Hverdagseventyr

Kommer plutselig tilbake

Ja denne bloggen hadde jeg jo nesten glemt...
Er ikke så mye på blogg for tiden, skriver ikke blogg, leser ikke blogg, gjør ikke blogg.... Ja i det hele og store. Jeg gikk rett og slett litt lei. Det var andre ting jeg hadde mer lyst til å gjøre, og blogging tar tid. Det vet jo alle som holder på med det :) Ta bilder, skrive, laste opp bilder, rette feil, legge ut bilde på nytt... Og så, ja.

Jeg oppdaga noe "nytt"; instagram ;)
Er bare å følge meg der i stede @mariannewahlberg

Enste stedet jeg legger ut blogginnlegg i ny og ne nå er på monsterfotobloggen. Men det er mest brudepar og andre portrettbilder jeg tar av familier. Adressen dit er www.monsterfoto.no/blog for de som skulle ha lyst til å titte. Monsterfoto er jammen meg på instagram den også @monsterfoto ;)

Domenet www.hverdagseventyr.no blir jeg uansett å beholde, så hvem vet. Plutselig en dag dukker det opp et nytt blogginnlegg, en ny blogg eller kanskje en helt ny side på dette navnet. Eller at jeg en gang i fremtiden blir en supermammablogger, er man mamma må man jo helt klart blogge. Uskreven regel  eller noe der ;)
Men i mellomtiden ligger mine hverdagseventyr her og koser seg, hvem vet, jeg kommer plutselig tilbake.

superfjortis - kino - venninne"nostalgi"

Jeg har vært på kino...
Herreguuuuuuud, herligheeeeeeet, vææææææææ!
Det var som jeg var 14 år igjen og så Keanu Reves i "A walk in the Cloudes". Det skal nevnes at jeg var sykelig opptatt av Keanu Reves på den tiden jeg var 14 år. Jenterommet var ikke bare dekorert, men tapesert av hans ansikt (og kropp) i form av plakater og utklipp.

Denne gangen så jeg "Magic Mike".
Jeg kjente alt 10 minutter ut i filmen at fjortisen i meg brøt frem.
Filmen var dårlig som bare det, uten store handlingen. Men samme f... med handlingen, det var jo verdens deiligste mann som spilte i den... Det er som med en prornofilm, hvem trenger handling, det er jo noe annet man har kommet for å se på. For de som ikke har sett eller hørt om filmen, handler den om mannlige strippere. Det er egentlig det man trenger å vite, resten går av seg selv. Hovedrolleinnhaveren, Channing Tatum, hadde noen helt syke moves man bare kan drømme om å få oppleve. Jeg mener da så klart dansemoves.

Jeg og Wenche, som jeg forresten også så "A walk in the clouds" med. Holdt begge på å skli ut av kinosetene våre. Det var rett hjem å laste ned bilder fra nettet. Jeg skal ikke en gang si hva jeg har som skjermsparer på telefonen min nå.....
Hahahaha ;)PS. Neste tirsdag dro jeg for å se filmen en gang til....
Tragisk, jeg er en fjortis fanget i en trettis kropp.

 

 

 

vintage - blomstereng -bilder

Jeg synes det er kjekt å ta bilder som er litt arrangert og gjennomtenkt. Det er så klart ikke alltid man har mulighet til det når man booker fotografering, man vet jo aldri hvordan været blir. Likevel må man ta en utfordring. Da jeg og Wenche skulle ta disse vintageinpirerte sommerbildene var vi heldig med knallsol akkurat slik jeg ønsket det!


Se flere bilder fra shooten HER på monsterfotobloggen.

www.monsterfoto.no
www.facebook.com/monsterfoto

sommer - fest - vimpler - utekos

Hver sommer de siste 5 årene har jeg hatt sommerfest ute på platten min.
Det har vært så hyggelig, vi har vært knallheldig med været på 4/5 av gangene og har sittet ute til langt på natt og kost oss under pledd og stjernehimmel. Dette året ble ingen unntak. Til sommerfestene har jeg hengt opp lykter, lys og vimpler over alt. Jeg elsker vimplene, som søte Gina hadde laget til 30 års dagen min. De er "bare" av papir, men har fått brukt de mange ganger til flere festlige anledninger!
Vi spiste tapas og alle tok med seg en ting eller to hver. Veldig enkelt og greit med spleiselag til sommerkosen!
Hvor lenge kan man snylte på venninner?

Denne måneden er jeg blakk, jeg er alltid blakk, men akkurat nå er det bare fluelort i lommeboka...
Selv med tom-peng-pung må regninger betales, man må ha dopapir, mat og prøve å være litt sosial. Her kommer venninnesnyltingen inn i bildet; Jeg bare går på rundgang med hvem jeg spiser middag hos.
Ringer opp og sier; "Hei, hva skal du ha til middag i dag?"
Venninne: "Nei, ikke noe spesielt, tror bare jeg tar potetmos og...."
Jeg: "Nam, jeg elsker potetmos. Jeg kommer!"

Bankers! Så har man et par, tre venninner å bytte på, så merker de ikke at du faktisk snylter. De tror bare at du kommer på besøk for å være sosial. Her har du forresten slått to fluer i en smekk, mat og sosialt.
Og apropo sosialt. Kino er en hyggelig ting å gjøre sammen. Det har jeg også klart å snylte meg til. Hver tirsdag har Chess 2 for 1. De betaler en billett, du blir med gratis på billett nr 2, og har du litt lange armer så skal man vel alltids klare å snike til seg litt poppkorn også fra hun som sitter der med bøtta.

Så kommer det til dusjing. Vann er dyrt og såpe er dyrt.
Men null problem, bare innviter deg på besøk etter en felles treningsøkt. (Her kommer så klart middagen inn i bildet også.) Du dusjer bare hos din venn, såpe, shampo og alt klart er jo klart inne i dusjen! Barberblader er også dyrt.... Så bruk i vei tenker nå jeg ;)

Dopapir ble jo også nevnt i innledningen. Snylting er en ting, men jeg stjeler ikke fra venner....
Men hva er det man har kafeer til ;)


Tusen takk for maten frøken Wenche.

Når jeg ikke blogger tar jeg ikke bilder

Jeg har jo holdt på med blogging i, tja 3-4 år (herlighet, er det så lenge?)
Men kjenner nå at det kommer til et pungt man blir litt lei... Så jeg har nå hatt noen uker pause, som har vært kjempedeilig :) Men det jeg merker er at når jeg ikke blogger tar jeg ikke bilder. Normalt har jeg med kamera mitt over alt, tar litt bilder, "dokumenterer" hendelser for å vise de frem. Men når jeg ikke har noe steder å legge dem ut eller vise dem frem ender det opp med at jeg ikke tar bildene... Det er jo litt synd, så jeg fant ut at jeg må jo egentlig bare fortsette å blogge så jeg kan fortsette å ta bilder ;) Jeg synes det er veldig gøy å gå tilbake på bildene å se tilbake i tid på hva jeg har gjort før. Helst via bilder, men også noen ganger når jeg går tilbake i bloggen dukker det opp morsomme ting jeg nesten hadde glemt...

Nå har jo ikke sommeren i år vært så mye å skryte av så langt da...
Så det har egentlig ikke vært så mye å vise frem når jeg tenker meg om likevel ;)  Fant et bilde fra da jeg var i syden, blir ikke noe sydentur i år virker det som. Selv om jeg ønsker det aldri så mye;)

oppdagelse - nytt - instagram

 

INSTAGRAM
Det er jo ikke nytt, men jeg har nettopp tatt det i bruk. Det er nesten et år siden jeg registrerte meg der, men jeg har ikke helt skjønt hvordan man skal bruke det før nå. Det var jo ingen av mine andre venner som var der, og nå har det kommet til mange flere, da er det litt mer morro :)
Så denne sommeren har jeg instagrammet i stede for å blogge!

For de som ikke vet hva instagram er, kan jeg fortelle at det er på en måte som twitter.
Bare at på instagram tar man bilder av det man gjør eller vil fortelle i stede for å skrive det med tekst. Det er jo helt perfekt for meg. Jeg elsker å ta bilder, men hater å skrive ;) Tok litt i der, men jeg er mye bedre på å fortelle historier visuelt en med tekst!

Er du på instagram?
Har du lyst til å følge meg?
Jeg har brukernavn mariannewahlberg. Bare å follow meg  hvis du har lyst!


Ikke mitt instabilde, det har jeg stælt her.

sommer - ferie - utetid

Yeeee, vi har kommet til juli. Hvem skulle trodd det? Kjennes ikke sånn ut hverken på temperatur eller kropp.
Men ferie blir det nå uansett :D
Jeg tar et par uker ferie fra bloggen også, lite internett og mye utetid er "dårlig" kombo sammen med bloggig ;) Ønsker alle sammen en riktig god sommer!

Jeg blir nok å legge ut et par bilder på instagram, så det er mulig å følge meg der.
Søk på navnet mitt der: mariannewahlberg

 
søster - tur - frappe - snurrelugg
shit - fiske -lykke


CVBO: "hei, blir du med å fiske?"
miss M: "fiske? Tuller du eller?"
CVBO: "Nei, da. Jeg har to stenger, bli med en tur!"
miss M: "ok"

Ja, så da dro vi da. Ble en "urban" tur med kaffe latte i koppen.
Jeg har ikke fisket på sikkert 10-15 år. Jeg kan ikke huske sist jeg holdt en fiskestand i hånden, men husker jo at jeg synes det var ganske kjekt som barn. Eller hvertfall den biten når man kjente at man hadde fått en fisk på stangen var kjekk.
Derfor ble jeg med å fisket i går. Det var veldig stas, men ikke antydning til napp en gang. Fra tidligere erfaring har man lært at det er greit å ha med seg reservemat.
 

tapas-jenter-veranda-ugler-sommerkveld


En hyggelig kveld satt vi hos CVBO.
Det ble piker, vin og sang. Ok, kanskje ikke så mye sang. Men vi hadde god vin og masse tapas, og herregud som vi koste oss. Satt ute til lang på kvelden, det blir jo ikke mørkt heller, og selv om det er litt kjølig er det bare å surre seg inn i et pledd å kose seg videre.
Hahaha, jeg ler

Noen ganger synes jeg selv at jeg er så sykt morsom og har så utrolig bra ideer! Slik som her:Mulig jeg er litt innhabil her, siden jeg har laget den selv, for meg selv og kjenner bruden ;)
Men likevel, jeg satt der og småkniste og fniste mens jeg satte denne sammen...

Nytt leketøy i husFor et par uker siden fikk jeg endelig mitt nye kamera! En Nikon D800!
Wohooo, endelig. Jeg bestilte den i midten av februar og endelig kom den. Det ble veldig stor etterspørsel på dette kamera og deretter lang ventetid. "Alle" skulle vist ha det. I tillegg ble slippen på dette kamera utsatt nesten et år. Ryktene har svirret lenge om når dette kamera skulle komme, men tror også mye ble utsatt i Japan pga jordskjelvene de hadde der borte for et års tid siden.
Har fått prøvd kamera litt og er superfornøyd, det blir store filer som gjør at jeg får enda skarpere bilder. Like it.

Har ikke fått prøv det ut så mye enda, men her er et av bildene jeg tok på bryllupsfotografering forje helg.blomsterfat - cupkace - vintage

I går var jeg hos Hilde Marie, hun serverte te og opp fra fryseren tryllet hun frem de mest fantastiske cupcakene. Så fine å se på og så smakte de himmelsk gode.
Etterpå hadde vi en liten photoshoot med vintageklær, disse har nå blitt lagt ut for salg på nett. Du kan finne dem HER.
Akkurat som i Roma

Det er nå to år siden jeg gikk ut av høyskolen og to år siden jeg var med på å starte Pur Design. Herlighet som tiden flyr.
Det som er kjekt er at jeg fortsatt har kontakt med flere av de jeg gikk i klasse med. Vi har vært på hytteturer, møtes på fester, inviteres hjem til hverandre og nå sist var vi noen som møttes til lunch en herlig sommerdag. I bakgården til United Bakeries i Drammen ser det ut som det er i Roma, hvor vi var på klassetur første året på høyskolen. Da ble det så klart mimring tilbake til den tiden.Vi har alle sammen gått spennende veier etter skoletiden. Hege og Marianne jobber i Pur Design. Ingvild og Lise har startet Moments Designstudio, Solveig fikk seg jobb på HiBU samme sommer som vi sluttet der, Kine bestemte seg for å studere videre og går nå på Westerdals og kommer inn til oss i Pur Design når hun er ferdig, Hilde-Marie ville også studere mer og tar nå en master i fachion marketing i Manchester. Men denne sommerdagen satte vi oss bare ned for å skravle, drikke kaffe og spise boller.
Jeg har søkt sommerjobb

Jaja, jeg vet. Jeg hater egentlig dette, og jeg har gjort det mange ganger.
Men jeg trenger stemmer.... Er litt kjipt at hvis man skal være med i en konkurranse så MÅ man inn å sanke stemmer for å bli med. Men jeg har denne gangen søkt sommerjobb med å kjøre rundt i Norge i en sportsbil. Hadde ikke det vært digg :D

Unasett, tigg, tigg, jeg trenger stemmer.
* KLIKK HER *

 

Egentlig er det til fordel for dere også, vil dere ikke heller se blogginnlegg om dette:

Fremfor dette:50-talls søstrene på bytur

Her om dagen var jeg i Oslo storby sammen med lillesøster. Det var fint vær og en fin dag, vi koste oss så mye med titting, kafe, skravling og annen søstermorro.


Fine søster med røde lepper...

...og machende negler......søster hadde krøll i luggen...

...jeg hadde krøll i håret...

...sommer = sommerkjole...

...50-talls søstrene på bytur.

Sitt ikkje dær å frys - kle heller på dæ

Ikke mye som minner om sommer, hverfall ikke inne i kåken min. Jeg sitter egentlig og fyser hele vinteren også, må spare på strømmen, vett... ;) Men det er tynne vegger i leieligheten min og temperaturen inne regulerers fort av været ute.  Nå for tiden er det kaldt. Så da jeg hadde kveldsgjester på besøk satt vi der å hutret og frøys. Frem med ullplaggene på armer og ben, man skal da ikke sitte der å fryse...


Kl 1 på natta ble vi syyykt sultne. Da var det bare å endevende kjøleskap og skuffer, jammen klarte vi ikke å diske opp med et lite tapasbord i de mørke timene :)

Nytt design på bloggen

Ja det er ikke på denne bloggen, men på Monsterfotobloggen.
Blir litt slik at man må ha en blogg for hver av tingene man driver på med ;) På Monsterfotobloggen kommer jeg bare til å legge ut serier med de bildene jeg har tatt på oppdrag. Siden jeg helst tar bilder i litt dokumentarisk stil blir det jo flere forskjellige vinklinger og historier. Derfor synes jeg det er kjekt legge ut mange.
En perfekt dag

"Just a perfect day" - føler det litt som i U2 låta.
I går var helt strålende, var ute på stranda, åretst første bad - brrrr, friskt og 17 grader, men hey det er jo enda i mai. Så var jeg på en ny kvartaltrening for Bodycombat, nytt program. Deretter hjem til sol, vin reker, veranda! Jeg og Steph satt ute til kl 2 i natt bare for å nyte sommertempratueren.


En helt "vanlig" dag på jobb

Hele lørdagen gikk med til brullupsfotografering. Liker veldig godt den typen syssel. Det er så takknemlig jobb, alle smiler og er glade, så man kan bare gå rundt, ta bilder og kose seg. Det blir så klart mange timer og jeg blir sliten, men det er en del av jobben og pakka :)
Denne lørdagen hadde brudeparet et litt spesielt og anderledes fremkomstmiddel fra kirken til festen ;) Jeg har ikke flydd helikopter før, så det var en ny opplevelse for meg. Ja og for brudeparet så klart ;)

www.monsterfoto.no

Men jeg var ikke borte....

De siste dagene har det jo vært så utrolig fint vær, da jeg gikk ut av kontoret etter jobb og holdt på å smelte, tenker jeg at; Dette er helt ok, jeg kan godt ha slike temperaturer hele året ;) Nå blir det litt sånn stressende, at vi bare må nyyyyyyyte de soldagene som kommer!
Men på grunn av sykt fint vær har prioriteringene ligget andre steder en å sitte forran dataen ;)

Meeeen, selv om jeg har vært borte fra dataen har jeg ikke vært borte fra kamera ;) Det legger jeg ikke fra meg så lett...
Kos dere videre i sommernatta.


Jeg trenger HJELP

På jobben min holder vi på med en liten undersøkelse om netthandel. Men jeg trenger litt hjelp med å få den besvart. Hadde blitt så glad om du orker å gå inn på vedlagt link og svare på spøsmålene, det tar bare et par minutt. Og det blir å hjelpe meg så utrolig mye

På forrhånd TUSEN TAKK

Klikk her for å komme til undersøkelsen!


Av mangel på blomsterbilde akkurat nå, sende jeg over denne fargerike fuglen som takk i stede :D

Hilde Marlen + Odd Erik

For litt siden var jeg å tok bryllupsbilder av Hilde Marlen og Odd Erik. Det var kjemepgøy å følge dem denne dagen da alle bildene ble tatt i Oslo sentrum. Vi tok både t-bane og trikk, samt var en tur inne på Oslo S. De fikk mange blikk og gratulasjoner og koste seg så mye under fotograferingen, det kom faktisk flere (turister?) bort og ville ta bilder av og sammen med dem.

Dette var en litt arrangert fotografering. Vi kunne ikke ta bryllupsbildene på en lørdag formiddag. Det hadde vært så alt for mange folk rundt i byen og på banen at jeg ikke hadde kunne tatt de bildene jeg ville. Derfor tok vi disse rundt lunsjtider på en hverdag.

www.monterfoto.no
www.facebook.com/monsterfoto

Disse bildene ble også publisert på Monsterfotobloggen.

Det store samtaleemnet og fetttindikatoren

Bunaden!
På en dag som denne snakker alle om bunaden. Du møter folk på gata "Gratulerer med dagen, så fin du er. Hvor er din bunad fra?", "Ah, du har bunad fra XXXX på deg, ja den hadde moren min også", "Ååååååå, jeg bare elsker bunader fra XXXXX" og så videre. Skulle du bli stuck med et par ukjente mens vennen din er på do, så er det bare å snakke om...
...jupp, bunader! Safe tema.

En annen ting som er spennende med bunaden er jo om den passer.
Hvert år drar man den forsiktig frem fra skapet, ser på den, vurderer, skal man ta sjansen på å putte den på. For det er jo ikke til å komme bort ifra at hvis den ikke passer er det en stor nedtur. Så har du også, kan jeg putte de inners hempene på, eller må jeg flytte de utover et par hakk for passformens skyld? Bunaden er virkelig med på å fortelle om man har hatt et bra år med god mat eller ikke.
Min passa i år, heldigvis. *phu*


// Jeg er den stolte eier og passer av en Tromsbunad. Siden jeg er fra Tromsø by, passer det bra. Jeg synes bunaden skal være fra det stedet du selv er. Ikke fordi katta til naboen har en venn som en gang fløy over Lofoten. Men det er meg da, vet mange velger ut fra bunadene de liker og har en liten tilknyttnign til (langt) ute i slekta.

//Spiste god frokost med god mat som senere på dagen ble til god lunch også.


// Ikke godt å si hva disse frøknene glor på, men har hørt at man blir lik de man er mye sammen med så....


// Hipp hipp Hurra Norge. Håper alle har hatt en strålende nasjonaldag

En helt vanlig dag

I går var det Svenske prosjektet Aday. En helt vanlig hverdag hvor det skulle bli tatt bilder over hele verden. Disse bildene på denne vanlige dagen skal bli lagt ned i en gruve til etterkommere.
Jeg synes dette hørtes ut som et veldig morsomt prosjekt og er så klart med. Her er mine vanlige bilder fra en helt vanlig dag!
Hvis du ikke har noe å si....

 

 

 

 

 

 

 

...ikke si det!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vintageshoot og mocca

I dag har jeg vært i Oslo og tatt bilder av søte Martine i vintageklær. Hun silte opp som modell for missM vintage. Ble masse fine bilder i en av Oslos bakgårder.
Etterpå tok vi turen til Fru Hagen og drakk, i følge oss selv, en velfortjent kaffe mocca. Frøken Glitter var også med på moccadaten. Bilder fra vintagefotograferingen kommer i morgen, har enda litt småredigering igjen der :)
 

Bryllup i (utenfor) boksen

Jeg liker å gjøre litt andre ting enn "alle andre", så når bryllupsbildene skal taes, foreslår jeg av og til for brudparet å gjøre noe litt annet en det man ser over alt. Det er ekstra gøy når bruedparet også synes det er en festlig idé og stiler gladlig opp på alle mine forslag ;)
Disse bildene ble tatt da vi gikk gjennom et kjøpesenter og jeg i forbifarten lurte på om de ikke kunne gå inn i fotoboksen å late som de tok bilder. Det gjorde de og sitter der og lager grimaser til hverandre. Etterpå fant vi en hvit vegg hvor vi tok "fotoboks"-bildene. Nå til dags får man jo ikke remser med flere forskjellige bilder, kun 4 like til et pass. Så da må man jukse litt, og det er jo lov! Brudeparet satte i gang med sine grimaser igjen og jeg knipset i vei. Synes resulatet ble morsomt jeg, dette kommer til å se bra ut i bryllupsalbumet jeg skal lage til dem også!Søstrene på vift

I dag møtte jeg lillesøster i Oslo. Det var kos :D
Vi dro til Grünerløkka og koste oss der med å gå i vintagebutikker og sitte på kafe!

Jeg må bare fortelle at vi følte oss superfine. Hvor vi en kom så fikk vi komplimenter om hvor fine vi var i dag, både fra damer og menn.
Det er kanskje ikke så rart, for når jeg ser på bildene var vi feiende fargerike på en regnfull dag!
Frokost i en kopp

Jeg er trøtt...
Det er jeg alltid på morgenen, så det er ikke noe nytt. Trøtt = dårlig tid = sent ute = ingen frokost.
Noen ganger "må" jeg kjøre inn til Oslo på morgenen, har en butikk der inne jeg jobber sporadisk i. De gangene er det veldig kjekt å ha med seg en liten kopp med varm drikke og koffein i på vei innover. Mens man hører på radioen og står i kø. Nesten så det er litt hyggelig ;)
Aday - en dag = et fotoprosjekt

15. mai er dagen da dagliglivet skal dokumenteres. Prosjeket er kaldt Aday, og denne dagen skal fotografer av alle slag fra hele verden dokumentere sin hverdag. Hvem som helst som har et kamera kan være med, man trenger ikke være proff eller ha speilrefleks, bruk mobilen din hvis du vil. Bildene som blir tatt skal lagres i en gruve i Sverige for etterkommere. Alle bildene kommer til å bli tilgjengelig online for de som vil se, og noen bilder blir plukket ut til å være med i en bok!
Flere kjente personer har allerede sagt ja til å være med, blandt annet Desmond Tutu, Robyn og Gro Harlem Brundtland.

Det er ikke tilfeldig at 15. mai er dagen som er valgt. Bildene skal bli tatt på en hverdag og ikke kræsje med noen helligdager eller andre type hendelser. Ta bilde fra jobben, middagen, fritidsaktiviteten, akkurat det du gjør på en vanlig dag!

Jeg synes dette høres veldig spennende ut og har meldt meg på.
Det kan du også gjøre, klikk inn på aday.org og bli med!


Her er noen av mine hverdagsbilder :)Olivia & Noa

Jeg har allerde vist et bilde av Noa fra denne serien med bilder.
Nå får jeg vist dere resten av bildene. Olivia og Noa var jo så søte sammen, der de lekte og sprang rundt.


Løp-løp-løp.  ikke sammen som det kan se ut på bildet. Olivia tok bare yttersvingen, så det ble en fin effekt å "lime" disse to bildene sammen :)

En stilig liten guttemann med hatt.Plukke blomster til mamma.

 

Vil du leie fotostudio?

Jeg skal leie fotostudio i Heggedal fabrikken utenfor Asker, men trenger noen å leie sammen med. Har du lyst?

Rommet er ca 50 kvm, lyst og trivelig.
Prisen ligger på rundt 1200 kr mnd inkludert strøm, fellesrom, mva og annet.
Høres dette ut som noe å bli med på, sende meg en mail: bilde@monsterfoto.no

Du trenger ikke være fotograf for å være med å leie studio, bare du synes det er gøy med bilder, eller trenger et lyst rom til noe annet er det også greit :)
Videresend gjerne hvis du kjenner noen som kunne vært interesert!


//slik ser rommet ut, dette er fra åpningen av de nyoppusede lokalene for et par år siden. Bildet har jeg stjælt fra Asker Kommuni sine nettsider.

//Fabrikken i Heggedal fra utsiden. Dette bildet har jeg også stålet fra Asker Kommune.


Sen sesongstart

Vår og loppemarked har vært i lufta lenge, eller hvertfall noen uker.
Men jeg kom meg på sesongens første loppemarked før i går og i dag. Det er sent til å være meg hvertfall ;) Men helgene har gått med til andre ting så jeg har rett og slett ikke hatt tid. Selv om det har kriblet litt i hendene og magen når jeg har kjørt forbi skilt med pil inn til skolene med lovord om loppisfunn!

Bedre sent en aldri, jeg fikk med meg et par fireking tallerkner - i mintgrønn, elsker farger.
Et par vintagekjoler og en i 50-talls stil, skikkelig mad men - skal få tatt bilde av den snart. 


Smaken av sommer
 

en kaffe - en soldag - en kul - en hatt

Herlighet, denne 1.mai'en kunne ikke ha blitt bedre.
"Alle" har fri og alle koser seg i det strålene været. Selv var jeg ute og tok bilder av Solveig som har kul på magen. (skal vise dere bilder senere)
Det var veldig koselig, og etterpå satte vi oss på en kafe bare for å nyte varmen, våren og livet. Skravle litt og nytt og gammelt.
Nesten voksen

I helga var jeg i konfirmasjon.
Et veldig hyggelig arrangement. Feire at en person begynner å bli voksen, samt det å treffe familien. Det er jo i slike sammenhenger at alle er samlet.
Denne gangen var det min lillesøster som skulle til pers. Siden hun valgte å konfirmere seg i Misjonskirken var det en litt annen type arrangement. Prinsippet er jo det samme, men det er liksom litt mer "liv" over dette. Ser ut som hun har hatt en kjempe fin forberedelsestid i forrkant, med bland annet turer og teambuilding i tilleg til undervisningen.

Selv konfirmerte jeg meg aldri, og jeg mener å huske at de i klassen som gikk til konfirmasjon hold på å kjede seg ihjel på disse undervisningene.
På konf-leir dro til til en svett gymsal i nabobygda. Disse dro til London. Tidene forandrer seg, og det er godt noen følger etter ;)

Dagen var strålende og bilder ble tatt.
Det ble da min "jobb" med Monsterfoto. Noe jeg så klart gjør med glede, synes det er stas å få lov til å ta bilder.Dette er jo også en perfekt anledning til å få på seg bunaden igjen. *phu* den passet i år også. Indikatoren som forteller hvordan det siste året har vært. Passer bunaden eller ei ;)

 

Det mest Norske ordet som er

DUGNAD

Finnes det noe mer norsk ord en dugnad?
Norge er vist en av de få landene i verden som har et ord for slik type jobbing. I 2004 ble ordet "dugnad" kåret til landeds nasjonalord.

Denne helga var det dugnadsarbeid hjemme hos meg. Fikk besøk av mamma, stefar, svigerbror, søster og nevøer.
Vi har vasket, malt og ryddet. Nå som helga er over sitter jeg her med "nytt" kjøkken, bad og gjesterom.
Den største forandringen ble nok gjesterommet som har fått ny farge og ny seng. Nå har det blitt kombinert gjesterom og kontor. Har lengre trengt en plass jeg kan sitte å jobbe med et ordenlig bord og samle alle fototingene og andre jobber jeg har. Så dette var helt perfekt.
//Det grønne og blå rommet har blitt hvitt, og fått plass til kontorting.


Tusen takk kjære familie for all hjelpen :D

jenter - gater - sko

Da jeg gikk gjennom bildene mine for å lete etter street pictures til fotokonkurransen i forje innlegg. Fant jeg jo masse tur og reisebilder, blir som å mimre seg tilbake. Noe av det som dukket opp var disse bildene av frøken Glitter, fra da vi var i Dublin i fjor.
Men Hjalbert var ikke død

Jeg var så heldig å arve en bil et par år tilbake. Den suser og går sånn passe bra.
Når den nå skulle EU godkjennes, var det ikke alt som var i tipp topp stand. Ikke noe store greier, men mange små blir nå litt stort beløp likevel.

Dette hadde jeg ikke råd til å fikse på verksted. Dette var også like før jeg skulle til Afrika.

Men når jeg kommer hjem så møter dette synes meg.Hihi, med sløyfe og greier. Bilen var blitt så fin mens jeg var borte.
Min kjære svoger har holdt på hele måneden jeg var borte og i påsken for å fikse bilen for meg. Så snill :D

Dermed sto Hjalbert opp fra de døde!

 

 

Wop wop helga er her

Ja etter en forholdsvis kort (og trøtt) uke, er det helg. Og litt mer fri, yeeee, men det blir nok ikke sove lenge likevel. Nok av ting som skal gjøres i helga.
Jeg skal blant annet ta tog, ta bilder, være på dugnad, se mamma. Nesten alt på en gang ;)


//Fint bilde jeg fant på google en gang, sorry ingen link til kilde.... :S
(Men det er jo uansett "feil" kamera så ;))

Ute til lunsj

Vi er urbane, noen ganger setter jeg og frøken Glitter oss ned på en kafe bare for å se på menneskene som går forbi oss.
Det gjorde vi i dag også...

Jeg har fått eget domene

Da er domenet www.hverdagseventyr.no kjøpt av meg :)
Så bloggen har fått egen tilgang. Nå kan man bruke både www.loosethreads.blogg.no (som er navnet man alltid angrer på at man registrerer når man starter en blogg) og man kan bruke www.hverdagseventyr.no. Uansett så havner du på samme plass!

Jeg får det ikke til å stå hverdagseventyr i adresselinjen hele tiden. Men det kan kanskje ha noe med blogg.no å gjøre?
Har ikke peiling, noen som vet?Jeg fikk et spørsmål om dette med eget domene, blir litt langt svar, så jeg legger det inn her :)
Fra Martine:
"Yey, grattis! Det har jeg tenkt på lenge også.. Men hvordan funker det i forhold til å ha to nettadresser - vil begge bli oppdatert med alle innlegg, kommentarer etc? Nemlig en av grunnene til at jeg ikke vil bytte fra blogg.no er at jeg ikke vil miste alle de fine kommentarene som ligger på gamle innlegg... Logger du deg inn via blogg.no? eller via det nye domeneområdet? heelt grønn på dette jeg visst, men ble veldig interessert.. Oog et spm til, kan man få .no domene sånn uten videre? har hørt noe om at det bare er for registrerte firmaer eller noe?"

Svar:
Det er ikke noe problem å ha to nettadresser. Det ene "viser" bare mot det andre. "Hovedadressen" er fortsatt (for meg) loosethreads.blogg.no, men nå kan jeg heller gi bort adressen min hverdagseventyr.no til andre. Det er lettere å si, og lettere å huske :)
Så det er to adresser i en, som at du og kjæresten din bor sammen. Brevet er adressert til deg eller han, men likevel kommer brevet i samme postkasse.
Jeg logger fortsatt inn via blogg.no, alt er helt likt der. Jeg synes det er så greit og enkelt å være på blogg, blir så mye pes å bytte, pluss at man mister jo alle innlegg og kommentarer.
.no domener må man ha et firma registrert for å kunne kjøpe. Men det har jo jeg, (www.monsterfoto.no) så derfor kan jeg kjøpe .no adresser. Nettadressen jeg kjøper trenger ikke hete det samme som firmaet mitt.

Hvis du skal kjøpe og legge inn eget domene kan du gjøre det på domeneshop.no.
HER er en link til hvordan man gjør det med å bytte domene etter at du har kjøpt det.

Selv bruker jeg PRO ISP, dette fordi jeg har kjøpt domener av dem før, de har helt super service. Sender du en mail og lurer på noe, så svarer de nesten før du får sent mailen.
Det er litt "vanskelig" å komme gjennom det å legge inn nytt domene, men ikke så veldig. Har du litt datapeil, og kan bruke google, så skal du klare det. Jeg klarte det jo selv;)
Hvis ikke kan du kanskje bare spørre en venn som har litt mer peiling på data en deg...

Hvis du skal ha domene til bloggen din trenger du bare å kjøpe adressen, du trenger ikke webhotell og alt det. Siden du allerede har det via blogg.no.
Et domene koster ca 120 kr i året.

ENDELIG - er påsken over

Ja, du hørte riktig. Jeg er sikkert en av de få som synes det er greit at påsken nå er over ;)
Grunnen til dette er jo at jeg allerede hadde en måned fri og reiste rundt i Afrika. Så kom jeg hjem, var på jobb en dag, før jeg plutselig fikk 10 dager påskeferie. Klart det er kjekt med fri, men jeg var på en måte ferdig. Og må innrømme at det har vært litt kjedelig å komme hjem og gjøre ingenting etter å ha opplevd så mye...

Klager ikke altså, men har savnet jobben min...
Pluss at jeg synes det er så kjekt å dra på jobben. Når man driver selv er det kanskje mer spennende å se hvordan ting går med bedriften ;)
Så nå er det tilbake til:

 

God morgen Norge på frokosttv

 

Hverdagsfrokosten med havregrøtForsinket NSBLitt regnværEn kaffe latte på kosedager

 

treningMen vi skal pokker meg sitte ute

Enda en fridag, og sola skinner.
Det er ikke så varmt, men vi skal pokker meg sitte ute likevel. Det er jo sol!

Så jeg, Stephanie, Maria, Wenche og Christine (og Uma) bunka oss sammen i Asker, utenfor en kafé med varm kaffe latte. Her hadde de heldigvis pledd liggende. Så det var bare å pakke seg inn. Det fungerte til et vist pungt, da var vi så kald på tærne at det bare var å betale og komme seg innendørs ;)
 

 


Påske - vin - venner

Det er påske, det er vår i lufta, det er venner og det er kos.
Det skjer noe med oss når det skjer noe i lufta, man får lyst til å trekke ut på gata og bare gjøre andre ting.

Vi var en liten gjeng som samlet oss hos Ingrid en kveld nå i påsken og drakk litt kosevin.
Så havanet vi ute og lo hele kvelden...


Hva skal jeg ha på meg?

En ting er å komme hjem til hverdagen etter en lengre reise, men en annen ting er hva i all verden tar man på seg?
Her har jeg gått rundt i sandaler og null sokker i en måned. Så kommer jeg hjem til iskalde vindpust og 5 grader. Hva i all verden ta man på seg da?Hjemme fra Afrika

Da er jeg hjemme igjen etter nesten en måned i Afrika.
Jeg har hatt det så utrolig bra og opplevd så mye. Det kommer garantert en del reiseinnlegg her inne fremover nå! Har så mye å fortelle og ikke minst så mange bilder å vise frem.

24 dager 6 land.
Jeg har vært innom Sør-Afrika, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi og Mosambique.
Det har blitt en del kjøring, så rakk ikke å se så mye på hvert sted, men det har vært så værdt det. Har bodd i telt mesteparten av tiden. Camping i Afrika kan anbefales ;)

Har vel sett det meste av dyr som Afrika har å by på, litt elver, byer og annen natur. Og ja, jeg tror bare jeg må ta det litt etter litt, for det er så sykt mye å fortelle :D

Nå skal jeg hvertfall få pakket ut av sekken, sett på alt jeg har kjøpt av suvernirer og annet minner, og ikke minst gå gjennom bildene mine. Jeg tok over 3000 stk, har begynt å slette en del av det. Blir bare rett og slett alt for mange bilder ;) Så får jeg heller bare ta var på de beste og vise frem en del av de til dere her!


// Kveldsbål og kos med vakker stjernehimmel.// Elefanter og andre eksotiske dyr.

// Dette er gjengen som reise sammen, alle har bestilt tur med Drifters.

// Mange timer i telt med god natts søvn!
Just checked in at Zimbawe

Har kommet til Zimabwe etter aa ha vart en liten tur gjennom Botswana.
Rukket aa se Victorial Falls. Veldig kjekt aa see store under paa ordentlig!

Faar ikke lagt inn noen bilder akkurat naa, men det kommer, det kommer ;)
Afrika er fantastisk, deilig og varmt. Det er veldig veldig anderledes en jeg trodde og hadde forventet meg.

WAKA WAKA - reisefeber

ENDELIG!
I morgen drar jeg til AFRIKA!!!!
Gleder meg noe helt sykt, endelig skal jeg ut på tur.

Sekken er pakket, alle malariatablettene, myggsprayen og impregnert myggnetting er stappet nedi. Klart for en måned på Afrikas savanner med telt!
Kamera er også så klart med, kan ikke dra på tur uten ;) Det kommer til å bli tatt bilder, maaaaaange bilder!
Kjenner jeg allerede gleder meg til å vise dem frem.

Blir nok ikke mye blogging mens jeg er borte, vet ikke hvordan internettforbindelsen er. Har en liten misstanke om at det kanskje er litt tregt. Pluss at vi skal være ganske mye ute i buchen, der er det ikke dekning på telefon en gang.

 


// Legger med et bilde fra forje gang jeg var i Afrika. Dette var jo "bare" i egypt, og jeg synes ikke det telles helt ;) Nå skal jeg jo til selve "hoved" Afrika med alle dyrene og alt de har å gjøre....

 

 

Glir på helgetur

I helga var jeg på tur med familie og venner.
Vi tok bena fatt og gikk inn til DNT hytta som ligger i Budalsvika. Da går vi fra Sverige inn i Norge igjen ;)

Eller gikk og gikk, det var så mye is at vi gled mer eller mindre inn mot hytta. Føret gjordet at vi brukte mye lengre tid en vi ville gjort med normal gange, men, men. Det gjordet jo turen så mye mer spennende ;) Med oss hadde vi også et par barn, og de var superflinke. Når vi voksne ble slitne, tenk på hva de små kroppene deres ble da!

 
//Gli, skli, bortover på isen...

//Ut på tur, alltid blid. Noa og bestemor

// Alle "knappene" som merket turstien skulle trykkes på. Da blir det så klart morsommere å gå på tur...

// Hvem er et som tramper på min bro???

// Tittei søster

// Ikke bare, bare å  komme seg frem...

// Se her, et lite stykke igjen på veien sa nissebestemora...

// Så gikk vi videre...

// Litt i sverige - litt i norge. Snart fremme.

// Vakreste nattehimmelen i skogen, hvor man kan se alle stjernene

 

 

På 1.plass - stas

Etter å ha vært uten nett noen dager så kommer jeg tilbake for å se at jeg fikk 1.plass på Øyeblikk sin fotokonkurranse. Temaet var kjærlighet, og jeg stilte med dette bilde.

Synes det var ekstra kjekt at jeg vant med dette motivet, liker det veldig godt. Av mange av de samme grunnene som det sto under begrunnelsen av dommeren til dette bildet.

Wohoo :)
Tusen takk!

Så hatten passer

Noen ganger vil man ha på seg hatt.
Sånn er det bare... ;)
Fjær og boller

I dag er det fastelavensøndag.
Jeg må innrømme at jeg er ikke helt sikker på hva det egentlig er, bortsett fra at vi spiser boller med krem i :D
Men hvis jeg googler riktig, så finner jeg ut at dette er en dag man skal spise seg opp på. Det er dagen før man skal begynne å faste frem til påske.

Fastelavensris er vist nok en hedensk skikk.
Det var vårfest og fruktbarhet. Dyr, åkre og kvinner fikk seg en runde med dette riste for å bli fruktbar! (Haha, spanky) Hvorfor det pyntes med fjær fant jeg ingen info på akkurat nå, men det ser vel fint ut da.Jeg hadde ingen boller, men en boks med krem.
Heller ingen fjær å putte på bjørkeriset. Men det var ingen stusselig fastelaven likevel. Men krem i munnen og plastblomster på bordet ble dette like bra som med boller og fjær ;)

Indisk aften

I kveld er det indisk mat.
Namme nam, hjemmelaget...

Næææ, who am I kiddin'. Jeg kjøpte så klart bare en ferdig pakke med ris og pulver og alt det stæsjet, så tilsatte jeg kylling og creme fresh.
Men nanbrødet, DET er hjemmelaget. Fant en oppskrift på det her tidlig i uka og fant ut at på fredag, da skulle jeg skeie ut med hjemmelaget mat. Så da ble det indisk ;)Hjemmelaget nan er superenkelt og supergodt.
Du trenger:

  • 500 g hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 0,5 pk tørrgjær
  • 3 dl yoghurt naturell
  • 4 ss olje
  • 1 stk egg

Ha i alt det tørre.
Pisk egget og tilsetter det våte, og rører rundt. Kna deigen godt, så skal du la den stå å heve til ca dobbel størrelse.

Mens den hever setter du ovnen på grill, og max temperatur.
Sett inn et stekebrett, så dette også blir skikkelig varmt.

Når deigen er ferdig hevet deler du den i 4, eller mindre deler. Kommer litt ann på hvor stor du vil ha nanbrødene. Deler du i 4 blir de ca like store som de du får på restaurant. Jeg ville ha de litt mindre, da kan jeg heller forsyne meg to ganger ;)
kjevle deigen i den tykkelsen du vil ha brødene, ca 1/2 cm synes jeg er passe. Legg de inn i ovnen på brettet. La brødene steke i ca 3-8 min. Følg med på slutten så du ikke brenner dem. Stek et og et av gangen. Lager du de mindre har du sikkert plass til to stk.

..................................

Til min store skuffelse fant jeg ut at jeg hadde glemt å kjøpe chutney :( Jeg som sto i matbutikken og skulle kjøpe det, men så var det feil sort, ikke den jeg hadde lyst på. Så jeg la ting tilbake for å gå på neste butikk for å handle inn, så glemmer jeg pokker meg å kjøpe chutneyen, som var grunnen til at jeg bytta butikk. DUST!!!
Jaja, maten blir nok bra uansett, og jeg har rom og cola i glasset, så det blir en perfekt aften!

Kjærlighet

Som et motstykke til gårsdagens innlegg, kan jeg jo skrive noen ord om kjærlighet.
For jeg har jo ikke mistet troa på den. Kjærlighet er jo også så mangt, så fremst man kan bli glad i en ting, så er jeg kanske glad i Mr.Mac (altså macen jeg sitter på daglig) Jeg får si at han er min store kjærlighet for tiden, mens jeg venter på noen andre ;) Det er hvertfall der jeg bruker mest tid, og man bruker vel mest tid på sine kjære?

1+1=3
Er man to kan man fort bli tre, og det synes jeg dette bildet illustrerer så fint. Jeg elsker skoportretter, de forteller ganske mye om hvem som står bak, selv om man ikke ser ansiktene.
Her er en mor, en far og deres resultat av kjærlighet. En utålmodig liten jente som egentlig ikke klarte å stå i ro da bildet ble tatt :)Bildet er med i konkurransen til Øyeblikk med tema kjærlighet.

 

 

Det er et helvete å være singel

Egentlig synes jeg det stort sett er greit å være singel. Det er alle andre rundt meg som har problemer med det.
Så klart det innimellom hadde vært hyggelig å hatt en person som betyr noe litt ekstra, men jeg synes også det er ok å være alene, jeg trives godt i mitt eget selskap. Jeg kjeder meg sjeldent, det er nok av ting å finne på.

 

Men, "problemet" er når jeg snakker med folk, jeg ikke snakker med så ofte. På f.eks facebookchatten
Halvkjentgammelvenn: "Hei hvordan går det?"
Jeg: "Næmmen hei, lenge siden sist. Jo det går bra"
Halvkjentgammelvenn: "Hva gjør du?"
Jeg: "Nei, ikke så mye. Sitter her på dataen da"
Halvkjentgammelvenn: "Å, så du er ikke ute å fester?"
Jeg: "Eh, nei. Fortsatt på dataen og snakker med deg"
Halvkjentgammelvenn: "Er du alene i kveld altså?"
Jeg: "ja"
Halvkjentgammelvenn: "Har du ikke type? ingen i kikkerten? Du har vel noen på gang"
Jeg: "nei"
Halvkjentgammelvenn: " hvorfor ikke? Du må jo finne deg en snart"
Halvkjentgammelvenn: " Ja, og du har jo ingen barn heller. Det  må du jo få deg, du blir jo ikke yngre, tikk tikk vet du"
Jeg: "......."

 

For litt siden tenkte jeg å ta tak i dette "problemet" som andre har med at jeg er singel.
Jeg lagde en profil på en dating side. Dette har jeg også hatt for noen år siden. Møtte noen gutter, hyggelig nok det, men synes ikke nettdating var noe for meg. Det er noe kleint med å sitte der sammen med en fremmed i et par timer, for nå SKAL vi bli kjent. Så da sitte å trykke ut noen ord selv, eller å skvise den stakkar mannen ut for noen info.
Aha, du vil ha 10 barn ja, skjønner vi har mye til felles....
Du trener 2 timer hver dag ja, hmmmm, ser ikke slik ut...
Du elsker å lage mat ja, så den grandisen du viste meg bilde av var hjemmestekt???
Om jeg vil bli med hjem til deg å ha sex nå? nei, tror ikke det....

Det værste er at når jeg nå har fått meg ny konto på en nettdatingside, så er det pokker meg akkurat de samme jeg chatta med for 3 år siden, fra forje gang jeg prøvde meg på nettdating!!!
Altså, dette er jo dødsdømt, det er ikke flere gutter i Norge å velge mellom.

 

Igjen begynte jeg å konkludere med at nettdating ikke er noe for meg...
Føkk valentinsdag - hilsen bitterfittan

hytta - helga - hurra

I helga var jeg på en superfin hyttetur. Hytta ligger på Haukeli, så det er et lite stykke å kjøre fra Asker og opp ditt, men da vi kom frem var det ekstra godt å dra frem vinen og lage noe som ble til nattmat :)

 

Vel fremme med vin og natt mat - taco = nattakkos

Frokosttid med varm drikke. På hytta er de som er der fast egne kopper, da velger man seg en kopp og blir den personen resten av helga. Jeg var Kristine.

Og sånn så hytta ut på dagtid.

Ut på tur alltid bli'. Og skiene skal på...

....tralalalalalaaaa....

Etter å ha gått en tur stopper vi for en rast. Noe av det viktigste med turen er jo alt det gode man har med seg i sekken. Ja, og ta bilder som kan postes på facebook så klart: "sjekk hvor supersporty vi er som er ute, men likevel koser vi oss syyyykt mye med sjokkis"

Etter en tur ute, ser man slik ut når man kommer tilbake på hytta.

Da er det veldig godt med en iskald sånn i hånda...

...og litt sånn i den andre hånda.

På kvelden går det i litt mer vin og spill.

Dagen etter var det solksinn og glede.

Perfekt føre i skiløypa.

Men vi tok likevel en tur på bena før vi satte nesen hjemover igjen.
Jeg snører min sekk, jeg spenner mine ski

Nå er jeg i full pakking. Ull, yttertøy, skisko, sitterunderlag, sokker, gamasjer og selbuvotter går ned i sekken.
Denne helga blir det hyttetur på fjellet! Gleder meg masse. Vi skal gli på ski og bare kose oss.

Ønsker alle sammen en riktig trivelig helg!
Uææææ, den forsvant!

De fleste av oss har vel ting vi synes er litt ekle å gjøre, eller lyder vi ikke liker.
Jeg har det slik med vått hår mellom fingrene. Er jeg ute og svømmer og kjenner at det fester seg lange hår mellom ringrene synes jeg dette er turolig ekkelt. Det snører seg liksom litt sammen inni meg, jeg klarer bare ikke forklare det. Men slik som når du hører sånn skjærende lyd på tavlen, jeg får litt sånn "følelse" inni meg når jeg får slike hår da...

Så står jeg på badet og gjør meg klar på morgenen, da jeg plutselig ser at øredobben min forsvinner ned i sluket. Jeg prøver å "stupe" etter, men er ikke rask nok til å berge den...
Neeeeei, det er jo favorittdobben min som blir borte!


Jeg har ikke annet å gjøre en å måtte demontere under vasken. For jeg antar at den har havnet nede i vannlåsen.
Og gjett hva som befinner seg nede i et slikt rørsystem. HÅR!!!! Ikke bare et hår, men mange, det er en hel klase. Det er ikke bare hår heller, det er hudrester, såperester og andre rester som jeg egentlig ikke vil vite hva er. Blæææææææ. Helt ærlig, dette er noe av det værste jeg kan gjøre.

Men jeg ville jo ha tak i denne øredobben, så jeg hadde ikke så mye valg. Og når man først er der nede og henter ting, så må man jo bare få vasket og renset litt.
Men jeg fikk tak i favorittøredobben min! :D
Oi, det var jo helg

Det var jo akkurat helg, og den var fin!
Er bare tiden som går så fort og jeg som ikke rekker over alt.
Denne helga gikk fort, lørdag var det maraton på treningssenteret. Veldig gøy å drive frem 25 damer i 2,5 timer. Vi var flere instruktører med som byttet på å ha time.


Søndag dro jeg inn til Oslo for å møte Wenche. Vi gikk ned markveien og skravla og koste oss, mens vi snakket om Afrikaturen vi drar på innen en måned. Tok turen innom reisebutikken og så på ting vi trengte og ikke trengte!Vi satt på kafe og spiste deilig lunch, før vi tok turen ut og fant et nytt sted for kaffe. Her hadde de fyr i peisen og varm latte i glassene.

Jeg skulle vært husmorHvis karrierene min som grafisk designer og fotograf slår helt feil, satser jeg heller på å bli husmor.
Om jeg får si det sjæl så er jeg sykt god på å lage mat ;)

I dag ble det kylling-satay med villris.
Sataysausen lager jeg så klart selv. Mikser peanøttsmør, fløte, chili og hvitløk sammen. Det hadde nok vært godt med kokosmelk i, men når man ikke har det så finner man noe annet, fløte funker fint. Er man ekstra flink lager man også peanøttsmøret selv.

Hvite blonder

I bryllup er det ingen ting som slår hvite blonder. Sexy og vakkert!

 

Jeg er med på øyeblikk.net's fotokonkurranse med tema hvitt med dette bildet.
Flyturen fra Helvete

Det er ikke til å komme bort i fra at Ryan Air er billig. Hvertfall så lenge man ikke skal sjekke inn noe bagasje og ikke velger seg sete eller noe ekstra egentlig. Da kan man få seg en ganske billig tur, som jeg og Steph fikk til Tallinn.
Når man reiser så billig så forventer man vel egentlig servicen deretter også?
Men et sted går grensen selv for billigreiser.
På vei mot Tallinn tok vi som nevnt Ryan Air. Jeg har flydd med dem før, og synes det er helt greit. Det er småting som at man ikke kan legge ned stolryggen og at det ikke er en lomme i stolryggen forran deg til å legge fra seg ting. Men når man betaler 400kr tur/retur, kan jeg overleve noen timer på fly uten å legge ned setet mitt.

Problemet med denne turen var kabinpersonalet.
For det første når vi setter oss ned på setet tar jeg av meg kåpen og legger den over meg. Dette fikk jeg IKKE lov til, alle jakker måte opp i hattehyllen. Jeg tar den i stede på meg, for jeg synes det var ganske kaldt. Jeg tar også på meg skjerfet mitt, det er ganske stort og tvinner rundt halsen. Men det kunne jeg IKKE ha på meg. Hvorfor fikk jeg aldri svar på, det ble lagt i hattehyllen, sånn var vist bare reglene. Så jeg setter meg ned tar på belet. Flyvertinnen hopper mot meg og river av meg belte. Jeg kunne IKKE hadet på nå vi holdt jo på å tanke bensin. Noe jeg burde ha skjønt???

Så kommer vi oss opp i lufta da. Jeg og Stephanie sitter på rad nr. 1. Her er det slike metallskiller mellom setene som matbrettene er i. De er til vanlig på setet forran det vet du. Men her var det da disse skillene. De var jo veldig kalde, så jeg satt og førs. Vi spurte om vi kunne sette oss et sete lengre bak, for det var ledig. Det kunne vi IKKE. Why? Hva var problemet med å sette seg ett sete lengre bak når det var ledig?

På toppen av det hele ble vi hysjet på da vi satt og pratet sammen.
Disse flyvertinnene må ha vært premenstruell til de grader....

Flyturen hjem gikk var det så mye hyggeligere personale, selv om det ikke skulle mye til for å slå de andre...

Min kveld med Marilyn

For et par uker siden så jeg filmen "The prince and the showgirl" med Marilyn Monroe.
Jeg varmet opp til å se filmen "Min uke med Marilyn". En ny film om livet til det kjente ikonet. Filmen med Michelle Williams i hovedrollen handler om innspillingen av akkurat denne flimen.

Print screen fra orginalfilmen fra 1957
Frøken Monroe var kjent for sine former og det sies at hun brukte en størrelse 40/42. Noe som på sett og vis kan stemme med datidens størrelser. Hun var nok mer en størrelse 38 etter dagens mål.

Jeg liker godt figuren Marilyn, hennes former og hennes stil. Mange filmer av henne har jeg ikke sett, men etter å ha sett "The prince and the showgirl" ser jeg at utrykket "dum blondine" kommer til sin rette. Det er det hun spiller, men sin lille knisete og forføriske latter.
Dette var noe Marilyn selv ble lei av og spille og startet sitt eget produksjonseselskap så hun hadde mer kontroll på rollene hun spilte! Dama viste hva hun drev med, og spilte helt klart på sitt utseende.


Dette er et av de mest kjente Marilynbildene, som ble tatt under innspilingen av en av hennes filmer.

My wek with Marilyn synes jeg var en bra film. Michelle spiller rollen godt, men jeg synes ikke hun klarer å få til den forføriske og fnisete latteren Marilyn har. Det er jo likevel ingen tvil om hvem hun er.

Jeg har jo som nevnt, ikke sett så mange filmer med Marilyn Monroe selv i før jeg så "The prince and the showgirl", men må si jeg ble positivt overrasket. Jeg synes hun spilte godt, i motsettning til flere av hennes motspillere. Det sies at hun vist nok var et naturtalent, men led av sceneskrekk.

Helg nr. 4

Den fjerde helga i 2012 var superkoselig.
Jeg fikk besøk fra øst og vest i form av mine to småsøstre. Vel, de er ikke så små lengre, begynner å bli ganske store begge to. På 14 og 26 år ;)Vi tok turen på kjøpesenter, drakk kaffe og en obligaturisk tur på Ikea for de som kommer "langveisfra".
På kafeen spiste vi store boller og drakk kopper med kaffe og kakao.
Til middag ble det obligatorisk taco. Hva ellers spsier man når man samles en helg og skal kose seg?!? Alle liker jo taco og det slår like godt ann hver gang.
Noen spiser taco pent og får alt fint ned i lefsen, mens andre bare får på mest mulig og prøver å dytte det i seg...

Så var maten fortært og snopet ble satt frem. Uansett hvor mett man er så klarer mann alltid å toppe det hele med sjokolade, smågodt og potetgull!
Dyna, pysjen og filmen ble også funnet frem. Sammen med en horisontal stilling på sofaen.Dagen etter ble det sen frokost. Vi sov lenge, noe vi "fortjente" siden vi hadde sett så lenge på film natta før... ;)
Jeg elsker å ha overnattingsgjester så jeg kan servere frokost. Da kan jeg ta frem det fine frokostservise mitt, og spise på kjøkkenet. Noe jeg aldri gjør til vanlig. Så dette er helgekos til de grader.

Takk for en koselig helg til fine søsterne mine, gleder meg til neste gang vi skal gjøre dette!

Sister sistha

Denne helga har jeg begge lillesøsterene mine på besøk!
Det går i goderi, mat, brus, pysj, film, snop, dyne og alt mulig annet som hører til.
Olalala

Se hva jeg har på!
Er de ikke lekre?


Det er Ingrid Riddervold som står for disse megastore jumbo gjenbruksøredobbene.
Ingrid lager "alt" mulig, og gjerne i gjenbruksstoffer. Jeg elsker hennes måte å skape nye ting på.

Jeg kommenterte på bloggen hennes om stofføredobbene hun selger, at jeg skulle ønske hun hadde noen større.
Vips, 2 minutter etterpå har jeg fått mail fra Ingrid: "vil du ha? Skal jeg lage til deg?" Så klart jeg vil ha! Så jeg la inn en bestilling, alt fra frøken Riddervold kan vist komme costume made. Det er bare å fortelle fargeønser og utseende, Ingrid lager!
(I fjor sommer spurte jeg om hun kunne lage setetrekk til sykkelen min. Og jammen hadde jeg ikke to lekre trekk til sykkelen min en ukes tid senere!)

Jumbo XL øredobber får du kjøpt på Ingrids butikk på Epla. De kommer i mange farger.
I tillegg veier de nesten ingenting, så man merker ikke at man har dem på!

Pikk

Tihiiii, *knis-fnis*
I Tallinn finner vi plutselig denne gaten.

Jeg er så barnslig at jeg finner denne gaten utrolig festlig. Så jeg skal ikke bare ta et eller to bilder av meg selv under dette skiltet.

Nei da, må ha maaaaange.


Hahaha, Steph var forresten ikke noe bedre hun heller.


Vi må jo så klart gå langs hele denne Pikk-gaten, og da vi kommer inn på begynnelsen ser vi "Pikk 1" Tihihihi, *pikken*. Og vi lo, som to små fjortisjenter. Vi måtte så klart få en forbipasserende til å ta bilde av oss. Det viktigste var å få med skiltet...
Tallinn et herlig reisemål

Helgen ble tilbragt i Tallinn.
En kjempekoselig gammel by fra rundt middelalderen. Vi hadde hotell i den gamle delen som gjorde at man virkelig fikk en følelse av å dra langt tilbake i tid.
Merket at når man drar på tur på vinteren er man utenom turistsesongen,m en det gjorde virkelig ingenting. Det er mindre stress og man slipper unna noen av "turistfellene".

Tallinn er en herlig liten by hvis man holder seg til gamledelen. Det er heller ikke så dyrt. Ca halv pris av hva ting koster i Norge. Hvertfall mat og personlige tjenester som; masasje, frisør, tannlege og lignende.

 
Goose and WallE sees Tallinn. Her var det mange interesante gater...

Olde Hansa en av de største turistfellene, hit måtte vi så klart inn. Vi hadde hørt tykter om honningøl...

...ryktene stemte. Honningøl var også godt, veldig søtt.

Tallinn krydde av kafeer, mange i denne stilen, jeg elsket det! Herlig "bestemorstil" som jeg liker!Biff på hvitløksrestauranten Baltashar kan virkelig anbefales. 

Her ble vi tildekket med servietter til langt opp etter halsen!

og hva har de til dessert på en hvitløksrestaurant....

...hvitløks is!
Skal innrømmes at det ikke høres godt ut, men vi fant ut at vi måtte jo bare teste ut denne merkeligteten! Det var faktisk ikke så ille. Det smakte mye hvitløk, men når man fikk det sammen med den søte smaken, så var det egentlig nesten litt godt.

Etter en flaske vin fant vi det forresten veldig lurt å gå for tvillinglooken!
På veien hjem satt vi begge to på flyet med pannekort lugg... 

Det kom i en liten eske - jeg sa så klart ja

På bursdagen min kommer Stephanie med en liten eske til meg.
Samtidig som hun gir meg gaven kommer hun med en lang "tale" om at jeg må ikke føle noe press til å si ja, og det er bare hvis jeg har lyst, og jeg må absolutt ikke, jeg må ikke føle meg tvunet, det hadde vært hyggelig om jeg ville.... og så videre.

Så gir hun meg den lille esken og inne der ligger dette:

Awwww, se så søt den er!
Sammen med den lille cupcake-ringen lå også en lapp; "Vil du være med til Tallinn? Vi drar på lørdag" Nå førstkommende lørdag!
Så klart jeg sa ja, jeg vil jo allid være med på reiser. Tallinn har jeg aldri vært i, så det blir kjempestas å dra dit.

Så nå er klokken alt for tidlig på morgene, jeg er pakket og klar for å reise.
Hun hadde fått tak i superbillige billetter med Ryan Air, og siden vi bare skal være borte et par dager har vi kun håndbagasje med oss. (billigere billetter) Så jeg har pakket det viktigste, kamera ;)

Vi sees på mandag.
Ha en fin helg!

Gårsdagens B-Dag

I går var en fin, fin dag.


Jeg våket kl 7 til blomster på bordet. De hadde jeg riktig nok kjøpt selv og satt der dagen før. Men likevel, det er koselig med blomster.

Til lunch kjøpte min herlige kollegaer sushi.

Jeg fikk en fantastisk dusjhette, som jeg hadde etterlyst på facebook at jeg ønsket meg. Så ønsker kan virkelig gå i oppfyllelse. (form og farge ble valgt av giveren...)

Senere på kvelden dro jeg opp til Wenche hvor det ventet meg ballonger...

...og bobler i glasset

På bordet sto det MASSE sushi. Mmmmmmm, jeg elsker sushi.... (er det noen som har skjønt det tro;))

Christeine, Stephanie, Kine og Wenche var til stede.

Og jeg fikk blåse lys av kaken.
Så hvorfor alt dette på en helt vanlig onsdag? Jeg hadde så klart bursdag :D
Det er strikket

I går hadde jeg photoshoot med Stine.
Stine smiler og ler og kler på seg alle de flotte vintageplaggene jeg drar frem til henne.

Denne gangen hadde jeg en god del stikkede plagg. Cardigans og gensere. Kjempefint nå som kulda setter inn.
Her strikkeplaggene vi tok bilde av. Ikke alt jeg har rukket å fått ut i butikken enda, men det er også et par flotte kjoler. Ta gjeren en titt på missM vintage på Epla.
 

Fra topp til tå - i kulda nå

Det er kaldt ute.
Jeg leste i avisene at de "lovet" en russlandskulde til helga med 20 blå. Slik som det har vært de siste 3 årene, så egentlig synes jeg det har vært en mild vinter så langt i år. Det har ikke vært de iskalde gradene enda.

I morges sto tempraturmåleren på -8,6. Så da må man ta på seg litt mer og litt varmere klær.
En stor lue på hode og krave i halsen. Begge delene har jeg arvet av min bestemor. Jeg vandrer rundt som en russisk tsar...
 

 

 

 

 

Jeg hadde på en måte bursdag

I går hadde jeg superkoselig besøk av familien min.
Jeg har bursdag i uka som kommer, men de kom på en liten feiring og middag litt på forrkant. Hyggelig :)

Først var vi ute en tur på aking, for både store og små, før vi gikk inn til middag. Det ble laget ferske rundstykker og asiatisk fiskegryte.
Når man har bursdag får man jo også noen ting fra gjestene.
Jeg var så heldig å få en Dolce Gusto i gave. Om det var fordi de viste jeg hadde lyst på en kaffemaskin eller om det var fordi besøket mitt er dritt lei av pulverkaffe vites ikke, men det var en veldig velkommen gjenstand uansett!
Jeg fikk også litt reiseeffekter som jeg har ønsket meg, digital bagasjevekt og hodelykt. Pluss oljeskift på bilen. Veldig kjekt å ha en handy svoger som fikser slike ting til bursdagen min!

Galleriåpning og bobler i glass

I går var det åpning på Gamle Galleri Gude i Oslo med utstillingen Art Direction In Fashion. Det er elver fra Westerdals som holder utstillingen.
Der går også Kine som er medeier i designbyrået mitt Pur Design. Hun videreutdanner seg for tiden.
På galleriet var det fult av folk og masse bra arbeid. Vi fikk, som seg hør og bør på en åpning, bobler i glasset. Ble Mozel på meg som kjørte, men det ar like fult bobler.
Det var mange folk der...

...og bobler i glasset.

Man må så klart ha med bilde av den flinke art directoren forran sitt arbeid!
Hvordan gå ned 10 kg på 2 måneder

ja, hvis du vet det. Del gjerne hemmeligheten med meg.
Må helt ærlig innrømme at jeg synes det er dritkjedelig å slanke seg ;) Derfor er det jo ikke det man driver med nå i dag, vi slanker oss ikke, men en så kaldt livstilsendring...

For noen år siden gikk jeg på lavkarbo. Dette var før det tok helt av her i Norge, for lavkarbo er jo ikke noe nytt. Det gikk veldig bra, jeg gikk ned over 10 kg. Men så begynte det å bli litt kjedelig da. Man blir litt lei av hele tiden måtte tenke gjennom hva man stapper i seg. Men det lærte meg et par ting, jeg har blitt flinkere å se på næringsinnhold på matvarer. Jeg spiser mindre pasta, ris og så mye brødmat.

Men jeg er ikke så flink til å holde en vekt, det går litt opp og ned. Nå er jeg mer opp, og ønsker å bli kvitt litt av meg. Bikinisesongen nærmer seg...*
Det jeg går for i år er trening. Selv om noen fortalte meg at å gå ned i vekt består av 30% trening og 70% kosthold. Pokker!

 

*Nå har jeg nevnt bikinisesong et par ganger, men det er jo ikke derfor jeg vil ned i vekt. Det er mer fordi jeg vil ha en kropp jeg trives i. Og som er "enkel" å bruke...
Om natten løser jeg verdensproblemer

Ofte får jeg ikke sove, eller det er ikke helt rett å si. Ofte går jeg ikke å legger meg, jeg hater å legge meg, men elsker å sove *ironisk*
Men da sitter jeg oppe om natten, det er da tankene kommer og jeg begynner å løse verdensproblemer. Kanskje ikke akkurat de store verdensproblemen, men de litt mindre som befinner seg i min personlige verden. Jeg er mest kreativ om natten. Det er da alle de gode ideene kommer frem.

Så jeg løser verdensproblemer, hva gjør du når du ikke får sove?


// Bilde tatt i måneskinn på Hvalstrand.

Er det for tidlig?

2. mars setter jeg snuten sørover. Langt sørover. Jeg skal helt ned til Afrika, som mange hadde gjettet på mitt forje innlegg! Yeeeeee, jeg gleder meg noe helt sykt.
Jeg har allerede begynt å pakke, er det litt for tidlig? Med tanke på at det nesten er 2 måneder til jeg skal reise :S

Slik ser min pakkeliste ut. (Hvorfor skrive når man kan tegne!) Den har jeg så klart hatt klar i noen måneder allerede, begynte jo på den da reisen ble bestilt!

Jeg skal reise med Drifters, og skal innom 6 land på reisen som varer i 24 dager. Sør-Afrika, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi og Mozambique til slutt.
Om det blir noe blogging underveis gjenstår å se. Vi skal 14 av disse nettene sove i telt ute i bushen! Kan vel si med sikkerhet at det ikke finnes noe internett der ute. Wow, tenk på det. Kommer til å bli så bra.


Dette bildet fant jeg her. Håper på å kunne fange et lignende motiv selv når jeg er der nede!

 

 

Ikke lenge igjen

Fredag, solskinn og kuldegrader. Jeg har kledd på meg i ull fra topp til tå. Jeg kan ikke komme over hvor glad jeg er i ullplagg! Må være det beste som finnes når kulde gradene sniker på. Jeg var så heldig at jeg til jul fikk mye deilg ull i form av det meste. Ytters har jeg en gammel ulljakke (med hull) som jeg fant på loppis. Funker det også.
Så med avflasset neglelakk på ustelte negler som holder en morgenkaffen er det en helt grei fredag :)
Smykket forteller forresten litt om hva det ikke er så lenge igjen til. Jeg skal ut å reise om 1,5 måneder. Gjett hvor jeg skal?!?!?! Blir borte i hele mars, gleder meg noe helt sykt!

 

 

Om å bake og sånn...

Jeg liker å bake, synes det er kjempegøy. Det jeg ikke liker er all oppvasken som kommer etterpå, men det er vel en del av pakka. Så man får bare ta det som kommer.
Gode boller = oppvaks.
Eller man kan se på det som:
Oppvask = gode boller.

I går bakte jeg skoleboller. Jeg merka det var lenge siden jeg hadde bakt noe slikt. De siste årene har jeg bare laget "sunne" ting som grov pizzadeig, grove rundstykker, knekkebrød. Ja og litt cupcakes nå og da (de var ikke så sunne når jeg tenker meg om)
Skoleboller er jo så godt, særlig det gule i midten. Og nå skal jeg dele en liten hemmelighet med dere:

Jeg skulle ta latmannsvarianten på det gule i går, altså å kjøpe ferdig pakke. Da jeg sto på butikken hadde de ikke vaniljekrem, men vaniljesaus. Jeg begynte å lure på om dette var det samme eller. Så jeg dro på en butikk til, her hadde de også bare vaniljesuas. Så i mitt sinn tenkte jeg at det var bare det som fantes og kjøpte pakken.
Jeg skulle hatt kremen. Men men, jeg helte saus i bollene, og det ble sånn passe bra, litt flytende og ikke så mye som holdt seg i midten der. Men det ble en halvgul klætt så man hvertfall fikk feelingen av skolebolle.
Det er litt kjipt....

....å sitte med eksamen.
Jeg gjør (heldigvis) ikke det, men min venninne Stephanie sitter med en tredagers nå og "koser" seg.
Derfor bakte jeg i går skoleboller. Må så klart være skoleboller når man holder på med skolearbeid, vanlige boller gjør liksom ikke samme susen. Jeg kjøpte også inn litt frukt som jeg la i en bolle. Nå håper jeg hun får masse energi til å kunne jobbe videre på eksamen sin.LYKKE TIL STEPH!

Hei på deg 2012

GODT NYTTÅR!

Da var vi kommet over i 2012, personlig hadde jeg et fantastisk flott 2011 og kan ikke si annet en at jeg gleder meg til 2012. Må jo bare bli et bar år dette også :)

Nyttårsaften i år ble feiret med gode venner og god mat.
Vi spise, spilte spill og hygget oss. Klokken 12 på natten må man så klart ut for å se på raketter, ønske hverandre godt nyttår og takke for det gamle, klemme hverandre og ta masse bilder (hvertfall i mitt tilfelle)

 

Året 2011 i bilder

2011 nærmere seg slutten.
For min del har det vært et kjempefint og fantastisk år. For de som har fulgt bloggen min, har dere sikkert fått med dere en del av det jeg har gjort. Jeg liker godt å lage disse årskavalkadene å gå gjennom året, for da husker jeg jo selv også alt det jeg har fått være med på.

JANUAR

Jeg var så heldig å vinne en tur til Hurghada i Egypt, turen hit ble tatt sammen med min kjære søster. Vi koste oss masse i varmen.

Vi dro til Egypt akkurat i det opptøyene startet. Derfor fikk vi ikke dratt på noen utflukter, men til gjengjeld fikk vi tatt noen dykketurer istede. Ingen opptøyer og sinte Egyptere ute på havet, bare stille og rolig. Vi fikk til og med hilst på Nemo.

Noen dager etter at jeg kom hjem hadde jeg stor dag. 30 var det store tallet, og jeg inviterte søte venninner med på middag! Men det var noe jeg ikke viste....

...helga etter min store dag. Var det en stor overraskelse i vente. Verdens beste venniner Wenche og Stephanie hadde ordnet til overraskelsesfest. Og gjett om jeg ble overrasket!

FEBRUAR

Det var masse snø i år, i februar ble det gått masse flotte skiturer sammen med Stephanie. Og noen ganger med koselig kos etterpå!

Også denne måneden ble brukt til kafebesøk og bildetaking. Her en tur i Oslo sammen med frøken Glitter.MARS

I mars var det morsomme premierefester! også hjemme med venninner.

*Robyn ble danset til på en av de beste konsertene jeg har vært på!*


Plutselig ble det også vår. Fra å ha vært en frorholdsvis lang vinter med masse snø, var det nå plutselig vår og lunchen ble tatt ute i solveggen!

Påsken ble tilbrakt på en strand i syd Frankrike.

Så tok jeg og Stephanie turen til Barcelona hvor vi bare koste oss max!

 

APRIL

Jeg gjorde fantastisk loppelykkekupp. Dette feilfrie Tor Viking frokostservise for 4 personer til 50 kr. Jeg er enda lykkelig for den investeringen ;)

Det ble tid til årest første grilling i parken.

 

MAI

Søster ble drukket ut i begynnelsen av måneden... Se så fin hun var på festen sin!

Kveldene ble lyse og fine, vi dro på picknic og tok fine bilder.

Det var flere fester, og jeg hadde pyntet meg i vintagekjole!

Fine lillesøster ble gift!

 

JUNI

Det ble SOMMER og livet skulle nytes.

Det ble tid for å gå barbent...

Jeg satt ute og nøt (nesten) tropenetter på verandaen.

Det ble tatt en tur tilbake til Storøy gård. Rart å være tilbake igjen etter nesten et år, og denne gangen med så mye folk og fans på "vår" øy!


 

JULI

Jeg og Steph dro på årets "jobbesommerferie". Vi feiret at det var et år siden vi ble kjent med hverandre. Og synes det var rart at vi kun har kjent hverandre i et år...

Da vi kom hjem etter 3 uker i Frankrike var det klart for årets sommerfest. 4. året på rad, helt klart en tradisjon!

Uken etterpå ble Norge rammet av en tragisk hendelse. Rosetog ble et nytt norsk ord. Et ord som for mange betydde samhold. Det var fint å være sammen, selv om jeg personlig ikke kjente noen som var der, var det som at landet ble en felles enhet av samhold.

 

AUGUST


I august ble søteste Wenche stor jente. 30 år hun også. Dagen ble feiret med picknic utendørs. Reker og kaker servert i det herligste været!

Jeg staret Monsterfoto og gleder meg veldig til å se hvordan det kommer til å gå og utvikle seg i 2012. Så langt har det gått bra og jeg har kost med masse med jobbene jeg har fått.

 

SEPTEMBER

Det ble en flott helgetur på Blefjell sammen med mamma. Hytte til hytte, sekk på ryggen og smil på munnen.

Rafting i Sjoa var også en ny og spennede opplevelse som fant sted.

missM og frøken Glitter tok turen over til Dublin for Guinness, Irish Cofee og shopping!


OKTOBER

Jeg lagde får-i-kål for første gang. Det viste seg å være overraskende lett.

Monsterfoto fikk i oppdrag å ta fine bilder av Wenhce og Uma the Dog. Og fine bilder ble det.

Jeg var på konsert med Veronica Maggio.
Og så på showet til Else Kåss Furuseth.


Flere koselige turer ble tatt.

 

NOVEMBER

Jeg fikk flere oppdrag for Monsterfoto denne måenden, og klarer bare ikke la være å vise bilde av denne fantastisk lille skjønne.

Jeg vant en tur til Amsterdam med Maria Menakonsert. Bra by, bra konsert og bra reisefølge.

 

 

DESEMBER

Nevø Noa på tre år kom første gang på overnatting hos tante, helt alene. Det var kos!

Det ble tatt flere turer på kafe (denne måneden også) og fikk bakt litt julekonfekt.

Så ble det  jul igjen, og nostaligien ble tatt frem. Denne flotte julepynten husker mamma fra da hun var liten. Jeg elsker de flotte og fargerike glasskulene og glasslenkene.

 

 

Det var årets bildekavalkade.
GODT NYTTÅR. Jeg gleder meg til 2012.

I want to go home from Christmas

Nå drar jeg hjemover, jula er over for min del.
Jeg har tilbrakt en uke heime hos ho mor, og nå er det på tide å komme hjem til eget hus. Men jula er enda strengt tatt ikke over, eller fridagene er ikke over er vel mer rett å si. Jeg skal ikke på jobb før 3. januar :D

Det har vært en fin jul.
Med pynting av juletre, lage konfekt og spist masse godt mat. Alt for mye god mat egentlig, så nå skal det også bli godt med "havrelefse" igjen.

Det å se på det ferdigpyntede juletreet synes jeg er stas. Her er det så mye fin pynt. Mamma har vært flink å ta vare på julepynten fra da hun var liten. Og den fargerike lenken med glasskuler er nok fra midten av 1950-tallet eller tidligere. Er det ikke vakkert?Pin-Up jenter og jul i sikte

Det nærmer seg jul med store skritt.
På kontoret til Pur Design jobber vi i ett for å rekke et par deadlines før jul. Hyggelig julestress egentlig!
Vi har også laget en liten julehilsen som vi sender rundt til våre kunder og bekjente!
Legger ut hilsenen her også, og ønsker alle mine lesere en god jul så langt....

Nå drar jeg på juleferie til sånn ca midt i romjula en gang regner jeg med :)

GOD JUL ALLE SAMMEN!

Jeg er ganske sikker på at jeg trenger denne....

Jeg kom over den helt utrolig skjønne dingsen på internett her om dagen.
En pitte liten og søt printer! Den ser jo bare helt fantastisk ut, og jeg er ganske sikker på at jeg trenger denne (eller ikke...) Det er en perfekt liten ting å putte på pulten som allerede er litt trang. Nå får jeg enda litt mer stæsj å putte på den! Yeeeee :D

Den skal vist lanseres i 2012, og hvis prisen ikke er så alt for høy, så skal jeg få meg en ny liten venn!
HER kan du lese mer om den.

 

 

Videoen er med lyd :D

Printeren har til og med et ansikt!Nostaligi-minner-følelser-jul

Julen er nostaligi og minner. Om det kommer til lukter, gjenstander, smaker eller musikk.
Alle har noe som gir akkkurat dem DEN følelsen av jul jeg har forskjellige ting som minner meg om jul.

LUKT
* Nyskrellede klementiner
Det er ingenting som lukter jul som en helt nyskrelled appelsin. Jeg husker også at mamma brukte å kaste skall oppå peisen hvis den var tent. Da ble det ekstra god lukt, som en røkelse.

* Julemat
Det er egentlig ikke så nøye om det er ribbe eller pinnekjøtt. Det er julelukt uansett. 

*Røkelse
Kongerøkelse lukter skikkelig jul.

 

 

GJENSTANDER
*Julestjerne/adventstake
Det blir ikke jul uten. Desverre har jeg ikke vinduskarm å sette adventstake i slik jeg bor nå. Men det skal komme inn i huset mitt etter hvert.

*Ting fra barndommen
Jeg er veldig nostalgisk, og jula er hvertfall en tid å ta frem ting fra "gamledager"

 *Røkelse
Røkelsen må nok inn her også som en gjenstand. Jeg husker veldig godt hvordan røkelsesholderen som barn så ut. I fjor fant jeg en tilsvarende som jeg kunne ha hjemme hos meg selv. 

 

 

MUSIKK
Julesanger er sanger man kan høre om igjen, år etter år. Her er mine favoritter.
"Walking in the air"
Fra filmen The Snowman. Den husker jeg så godt fra liten og jeg liker historien om snømannen som blir til liv.

Howard Blake: Walking In The Air"Under månen"
Dette er jo en "ny" julesang fra i fjor. Men likevel jeg synes den er så fin.
Hvor er du hen nå, hva tenker du på....

Den Unge Fleksnes: Under månen

"Fairytale of New York"

Kirsty MacColl: Fairytale Of New York

Hvis du vil kan du hente inn min Spotify Juleliste!

 

Kommer det også snøfnugg på juleaften, så er den ulitimate julestemningen i gang!
Hei hopp og snurre meg rundt

Hele denne helga var full av kosleige aktiviteter.
FREDAG: kom jentene fra Pur Design på juletrefest. Eller det var vel mer en hyggelig tid for å spise julemiddag sammen og jeg fikk min jomfrutur med å lage pinnekjøtt. Konklusjon = sau er noe av det enkleste man kan lage til middag. Fåriklål - putt det i ei gryte, pinnekjøtt - putt det i ei gryte!  Vent noen timer så er det ferdig, så du trenger ikke gjøre mer en å vente faktisk....
//Til dessert ble det kaker, noen fikk flere en andre. Ganske mange flere!!!

 

LØRDAG: var det juleshopping med Stephanie. Med tur både til Oslo, Sandvika og IKEA. 
Etterpå lagde vi verdens mest himmelske middag, med vin og skravling til langt ut på natta. Alt for lenge etter mine øyne tydeligvis, for søndagen var jeg passe trøtt ;)

// Jeg kan så klart ikke legge ut bilder fra julegavehandlingen, så da legger jeg heller ut skrytebilde av middagen!

 


SØNDAG:  ble jeg invitert på julekakebaking.
Jeg ser mitt snitt til kaker, så klart jeg blir med på dette.  

// Noen smakte mens andre bakte! Akkkurat slik det skal være!Venninner og julelunch

I går møtte jeg Wenche og Stephanie for en koselig julelunch.
Vi hadde bestemt oss for at i år skulle vi ikke gi hverandre noe til jul, men heller gå ut å spise sammen. Og siden Wenche tar turen opp til Tromsø i jula måtte vi få det til nå.

Veldig hyggelig å sitte sammen med venninner å bare skravle, det er vel uansett den beste julegaven man kan gi :) 

Svart senker natten seg... (og sinnet)

"Før i tiden trodde folk at natten til den 13. desember var den lengste og mørkeste natten i hele året.
Men Lucia var med på å jage bort mørket, og fra denne dagen gikk det til mot lysere tider"

Dette er et vers jeg fremførste da jeg var ca 8 år gammel og gikk i Luciatog. Hendelsen sitter godt i siden jeg husker disse ordene så godt. Om de er helt korrekte vet jeg ikke, men det var noe sånt i den stilen.
Og grunnen til at jeg husker dette er fordi jeg ikke fikk lov til å være Lucia!!! Jeg hadde så lyst, men de valgte den jenta med det fineste, lengste og mest gyldene håret. Mitt har var like pistrete den gang som det er i dag.... I stede ble jeg noe de kalte for "terne" (lurer på om det er noe de diktet opp i ren despreasjon, for jeg klarer ikke finne det ordet på internett noe sted) Det var første terne og andre terne. Gjett hvem som ble nr 2?!?!?! Jo da, det var meg. Og jeg fikk i oppdrag å si denne settningen, som jeg for øvrig husker var limt vast i masjetten som holdt lyset og var dekket med sølvfolie. Jukselappen i tilfelle jeg skulle glemme mine ord.
Noe jeg tydelig vis ikke gjorde siden jeg husker dem den dag i dag! Jeg husker fortsatt skuffelsen, den sitter i sinnet....

(her burde det vært et illustrert bilde av meg som barne-Lucia, men det eksisterer ikke. Det skal vist nok finnes bilder av meg som går i Luciatog, men var for tiden litt vanskelig å oppdrive)


Men vi ferier fortsat Lucia selv om jeg ikke fikk bruke kronen med lys på.
Den 13. desember kommer år etter år. Dette året ble jeg invitert på baking av lussekatter sammen med Kristine & co. Kjempehyggelig. Jeg hadde flaks og kom akkurat til utbakingen av bollene. Da rakk jeg å lage litt kakao før bollene var ferdig til spising.

Veldig koselig kveld med lussekatter, kakao og venninner.
Så det er greit at den 13. desember kommer år etter år, for inni meg er det jeg som er Lucia, de andre vet det bare ikke ;)

 

lys-aking-kakao-kos

Som jeg skrev om på lørdag hadde jeg besøk av min nydelige nevø Noa, på 3 år  i helga. Han overnattet fra lørdag til søndag, og vi koste oss masse sammen.

Da vi sto opp på søndagen lagde vi god frokost og tente 3 lys i adventstaken. Dette fikk jeg god hjelp til, å tenne lys er morro.


Noa lurte på om jeg hadde akebrettrumpe. Jeg viste ikke helt om jeg skulle ta det som en fornærmelse eller ei, men det viste seg at han mente rumpeakebrett, det hadde jeg så klart. 
Derfor kledde vi på oss og tok turen til en liten bakke som ligger i nærheten.

Etter noen timer ute blir man litt kald. Da er det hyggelig å trekke inn igjen, finne frem de koselige mumikoppene og drikke kakao. Jeg fikk en med vinter edition...

...og Noa valgte den med Hattifnatter på.
Det finnes også mange måter man kan drikke kakao på, Jeg valgte den vanlige tradisjonelle med å holde i hanken for å føre koppen opp til munnen. Noa valgte den med å la koppen stå på bordet, dytte munnen så langt nedi koppen man bare klarer, og slurpe i seg innholdet.
Det viste seg at begge deler fungerte like godt ;)


Helga hos tante gikk mot slutten, og Noa ble kjørt hjem.
Vi var begge enig om at det hadde vært en fin helg, og neste gang han kom på besøk skulle vi ake mer!

En helaften midt på dagen

I dag morges dro jeg ned for å hente min nevø Noa.
Han bor en times kjøring unna, så jeg måtte opp litt tidlig. Tante skulle ta med gutten på teater, sammen med en venninne og hennes barn.

Dette var stor stas av flere grunner. Han skulle også overnatte, og det er første gang han besøker tante alene og første gang han skulle overnatte. Dette synes tante (jeg) og min søster (Noas mor) var veldig spennende, vi var nok litt nervøse begge to ;)


Teateret var stor stas, og Noa fulgte med med stor innlevelse.


Etterpå tok vi turen til Peppes, var vist ikke så ille det heller.

Iben og Noa fant vist tonen fort. De var veldig søte da de skulle gå til bilen sammen. Lekte og sprang rundt i gatene da jeg fikk knipset dette av dem.

 

Ellers er han jo drømmebarnet å ha på besøk.
Da det var leggetid løper han inn på rommet og roper: "Dette er min seng" Legger seg nedpå, gir en god nattaklem, synger litt for seg selv. Før han sover søtt 6 minutter senere :) 

Sesongen er i gang

...og da mener jeg ikke julesesogen, men juleBORDsesongen.
Av en eller annen grunn så skal alle drikke seg ekstra full like før jul. Jeg er ikke noe bedre selv, skal jo være med på hele morroa. Og man kan ikke gå hjem før man har vunnet festen!

I helga var det julebord både fredag og lørdag. Neste helg går det i samme trallen, og fredagen etter der igjen er det siste innsats før det er julehelga etter der igjen.
Phu, slitsomt dette ;) Er det ikke shopping så er det festing! 


// Siden det ikke egner seg å legge ut bilder fra julebord, blir det disse fine lysene i stede ;)
 

3 ting du ikke viste om meg

Her er 3 ting du (kanskje) ikke viste om meg:

1. Jeg vil ha brennende varm kaffe latte
Jeg elsker når kaffe latten min er så varm at jeg brenner meg i ganen. Jeg vil helst ha den opp mot kokepungtet, og det er så varmt at du bare må ta små super av koppen for å klare drikke den der og da.

2. Jeg er født med gullhår i ræva
De siste årene har jeg vunnet så mange fine konkurranser og premier. Jeg blir superglad og synes så klart det er veldig kjekt å få være med på alle disse opplevelsene.
Jeg skjønner jo også at jeg har hatt veldig flaks og er heldig som vinner dette. Kan ikke skjønne annet en at jeg er født med gullhår i ræva pga av all flaksen jeg har!

3. Jeg har lakenskrekk
Jeg klarer bare ikke gå legge meg. Selv om jeg er stupende trøtt og ser dobbelt, så må jeg bare og så skal jeg bare før jeg går og legger meg. Det er en skikkelig dårlig uvane, og hver morgen jeg står opp så lover jeg meg selv at i kveld DA skal jeg legge meg før kl 12. Når kvelden kommer så.......
Adventskalendere

Hurra, 1. desember. Og vi kan begynne å åpne adventskalenderene.
Jeg har ingen fysisk kalender, den tiden er over for lenge siden. Men er så klart med på ALLE som ligger på nett, hvertffall de jeg har klart å finne.
Så langt har jeg funnet frem til:

Bergans
Ticket
NSB
P4 og Euronics
Colorline
Vi i Villa

Hvilke julekalendere på nett er du med på?
Fortell hvilke du er med på, så oppdaterer jeg denne listen etter hvert :D
Twilight

I går var jeg på kino og så den siste Twilightfilmen.
Jeg må si..... ehem... Altså. Det er jo ikke bra filmer, så egentlig skjønner jeg ikke hvorfor jeg ser de (eller jo jeg gjør det, Taylor Lautner i bar overkropp)
Men når det er sagt at jeg ikke synes filmene er de beste, så synes jeg dette var den beste av Twilightflimene så langt. Jeg synes de har forbedret effektene, måten vampyrene forflytter seg på ser mer "realistisk" ut, eller så realistisk det kan bli med vampyrer ;) De har også dempet hvite Edward litt, han er fortsatt blek, men han ser ikke ut som han har ramla nedi et spann med hvitmaling lengre. Kristin Stewart aka Bella, har ikke blitt så mye bedre skuespiller siden sist, men hun ser hvertfall ikke så mye ned i bakken og drar håret bak øret som hun konstant gjorde i de to første filmene!

Hadde jeg vært 14 hadde jeg garantert vært forelska i hele situasjonen.
Nå som jeg bare er 30 er jeg forelska i situasjonen bar overkropp.... ;)Ja nå holdt jeg på å glemme å vise grunnen til at man skal se disse filmene ;)
At han er litt ung har vel ingenting å si?
 

28 timer - mange opplevelser, liten tid

Det var ikke mange timene jeg og Stephanie hadde i Amsterdam, men likevel er det utrolig mye man rekker å gjøre på et døgn. Begge to hadde vært i byen før, så egentlig tok vi bare beina fatt og gikk rundt. Vi kjøpte billetter til CanalBus, som var sånn hopp av og på båt. Veldig greit, da fikk vi også litt informasjon over høytalerene i bussen mens vi fløt rundt i kanalene.
Vi koste oss masse disse to dagene, og her er ett lite bilderush.


Amsterdam er fylt med sykler, og mange pynter de så fint opp med blomster, bare det er god nok grunn til å bo i byen tenker jeg ;)Høye, smale bygninger over atl. Og sykler så klart :D
missM og Steph på tur

Og jammen fant vi ikke en kjmepe M og en kjempe S.Som nevnt var vi jo på Maria Menakonsert og koste oss, men etterpå gik vi ut for å oppleve Amasterdamske gater.

Her var det pyntet til jul og masse stemning, vi fikk kjøpt oss varm rødvin med urter, nesten som gløgg, men ikke helt. Det smakte hvertfall herlig jul av brygget.

Julekulene var på plass

og vi smilte

Vi måtte så klart ta en tur til Red Light District. Er man turist i Amsterdam så er det en opplevelse i seg selv, her er det ikke lov å ta bilder, så kamera var det bare å pakke bort.

Dagen etter møtte vi en gammel kjenning fra Amsterdam, han kjørte oss ut til vindmøllene så vi fikk sett de også før vi tok flyet hjem. Som sagt to opplevelsesrike og koselige dager.


 

 

I Amsterdam på konsert med Maria Mena

Jeg var så heldig å vinne konsertbilletter til Maria Mena konsert i AMSTERDAM!
Fly, hotell og konsertbilletter for to personer! Konkurranse i regi av Platekompaniet.

Konserten ble holdt på Paradiso, perfekte konsertlokaler i en ombygd kirke. Det er både vakkert, erverdig, god stemning og god lyd.
Maria Mena er jo ikke den artisten som har de mest "rocka" sangene. Men dama lager liv! Hun kommer på scenen og synger sine flotte, vakre sanger. Forteller litt historier om hver sang innimellom, og publikum er helt med fra første stund.Vi fikk perfekte plasser, drakk Nederlandsk øl, sang med og bare koste oss.


Da konserten var over gikk vi oss en tur ut i den Amsterdamska natta.
Flere bilder kommer i morgen :) 

hits