Foto og tips

Jeg har tatt bilder av Martine fra martii.blogg.no

For en tid tilbake hadde jeg konkurranse gjennom Monsterfoto hvor jeg ga bort en fotografering. Dette var det Martine som vant. Det viste seg at Martine hadde en liten en i magen og at hun da ville vente litt med å ta bildene til magen hadde fått litt størrelse. En dag i slutten av mai passet det perfekt å få til denne fotograferingen.


Bildene ble kjempefine og Martine og Jonas er jo så pent par at det var ikke noe problem å ta bilder av dem.
For å se flere bilder kan du gå inn på Monsterfotobloggen. Du kan også like Monsterfoto på Facebook, der legger jeg oftere ut bilder fra de photoshootene jeg er på.Kul på magen - hvitveis på bakken

Nå som det er vår ser man at det spirer over alt, det blir varmt, knopper og blomster spirer frem.
Det gjør det jammen på magen til vordende mødre også. Merkes at det er vår og nytt liv.

1. mai var jeg og tok magebilder av Solveig.
Koselig å ha slike bilder til senere tid, etter at den lille har blitt født. Solveig har allerede bestilt nyfødtbilder av meg til rundt slutten av juni. Får bare se når den lille bestemmer seg for å komme ut ;)
Se flere bilder på Monsterfoto sin blogg.

 

(På Monsterfoto har jeg også nettside og facebookside. Trykk gjerne liker der :))
Bukseseler og Hatt

Noen ganger når man ser et bilde så bare smelter man.
Det gjør jeg når jeg ser dette bildet...
...men jeg er kanskje litt innhabil ;) Det er av min nydelige nevø, som ofte blir et yndig fotoobjekt. Ikke alltid han er like villig til å bli tatt bilder av. Men her var han staset opp så fint til konfirmasjon, så jeg tror (nesten?) han synes det var litt kjekt å bli tatt bilder av denne dagen!
 

Med dette bildet er jeg også med i Øyeblikk sin fotokonkurranse, denne gangen er temaet motlys.

Bilder på Asker Treningssenter

I helga var jeg på et lite oppdrag for Monsterfoto Asker Treningssenter.
Det var Krønsj maraton der i helga, og de fire jentene som kjører disse timene på senteret stilte opp litt før maratonet begynte mens jeg tok bilder av dem. Morro å ta bilder av så blide og kule jenter, null problem! Pluss at jeg var inne i salen og tok litt bilder etter at maratonet med sporty damer (og et par menn) var begynt.

 

 

Forresten så har Asker Treningssenter et knalltilbud nå frem til 1. juli på trening! LØP OG KJØP!
(Sånn da fikk jeg reklamert litt for dem også ;))

 

 

 

Gatelangs

Øyeblikk har ny fotokonkuranse, jeg synes det er veldig gøy å være med på disse. Gleder meg like mye til nytt tema hver gang.

Denne gangen er det "Steet Photography". Et tema jeg likte veldig godt. Jeg har jo alltid med meg kamera, og har masse bilder tatt utendørs og gatelangs. (Luksus) problemet var denne gangen å bare velge ut et bilde. Skulle jeg velge et bilde tatt hjemme, en reise, kafeliv, markeder, portrett, med eller uten mennesker? Ja, jeg hadde rett og slett veldig mye å velge mellom. Siden jeg reiser en del i storbyer har jeg mange by og gateliv og velge mellom, og tenkte at jeg hvertfall skulle ta noe fra en bytur jeg har vært på. Likevel endte valget mitt opp med et bilde fra min siste reise i Afrika og landsbyliv. Det er snart 3 uker siden jeg kom hjem, så minnene sitter helt klart friskt i minnet. Jeg husker veldig godt blikket på denne jenta, og at hun titter på meg fra mengden av andre barn. Visp etter en kort blikkontakt var hun borte igjen.

 

 

 

 
Familiemonstere

I helga var jeg å fotograferte 3 familier samme dagen :)
Det gikk i ett, og var veldig kjekt og morro. Jeg elsker jobben min med å ta bilder.
Denne søndagene var en av de med så mye tåke. Litt gråvær er ingen hindring for å ta fine bilder, det er faktisk bare bra, for det blir ikke så skarpt lys. Tåken er bare med på å skaffe spenning og stemning.
Hos disse familiene ble det tatt litt bilder innendørs, før vi beveget oss utenfor.

Du finner Monsterfoto sin nettside her, jeg har en facebookside og så har jeg ambisjoner om å prøve meg på Twitter.

Familie 1

Familie 2

Familie 3Bilder ved morgengry

På lørdag var det fridag, men likevel var jeg og Wenche tidlig oppe for å ta bilder.
Hun ville ha noen fine høst bilder av seg og hunden sin Uma. Jeg stiller så klart opp som Monsterfoto og tar bilder av henne.
Det er så nydelig lys nå på høstmorgenen. Det var kaldt, frost på bakken og en svak dis i lufta. Så allerede kl 7 sto vi i åkeren, jeg med kamera og Wenche med en glad hund.


Har du lyst til å bli fotografert av Monsterfoto?
Du kan faktisk vinne en fotografering. HER kan du lese alt om hvordan.

 

 

 

 

Kasper & Olivia

I går var jeg på oppdrag for Monsterfoto og tok bilder av Kasper. Han var bare 6 dager gammel, og så veldig, veldig liten. Han var også en kjempesnill baby, som nesten ikke sa en lyd og stilte villig opp på min photoshoot. Men han sa klart ifra når det var noe han ikke likte, så sånn sett var det veldig greit ;)

Kasper har også en storesøster, stolte Olivia på 4 år. Hun måtte så klart også være med på noen bilder. Det viste seg at Olivia var jo rene fotomodellen!

 

Du kan vinne fotografering med Monsterfoto.
Alt du trenger å gjøre er å gå inn på facebook og tykk liker HER. Og gå inn og les DETTE blogginnlegget :)

 

 

 

 

 

 

VINN FOTOGRAFERING med MONSTERFOTOHar du lyst til å ta bilder av deg selv, med venner, familien, av barna, kjæresten, hunden, gullfisken eller noen andre?

Nå kan du vinne en fotografering med Monsterfoto. Det du trenger å gjøre er å trykke likerMonsterfoto sin facebookside og legge inn en kommentar i feltet under her. Kom gjerne med en kort begrunnelse :)
Jeg trekker en vinner når Monsterfoto har fått 500 følgere/venner på facebook. Spre gjerne ordet på facebook og bloggen din. Du må gjerne bruke noen av disse bildene hvis du sprer ordet.

 Jeg gjør alle mine fotograferinger i naturlig lys og miljø. Det betyr at vi tar bilder på en plass som dere liker. Om det er i fjæra, en eng, et industriområde, hjemme, i skogen, hos farmor, på en kafé eller hvor dere måtte ønske. Ta meg med til et sted som betyr mye for deg/dere.
Personlighet i bildene er viktig, jeg får frem hvem personen på bildet er. Gjennom lek og morro på photoshooten.


 

Premien har en verdi på ca 2000kr.
Dere må bo eller komme dere til Drammen/Asker/Bærum/Oslo-området for fotograferingen. Eller vi møtes på halvveien et sted og finner en løsning! Hvis ikke er det mulig å gi bort premien til noen andre :)

Det er VIKTIG at dere som ikke har blogg legger igjen mailadressen deres når dere legger inn kommentar på innlegget. Ellers har jeg ikke mulighet til å få tak i deg hvis du vinner :)
Mailadressen blir ikke publisert.

 

 

 

 

 

 

Wenche & Uma the dog

I går hadde jeg en kjempemorsom photoshoot sammen med Wenche og hennes hund Uma. De lekte seg i åkeren og stilte opp på alt av mine ønsker som fotograf. De var jo drømmeparret å jobbe sammen med. Selv om det er en stor utfordring å jobbe med en hund. Da de som oftest er litt mer opptatt av godbitene de blir frista med en faktisk å stille opp på bildene ;) Men utfordring er gøy, og bildene ble bra!

Da vi kom tilbake lå denne lappen i frontruta. Ups... Skal ikke parkere her igjen, sorry!

 

 

 

 

 

----------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

 

 

Fototips-Hvordan ta bilder av dyr

I går hadde jeg bilder av hunden Bobby på bloggen min. Og jeg fikk i den og andre bildeforbindelser spørsmål om jeg kunne komme med noen tips av hvordan man tar bilder av dyr.
Jeg har ikke dyr selv, så jeg er ingen proff dyrefotograf. Men her er noen tips om hvordan jeg tenker når jeg skal ta bilder av dyr.

1. Gå ned på dyrets nivå (dette gjelder også med bilder av barn)
Dette hjelper deg med å få god vinkel av dyret ditt, som oftest er jo de mindre en oss. Så man slipper å få intrykk av at dyret alltid titter opp på en kjempe.

2. Lokk med en godbit
Hunden trenger jo ikke alltid å se i kamera for at du skal få et godt bilde. Men noen ganger kan det være kjekt. Hold opp en godbit eller få noen til å hjelpe deg med å holde en rett ovenfor kamera. Da vil hunden (forhåpentlig vis) titte etter godbiten og du er klar til å knipse bilde.
Her har jeg lokket grisen med noe snack, den stakk villig snuten ut av gjerdet. Har brukt fisheye, noe som gir en unaturlig men morsom effekt.

3. Ta detaljer
Det kan være fint og spennende og lage en bildecollage av dyret ditt. Ta nærbildet av for eksempel snuten, poten, øyne øre, så kan du sette dette sammen til en fin collage eller printe ute ett og ett bilde og ramme inn.

4. "Frys" bildet
Dyr er jo ofte i farta. Det kan være veldig morsomt å ta bilde akkurat i det en hest er i et hopp. Da må du bruke kort lukkertid(høyt tall). Lukkeren er det som slipper inn lys til filmen, hvis den er rask, vil den også ta raske bilder, og du kan "fryse" motivet ditt.


5. "Fart" i bildet
Noen ganger vil man kanskje ha litt mer fart og action i bildet sitt, du kan ha skarpt motiv, og uklar bakgrunn. Da er trikset å følge motivet, det kalles panorering. Da trenger du ikke ha så kort lukker. Følg hesten når den kommer løpende med kamera, akkurat i det den hopper knipser du bildet, men fortsett å følge motivet. Da vil forhåpentlig hesten bli skarp, og resten av bakgrunnen i fart.
På bildet under har jeg prøvd å ta bilde av en flyvende bille. Men jeg hadde ikke kamera klart innstilt da denne plutselig kom flygende, så derfor ble det veldig miss. Det kunne vært bra om jeg hadde hatt de riktige innstillingene ;) Men som du kan se har jeg prøvd å følge motivet. Blomsten har blitt litt dobbel.

Jeg legger med et bilde jeg har tatt av en kar på sykkel, så dere virkerlig skal skjønne hva jeg mener med dette tipset.

6. Lek
Det kan være veldig fint å ta bilde av et dyr som er i lek. Da gjør den noe den trives med, og selv om de ikke smiler, så utståler de jo masse glede.

7. Unngå blitz
Mange dyr har refleks i øynene sine, særlig hunder og katter. Dette er jo bra når man kjører bil så vi får øye på dem, men det er ikke så bra når man tar bilde med blitz.
Dyr synes som oss mennesker at det er ganske ubehagelig med sterkt blitz lys i øynene, og kan fort blunkte.

8. Tenk litt anderledes
Man trenger ikke alltid ta de beste portrettene av ansiktet på dyret. Ta bilde fra en helt annen vinkel, som jeg feks har gjort under her. Man ser at hunden sitter å venter på noe godt. Det gjør oss egentlig bare mer nysgjerrig på hva det kan være, og man har lyst til å se litt lengre på bildet.

9. Ta mange bilder
I dag har vi digiatalkamera og kan bare ta og slette bilder så mye vi orker. Er du først på photoshoot med dyret ditt, ta masse bilder. Plutselig dukker det opp et blinkskudd eller et motiv du ikke hadde regnet med.

 

---------------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

 

Verden er ikke bare sort-hvit...

...eller?


Shake it like a polaroid picture

Hurra! I posten i dag kom mitt nye regnbuekamera.
Det er et Polaroid Land Camera som ble produsert på midten av 70-tallet. Kamera kommer fra ebay-verden.
Eneste med dette kamera er at film er litt dyrt, jeg trodde jeg hadde gjort et superkupp og kjøpt 2 filmkassetter med 10 bilder i hver til 260kr. Det viste seg at jeg fikk bare en filmkasett med 8 bilder. Noe som gir en enhetspris på over 30kr pr. bildet. Det er pitte litte granne dyrt synes jeg. Så nå er jeg på jakt etter billigere filmer.

Men jeg er veldig glad for at jeg har fått tak i så fint kamera som virker!

 

 


Im so happy with my new polaroid camera :)------------------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

Slik reflekterer jeg

Martine hadde for et par uker siden en fotokonkuranse på bloggen sin hvor man kunne vinne en refelktor. Jeg har lenge ønsket meg en og stilte derfor opp i konkuransen med dette bildet.Og jammen vant jeg ikke, med bare en stemme. Det hadde jeg ikke trodd, for det var mange andre flotte bilder med, så det var egentlig ekstra morro å vinne da også.

Dette er premien, som dukka opp i postkassa for ett par dager siden.
Det er sikkert flere av dere som lurer på hva en reflektor er og hva den kan brukes til.
Reflektor er et objekt som reflekterer lys. Dette utnyttes for å styre lys i fotografering eller film. Det finnes en rekke typer reflektorer. Hvordan lyset reflekteres avgjøres av hva slags materiale reflektoren er laget av. En reflektor i sølv eller hvitt reflekterer mye lys, mens en sort reflektor sluker alt lyset.

Denne refleksskjermen er veldig fin for den har vendbare sider, det er både hvit, sort, gull og sølvside. Hvit er fint til å bruke f.eks innendørs for å reflektere blitslys, den kan også hjelpe til med å unnga slagskygger (slagskygger er de store skyggene som dukker opp på veggen bak menneskene, alså silutteten, det vil man helst unngå) Den hvite siden er også fin å bruke i direkte sollys for å reflektere bort eller motreflektere den kraftige skyggen som dukker opp på "andre siden" av ansiktet når man står i sola.

Her er testbilder mamma tok av meg, hvor vi har brukt gullskjermen. Man ser jo med en gang for et herlig gyldent "kveldslys" reflektoren er med på å gi. (jeg ser jo direkte brun og flott ut på bildet med, og skikkelig kjip ut på det andre bildet når man sammenligner)


Reflektoren er levert av Tvspelweb.se og kostet bare 199kr.
Men det burde komme med bruksanvisning på hvordan man bretter den sammen, det er en liten iq test for meg hver gang...

På side 36 - en hemmelighet

Finn en tilfeldig bok i bohylla de.
Slå opp på side 36, lukk øynene og la fingeren havne på en tilfeldig plass i boka...

...la deg nå inspirere at dette ordet for så å gå ut å ta et helt nytt bilde.

Dette lyder ordene i bloggen til Lill-Veronica. Hun har en spennende konkurranse på gang, med ett litt annet tema, og man MÅTTE ta nytt bilde. Nytter ikke å finne noe som alt lå på dataen. Jeg synes det var veldig kjekt å se noen som har en helt annen type konkurranse på bloggen sin, noe som man kan være litt kreativ med. Noe som er anderledes.

Ordet hemmelighetsfull dukket opp under min finger, det skulle jeg la meg inspirere av. Men jeg kortet ordet ned så det bare ble hemmelighet. Derfor tok jeg sykkelen min med meg opp til en "hemmelig" plass jeg har. Det er en eng full av blomster, og det er så fint der. Så nå vil jeg dele denne hemmelige plassen med deg.


// Dette er min hemmelighet.


// Her kan jeg bare nyte livet.


// med sommerfletter i håret.


// og gammelt kamera i hånda.


// Ligge i gresset og se på sola.

Her er min hemmelighet

Jeg har av og til lagt ut polaroidbilder på bloggen min. Ganske så gøy, og veldig enkelt.
Jeg har nemlig juksa totalt. Bruker noe som heter Poladroid. Fungerer både på mac og pc. Når du laster ned dette programmet vil du få opp ett polarodikamera på skjermen din. Så drar du bildet du vil ha i polaroid over dette kamera. Dereter vil du høre ett klikk og filmen som drar seg fremover. Samt ett blitz glimt. Etter hvert vil du se at bildet kommer gradivs frem, akkurat som det ville gjort på et ordentlig polaroidbilde. Er det ikke morro :)?
Hvis du tar samme bilde flere ganger så vil de få forskjellige fargenyanser, så samme bilde blir sjeldent likt!
Det er hvertfall en fin, enkel og morsom måte å fikse litt på bildene sine på...
Fotokonkuranse

Linn Jones har en fotokonkuranse på bloggen sin. Morro å være med på slikt.
Temaet er vår og jeg hadde et bilde jeg synes passet så bra til, så da måtte jeg bare melde meg på med det!Fotokonkuranse

Martine har en fotokonkuranse på bloggen sin. Temaet er SOMMER, herlig tema som passer så godt akkurat nå.
Vinneren får en 5 i 1 refleksskjerm (56cm) fra tvspelsweb. Som jeg har utrolig lyst på! Derfor melder jeg meg på konkuransen med dette bildet  - - - - - - ->Fototips - slik tar du bedre bilder

Dette er ikke et innlegg om hvordan du skal ta bra bilder, men en innlegg om hvordan du skal unngå å ta dårlige bilder.
Jeg titter en del runt på andre blogger og blir til tider oppgitt over hvor dårlig kvaliteten på bildene som legges ut er.

Her er tips fra min lille fotoskole:

1. Ikke ta bilder på badet. Baderomsbilder og de som er tatt i speilet er så.... ja. Det er digitalkamera, du kan heller ta masse bilder av deg selv til du finner ett du er fornøyd med.

2. Hvis du absolutt skal ta bilder på badet. Lukk igjen dolokket!!! Hvis du absolutt skal ha dolokket oppe, pass for Guds skyld på at du har skylt ned etter deg.3. ikke brukt blits når du tar bilder i speilet, den går faktisk ann å slå av!4. Kameraet ditt har en selvutløser, skal du ta bilde av dagens antrekk og ikke har noen til å hjelpe deg. Bruk selvutløseren og stable opp med bøker hvis du ikke har stativ. bilde av en skulder eller halsen forteller ikke mye om dagens antrekk.5. Skal du ta bilde av maten din ta det FØR du begynner å spise. Da ser maten så mye bedre ut før sausen har begynt å spre seg utover. Når du er klar for å forsyne deg for posjon nr 2 ser ikke tallerkenen like delikat ut.


6. Vinkelen på bildet kan ha noe å si for hvordan man ser ut. Tar du bilde ovenfra og ned ser du ofte tynnere ut en når du tar nedenfra og opp. Da unngår du "kjempe" looken, og vi slipper å se hva du har i nesa.

Dette tar jeg bilder med

Det er flere som spør meg om hvilet kamera jeg har, og hva jeg bruker for å ta bilder. Samt hva jeg gjør med enkelte bilder for å få de sånn som de er.

Jeg har et Nikon D90 som jeg tar bilder med.
Mitt favorittobjektiv for tiden er en 35mm f 1,4. Jeg hadde først en 50mm, men da ble bildene så alt for nære, siden D90 er halvformat måtte jeg ha en på 35mm for å få de avstandsforholdene jeg ønsket på objektivet. Blender er på f 1,4 det gjør at den er lysfølsom og kan ta bilder under dårlige lysforhold. Kjempefin til portrett.

Ellers har jeg også en Sigma 18-200mm som er veldig grei å ha med på tur. Det er nesten en "alt i ett" linse. Siden den er på 18mm er det er grei vidvinkel som gjør at man får med seg mye. Er man på reiser liker jeg å ta bilder av blant annet byggninger, vinkelen gjør at man får med seg mer eller mindre hele bygget uten å måtte gå til andre siden av byen.

Dette utstyret har jeg:

// Nikon D90 og blitz speedlight SB-600

// Nikkor 35mm f 1,4 og Sigma 18-200mm

// fjernkontroll som er kjekt å ha, sammen med en stativ


// i tillegg har jeg et kompaktkamera som er veldig kjekt å ha med seg når speilrefleksen blir for stor å dra på,For å redigere bildene bruker jeg photoshop.
Det er ikke alle bildene jeg tar til bloggen jeg orker å redigere før jeg legger ut. Det meste av bilder skal bare ut for å illustrere, så da lar jeg de som oftest bare være som de er.
Men er det bilder jeg vil gjøre litt mer ut av, tar jeg de inn i photoshop og redigerer de der. Forelbig har jeg "bare" CS3, men venter spent til CS5 kommer.

hits