mars 2010

Dette tar jeg bilder med

Det er flere som spør meg om hvilet kamera jeg har, og hva jeg bruker for å ta bilder. Samt hva jeg gjør med enkelte bilder for å få de sånn som de er.

Jeg har et Nikon D90 som jeg tar bilder med.
Mitt favorittobjektiv for tiden er en 35mm f 1,4. Jeg hadde først en 50mm, men da ble bildene så alt for nære, siden D90 er halvformat måtte jeg ha en på 35mm for å få de avstandsforholdene jeg ønsket på objektivet. Blender er på f 1,4 det gjør at den er lysfølsom og kan ta bilder under dårlige lysforhold. Kjempefin til portrett.

Ellers har jeg også en Sigma 18-200mm som er veldig grei å ha med på tur. Det er nesten en "alt i ett" linse. Siden den er på 18mm er det er grei vidvinkel som gjør at man får med seg mye. Er man på reiser liker jeg å ta bilder av blant annet byggninger, vinkelen gjør at man får med seg mer eller mindre hele bygget uten å måtte gå til andre siden av byen.

Dette utstyret har jeg:

// Nikon D90 og blitz speedlight SB-600

// Nikkor 35mm f 1,4 og Sigma 18-200mm

// fjernkontroll som er kjekt å ha, sammen med en stativ


// i tillegg har jeg et kompaktkamera som er veldig kjekt å ha med seg når speilrefleksen blir for stor å dra på,For å redigere bildene bruker jeg photoshop.
Det er ikke alle bildene jeg tar til bloggen jeg orker å redigere før jeg legger ut. Det meste av bilder skal bare ut for å illustrere, så da lar jeg de som oftest bare være som de er.
Men er det bilder jeg vil gjøre litt mer ut av, tar jeg de inn i photoshop og redigerer de der. Forelbig har jeg "bare" CS3, men venter spent til CS5 kommer.

Jeg er en bikinidesigner

Som alle andre har jeg også vært på Nelly og laget min egen bikini.
Det var litt gøy ;) Så da slengte jeg meg like godt med på konkuransen.
Her er min bikini, så hvis du liker den, klikk deg inn og gi gjerne en stemme. Eller så kan du være med i konkuransen og lage din egen...


bloggPORTRETT: Marte Helene

 

Blogg: www.martehelenelundlangsholt.wordpress.com           

Navn: Marte Helene Lund Langsholt

Alder: 20 år

Bor: I Fredrikstad

 

1. Hvor lenge har du blogget og hvorfor begynte du å blogge?

Jeg studerer til allmennlærer og et av fagene vi hadde i fjor var IKT for lærere. Her var det et arbeidskrav å opprette en blogg og skrive et visst antall innlegg i løpet av semesteret. Da arbeidskravet var ferdig hadde jeg lyst til å fortsette å blogge, og valgte å fortsette på den bloggen jeg allerede hadde, da jeg ønsket å blogge om skolerelaterte ting.

 

2. Hvordan vil du beskrive din blogg?

Mine blogginnlegg omhandler stort sett ting som har med skole å gjøre. Det er rett og slett fordi jeg engasjerer meg for dette som framtidig lærer. Ellers skriver jeg om musikk ? orgel, da jeg jobber som organistvikar på si. Tror ikke det er mange som blogger om orgelspill i Norge (eller i det hele tatt), så jeg tror jeg har funnet min nisje akkurat der. Rare/morsomme filmklipp er vel også noe som preger bloggen min, da dette er et resultat av min rare/morsomme humor. Så kort sagt: bloggen min beskriver det jeg engasjerer meg for, uten å bli FOR personlig.

 

3. Hvilke blogger leser du selv?

De bloggene jeg leser er disse:

-       Loose threads www.loosethreads.blogg.no. Denne bloggen befinner du deg som leser på akkurat nå, så jeg vil anbefale å ta en ordentlig kikk etter at du har lest dette. Denne bloggen liker jeg fordi den appellerer til det kunstneriske, barnslige og nostalgiske i meg. Mange flotte bilder og farger. Ordentlig koselig og spennende å lese! Å lese denne bloggen gir meg den samme følelsen som jeg fikk som liten ved å kikke i bestemors kommode med masse spennende ting oppi.

-       Frk. Plosiv www.plosiv.net. Denne bloggen synes jeg er morsom å lese. Forfatteren skriver en salig blanding av satirisk, ironisk, tullete, søtsuppeklissete, artig og seriøst, og jeg digger den blandinga! Du vet aldri hva du får i neste innlegg hos Frk. Plosiv! (Skal også nevnes at hun er lærer, og derfor kjenner jeg meg igjen i mye av det hun skriver.)

-       Kristine Gangfløt www.kristinegangflot.blogg.no. Kristine er ei livlig jente som går i klassen min på allmennlærerutdanninga, og dette var opprinnelig grunnen til at jeg begynte å lese denne bloggen. Senere har jeg blitt ordentlig glad i/av å lese det ho skriver; veldig jordnært og til tider humoristisk.

-       Vestfoldgirl www.vestfoldgirl.wordpress.com. Denne bloggen kom jeg over tilfeldig en gang i tiden, og siden den gang er jeg daglig innom og leser det ho skriver. Samme begrunnelse som hos Kristine; veldig jordnært og til tider humoristisk. Dessuten også knyttet opp mot et pedagogisk yrke.

-       Karosi www.karosi.blogg.no. Silje Karoline, forfatteren av bloggen, går i basisgruppa mi på høgskolen, og er en av de morsomste og koseligste personer jeg vet om. Dette preger bloggen hennes, og derfor leser jeg den. Rett og slett.

-       Silje ? om trening og sånn www.siljemg.blogg.no. Denne jenta går også i basisgruppa mi, og er det nærmeste jeg har kommet tvilling/tvillingsjel vil jeg påstå, selv om vi egentlig er ganske forskjellige utad. Som hos Frk. Plosiv ? du vet aldri hva du får når du besøker hennes blogg.

 

4. Hva er en god blogg for deg?

Det er en blogg som har sin egen greie, ikke hermer etter "alle andre". Jeg interesserer meg svært lite i å lese rene moteblogger, selv om jeg egentlig er temmelig opptatt av mote. En god blogg har godt språk, ting å lese mellom linjene, humor og appellerer til en god følelse i meg.

 

5. Hva synes du er det fineste språket i verden?

Dansk. Nei, er nok ikke mange flere enn meg og danskene som syns dette, men allikevel. Det klinger som stemningsfull musikk i mine ører; digger kombinasjonen av snodige konsonantsammensetninger og annerledes bruk av vokaler.

 

6. Hvilke hobbyer og interesser har du?

Musikk er en viktig ingrediens. Spiller piano og orgel (kirkeorgel) og er mer eller mindre aktiv sanger i et ungdomskor. Dessuten er jeg dataavhengig ? ikke nødvendigvis Internettavhengig, men det å lage ting og utforske programmer. Lage kort, drive med bilderedigering av fotografiene jeg har tatt (som også er en slags hobby) og utforske pedagogisk programvare. Og til slutt må jeg ikke glemme å si at jeg er godt over gjennomsnittet interessert i matematikk, både i

hverdagen og i skolen.

 

7. Hvis du var et dyr, hvilket dyr ville du ha vært?

Jeg ville vært en ape. Jeg har alltid vært glad i å klatre, og det måtte vært vanvittig gøy å kunne slenge seg rundt fra tre til tre i en forrykende fart og med en presisjon av en annen verden.

 

8. Fortell om deg selv med kun fem ord!

Blid, entusiastisk, forelska, arbeidsom og mattenerd.

 

I veska mi bor det....

Jeg har som alle andre kvinner mye rart i veska mi. Innholdet varierer ofte, men akkurat nå befinner dette seg i veska mi...


//notat/skisseblokk, visittkortet mitt, en penn, biolalommebok, mobiltelefon, cherry kiss lipbalm


//solbriller med loose threads refleks i glassene, kompaktkamera, cupkace lipsyl, månedskort, halspastiller og et lite speil.

Det er det jeg trenger når jeg skal ut av huset akkurat nå :)

Reklame på bloggen

Dette har jeg sett en del av på amerikanske blogger, at de har reklame for andre bloggere på siden sin. Det er ikke bare en link til bloggen de liker, men et lite ikon eller bilde om du vil. Noen sponser andre bloggere, det vil si at det blir betalt et beløpt for å ha reklame for sin blogg på en annen blogg, i kanskje en måned. Er det noe du ville ha betalt for?

Jeg har har et par ikoner til andre bloggere på min blogg. Se på høyre side. De har jeg laget selv, ikke hentet fra eieren av de bloggene. Det er ingen av de som har betalt meg for at jeg skal ha den der, men jeg synes det ser penere ut en å "bare" ha en link under linker... Pluss at det er mye mer spennende å lete etter nye blogger når man ser små bilder som dette!


Bredden jeg har brukt på disse er 160px, noe jeg har fått inntrykk av at er en "standard". Jeg synes også det ser litt ryddigere ut når alle er like brede.

Har du link ikon på din blogg?
Vil du ha mitt ikon på din blogg?
Da kan du bare kopiere html koden under her og lime inn på widgets på din side. Du kommer dit med å trykke design - rediger - widgets.

<a href="http://loosethreads.blogg.no/" target="_blank"><img border="0" src="http://i200.photobucket.com/albums/aa62/MarianneWahlberg/Headerenmin2_liten.jpg"/></a>

Da kommer et lite bilde av headeren min opp på siden av bloggen din!

Torsdagsundring - runde 2

I går var det quiz på meg, som alle andre onsdager.
Etter god respons og ønsker om flere spørmål/quizrunder på bloggen min. Legger jeg også ut i dag et lite knippe utvalgte spørsmål til dere.
Se hvor mange du klarer å svare på uten å google;) Må bare nevne at jeg viste ikke svaret på alle disse på forhånd, og noen klarte vi i gruppa å resonere oss fem til.

1. Skaugum var en gave til kronprins Olav, hvem fikk han den av?
2. Hva er Oslos støreste kinosal?
3. Hvilken fugel legger det minste egget?
4. Hva er Beligias nasjonaldrikk?
5. Hvilken by er Ludvik Holdberg født?
6. Hvem spilte Randi i Pelle Parafins Bøljeband?
7. Hvilken by ble kong Olav V's mormor født?
8. Hvor mange mager har elgen?
9. Hva heter avisgaten i London?
10. I hvilken millionby ligger fengselet Sing Sing?
11. Hvilken gruppe lagde film musikken til Saturday night fever?
12. Hvilken dato deles Nobels fredspris ut?
13. Hva står IP for?
14. Hvilket land har landskode 45 hvis du skal ringe dit?//jeg fikk tatt bilder med smykkekamera mitt i går, resultatet helt til høyre.


I dag ligger svarene i første kommentarfelt. Så hvis du ikke vil vite svarene med en gang, vent litt med å bla deg nedover.

Blomster titter opp av snøen

Selv om det er vinter kan man jo drømme litt om sommeren og ta på seg en fin sommerkjole :)
Denne har jeg kjøpt i Markveien i Oslo. Jeg er litt usikker på når den er fra, når jeg ser på den tipper jeg 70.tallet. Men de sømmene som er brukt indikerer at den heller er laget på 90-tallet. Men jeg synes den var så fin, så jeg kjøpte den uansett....

1001-natt i min stue

Da jeg var i Tyrkia kjøpte jeg disser herlige fargerike tingene! Ser du hva det er?
Ser det ikke akkurat ut som det kunne vært tatt i fra et 1001-natt eventyr?Er det ikke herlige lamper?
De er hulet ut av en grønnsak som man ikke spiser, den heter Kalebass og er i gresskarfamilien. (Takk til bloggeren altvel for den opplysningen, siden jeg ikke husket det selv). Alle lampenen blir forskjellig i form og farge. Ingen er helt identiske.
Jeg synes de lampene er helt nydelige å se på, fantastiske farger.
Det var min shopping i Alanya, tskjortene ble igjen og jeg dro med meg fem lamper istede!

Forandring fryder...

...nå har jeg blogget i godt over et halvt år. Fant ut at det var på tide å forandre litt på headeren min. Ellers er alt det samme. Jeg har latt overskriftene få en litt mer gammelrosa farge, men det er takk og lov enda rosa;) Jeg har allerede fått masse positive tilbakemeldinger på den nye headeren min:) Det er så hyggelig å høre!

Det ble fra denne headeren......til denne.


Føler den siste er veldig sommerlig og fresh, med ildfluer som svever rundt.
Mens jeg var i gang lagde jeg også ny header til Wenche som har bloggen Alt som glitrer. Trengte noe nytt hun også, ta en titt der for å se hvordan hennes ble :)

bloggPORTRETT: Linn

Blogg: www.fotolinn.blogg.no

Navn: Linn.

Alder: 20 år.

Bor: På en gård i en liten kommune. :)

Antall lesere: Statestikken er varierende, men det er ikke noen sjanse for at den sprenger enda i allefall for å si det sånn. :P

 

1. Hvor lenge har du blogget og hvorfor begynte du å blogge?

Jeg har blogget siden midten/slutten av juli 2009 og hovedgrunnen til at jeg startet å blogge var vel for å dele bildene jeg tar med dere. Alltid kjekt å få respons på det man liker å gjøre!

 

2. Hvordan vil du beskrive din blogg?

Min blogg er hovedsakelig en fotoblogg og hverdagsblogg i ett. Jeg legger ut bilder jeg tar, legger ut bilder jeg tar til prosjekt 365 som jeg holder på med og ikke minst så skriver jeg om hverdagen min blant dyr. Jeg bor jo på gård så det er nå litt å både skrive om og ta bilder av. :)

 

3. Hvorfor/hvordan endte du opp med det navnet du har på bloggen din?

Jeg endte rett og slett opp med bloggnavnet "fotolinn" fordi bloggen min var ment for å være en helt ren fotoblogg da jeg startet bloggen. Den ha nå utviklet seg til å bli litt hverdagsblogg også, men vil ikke skifte bloggnavn av den grunn!

 

4. Hvilke blogger leser du selv?

Jeg leser en god del blogger og orker ikke å skrive alle her. Det går for det meste i fotoblogger eller foto/hverdagsblogger i ett. Liker å se på bilder andre tar og man henter på den måten inspirasjon. Mange, mange flotte blogger der ute kan jeg si!

 

5. Hva er en god blogg for deg?

En god blogg for meg må definitivt inneholde bilder! Jeg er glad i å lese om hverdagen til folk og er også kjempe glad i å se på bildene til forskjellige fotobloggere der ute! Bilder i hvert innlegg (nesten i allefall) og ikke mange A4 sider (litt overdrivelse) med tekst er det nok som veier tyngst i en slik sammenheng.

 

6. Hva synes du er det fineste språket i verden?

Det fineste språket i verden?  Hmm?  siden jeg kommer fra (og bor) i Norge og liker meg utrolig godt her så må jeg nesten si norsk. Hehe. :P   Er heller ikke den som er flinkest i fremmedspråk så da holder jeg meg til det jeg kan best; norsk!

 

7. Hvilke hobbyer og interesser har du?

Jeg har to hovedinteresser og det er foto og hest. To dyre, men flotte hobbyer begge to. Givende også. :)

 

8. Hva vil du bli når du blir stor?

Når jeg blir "stor" hadde det vært moro å drevet litt mer? hva skal man si?  Aktivt? med foto kanskje. Jeg har i grunn ikke helt bestemt meg når det gjelder hva jeg vil bli når jeg blir "stor", men hadde kanskje vært kjekt med noe som har med foto å gjøre!

 

9. Hvis du var et dyr, hvilket dyr ville du ha vært?

For å si det som sant er så trives jeg ganske godt som menneske. To bein og man er sin egen sjef? for det meste i allefall. Men skulle jeg vært ett dyr måtte det kanskje blitt hest. Kanskje.  Hvorfor?  Jo, de er noen store, sterke og stolte dyr og allikevel gjør de som vi mennesker sier. De er snille og gode og det virker også som de har en enorm tillit. Med andre ord; de er noen FLOTTE dyr!

 

10. Beskriv deg selv med kun fem ord!

Snill, litt sta til tider kanskje, omtenksom, familiekjær, dyreelsker.

 


Bokstavene i skuffen roper på meg!

I skuffen min fant jeg disse som bokstavlig talt rope til meg. De ville ut og opp og se verden!
Så jeg kunne jo nekte dem det...

Lurer du på hvorfor de er speilvendte?
Det er for at bokstavene har vært brukt til trykking. Kanskje plakater? Det er neppe bøker, for det er ganske store bokstaver, i så fall ville det vært en kort bok. Men når man trykker er det akkurat som et stempel, så dette her er bare bokstavsatsene, man kan lage akkurat de ordene man vil!Jeg kjøpte dem da jeg var i London i november, så det begynner å bli en stund siden. Men i dag kjøpte jeg endelig en ramme for å få de opp på veggen.
Bokstavene var så sterke at de holdt seg ikke innenfor rammen, de spratt ut og havne utenpå glasset itstede!

Fantastisk fin fredags fest

Det er helg og det er fredag :) Det betyr igjen at man kan kose seg og slappe av.
I dag har jeg og roomyen spist reker til kvelds, og snart begynner rekka med TV underholdning på ett par kanaler i noen timer fremover! Ah.... Så fint å bare gjøre ingenting på kvelder som fredager er.


// nam nam


// de ser ikke så pene ut, men de smaker godt


// noe rødt i glasset for at det er fredag


// tulipanene fra forje helg begynner å henge litt med hodetHva koser du deg med på en fredag som i dag?

Torsdagsundringer - hvor smart er du?

Jeg er på quiz en gang i uka, hver onsdag. Så nå hadde jeg tenkt  å stille deg noen utvalgte spørsmål fra gårsdagen!
Se hvor mange av de du klarer å svare på med en gang, uten å google dem ;)

1.Hvor lå Besserudkjernet?
2. I hvilket land ligger Krüger nationalpark?
3. Hva slags dyr er ei binne?
4. Nevn et leveår for den greske filosofen Platon!
5. Hvem var programledere i årets Oskar?
6. Hvem spilte faren til Indiana Jones i filmene med samme navn?
7. Hva var det gutten i sangen "du skal få en dag i morgo" ikke fikk tegne?
8. Hva plages man av hivs man liger av myopi?
9. Hva het kjeden Stein Erik Hagen etablerte i 1977, hva het det den gang?
10. Hvilket land har flest kardinaler?
11. Hva heter skirennet mellom Finse og Ostaoset?
12. Hva heter Henrik Wergelands søster?
13. Hvem er oppfinneren av påhengsmotoren?
14. Hvilken gitarist blir kaldt slowhand?
15. HVilken dato slutter sommertid i Norge i 2010?
16. Hvilket fyll er i sjokoladen Nero?
17. Hvilket krydder er i nøkkelost?
18. Hvilket treblåserinstrument er det støreste i symfpniorkester?

Klarte du mange uten å jukse?
Dette er bare noen få av spørsmålene som blir stilt. Til sammen er det over 50 spørsmål for oss som er der!
Jeg kan jo nevne at jeg kan absolutt ikke svaret på alle disse selv... Var ett par av de jeg kunne svare på i går.

Tidlig en onsdags morgen

Noen ganger klarer jeg å stå opp så jeg får litt ekstra tid i morgenen.
Det er fint, da kan jeg kose meg sånn som dette!
//hjemmelaget knekkebrød (finner oppskriften ligg lengre ned), deilig bananmuffins og varm te!

Rekker du å kose deg litt på morgenen, ikke bare stresse?

Tirsdagsgleder
✯ Drikke varm kaffe latte med masse skum.
✯ Få stempel for kaffen jeg kjøpte, så nå har jeg snart en gratis.
✯ Kjenne på sola som varmet i ansiktet da jeg gikk til skolen.
✯ Spise lunch sammen med klassevenninner og skravle om helt uviktige ting.
✯ Lage fine skisser med briller på til skoleoppgaven.
✯ Se gjennom bilder jeg har tatt, tenke på de fine minnene.
✯ Titte ut gjennom vinduet og se de glade menneskene med solbriller på.
✯ Spise en appelsin og tenke på at det snart er påske.
✯ Putte hendene i lomma på den blomstrete kjolen min.
✯ kjenne etter hvor lenge jeg klarer å ha et sukkertøy i munnen før det blir helt borte.
✯ Tenke på varme sommernetter som snart kommer.
✯ Bli glad for superkoselige meldinger jeg får på bloggen, samt hyggelige innlegg andre bloggere skrive om meg. Det setter jeg så utrolig pris på og blir veldig, veldig glad for å lese!

On my way to the Tea party in Wonderland

I går var jeg på kino og så Alice in Wonderland.
Man kan ikke annet en å bli inspirert av filmen, Tim Burton har virkelig sin egen stil på å skape verk.Photobucket

Hjemmelagde knekkebrødDe beste knekkebrødene lager du selv.
Det er så enkelt, pluss at de er super sunn. Veldig Fedonvennlig for de som er opptatt av det...Du trenger:
3,5 dl grovt rugmel
3,5 dl havregryn, lettkokte
1,5 dl sesamfrø
2    dl solsikkekjerner
0,5 dl linfrø
1    dl havrekli
7 dl vann

Rør alt dette sammen. Det er ikke så nøye om du tar 2dl sesamfrø istedefor 1,5dl. Elsker du solsikkefrø, peis på med det. Oppskriften trenger ikke være nøyaktig.

Sett ovnen på varmluft og 190 grader.
Så smører du den ferdige knekkebrødmassen i et tynt lag utover to smurte bakeplaterplater. Etter 10 min i ovnen tar du ut platene, og skjærer i passe biter med pizzarulle. Så skal de inn i ovnen igjen å stå 20-30 min.
Bitene skal være harde, det kan hende du må knekke av kanten for å la det som har vært i midten steke litt lengre.

Oppbevares i en luftett boks.


//smør alt utover to stekeplater.


//del opp med pizzaskjærer etter 10 min i ovnen.


//oppbevares i fin boks etterpå!

I kveld...

...har jeg tulipaner på bordet.


...koser jeg meg med rødvin.


...leser jeg pensum.


...har jeg spist nydelig hjemmemekka pizza.


...skal se på titteboksen og bare gjøre ingenting.

Awwww, den har savna meg, så søtt!

For ett par måneder siden sendte jeg min kjære mobiltelefon inn til reprasjon. Det jeg endte opp med var DENNE mobilen. Som i og seg var en liten skatt, men skal innrømme at det var et par tilfeller jeg savnet min vanlige mobil.

Men for ett par uker siden kom altså min kjære tilbake til meg, men en søt liten beskjed som bare smeltet mitt mobilhjerte.bloggPORTRETT: Astrid Katrine

Blogg: http://hcaracola.wordpress.com

Navn: Astrid Katrine

Alder: 19

Bor: i den litle sjøbyen Haugesund

Antall lesere: 25 via bloglovin

 

 

1. Hvor lenge har du blogget og hvorfor begynte du å blogge?

Oi. Vanskelig spørsmål. Eg trur eg begynnte som 16 år der eg hadde blogspot, men det blei det aldri noge sjikklig utav. Då begynnte eg å blogga fordi eg hadde ei Veninna som blogga, og hu budde longt vekke. Så det av egentlig for å holda kvarandre oppdattertJ Med denna bloggen begynnte eg i mars i fjor faktisk, og det har vert litt mer seriøst.  Grunnen te eg starta den va fordi eg ville dela livet mitt, oppskrifter, fine ting og bilder med andre.

 

2. Hvordan vil du beskrive din blogg?

Bloggen min innholde vel litt av kvart. Vil egentlig sei hverdagsblogg med særpreg kanskje! Det eg blogge mest om e spesielle ting i kvardagen, sykepleien, foto, oppskrifter og fine ting.

 

3. Hvorfor/hvordan endte du opp med det navnet du har på bloggen din?

Hahah. Det e egentlig litt morsomt. På videregående tok eg Spansk og i ein av de fuste timane leste me et dikt og ein Sjøsnegle og ei jenta. Og hu jentå seie då ?Hola caracola? te sjøsneglen, så derfor hcaracola

 

4. Hvilke blogger leser du selv?

Eg har egentlig veldig mange favorittbloggar, og bloglovin e som regel veldig full når eg komme innpå, men her e dei som eg e mest glad i:


*Ida judders.wordpress.com. Ei søte tutta som bur i England. Eg begynnte å fulla henna i sommar ein gong, og nå føle eg nesten det e som å snakka med i god veninna.

*Renate renatesolhaug.com e faktisk housemate med Ida, og hu o e ei veldig søte jenta. Fy renate for at du oppdattere så sjelden^^

*Silje siljesreise.blogg.no e ein av dei bloggane eg blir mest inspirert av. Finesøte Silje.

*Ole supraole.blogg.no e den einaste gutten på bloglovinen min faktisk. han har den plassen fordi det e underholdane å lesa om livet hans^^

*Martine martii.blogg.no oppdaga eg ein gong i sommar fordi hu va medisin student. Nå et halvt år seinare følge eg na ennå, å synes det e spennande å lesa om medisin ting og livet nas ellers

*Og sist men ikkje minst Marielle hjartesmil.blogg.no rett og slett fordi den e så ufattelig fin å lesa

 

5. Hva er en god blogg for deg?

Ein god blogg for meg å når bloggaren gir litt av seg sjøl. Eg e o veldig gla di gode bilder,og blir fort lei hvis det e bara bilder som e tatt med mobilen. eg synes o det e kjekt hvis bloggaren har ei fast spalte som de har inni mellom

 

6. Hva synes du er det fineste språket i verden?

Oi. Hm. Eg e veldig glad i spansk da, og synes det e heilt nydelig når det blir snakka av spanjolar. Blir litt mer herkete nå me nordmenn (les: meg) prøve:P

 

7. Hvilke hobbyer og interesser har du?

Nå fortiå blir det VELDIG mye skulearbeid, men ellers så jobbe eg i ein bolig med psykisk utviklingshemma og synes det e heilt utrolig kjekt. Utenom det så like eg å ta bilder, strikka (SKA lera meg å hekla), vera med venner og kjæreste, Reisa når eg har penger te det og egentlig bara nyta livet

 

8. Hva vil du bli når du blir stor?

Når den tid komme ska eg bli verdens beste bestemor. Hu så bake kaker te barnebarnå å har et godt fang å sitta i

 

9. Beskriv deg selv med kun fem ord!

Snill, kjærlig, utålmodig, energisk og rotete

 


Jeg er så glad jeg har en "mann" i huset

Til vanlig er det jeg som gjør mannetingene i huset. Jeg hegner opp bilder, jeg åpner syltetøylokk som sitter fast og jeg reparerer ting som har gått i stykker. (med tape så klart)
Men det er en ting jeg ikke klarer, det er rensing av sluk. Bare tanken på hårene som sitter nedi der gjør meg kvalm. Noen synes det er ekkelt med lyd av fingre på tavla, andre liker ikke at man knekker med fingrene sine, lyden av å gå på tørr snø med mer. Jeg har det sånn for hår mellom fingrene når man f,eks er i et basseng, man svømmer og plutselig får man hår mellom fingrene, det er så ekket, og hvertfall den "følelsen" når man drar hår opp av sluket. Brrrrrr......

Nå hadde vasken på badet blitt helt tett. Heldigvis har jeg en rommy som fikset dette lett. Hun bøyer seg under vasken, skrur løs rørene, tømmer og piller og gjør alt dette ekle som jeg ikke liker! Jeg er bare sååååå glad for at jeg hadde en "mann" i huset akkurat nå!


//Se så flink hun er!!!! Litt skeprisk til å begynne med men...


//her er roten til alt vondt akkurat nå....


//nå renner det så fint, uten at det blir basseng i vasken!Når solen ikke skinner...

...og dagen ser ut som dette


Tar man på seg den fine toppen med stjerner på skuldrene


Så blir det ganske så grei dag likevel


Viktig med sko som også har store stjerner på seg


Da blir dagen perfekt!


Fine ting på en onsdag


Vil du være med på : bloggPORTRETT

Et par ganger i måneden har jeg bloggPORTRETT.
Her viser jeg frem "ukjente" bloggere.
Jeg synes selv det er så kjekt å se bloggintervju på andre blogger, for jeg finner ofte nye og ikke minst spennende blogger som jeg ikke har vært innom tidligere. Har også fått meg ett par nye favoritter på den måten.

Har du lyst til å bli med på min bloggPORTRETT neste gang?


Meld deg på i kommentarfeltet under her, så tar jeg kontakt hvis det er aktuelt å bruke deg på mitt neste portrett!
Hvis du ønsker å se andre intervju jeg har gjort, kan du bare klikke på bloggPORTRETT i menyen min til høyre.


EDIT:
Tusen takk til alle som melde seg på bloggportrett! Dere har alle fine blogger, men jeg kan ikke velge alle i denne omgang. Da måtte jeg kun hatt bloggportrett i over en måned... Blir litt ensformig. Så jeg har valgt ut et lite knippe blogger i denne omgang. Til dere som ikke har hørt noe, meld dere gjerne på neste gang!//bildekilde her

Råååååååsa

Girly girl som liker rosa ;)
Alle jenter med respekt for seg selv har ett rosa plagg, eller ti i skapet sitt. Jeg har ett par så jeg faller inn under den kategorien. Fant denne på internett og falt med en gang for fargen, så da "måtte" jo den bare havne i min postkasse til slutt.
Kjempefin sekretæraktig kjole med stilig snitt, ikke antydning til å være mye brukt, fra ca 70-tallet.

Hamam - Tyrkisk nytelse

Er man i Tyrkia så må man få med seg Tyrkisk bad som kalles  Hamam.

Det som skjer er at man sitter cirka 15 minutter i badstua. Så blir du hentet og ført inn i ett stort fliselagt rom. Her får man skikkelig 1001-natt følelse. På veggen er det ekorerte småfliser formet som blomster. Langs veggen er det steinvasker med nydelige små jerntappekraner. Midt i rommet står et stor "marmorbord". Den er varm, og man skal ligge oppå den. Så får man masse vann over seg, og man blir skrubbet med hampvott fra topp til tå. Etterpå får du et skumbad, mens du blir masert. Det er helt herlig, de finner til og med frem mellom tærne.

Dette gledet jeg meg utrolig til å prøve. Så jeg går ned til badet og snakker med en liten tykk mann om at jeg vil booke time. Han smiler viser en pris på kalkulatoren og sier "But for you, this price" Herlig, rabatter over alt. Jeg er klar til mitt første Tyrkiske bad.


//Fint tak å se på mens man nyter masasjen


Jeg kler av meg, beholder på bikinien, og blir vist inn i badstua. Etter en liten evighet blir jeg hentet ut og ført inn i steinrommet.

Til min overraskelse er det den lille tykke mannen fra resepsjonen som skal stå for min omgang i Hamam'en. Det er fryktelig ekko i rommet og engelsken hans er veldig dårlig. Så det blir mye peking og vising. Jeg har problemer med å skjønne hva han mener, men tror jeg gjorde det riktig på ett vis. Jeg ligger på magen og "smekk" der åpnet han stroppen på bikinitoppen. Det er jo for massasjen sin del, det går greit tenker jeg. Så må jeg snu meg, holder så godt jeg kan på toppen som delvis faller av. Men han har vel sett det meste før. Fordelen med å jobbe i sånn bad. Han fortsetter å skrubbe og skure på meg til jeg føler han når litt private deler, men det er vel sånn det skal være tenker jeg og føler meg stiv som en stokk. Han holder ikke på lenge, så det går greit. Det er nok noe med oss stive nordmenn også?

Massasjen fortsetter videre oppover mot ansiktet og hodebunnen. Det begynner å føles behagelig deilig, helt til han lugger meg! Hva er dette for noe? Lugging? Men det var egentlig ikke så ille... Jeg ble bare så overaska i det han begynte å dra meg i håret.

Så er jeg klar for neste del, jeg må skli meg fremover på steinplanten. Så hodet ligger litt utenfor, Jeg blir fylt opp med masse skum. Så maserer han ryggen min,  frem og tilbake. Det er så vått på marmorbenken at jeg også sklir frem og tilbake og kjenner at hodet mitt dunker i tissen hans for hvert gnikk han tar på ryggen min, fint...

Deretter er det klar for skylling. Jeg blir hjulpet opp for ikke å skli. Så blir jeg skylt. Kastet vann over hele meg, han drar ut bikinien for å få skylt grundig både her og der. Tenker på at jeg like gjerne bare kunne ha droppa hele bikinien.

 


//vasken, med de fantastisk flotte flisblomstene


Alt i alt var det en blandet opplevelse. Det var riktig godt, men jeg klarte ikke helt å slappe av. Egentlig burde man ta det to ganger, en gang for å finne ut hva man går til, så en gang for å bare nyte.


//her er jeg ferdig med badet.

 

Cupcake heaven fra Chopcakes
Cupcakes er noe av det søteste, fineste og beste som finnes. Har du hørt om Chopcakes? Ikke jeg heller, før den søte dama hadde vært inne på bloggen min og reklamert litt for seg selv. Det er jeg glad for...
Bare se her så nydelige kaker hun lager.


//mmmmmm, bildet sier mer en tusen ord.


//Disse har hun laget til ett bryllup. Tenk et helt tårn med nydelige muffins istedefor en stor bryllupskake.
Kan nesten ikke vente til å bli gift når man ser noe som dette ;)//Disse nordlys cupcakene var helt i min stil. Jeg er fra nordnorge, og nordlys er alltid noe jeg synes har vært vakkert og fasinerende, fantastisk måte Chopcakes har laget de som cupcakes. :)


//Alle bildene er hentet fra bloggen til Chopcakes

Du kan bestille cupcakes av henne til små og store arrangemanger. Bryllupsgave/kake er like bra som en venninnegave. Eller bare en liten oppmerksomhet til deg selv kanskje? Kaken blir levert i en liten boks og koster kun 35kr. Alle er håndlagde og blir derfor helt unike! Me like...

Akkurat nå har Chopcakes konkuranse på bloggen sin hvor man kan vinne 12 små herligheter!
Gjett om jeg har lyst på de! Gå inn på bloggen hennes og konkurer HER hvis du også har lyst til å delta.


Jeg har vært på appelsinslang

De har så sykt gode appelsiner her i Tyrkia. Søtsure og utrolig saftige, jeg får lyst til å ta med meg masse hjem for å lage jus. Men det vil kanskje være litt feilprioritering av bagasjevekt?
Men nå har jeg vært på slang langs veikanten og plukket mine egene appelsiner, mulig de var ekstra god for at jeg har "stælt" de ;)


//se på de herlige fargene.


//fangsten


//desse stal jeg ikke, de var på markedet. Men det var fine farger da. De som solgte frukt og grønt lo av meg når jeg gikk rundt og tok bilder av frukden dems...

bloggPORTRETT: Alt som glitrer
Blogg: www.altsomglitrer.blogg.no

Navn: Wenche

Alder: 28

Bor: Asker1. Hvor lenge har du blogget og hvorfor begynte du å blogge?

Jeg har blogget siden oktober. Og begynte å blogge fordi jeg akkurat

Da hadde mye på hjertet...ellers har jeg familien og venner i Tromsø

Som følger litt med på hva jeg gjør J

 

2. Hvordan vil du beskrive din blogg?

Alt fra epler til diamanter.

 

3. Hvorfor/hvordan endte du opp med det navnet du har på bloggen din?

Fordi jeg liker alt som glitrer og fordi jeg lager litt smykker som jeg kankje engang i fremtiden legger ut her .

 

4. Hvilke blogger leser du selv?

Jeg leser alle mulige blogger og av forskjellige grunner. Liker vell å snoke litt i andres liv.

Jeg leser Loosethreads hver dag.

Just frameless

Ladybirds nest

Camilla Phil Girlfriend ( mange søte saker )

Ellers liker jeg blogger med fine bilder og mye fashion.

 

 

5. Hva er en god blogg for deg?

En god blogg oppdateres ofte og har bilder.

Et innlegg uten bilder oker jeg ALDI å lese.

 

6. Hva er en dårlig blogg for deg?

Se overnevnte......

 

7. Fortell en liten hemmelighet om deg selv!

Jeg er egentlig vampyr og er 178 år gammel

 

8. Hva kan du ikke leve uten?

Tine iskaffe dobbel mocca...addicted!

 

9. Hvilke hobbyer og interesser har du?    

Jeg bruker en god del av min dyrebare tid nettopp her...på nettet.

Ellers elsker jeg late dager med cafèliv og kos

Jeg skravler mye, enten i telefon, med meg selv, eller venner.

Jeg ELSEKR å reise!

 

10. Hva vil du bli når du blir stor?

Jeg vil bli stappfull av inntrykk fra (nesten) alle verdens land

 


 

Fersk herlighet på glass

Jeg kommer ikke over hvor godt det er med ferskpresset jus.
Nå som det er sesong for blodappelsiner, eller røde appelsiner som de så pent skal kalles fra nå av, får man de herligste farger på den sunne drikken....
En jusmaskin er verdt pengene man bruker på den!


//se på denne fantastiske fargen, ikke tilsatt noe som helst, kun isbiter og saften fra blodappelsinen.

En heltyrkisk, pinlig aften

I dag var det Tyrkisk aften på hotellet. Det måtte vi jo bare få med oss, hvem vil vel gå glipp av kebab, fargerike folkekostymer, klirrende musikk, magedans og siste men ikke minst, hotellets ansatte som også har underholdning. Dette måtte jo bare bli den perfekte kveld.

Så vi kommer ned til midagen, får i oss litt mat, som smaker godt.
Deretter starter underholdningen, det er moteshow for Panda Leather (dette fikk jeg ikke ekstra betalt for å nevne). Danserene kommer og de er så flinke, magedanseren vrikker på kroppen i posisjoner en stakar nordmann bare kan drømme om.
Så skjer jo det fantastiske, noen må jo bli dratt frem. Gjett hvem som sitter fremst! Jo meg! Gjett hvem som blir dratt opp! Igjen meg.... Det var ikke bare en gang, men for hver pokkers gang de skulle ha mennesker opp så griper de tak i meg. Så jeg var sammen med Panda Leather og traska rundt i skinnjakke, danser trykisk dans og sist magedans!!!!! Herregud, den siste biten var så pinlig at jeg ikke viste hvor jeg skulle gjøre av meg. Hadde det enda bare vært litt, men nei da, jeg måtte jo holde på i 3-4 min. Det var ikke bare meg, men jeg synes det var pinelig nok å se andre stive skandinavere stå der forran publikum og prøve å gjøre det samme som vrikkedama!


// heltyrkisk aften, med dansk øl. Perfekt


// flotte kostymer


// underholdnign for alle, TV'en sto på under hele showet


// Her forstyrra ikke TV'en så mye, men den var heldig vis på hvis noen skulle kjede seg.


//jeg er dama som sto for halve underholdninga... Her på moteshow


//Her er jeg som magedanser. OK, var kanskje ikke jeg som dreit meg mest ut?


//fortjener hvertfall en sånn en etterpå, som jeg så klart måtte betale for....

Jeg har en spesiell venn...


Jeg befinner meg for tiden i Alanya som ligger i Trykia. Det er helt fantastisk. Alle er så utrolig hyggelig her, og alle vil være MIN venn. Jeg har fått så mange gode venner disse to dagene at det er helt utrolig.

Alle er så snille, oppmerksomme, vil prate med meg, jeg er spesiell; de klemmer, og hilser og koser og roper og smiler og nikker.

I baren har jeg fått to drinker til prisen av en, for de sier jeg er så god venn.

"Spesial price for you my friend" så får jeg litt rabatt når jeg er i butikken. Er ikke det hyggelig. Tenk, spesialpris bare til meg!

 


//to drinker til prisen av en, bare for meg :)

 


//Se så fin rose jeg har fått, for at jeg er spesiell

 


// Tyrkia er vennskapsland med meg

 

(Helt til slutt må jeg bare beklage til min kjære familie som ikke har fått med seg at jeg har dratt på tur. Jeg trodde jeg hadde nevnt, men da har tankene sluttet i hodet mitt og aldri kommet ut av munnen. Det skal aldri gjennta seg.... ;))

missM

missM

30, Asker

Hver dag består av små eventyr, ser du dem? Jeg ser mine gjennom kamera, iført en kjole fra en tid som ikke lenger finnes. På kjøkkenet med respatexbord oppstår det herlige spiselige kreasjoner. Mens jeg av og til tar en reise til det ukjente. Alle bildene i bloggen er tatt av meg © (med mindre annet er oppgitt) Bare å spørre hvis du ønsker å bruke dem til noe.

Kategorier

Arkiv

hits