Hvordan gå ned 10 kg på 2 måneder

ja, hvis du vet det. Del gjerne hemmeligheten med meg.
Må helt ærlig innrømme at jeg synes det er dritkjedelig å slanke seg ;) Derfor er det jo ikke det man driver med nå i dag, vi slanker oss ikke, men en så kaldt livstilsendring...

For noen år siden gikk jeg på lavkarbo. Dette var før det tok helt av her i Norge, for lavkarbo er jo ikke noe nytt. Det gikk veldig bra, jeg gikk ned over 10 kg. Men så begynte det å bli litt kjedelig da. Man blir litt lei av hele tiden måtte tenke gjennom hva man stapper i seg. Men det lærte meg et par ting, jeg har blitt flinkere å se på næringsinnhold på matvarer. Jeg spiser mindre pasta, ris og så mye brødmat.

Men jeg er ikke så flink til å holde en vekt, det går litt opp og ned. Nå er jeg mer opp, og ønsker å bli kvitt litt av meg. Bikinisesongen nærmer seg...*
Det jeg går for i år er trening. Selv om noen fortalte meg at å gå ned i vekt består av 30% trening og 70% kosthold. Pokker!

 

*Nå har jeg nevnt bikinisesong et par ganger, men det er jo ikke derfor jeg vil ned i vekt. Det er mer fordi jeg vil ha en kropp jeg trives i. Og som er "enkel" å bruke...
19 kommentarer

Marte

10.01.2012 kl.18:37

Syns ikke kjøleskapet så så halvgæærnt ut da! Mitt tips.. spis mindre porsjoner! Først vil du kanskje syns at du ikke blir mett, men ganske snart orker du bare ikke mer! Ihvertfall min magesekk forandrer seg tydeligvis ganske fort i størrelse etter hvor mye jeg stapper i meg.

Lykke til!

(Og for ordens skyld: Du ser flott ut! Men jeg vet at det er ikke alltid hva andre syns som teller mest :) )

Ragni

10.01.2012 kl.18:42

Enig med hun over her, jeg synes personlig du ser superflott ut :)

Lillesmurf - Kari

10.01.2012 kl.18:44

SV: Det forstår jeg.. :) Håper bloggen får litt bilder underveis :D

Marit

10.01.2012 kl.19:12

Liker kjøleskapet ditt! hha,øøøl :D Har trua på å spise godt, men ikke for mye på hver porsjon, kjenner mange som stapper i seg alt for mange og store porsjoner, hvor jeg er sikker på a det å bare kutte ut en posjon hadde gitt resultat! :)

Heidi

10.01.2012 kl.19:59

Jeg har gitt opp å slanke meg. Har vært lubben hele livet, og siden jeg ikke er sterkt overvektig og selv spiser rimelig fornuftig, tyder forskningen på at stresset slankingen påfører kroppen vil gjøre mer skade enn godt. Ernæringsfysiologen og forskeren Linda Bacon mener slanking stort sett er nyttesløst, men at kombinasjonen av mosjon og det å adlyde kroppens signaler om sult og metthet kan gi et begrenset (men varig) vekttap, men ikke så stort som ernæringsfysiologene med penger å tjene på slankebøker vil ha oss til å tro. Jeg merker at jeg pleier å gå ned litt i periodene hvor jeg spiser hver gang jeg er sulten.

Med andre ord

10.01.2012 kl.20:05

Faktisk gikk jeg ned 10 kilo på et par måneder for et par år siden. Løsningen for min del var selvdisiplin. Jeg kuttet ut godteri og spiste mindre til hvert måltid, men spiste det samme som resten av familien, altså ingen diett. I tillegg trente jeg. Jeg gikk og/eller sprang en times tid (eller mer noen dager) nesten hver dag. Dette ga resultater og igjen motivasjon. Godteriet savnet jeg bare de første par ukene. Utfordringen har vært å ikke gå opp igjen. Jeg spiser alt jeg har lyst på nå, men med måte. Har jeg spist litt i meste laget en periode, for eksempel jula, er jeg elstra forsiktig i perioden etterpå. Sånn har jeg klart å gå fra rett under 70 til rett under 60 og trives med det. :-)

Lykke til - jeg heier på deg!

Helene R

10.01.2012 kl.20:34

Mange bra innspill over her! Tror særlig det med for store porsjoner er en viktig ting. Jeg synes du ser fin ut som du er (ut fra bildene på bloggen), men det er viktig å trives med sin egen kropp også. Lykke til fra Harefrøkna! :)

Sofie

10.01.2012 kl.20:35

Dette er et av de første åra på mange jeg heller skal OPP i vekt, istedetfor ned, og jeg liker det :D Men det er forsåvidt babyen som skal legge på seg da, jeg bare bærer vekta til mai jeg, håper jeg. Inntil da håper jeg du har funnet en fin kur som jeg kan adoptere, hihi ;)

Inger Kristine

10.01.2012 kl.23:10

Jeg begynner på et prosjekt i morgen, vil ikke utbrodere stort men det går over 8 uker og blir veldig spennende. Skal absolutt gi deg tips hvis jeg får noen gode langs veien!

tonje

10.01.2012 kl.23:20

Mitt kjøleskap er på nivå med ditt, sånn bortsett fra at jeg har en ambisiøs skuff nederst med masse grønnsaker i :)

Goose

11.01.2012 kl.01:11

Du er jo kjempeflink og trene så jeg har troa på deg!

Ingrid R

11.01.2012 kl.01:28

Hvorfor akkurat 2 mnd? ;-) Hvis du kan utvide til 4 så ville jeg sagt (som dem over her) Mindre porsjoner og GÅ én time hver dag. Frisk luft og en pause! Lydbok er jo feks deilig, eller hør på lydene i naturen. Gå så du blir svett/klam, og spis ellers sunn og variert mat, unngå sukker og godteri, men unn deg noe på lørdagskvelden. Feks Rødvin og mørk sjokolade? Hvis man har en dag å se frem til er det ofte lettere å holde seg enn hvis man tenker at man ALDRI skal spise sjokolade igjen. Jeg gikk også ned 10 kg med Lavkarbo i sommer, men nesten alt har sneket seg på igjen med jul og advent, snille sambo ga meg godterikalender han da vettu. takk takk, sjokoavhengig jeg nå. Orker ikke mer lavkarbo akkurat nå, med alle eggene og all planleggingen, selv om jeg vet det funker virker det som man er nødt til å fortsette med det videre hvis det skal holde seg... Men lykke til! Jeg er i samme båt :-D

Nina C.

11.01.2012 kl.01:38

Som alle de andre ovenfor sier synes jeg at du ser sunn og flott ut.

Hilde

11.01.2012 kl.10:51

Høres kjent ut, de tankene du kommer med her. Jeg har også litt ekstra å dra på, noe som ikke er rart.. jeg har spist alt for mye godterier i alt for mange år. Nå har jeg ikke spist noe siden søndag, og har lastet ned en vekt-app til telefonen min som virker morsom å prøve. Noom heter den, og den gir meg oppgaver hver dag som jeg skal følge for å gå ned i vekt. :)

Siv

11.01.2012 kl.11:58

Det kan du si.... kosthold ass! Hele greia er vanskelig; personlig unngår jeg godis utenom lørdager, så får det gå som det går! Det er iallfall en start ;)

artemisa

11.01.2012 kl.13:54

:) -finner du hemmeligheten, send meg svaret asap!!!! Ha ha. Men helt seriøst så tror jeg små porsjoner er et meget bra tips. Lag en liten posjon, og vent 10-15 minutter før du forsyner deg engang til. De aller fleste ganger man spiser porsjon nr.2 så er det fordi det er godt, ikke fordi det gnager i magen. Spis balansert, det er feil å kutte ut karbo, man skal kutte ut usunn karbo, transfett, lyst brød, potetgull, sukker etc. Samme som man skal kutte ut usunt protein/fett (rødt kjøtt/oksefett)Ikke kutt ut frukt, grovt brød, grønnsaker etc.Mangel på matvaregrupper øker matlysten da kroppen prøver å få deg til å spise disse gruppene gjennom sultfølelse. Når man legger seg om kvelden så er det samlet inntak av kalorier som teller, ikke hvor man fikk kaloriene fra. Kroppen forbrenner et visst antall kalorier om dagen uavhengig om kalorien kom fra protein eller karbo. Grunnen til at man går ned i vekt med lavkarbo at man har en så streng diett. Man oppnår det samme med høykarbo hvis du er like streng på kaloriinntak (jeg har prøvd he he)Og verstingen er sukker!!! Sukker virker på samme måte som nikotin i kroppen sier den gamle kompanjongen til Ingrid Espeli! Når det gjelder trening, tren masse styrke. Løft så tungt du klarer og heller færre rep. Økt muskelmasse = økt forbrenning! Lykke til!!!

Malene

11.01.2012 kl.19:58

Eg klarte det ein gong. Kjærleiksorg var stikkordet då. Gjekk ned 5 kilo på 5 dager! No har eg lagt på meg alt igjen, barnefødsel ( samme fyren) Så eg som deg vil gjerne ned 10 kilo.Har allereie gått ned 20. Det einaste som hjelper er å finna ein sterk indre motivasjon. Og så synest eg det hjalp å vera med på vektklubb.no. Vart superbevisst på kaloriinnhold i alle matvarer. Gjekk ned halvanna kilo i veka når eg var aktiv der.

Nina-Martine

12.01.2012 kl.00:32

Ville gjerne hatt svar på det spørsmålet selv :p

Sv; Hehe, det ER kjempegøy! Og bra laget, selvom haien er veldig fake, selvom det ikke er noen overraskelse. Florida er absolutt et sted du burde oppleve, det er helt fantastisk <3

Inger Kristine

12.01.2012 kl.19:30

Hehe, prosjektet mitt er mye mer omfattende enn suppene men jeg vil ikke fortelle så mye om det ennå. Kan si at det innebærer mye telling og at jeg nettopp har kommet hjem fra mitt livs første spinningtime... Vil ikke røpe så mye mer før det kommer litt resultater av det, men det er altså full pakke:) Flink du er som ikke spiser eller drikker sukker, det er litt av en utfordring!!!!

Skriv en ny kommentar

hits