januar 2012

Min kveld med Marilyn

For et par uker siden så jeg filmen "The prince and the showgirl" med Marilyn Monroe.
Jeg varmet opp til å se filmen "Min uke med Marilyn". En ny film om livet til det kjente ikonet. Filmen med Michelle Williams i hovedrollen handler om innspillingen av akkurat denne flimen.

Print screen fra orginalfilmen fra 1957
Frøken Monroe var kjent for sine former og det sies at hun brukte en størrelse 40/42. Noe som på sett og vis kan stemme med datidens størrelser. Hun var nok mer en størrelse 38 etter dagens mål.

Jeg liker godt figuren Marilyn, hennes former og hennes stil. Mange filmer av henne har jeg ikke sett, men etter å ha sett "The prince and the showgirl" ser jeg at utrykket "dum blondine" kommer til sin rette. Det er det hun spiller, men sin lille knisete og forføriske latter.
Dette var noe Marilyn selv ble lei av og spille og startet sitt eget produksjonseselskap så hun hadde mer kontroll på rollene hun spilte! Dama viste hva hun drev med, og spilte helt klart på sitt utseende.


Dette er et av de mest kjente Marilynbildene, som ble tatt under innspilingen av en av hennes filmer.

My wek with Marilyn synes jeg var en bra film. Michelle spiller rollen godt, men jeg synes ikke hun klarer å få til den forføriske og fnisete latteren Marilyn har. Det er jo likevel ingen tvil om hvem hun er.

Jeg har jo som nevnt, ikke sett så mange filmer med Marilyn Monroe selv i før jeg så "The prince and the showgirl", men må si jeg ble positivt overrasket. Jeg synes hun spilte godt, i motsettning til flere av hennes motspillere. Det sies at hun vist nok var et naturtalent, men led av sceneskrekk.

Helg nr. 4

Den fjerde helga i 2012 var superkoselig.
Jeg fikk besøk fra øst og vest i form av mine to småsøstre. Vel, de er ikke så små lengre, begynner å bli ganske store begge to. På 14 og 26 år ;)Vi tok turen på kjøpesenter, drakk kaffe og en obligaturisk tur på Ikea for de som kommer "langveisfra".
På kafeen spiste vi store boller og drakk kopper med kaffe og kakao.
Til middag ble det obligatorisk taco. Hva ellers spsier man når man samles en helg og skal kose seg?!? Alle liker jo taco og det slår like godt ann hver gang.
Noen spiser taco pent og får alt fint ned i lefsen, mens andre bare får på mest mulig og prøver å dytte det i seg...

Så var maten fortært og snopet ble satt frem. Uansett hvor mett man er så klarer mann alltid å toppe det hele med sjokolade, smågodt og potetgull!
Dyna, pysjen og filmen ble også funnet frem. Sammen med en horisontal stilling på sofaen.Dagen etter ble det sen frokost. Vi sov lenge, noe vi "fortjente" siden vi hadde sett så lenge på film natta før... ;)
Jeg elsker å ha overnattingsgjester så jeg kan servere frokost. Da kan jeg ta frem det fine frokostservise mitt, og spise på kjøkkenet. Noe jeg aldri gjør til vanlig. Så dette er helgekos til de grader.

Takk for en koselig helg til fine søsterne mine, gleder meg til neste gang vi skal gjøre dette!

Sister sistha

Denne helga har jeg begge lillesøsterene mine på besøk!
Det går i goderi, mat, brus, pysj, film, snop, dyne og alt mulig annet som hører til.
Olalala

Se hva jeg har på!
Er de ikke lekre?


Det er Ingrid Riddervold som står for disse megastore jumbo gjenbruksøredobbene.
Ingrid lager "alt" mulig, og gjerne i gjenbruksstoffer. Jeg elsker hennes måte å skape nye ting på.

Jeg kommenterte på bloggen hennes om stofføredobbene hun selger, at jeg skulle ønske hun hadde noen større.
Vips, 2 minutter etterpå har jeg fått mail fra Ingrid: "vil du ha? Skal jeg lage til deg?" Så klart jeg vil ha! Så jeg la inn en bestilling, alt fra frøken Riddervold kan vist komme costume made. Det er bare å fortelle fargeønser og utseende, Ingrid lager!
(I fjor sommer spurte jeg om hun kunne lage setetrekk til sykkelen min. Og jammen hadde jeg ikke to lekre trekk til sykkelen min en ukes tid senere!)

Jumbo XL øredobber får du kjøpt på Ingrids butikk på Epla. De kommer i mange farger.
I tillegg veier de nesten ingenting, så man merker ikke at man har dem på!

Pikk

Tihiiii, *knis-fnis*
I Tallinn finner vi plutselig denne gaten.

Jeg er så barnslig at jeg finner denne gaten utrolig festlig. Så jeg skal ikke bare ta et eller to bilder av meg selv under dette skiltet.

Nei da, må ha maaaaange.


Hahaha, Steph var forresten ikke noe bedre hun heller.


Vi må jo så klart gå langs hele denne Pikk-gaten, og da vi kommer inn på begynnelsen ser vi "Pikk 1" Tihihihi, *pikken*. Og vi lo, som to små fjortisjenter. Vi måtte så klart få en forbipasserende til å ta bilde av oss. Det viktigste var å få med skiltet...
Tallinn et herlig reisemål

Helgen ble tilbragt i Tallinn.
En kjempekoselig gammel by fra rundt middelalderen. Vi hadde hotell i den gamle delen som gjorde at man virkelig fikk en følelse av å dra langt tilbake i tid.
Merket at når man drar på tur på vinteren er man utenom turistsesongen,m en det gjorde virkelig ingenting. Det er mindre stress og man slipper unna noen av "turistfellene".

Tallinn er en herlig liten by hvis man holder seg til gamledelen. Det er heller ikke så dyrt. Ca halv pris av hva ting koster i Norge. Hvertfall mat og personlige tjenester som; masasje, frisør, tannlege og lignende.

 
Goose and WallE sees Tallinn. Her var det mange interesante gater...

Olde Hansa en av de største turistfellene, hit måtte vi så klart inn. Vi hadde hørt tykter om honningøl...

...ryktene stemte. Honningøl var også godt, veldig søtt.

Tallinn krydde av kafeer, mange i denne stilen, jeg elsket det! Herlig "bestemorstil" som jeg liker!Biff på hvitløksrestauranten Baltashar kan virkelig anbefales. 

Her ble vi tildekket med servietter til langt opp etter halsen!

og hva har de til dessert på en hvitløksrestaurant....

...hvitløks is!
Skal innrømmes at det ikke høres godt ut, men vi fant ut at vi måtte jo bare teste ut denne merkeligteten! Det var faktisk ikke så ille. Det smakte mye hvitløk, men når man fikk det sammen med den søte smaken, så var det egentlig nesten litt godt.

Etter en flaske vin fant vi det forresten veldig lurt å gå for tvillinglooken!
På veien hjem satt vi begge to på flyet med pannekort lugg... 

Det kom i en liten eske - jeg sa så klart ja

På bursdagen min kommer Stephanie med en liten eske til meg.
Samtidig som hun gir meg gaven kommer hun med en lang "tale" om at jeg må ikke føle noe press til å si ja, og det er bare hvis jeg har lyst, og jeg må absolutt ikke, jeg må ikke føle meg tvunet, det hadde vært hyggelig om jeg ville.... og så videre.

Så gir hun meg den lille esken og inne der ligger dette:

Awwww, se så søt den er!
Sammen med den lille cupcake-ringen lå også en lapp; "Vil du være med til Tallinn? Vi drar på lørdag" Nå førstkommende lørdag!
Så klart jeg sa ja, jeg vil jo allid være med på reiser. Tallinn har jeg aldri vært i, så det blir kjempestas å dra dit.

Så nå er klokken alt for tidlig på morgene, jeg er pakket og klar for å reise.
Hun hadde fått tak i superbillige billetter med Ryan Air, og siden vi bare skal være borte et par dager har vi kun håndbagasje med oss. (billigere billetter) Så jeg har pakket det viktigste, kamera ;)

Vi sees på mandag.
Ha en fin helg!

Gårsdagens B-Dag

I går var en fin, fin dag.


Jeg våket kl 7 til blomster på bordet. De hadde jeg riktig nok kjøpt selv og satt der dagen før. Men likevel, det er koselig med blomster.

Til lunch kjøpte min herlige kollegaer sushi.

Jeg fikk en fantastisk dusjhette, som jeg hadde etterlyst på facebook at jeg ønsket meg. Så ønsker kan virkelig gå i oppfyllelse. (form og farge ble valgt av giveren...)

Senere på kvelden dro jeg opp til Wenche hvor det ventet meg ballonger...

...og bobler i glasset

På bordet sto det MASSE sushi. Mmmmmmm, jeg elsker sushi.... (er det noen som har skjønt det tro;))

Christeine, Stephanie, Kine og Wenche var til stede.

Og jeg fikk blåse lys av kaken.
Så hvorfor alt dette på en helt vanlig onsdag? Jeg hadde så klart bursdag :D
Det er strikket

I går hadde jeg photoshoot med Stine.
Stine smiler og ler og kler på seg alle de flotte vintageplaggene jeg drar frem til henne.

Denne gangen hadde jeg en god del stikkede plagg. Cardigans og gensere. Kjempefint nå som kulda setter inn.
Her strikkeplaggene vi tok bilde av. Ikke alt jeg har rukket å fått ut i butikken enda, men det er også et par flotte kjoler. Ta gjeren en titt på missM vintage på Epla.
 

Fra topp til tå - i kulda nå

Det er kaldt ute.
Jeg leste i avisene at de "lovet" en russlandskulde til helga med 20 blå. Slik som det har vært de siste 3 årene, så egentlig synes jeg det har vært en mild vinter så langt i år. Det har ikke vært de iskalde gradene enda.

I morges sto tempraturmåleren på -8,6. Så da må man ta på seg litt mer og litt varmere klær.
En stor lue på hode og krave i halsen. Begge delene har jeg arvet av min bestemor. Jeg vandrer rundt som en russisk tsar...
 

 

 

 

 

Jeg hadde på en måte bursdag

I går hadde jeg superkoselig besøk av familien min.
Jeg har bursdag i uka som kommer, men de kom på en liten feiring og middag litt på forrkant. Hyggelig :)

Først var vi ute en tur på aking, for både store og små, før vi gikk inn til middag. Det ble laget ferske rundstykker og asiatisk fiskegryte.
Når man har bursdag får man jo også noen ting fra gjestene.
Jeg var så heldig å få en Dolce Gusto i gave. Om det var fordi de viste jeg hadde lyst på en kaffemaskin eller om det var fordi besøket mitt er dritt lei av pulverkaffe vites ikke, men det var en veldig velkommen gjenstand uansett!
Jeg fikk også litt reiseeffekter som jeg har ønsket meg, digital bagasjevekt og hodelykt. Pluss oljeskift på bilen. Veldig kjekt å ha en handy svoger som fikser slike ting til bursdagen min!

Galleriåpning og bobler i glass

I går var det åpning på Gamle Galleri Gude i Oslo med utstillingen Art Direction In Fashion. Det er elver fra Westerdals som holder utstillingen.
Der går også Kine som er medeier i designbyrået mitt Pur Design. Hun videreutdanner seg for tiden.
På galleriet var det fult av folk og masse bra arbeid. Vi fikk, som seg hør og bør på en åpning, bobler i glasset. Ble Mozel på meg som kjørte, men det ar like fult bobler.
Det var mange folk der...

...og bobler i glasset.

Man må så klart ha med bilde av den flinke art directoren forran sitt arbeid!
Jeg har vært på alle verdenskontinent

Synes selv det er litt gøy at jeg har vært på (nesten) alle kontinentene i verden. Antaktis står enda igjen, men har en liten følelse av  at det er et sted jeg ikke kommer til å dra med det første heller.

Europa:
Er her jeg befinner meg stort sett hele tiden, men har fått sett en del av landene/byene som er her også.

med flere.....
...og flere kommer!Asia:
Her skulle jeg gjerne ha vært litt mer, alt jeg hadde var en liten pit-stop i Bangkok.

 

Australia (Oseania):
Det ble tilbragt et helt år på rundreise i Australia.Afrika:
Jeg har egentlig "bare" vær i Egypt. Og på en måte føler jeg ikke helt at det er i Afrika, selv om det er det...
Men om litt over en måned. Så drar jeg til Sør-Afrika og skal reise rundt i nabolandene der. DA får jeg sett ordenlige Afrika.

(Jeg glemte å peke i Egypt. For jeg kom meg aldri til pyramidene pga opptøyene i landet)

Nord-Amerika:
For noen år siden var jeg i New York. Håper det blir flere turer til dette kontinentet.Sør-Amerika:
Buenos Aires i Argentina ble besøk her. Har veldig lyst til å se nordlige delen av Sør-Amerika også 

Har du sett mye av verden?
Jeg føler jeg har sett så lite av den, selv om jeg egentlig har fått vært med på en del. Det er hvertfall mye igjen der ute for meg :)

Hvordan gå ned 10 kg på 2 måneder

ja, hvis du vet det. Del gjerne hemmeligheten med meg.
Må helt ærlig innrømme at jeg synes det er dritkjedelig å slanke seg ;) Derfor er det jo ikke det man driver med nå i dag, vi slanker oss ikke, men en så kaldt livstilsendring...

For noen år siden gikk jeg på lavkarbo. Dette var før det tok helt av her i Norge, for lavkarbo er jo ikke noe nytt. Det gikk veldig bra, jeg gikk ned over 10 kg. Men så begynte det å bli litt kjedelig da. Man blir litt lei av hele tiden måtte tenke gjennom hva man stapper i seg. Men det lærte meg et par ting, jeg har blitt flinkere å se på næringsinnhold på matvarer. Jeg spiser mindre pasta, ris og så mye brødmat.

Men jeg er ikke så flink til å holde en vekt, det går litt opp og ned. Nå er jeg mer opp, og ønsker å bli kvitt litt av meg. Bikinisesongen nærmer seg...*
Det jeg går for i år er trening. Selv om noen fortalte meg at å gå ned i vekt består av 30% trening og 70% kosthold. Pokker!

 

*Nå har jeg nevnt bikinisesong et par ganger, men det er jo ikke derfor jeg vil ned i vekt. Det er mer fordi jeg vil ha en kropp jeg trives i. Og som er "enkel" å bruke...
Om natten løser jeg verdensproblemer

Ofte får jeg ikke sove, eller det er ikke helt rett å si. Ofte går jeg ikke å legger meg, jeg hater å legge meg, men elsker å sove *ironisk*
Men da sitter jeg oppe om natten, det er da tankene kommer og jeg begynner å løse verdensproblemer. Kanskje ikke akkurat de store verdensproblemen, men de litt mindre som befinner seg i min personlige verden. Jeg er mest kreativ om natten. Det er da alle de gode ideene kommer frem.

Så jeg løser verdensproblemer, hva gjør du når du ikke får sove?


// Bilde tatt i måneskinn på Hvalstrand.

Er det for tidlig?

2. mars setter jeg snuten sørover. Langt sørover. Jeg skal helt ned til Afrika, som mange hadde gjettet på mitt forje innlegg! Yeeeeee, jeg gleder meg noe helt sykt.
Jeg har allerede begynt å pakke, er det litt for tidlig? Med tanke på at det nesten er 2 måneder til jeg skal reise :S

Slik ser min pakkeliste ut. (Hvorfor skrive når man kan tegne!) Den har jeg så klart hatt klar i noen måneder allerede, begynte jo på den da reisen ble bestilt!

Jeg skal reise med Drifters, og skal innom 6 land på reisen som varer i 24 dager. Sør-Afrika, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi og Mozambique til slutt.
Om det blir noe blogging underveis gjenstår å se. Vi skal 14 av disse nettene sove i telt ute i bushen! Kan vel si med sikkerhet at det ikke finnes noe internett der ute. Wow, tenk på det. Kommer til å bli så bra.


Dette bildet fant jeg her. Håper på å kunne fange et lignende motiv selv når jeg er der nede!

 

 

Ikke lenge igjen

Fredag, solskinn og kuldegrader. Jeg har kledd på meg i ull fra topp til tå. Jeg kan ikke komme over hvor glad jeg er i ullplagg! Må være det beste som finnes når kulde gradene sniker på. Jeg var så heldig at jeg til jul fikk mye deilg ull i form av det meste. Ytters har jeg en gammel ulljakke (med hull) som jeg fant på loppis. Funker det også.
Så med avflasset neglelakk på ustelte negler som holder en morgenkaffen er det en helt grei fredag :)
Smykket forteller forresten litt om hva det ikke er så lenge igjen til. Jeg skal ut å reise om 1,5 måneder. Gjett hvor jeg skal?!?!?! Blir borte i hele mars, gleder meg noe helt sykt!

 

 

Om å bake og sånn...

Jeg liker å bake, synes det er kjempegøy. Det jeg ikke liker er all oppvasken som kommer etterpå, men det er vel en del av pakka. Så man får bare ta det som kommer.
Gode boller = oppvaks.
Eller man kan se på det som:
Oppvask = gode boller.

I går bakte jeg skoleboller. Jeg merka det var lenge siden jeg hadde bakt noe slikt. De siste årene har jeg bare laget "sunne" ting som grov pizzadeig, grove rundstykker, knekkebrød. Ja og litt cupcakes nå og da (de var ikke så sunne når jeg tenker meg om)
Skoleboller er jo så godt, særlig det gule i midten. Og nå skal jeg dele en liten hemmelighet med dere:

Jeg skulle ta latmannsvarianten på det gule i går, altså å kjøpe ferdig pakke. Da jeg sto på butikken hadde de ikke vaniljekrem, men vaniljesaus. Jeg begynte å lure på om dette var det samme eller. Så jeg dro på en butikk til, her hadde de også bare vaniljesuas. Så i mitt sinn tenkte jeg at det var bare det som fantes og kjøpte pakken.
Jeg skulle hatt kremen. Men men, jeg helte saus i bollene, og det ble sånn passe bra, litt flytende og ikke så mye som holdt seg i midten der. Men det ble en halvgul klætt så man hvertfall fikk feelingen av skolebolle.
Det er litt kjipt....

....å sitte med eksamen.
Jeg gjør (heldigvis) ikke det, men min venninne Stephanie sitter med en tredagers nå og "koser" seg.
Derfor bakte jeg i går skoleboller. Må så klart være skoleboller når man holder på med skolearbeid, vanlige boller gjør liksom ikke samme susen. Jeg kjøpte også inn litt frukt som jeg la i en bolle. Nå håper jeg hun får masse energi til å kunne jobbe videre på eksamen sin.LYKKE TIL STEPH!

Hei på deg 2012

GODT NYTTÅR!

Da var vi kommet over i 2012, personlig hadde jeg et fantastisk flott 2011 og kan ikke si annet en at jeg gleder meg til 2012. Må jo bare bli et bar år dette også :)

Nyttårsaften i år ble feiret med gode venner og god mat.
Vi spise, spilte spill og hygget oss. Klokken 12 på natten må man så klart ut for å se på raketter, ønske hverandre godt nyttår og takke for det gamle, klemme hverandre og ta masse bilder (hvertfall i mitt tilfelle)

 

hits