 3 åring. :)

Sofie

14.12.2011 kl.13:22

Stakkar lille terne <3 Det ordet betyr vel det samme som stjernegutt/-jente, gjør det ikke? Du får være Lucia nå da, det er ihvertfall noe ;)
Jeg skrev et inlegg om lucia for noen år siden og la med et bilde på meg selv: http://facutvivas1.wordpress.com/2006/12/12/skank-mig-en-tia/

Der står også at jeg en gang fikk være terne, men besvimte av lyset. Husker det som det var igår.

Er det lussekatter med saffran eller ikke? Da er det juks. ;)

Siv

14.12.2011 kl.14:19

Jeg tror de fleste har opplevd det... Å ikke bli Lucia altså, ikke det med lappen, ehe X) Men åååååå som jeg har lyst på lussekatter! Alle har, utenom meg.. -sjalu- ;) Også så kreativt det siste bildet er!

Goose

14.12.2011 kl.15:32

Fin tornekrone du har fått deg, hvorfor er det lys på den? Kan ikke huske at Jesus hadde lys på krona si?! og jeg må si jeg er meget fornærmet for at mine katter bl lagt nederst i kurven i anledning photoshoot ;)

Hege

14.12.2011 kl.20:08

Åh, sånne ting brenner seg godt fast i minnet, ja.. Tror ikke vi gikk luciatog når jeg var liten, men vi sang Luciasangen..

Hyggelig med lussekatter og kos :-)

Marte

14.12.2011 kl.20:54

For et traumatisk barndomsminne... husker faktisk ikke hvordan Lucia-feiringen foregikk her på den tiden, mulig jeg har fortrengt det..

Lillesmurf - Kari

14.12.2011 kl.21:16

Elsker lussekatter <3

Mira

14.12.2011 kl.21:56

Ser koselig ut :) Ingen lussekatt på meg i går dessverre, men det er jo fryktelig godt :)

Eileen

14.12.2011 kl.23:43

Lussekatter er så godt! Jeg fikk aldri være Lucia, så du var jo veldig heldig da! :D

Marit

15.12.2011 kl.14:35

ååh nam! :D

Nina

15.12.2011 kl.15:31

SV;Tusen takk:) Ble kjempe glad at jeg greide å gjennomføre dette. Var ikke så vanskelig som jeg trodde det ville bli.

Skriv en ny kommentar

hits