januar 2010

Suppe som varmer

I dag var det litt kaldt ute, så jeg lagde en deilig suppe til kveldsmiddag.
Det ble med spicy-thaismak.


Sånn ca dette trenger du i suppa.


Chili er veldig viktig for å få litt spicynes...


En av de store hemmelighetene for å få eksotisk smak er innholdet i denne boksen.


En skvisa lime oppi topper det hele.


Vips har det blitt en nydelig thaigryte i stede for suppe :)Jeg bruker aldri (sjeldent) oppskrift når jeg lager supper. Sånn som denne thaivarianten kan du ha i de grønnsakene du vil. Det viktigste er kokosmelken og fish sause (fra santa Maria) for å få litt asiatisk smak. Ha også i en hønsebuljong for smakens skyld.

Denne gangen hadde jeg laks og crabsticks i. Men man kan godt ha kylling, scampi eller annet godt.

Dette er like morsomt hver gang!På med rød leppestift

og en grønn herlighet fra 70-tallet.


//på med røde lepper
//fantastisk med lommer i


//tilbehøret er viktig, som små reinsdyr

På marked i San Telmo

Det mest fantastiske markedet jeg har sett med de fineste skatter. Et lite mekka. Så mange gamle flotte ting, men jeg fikk desverre ikke kjøpt med meg noe hjem. Jeg hadde for liten tid til å titte rundt å se. Så måtte jeg tenke for ikke å gjøre "bomkjøp" det var dumt. Bumtur til Argentina nesten det... Ser ikke det markedet igjen med det første. Fikk hvertfall tatt noen bilder av de flotte skattene som befant seg der.


Reiseblogg2010

Hilsen i posten fra Krisine

Her om dagen fikk jeg en fin pakke i postkassa mi.
Det var fra Kristine Gangfløt. Hun befinner seg for tiden i Malawi. Hvor hun hjelper til med å undervise i en klasse. I den ene klassen er de 140 elever hvis jeg har forstått det riktig. Litt andre forhold i Afrika en de vi er vandt til hjemme. Det ser utrolig spennende ut, det hun holder på med, jeg annbefaler en tur innom bloggen hennes for å titte.Hun er engasjert og liker virkelig det hun gjør.

Her er det fine pakke innehold.
Tusen takk Krisine!


Vårkåt og fucka

SPRING AWAKENING


(Dette var sangen som fenget meg mest fra stykket, her på engelsk.
Men synes faktisk norske versonen fra i går var bedre.)

 

I går var jeg på prøvespillingen av Spring Awakening. Flere bloggere hadde benyttet seg av muligheten til å se stykket i går.  Noe jeg ikke tror mange angret på.


//spente bloggere klar før forestillingen begynner.


Jeg hadde ikke hørt mye om stykket på forhånd, så viste egentlig ikke hva jeg skulle forvente, bortsett fra at hadde hørt det skulle være småkåt og nakent!

 

Da vi kommer inn i salen står alle skuespillerne allerede på scenen. De varmer opp, synger, øver, forbereder seg. Jeg lurer på om dette er noe de gjør bare for at vi er på prøvene, men etter hvert skjønner jeg at det er en del av gimmiken. Utrolig kult, det gjør at man kommer rett inn på skuespillerne med en gang.

 

Vi fikk sitte oppe på galleriet, noe jeg tror må være den beste plassen i hele salen på dette stykket. Kulissene er bygget opp som en kjempetrapp, hvor skuespillerne beveger seg opp og ned med hopp, dans og spennende bevegelser.

 

Selve stykket er skrevet i 1891, men er som mye annet like aktuelt i dag. Den gangen det var skrevet ble det bannlyst i Tyskland. Det handlet om tabu ting som onani, abort, voldtekt, barnemisshandling, selvmord med mer.

 

Spring Awakening handler om hvor vanskelig det er å være 14 år, om alle tankene og problemene man har. Med seg selv, kjærlighet, seksualitet, skole, foreldre og venner. Det er en fin helhet i stykket. Det fremstår som moderne-gammeldags, jeg klarer ikke helt plassere når handlingen er. Noe som er veldig bra og gjør det tidløst. Etter kostymene ville jeg tenkt 30-40-tallet, men likevel er det så moderne og original vri på det.

 

Geir Kvarme og Helle Haugen spiller rollen som alle de voksne. Hvor de med enkle accessories som avis, pipe, hansker, hatt, briller og lignende skifter personlighet. En annen ting jeg likte er at alle aktørene til nesten en hver tid befinner seg på scenen. De "stivner" i sin aktivitet når publikum følger videre til en annen scene. Der sitter de i ro og stirrer tomt ut i rommet eller sover til det er deres tur igjen. En av scene foregår i skogen. Det er ingen trær eller bekker der, men likevel føler og skjønner man med en gang hvor man befinner seg, når det kommer fuglekvitring og vindsus fra de andre skuespillerene på podiet. De deltar selv om de ikke er med.

 

Selv om man ikke kjenner så godt til sangene fenger de likevel, det er rocka og man digger automatisk med. Men jeg hadde problemer med å få med meg teksten innimellom, så her bør skuespillerne være flink til å holde mikrofonen ordentlig inntil munnen. (og litt høyere lyd på hovedsangeren?)

 

 

Etter at stykket var ferdig fikk vi bloggere mulighet til å mingle og snakke med skuespillerne i teaterfoajeen.

Det virket som at mange av dem var like spente som oss. Hva vi synes om stykket og hvilke tilbakemeldinger vi kunne gi. Jeg hadde en lengre samtale med Thomas Bremnes Ottersen og Emilie Stoesen Christensen. De var så søte og hyggelige og spurte masse om hvordan jeg hadde opplevd stykket med musikk og når de gjorde sånn og sånn og om det kom godt nok frem og lignende. 

Adil var veldig hyggelig og ville også høre.


//her begynner jeg å bli sånn passe rød i trynet over den varme jakka jeg har på meg. Tenkte det var noe jeg bare innbilte meg. Noe det klart og tydelig kommer frem på bildet av det ikke var...


Ønsker alle skuespillere lykke til med premieren. Anbefaler alle andre å se stykket!

Innerst på loftet finner man...

...bestefars gamle strikke jakke!
Med en sløyfe så blir den så fin og passer til meg.Brillefin - HJELP

Jeg skal skaffe meg nye briller. Men det er jo så vanskelig.
Tar gjerne i mot noen tilbakemeldinger på hvordan disse brillene ser ut på meg!

1.


2.


3.


4.


5.


Jeg stråler som en sol

Ja gjør det nesten bokstavlig talt.
I går var jeg på Nationaltheateret sammen med noen gode venninner og så på Fanny og Alexander.
Er litt usikker på om jeg forsto "moralen" i stykket, kan det ha hatt noe med "ikke gift deg med en biskop"? Uansett, så var det veldig hyggelig å gå på teater. Siden vi alle er studenter får vi halv pris på typer forestillinger som opera, teater og lignende. Så man må jo bare benytte seg av tilbudene mens man har dem.

Før teateret var vi ute og spise en hyggelig middag sammen.
Jeg hadde på gul kjole, som lyse opp hele lokalet... Derfor solen!

Klarer du gjette hva dette er?

Det er en neglelakk tørker!!!
Er den ikke fin?!?! Hihi. Jeg fikk den til bursdagen min, og den var jo bare så søt. Jeg er ekspert på å ta på ting før neglelakken har tørket. Så dette var jo den perfekte gave for meg. Nå ble det plutselig morsomt å tørke neglene!Tango for to

I Buenos Aires danses det mye tango. Det er ikke bare en myte.
Mye av dansen man ser er gatedansere som underholder og tjener penger.
Likevel fikk jeg også inntrykk av at noen stilte seg på gata for sin egen del for å danse. Hadde med seg kasettspilleren sin og satte i gang musikken. Damene kunne stå 2-3 stykker å vente på at det skulle bli sin tur å danse med den kjekke mannen.Den ene kvelden tok vi oss en tur i argentinske danselokaler. Her hadde innbyggerene pyntet seg for kvelden. Hele settingen var som tatt ut av en film. Litt slitte lokaler fra 70 tallet. Med masse små bord, som det satt voksene damer med vifter for å kjøle seg ned. Noen satt alene, mens andre var sammen med mannen sin og venner. Man kunne se at de hadde gjort seg klar til en hygge kveld og hadde på høye hæler.
Det beste var når dansen startet. Jeg har trodd at tango var en stiv dans med armene ut og den markerte ristingen på hodet. Men sånn var det absolutt ikke. Tango var en intim dans med god kjemi mellom de to som danset. Fasinerende å se hvordan noen av parene bare fløt sammen som en over gulvet.Så kommer verdens søtest mann med prikkete skjorte og byr meg opp til dans. Jeg prøver å fortelle at jeg ikke kan tango, men det gjorde ikke noe. Han snakket ikke et ord engelsk og jeg snakket to ord spansk (dos) Men likevel klarte han å få meg med på dansegulvet. Og han viste meg de grunnleggende trinnene for tango. Det var så gøy!
Mannen var pitte liten, og jeg er ikke så høy selv. Men jeg kunne legge hodet mitt oppå hans....

Hurra for meg!

I går feiret jeg bursdagen min. Egentlig var selve dagen (18. januar) Mens jeg var i Argentina. Da hadde jeg helt glemt av at jeg hadde bursdag, for dagene gikk så i ett, helt til en av de andre deltagerene kommer bort og gir meg en klem. Hyggelig at noen av de viste jeg hadde bursdag.

Men i går ble kvelden feiret med gode venner.
Det var så hyggelig, jeg fikk fine presanger og en kjempegod ostekake som søte Solveig hadde laget til meg!


Karianne og Christine kom med en flott istapp til meg!


Solveig hadde laget så mye jobb i den flotte ostekaka. Jeg har et langt navn...


Bursdagsbarnet.
Shades on.


Det er aldri for sent å lære seg forskjell på høyre og venstre.


Så utrolig billig

Argentina og Buenos Aires er utrolig billig.
Det koster nesten ikke noe å ta en taxi. En tur gjennom byen koster 20-30kr. Det er jo ingenting.
Derfor ble den en del taxi!
Ene dagen spiste jeg 3-4 rettersmiddag med vin på en finere restaruant. Det kom på litt over 200kr pr person.
Og dette var en restarurant hvor de hadde egen vinkelner og egen potetkokk! (tenk, en som bare lager poteter) Fikk kjempestor biff, med deilige grønnsaker. Nydelig mat var det, og klarte ikke spise opp engang...
Ellers fikk du en god middag med drikke til rundt 50-70kr, hvis man er på litt mer budsjett.

Ene dagen tok jeg manekyr og pedekyr. Deilig etter en dag med slitene ben som hadde gått noen skritt.
Mens jeg var der fikk jeg også vaska og fønet håret. Aldri før har jeg brukt så lang tid på å føne håret. Selv gjør jeg det på 5 minutter for det tørker så fort. Men denne mannen tok seg flid, med føning og børsting. Var litt deilig. For alle disse tingene betalte jeg rundt 150kr. (siden jeg skulle ha fransk manekyr ble det litt dyrere)Bare synd jeg oppdaga dette stedet siste dagen, for jammen hadde de ikke masjasje også til ca 70kr for en time...

Jeg fikk også innvestert i en skinnjakke. Kjempefin og myk, av skinnet til en kalv. Den ble nesten skreddersydd til meg. Jeg prøvde en jakke på, men den var litt for vid nede og lang i armene. Pluss at jeg likte ikke gragen. Men det var null problem. Den ble sydd inn og opp og byttet krage i løpet av få timer. Så utrolig bra! Pruting er fult mulig i butikker, men da må du regne med å betale kontant. Jeg fikk min jakke til 500 pesos (750kr) Egentlig skulle de ha 690. Så jeg ble fornøyd og han i butikken ble nok enda mer fornøyd. Møtte på en lokal hyggelig dame som mente jeg ikke skulle betale mer en 250 pesos for en jakke i min størrelse. For her betlate man etter hvor mye skinn som var brukt. Men dette var den siste dagen min, jeg hadde ikke tid til å lete mer etter billige butikker. Så det fikk bare bli sånn, jeg var uanstt veldig fornøyd med den prisen. Måtte ha betalt 3-4 ganger mer for jakka i Norge.

Eneste er at man ble litt smågnien etterhvert når ting var så billig. Jeg begynte å "krangle" med en taxisjåfør om 2 pesos. som er 3kr. Når jeg tenker på det i etterkant er det ganske flaut. Men tingen var litt at jeg ikke ønsket å bli lurt. Man blir veldig fort lurt der nede. Og falske penger floerer, så det var litt derfor. Men jeg skulle jo bare gitt mannen sine pesos, og takket for meg...

Jeg må fortelle en hemmelighet

Det var ikke uten grunn jeg var i Argentina i forje uke.
Jeg har nemlig vært på innspilling av Wipeout. Noe som var utrolig kult og utrolig morsomt. Har aldri hatt det så gøy. Fint land, flotte,morsomme og rare mennesker. Wipeout lever opp til ryktet med spesielle mennesker som er med (var det derfor jeg var der tro?) Likevel en herlig gjeng!
Det hele begynner på Gardermoen. Jeg får møte mine 7 konkurenter fra Norge. Det viser seg at flyet vårt er kanselert. Å, nei! Ble litt "panikk" for vi ville jo så gjerne avgårde. Heldivis ordnet det seg, vi kom oss på ett fly via Paris istedefor London. Men allerede her begynte konkuranseinnstinktet på flere deltagere. Vi måtte nemlig løpe som f... for å komme oss til gaten 15 min til closing time, og vår gate var så klart den siste. Her var det bare å kaste sekken på ryggen og beine bortover.
For å si det mildt var det ikke alle som klarte å løpe like fort som andre. Undertegnede var en av de som lå ganske så langt bak på Gardemoenbanen.... Fikk virkelig sett hvem som hadde størst sjanser til å komme videre!


// her er noen av deltagerene fra episode 5 og 6 fra Norge, Sverige, Danmark

Jeg vet ikke når det kommer på TV. Blir enten til våren eller høsten.
Men tror sesong 2 av Wipout kommer til å bli utrolig bra. Alle programmene har et tema. Det blir "høy og tynn, liten og tykk", "bikini", "uniform", "muskler", "XXL", "Pink" og flere. Gleder meg sykt mye til å se det! Gjett hvilke show jeg skal være med på da ;) !!!

Don't cry for me Argentina

Nå har jeg kommet meg hjem fra Argentina turen min!
Det har vært en fantastisk uke. Som dere sikkert skjønte var det ikke mulig å blogge derfra. Jeg vet ikke hva som skjer, men det virker som blogg.no sperrer IPadressen når man er for langt unna Norge??? Veldig dumt...

Buenos Aires er en fantastisk by. Den ligner ikke på noen annen by jeg har vært i før. Men jeg klarer ikke helt å beskrive den. Jeg likte byen utrolig godt, men den er ikke romantisk og gammel på samme måte som Paris og Roma. Den er veldig fargerik og musikalsk. Tango på hvert hjørne!

Fikk sett litt av byen, selv om det ikke ble så alt for mye fritid.
Men fikk med det viktigste som vindrikking, tangodansing og biff. Gud så god biff de hadde der!Bare ett lite raskt innlegg nå, før leggetig og jeglag stabilisering.
Mer kommer de nærmeste dagene!

Fra ullsokker til bikini

Da er ullsokkene på bena og bikinien i kofferten.
Er ikke lett å hvite hva man skal ta på seg når man skal reise til ett varmt land. For de som ikke har sett det, så er jeg på vei til Argentina nå!
Reiser jo fra 10-20 minusgrader til nærmere 30 pluss grader, har ikke mye bruk for boblejakke dit jeg skal. Men må hvertfall ha på noen behagelige klær, for det er en reisetid på 15-20 timer tilsammen. Da er det greit å ha på noe som er litt komfortabelt!

Håper jeg har fått med alt jeg trenger i kofferten min!!! Så "skummelt" om man har glemt noe. Pluss at vekten ikke må være over 20kg. Det er også litt dumt... Utrolig hvor mye lette sommerklær veier, eller kan det ha med mengden jeg har med meg å gjøre? Jeg var jo så heldig å få en koffert vekt i julegave, men må innrømme at jeg ikke stoler helt på den (sorry søs) Men når den allerede før jeg har begynt å veie står på 90kg, og viser at jeg har med ca 11 kg så synes jeg det er litt i minste laget. Jeg skal ta det tilbake hvis jeg kommer på Gardemoen og den faktisk viser 11kg, men har utrolig sterk tvil på det, er ganske sikker på at det er nesten dobbelt så mye der!

Jeg gleder meg sykt mye til å reise nå, og er veldig veldig spent på hva som kommer til å skje mens jeg er i Argentina (det er noe spennende, så bare følg med ;))
Det kommer nok ikke til å bli blogget så mye fra meg på ett par dager nå, tar litt tid å reise, men jeg håper dere følger med. Kommer til å bli masse fine bilder og historier fra ett land langt, langt borte...

Maneki Neko - Lykke katt

I går fikk jeg en julegave, litt forsinka, men så koselig å få gaver ellers i året også.
Det var en Maneki Neko, altså en lykke katt eller 招き猫 på kinesisk. Hvis du har vært i China Town hvor som helst i verden kan du se disse kattene som står og vinker i vinduet.
Jeg synes de er litt kule og litt tacky, og de gir lykke. Så jeg hadde litt lyst på en sånn hjemme. Men glemte helt av det sist jeg var i London (det er litt dårlig med China Towns i Norge(heldigvis)) Nå var jeg så heldig å få en i gave!Disse kattene er en veldig vanlig asiatisk figur og er ofte laget i kjeramikk. Kattene som vinker er laget i plastikk. De kommer i forskjellige farger. Ofte holder de en mynt i den ene poten, sånn som min gjør.
De skal bety lykke for eieren.

Photobucket

Med denne ønsker jeg dere litt lykke!

Kunne du tenkt deg å hatt en sånn katt i huset ditt, eller blir det for jalla ;)?

Fra 20 blå minus til 30 røde pluss

Snart drar jeg. Onsdag vender jeg nesa mot Argentina. Det skal bli så spennende, jeg har aldri vært i Sør-Amerika.
Så nå pakkes kofferten full med solbriller, sommerkjoler, shorts, solkrem og alle andre ting som man trenger i varmen.

Jeg kommer nok til å blogge der nede/bortefra. Med forbehold om at det er nett der, men leste på hotellets nettsider at det skulle være det. Så regner med at det kommer ett par varme innlegg fra meg.
Jeg skal spise biff, drikke rødvin og danse tango?
Er det noe annet å gjøre der borte tro?

Eneste "problemet" blir hva skal man reise i. For hva tar man på seg når det er så kaldt, og man skal til en så varm plass. Men jeg foretrekker nesten å svette ihjel en å fryse ihjel;) Så jeg kler meg nok litt ekstra....

Er ett par ting som er viktigere en andre å få med seg på tur:
KAMERA
pass
flybilletter
ladere
klær
sko
toalettsaker
ipod

Egentlig skulle vel pass og flybilletter øvers på den lista, men synes kamera er viktigst;)
Hmmm, er det noe du kan komme på jeg har glemt?

Håper jeg finner dette området, det ser utrolig flott og ikke minst bokstavlig talt fargerikt...

//bilde funnet HER

ADVARSEL!

I dag prøvde jeg soltårn. Det vil si ett solarium man står i. Har du prøvd det noen gang?
Litt av tingen med et sånt solarium er vist at man blir dobbelt så brun på halvparten av tiden. Men hva hjelper det når det er dobbelt så dyrt ;)

Uansett så hadde jeg hørt at denne typen skulle være helt fantastisk. Så det var jo bare å hoppe i det. Man står inni der og holder seg i håndakt i taket. Det fine når man står er at man får ikke de skillene man får når man ligger.
MEN det ingen hadde sagt til meg er at i gulvet befinner det seg speil. Jeg aner fred og ingen fare til jeg plutselig ser ned, og skvetter så jeg holder på å velte hele solboksen. Jeg ser meg selv fra en vinkel jeg aldri hadde trodd jeg skulle oppleve.

Alt i alt kan jeg si at det å stå i solarium var en ny opplevelse på flere måter... Men lurer litt på om jeg ikke liker å ligge, for det er litt mer behagelig å ligge slumre i varme. Man kan ikke slumre når man står. //bilde var desverre ikke tilgjengelig i dag ;)

Befruktning til frokost

Hun jeg bor sammen med har kjøpt noe helt fantastisk. En juspresse.
Hver morgen lager hun fantastiske deilige juser som vi drikker til frokost. Noe sunner og bedre en det får du ikke. Drikken smaker bare helt fantastisk. Og man kan bare stappe frukt og grønnsaker rett nedi med skall (noen må skrelles først, som appelsin og melon som er litt tykkere i huden sin)

Null problem med 5 om dagen!

Har prøvd varianter med blant annet:
eple-pære
Annanas-gulrot-lime
Appelsin-gulrot
Kiwi-pære-ilme
Appelsin-elpe-lime

Noen er så klart bedre en andre, men morro å prøve nye kombinasjoner.
Har du smakt så nypresset jus noen gang?
Har du noen forslag til smakskombinasjoner som kan lages?

Er det sommer snart?

For da kan jeg ta i bruk denne fine fra 70-tallet!10 fantastiske ting med kulda

♥Du kan ha på de fineste ullsokkene/raggsokkene/læstan dine

♥Du finner ut hvordan du ser ut som levende ullball

♥Du får verdens fineste røde utekinn

♥Du har verdens beste grunn for å sitte inne å drikke kakao

♥Du fortjener litt ekstra krem i kakaoen for det er så kaldt

♥Du kan kaste så mange vedkubber du bare klarer i peisen

♥Du får kjenne følelsen av hvordan det er å være en isbjørn

♥NÅ er tiden for de som liker isbading

♥Du tenker masse på fine, varme sommere

♥Det snør ikke når det er så kaldt (sjeldent hvertfall)

 

 


//bilde tatt på Gressvik i Fredrikstad. Fantastisk fint, ikke sant :)


Hva er dine favoritting nå som det er så kaldt?

Rocking jewellery

Jeg fikk dette nydelige smykket i posten her om dagen.
Det er "spesial" laget til meg... Meg=Marianne. Du velger hvertfall helt selv hva du vil det skal stå på smykket ditt. Og det er flere kule design å velge mellom.
Er det ikke fint?Jeg har kjøpt det på LADY LUCK RULES OK. Ikke var det så veldig dyrt heller. Tror jeg betalte ca 170kr med shipping. Og det er jo ca den prisen smykket ville hatt i en butikk også. Enste er at smykket er av tre og var mye lettere en jeg trodde, så det henger litt for lett, men hva gjør vel det når det er så fint!

Vil du se hva jeg sov i i natt?

Det var så sykt kaldt på rommet mitt i natt.
Så jeg endre opp i ett antrekk som lignet ganske mye på dette.// bilde fra intersport

Pluss ullsokker og duntøfler. Over meg var det 2 store vinterdyner. Er overbevist om at det var minusgrader på rommet mitt i natt. Husket mitt er ikke så godt isolert. Men jeg sovna til slutt og da jeg våkna i morges holdt jeg på å svette ihjel. Så jeg fikk varmen i kroppen etterhvert hvertfall!

Kjempedeilig i morges også da gradestokken viser 22 blå ute.
skjønner jo at det bare er å kle på seg. 2 ullongs ble det til, og ulltrøye og pels og det som finnes av varme klær. Driter i fachin nå. Bare ikke fryse!
Jeg ser ut som en vandrene pelsball når jeg kommer gående bortover gata!

Er det like kaldt der du bor?

Bloglovin' ?

Jeg har vist noe så fæncy som bloglovin'. Bruker du det?
Jeg synes egentlig det er en veldig kjekk plass å samle alle mine favorittblogger på, og se når det blir lagt inn nye innlegg :)
Her kan du hvertfall følge meg og mine nye innlegg.

bloglovin

Bare å klikke på det fine hjertet så lurer jeg kanskje på om jeg blir lagt til på din liste. Smart ikke sant :)

En annen ting er at jeg har sånn fin reklame på høyresiden av bloggen min.
Der har jeg lagt inn noen av de søte bloggene jeg liker fast, så er det også så enkle å klikke på for å se om det har kommet noe nytt og spennende.Hvis du enkelt vil finne alt det nye og søte fra meg kan du bare "stjele" en av mine "reklamer" og legge inn på bloggen din. Det er veldig enkelt. Du kopierer koden som står under bildet du vil bruke. Så går du inn på design-rediger-widgets og limer inn den kopierte koden der. Her er de du kan velge mellom - - - - - ->
(et lite ekstratips kan være å bruke <br /> for å få mellomrom mellom alle widgetsene dine. Så ikke alle bare havner på en lang rekke, da kommer de nedover istede. Bare spør hvis det er noe du lurer på eller ikke skjønte)Purreløk....

Man kan lage suppe av det meste.
Denne gangen har jeg prøvd meg på purreløk.

Igjen, supper er så enkelt å greit.
Jeg hadde i disse ingrediensene.

Smelt smør i en gryte, ha i oppkutta purre som godt kan være litt grovt hakket. La det surre før du har i en stor spiseskje med mel. Spe ut med vann og fløte, la koke en stund så melsmken forsvinner og purresmaken setter seg litt mer.

Jeg tok i oliven på slutten for det er så godt.
Server i en stor fin kopp.

Nam....

Back to the 60'sMin nydelige blå kjole fra 60'tallet. Jeg bare elsker de søte sløyfene som er på armen.

Januarplaner


Var det dette som skjedde i går? Bildebevis

Jeg hadde en veldig hyggelig nyttårsfeiring i går.
Hjemmelaget kalkun, deilig dessert, god vin, masse kos og morro.
Vi spilte spill, var ute og så på rakettene, hadde med bobler som vi drakk i fine klass, viftet med stjerneskudd, ga hverandre nyttårsklemmer, tok ett par drinker, hadde en fin kveld. Sto opp i 2009 og gikk til sengs i 2010.

PhotobucketPhotobucket
hits