Jeg har fått eget domene

Da er domenet www.hverdagseventyr.no kjøpt av meg :)
Så bloggen har fått egen tilgang. Nå kan man bruke både www.loosethreads.blogg.no (som er navnet man alltid angrer på at man registrerer når man starter en blogg) og man kan bruke www.hverdagseventyr.no. Uansett så havner du på samme plass!

Jeg får det ikke til å stå hverdagseventyr i adresselinjen hele tiden. Men det kan kanskje ha noe med blogg.no å gjøre?
Har ikke peiling, noen som vet?Jeg fikk et spørsmål om dette med eget domene, blir litt langt svar, så jeg legger det inn her :)
Fra Martine:
"Yey, grattis! Det har jeg tenkt på lenge også.. Men hvordan funker det i forhold til å ha to nettadresser - vil begge bli oppdatert med alle innlegg, kommentarer etc? Nemlig en av grunnene til at jeg ikke vil bytte fra blogg.no er at jeg ikke vil miste alle de fine kommentarene som ligger på gamle innlegg... Logger du deg inn via blogg.no? eller via det nye domeneområdet? heelt grønn på dette jeg visst, men ble veldig interessert.. Oog et spm til, kan man få .no domene sånn uten videre? har hørt noe om at det bare er for registrerte firmaer eller noe?"

Svar:
Det er ikke noe problem å ha to nettadresser. Det ene "viser" bare mot det andre. "Hovedadressen" er fortsatt (for meg) loosethreads.blogg.no, men nå kan jeg heller gi bort adressen min hverdagseventyr.no til andre. Det er lettere å si, og lettere å huske :)
Så det er to adresser i en, som at du og kjæresten din bor sammen. Brevet er adressert til deg eller han, men likevel kommer brevet i samme postkasse.
Jeg logger fortsatt inn via blogg.no, alt er helt likt der. Jeg synes det er så greit og enkelt å være på blogg, blir så mye pes å bytte, pluss at man mister jo alle innlegg og kommentarer.
.no domener må man ha et firma registrert for å kunne kjøpe. Men det har jo jeg, (www.monsterfoto.no) så derfor kan jeg kjøpe .no adresser. Nettadressen jeg kjøper trenger ikke hete det samme som firmaet mitt.

Hvis du skal kjøpe og legge inn eget domene kan du gjøre det på domeneshop.no.
HER er en link til hvordan man gjør det med å bytte domene etter at du har kjøpt det.

Selv bruker jeg PRO ISP, dette fordi jeg har kjøpt domener av dem før, de har helt super service. Sender du en mail og lurer på noe, så svarer de nesten før du får sent mailen.
Det er litt "vanskelig" å komme gjennom det å legge inn nytt domene, men ikke så veldig. Har du litt datapeil, og kan bruke google, så skal du klare det. Jeg klarte det jo selv;)
Hvis ikke kan du kanskje bare spørre en venn som har litt mer peiling på data en deg...

Hvis du skal ha domene til bloggen din trenger du bare å kjøpe adressen, du trenger ikke webhotell og alt det. Siden du allerede har det via blogg.no.
Et domene koster ca 120 kr i året.

12 kommentarer

sukkerspinnet

11.04.2012 kl.19:21

Gratulerer med eget domene!

Ingrid Riddervold

11.04.2012 kl.20:01

weeeeee! grattiss!

Martine

11.04.2012 kl.20:46

Yey, grattis! Det har jeg tenkt på lenge også.. Men hvordan funker det i forhold til å ha to nettadresser - vil begge bli oppdatert med alle innlegg, kommentarer etc? Nemlig en av grunnene til at jeg ikke vil bytte fra blogg.no er at jeg ikke vil miste alle de fine kommentarene som ligger på gamle innlegg... Logger du deg inn via blogg.no? eller via det nye domeneområdet? heelt grønn på dette jeg visst, men ble veldig interessert.. Oog et spm til, kan man få .no domene sånn uten videre? har hørt noe om at det bare er for registrerte firmaer eller noe?

Lene

11.04.2012 kl.21:50

Grattis som bloggeier! Da har du steppet opp til ekte blogger, jeg er fortsatt " låne domene loser":) PS, takk for nydelig kommentar, hadde det vært meg hadde jeg startet bikini blogg ha ha! Dessverre må jeg nok adde 25+ der:)

Martine

11.04.2012 kl.23:16

Supert! Må bare pønske ut et navn jeg ikke kommer til å angre på jeg da ;) Og blir det vel .com eller .net for min del :)

missM

11.04.2012 kl.23:54

Martine: Ja lurt å velge noe man trives med ;) Men du har jo martii da... Du kan også velge .orge og .nu tror jeg? Det er mange å velge mellom, men personlig ville jeg kanskje gått for .com?
Uansett hvis du skulle kjøpte "feil" navn, så kan du bare kjøpe et nytt. Null stress :)

missM

11.04.2012 kl.23:54

Lene: Hahaha! Ja bikiniblogg, det hadde vært noe ;) Ikke noen som har det enda tror jeg, og trenden må jo starte en plass...

Eileen

12.04.2012 kl.00:00

Hurra for nytt domene! :D Smart løsning du fant på det å linke adressene sammen!

Lillesmurf - Kari

12.04.2012 kl.11:36

Det har noe med blogg.no å gjøre ja..husker jeg slet med det samme selv :) Men moro med eget domene. GRATTIS <3

Siv

12.04.2012 kl.14:35

Ikke bare det, men du har en så fin metafor om postkassen også!!!

Siv

12.04.2012 kl.14:35

Så glemte jeg å gratulerere!! Den nye adressen er fiiin, den!

Mamma Marianne

12.04.2012 kl.18:40

Gratulerer med eget domene! Det er veldig artig, og var jo mye lettere enn jeg hadde sett for meg :)

Skriv en ny kommentar

hits