mars 2011

chic & basic

nøkkelkort:

Hotellet vi bodde på i Barcelona het chic&basic. Jeg var veldig fornøyd med dette hotellet som går under kategorien budsjett. Vi betalte 2500kr for 3 netter for et rom. Rommet vårt var av de minste, det var mulighet for å leie større også. Men jeg er imponert over utnyttelsen av flatene på det lille rommet vi hadde. Det virket mye større en det var med bruk av speil på veggen opp mot taket. og bruk av dusj midt i rommet. Det var en glassbeholder som også fungerte som romdeler ned til "badet". Hotellet hadde helt klart en ungdommelig stil over seg, men det var ikke noe rølpehotell med bråk i gangene på natterstid.

på rommet:
Velkomstpakke som ventet oss på rommet. Den inneholdt en liten informasjonsbok om restauranter og utesteder i nærområdet som var bra, en liten notatbok, to kjærlighet på pinne, en sjampo/dusjsåpe og en liten såpe med verden søsteste teks. Er dette jeg likte så godt. Måten de har satt opp typografien på blandt annet såpe og nøkkelkort.

gangen:Dette er gangen inn til rommene. Bak hver og en av disse forrhengene var det dør til et rom. Man så hvilket rom man hadde nede på gulvet. Gangen var alltid mørk og man kjente fort igjen sitt rom med fargen som lyste fra forrhenget.


dusj midt i rommet:

Dette er dusjen som står midt i rommet av hotellet. Vet ikke om det skal gå under kategorien eksotisk eller erotisk. Man ser jo at glassdusjen er gaske så avslørende. Heldigvis var det et stort dusjforrheng man kunne dra forran, så det med dusjing var ikke noe problem. Men klart vil man ha litt show er det bare å sette seg til rette med snaks i senga ;)

badet:
Slik så det ut på badet som lå bak glassdusjen. Lite men, men enkelt og stilig. Toalettet er den døren du ser bak til venstre på bildet.


lonugen/fellesområde:

Loungområdet. Her var det stor og deilig sofa som man bare kunne sitte å kose seg i. Det sto en datamaskin her til fri disposisjon. Nespresso kaffe i forskjellige varianter, te og kjeks som det bare var å forsyne seg med etter ønske.

 

inngangen:

Beliggenheten var fantastisk, sentralt og koselig. Området heter Born. Det er en del av gamlebyen, med trange gater og koselige butikker. Masse restauranter og utesteder i området.
Anbefaler virkelig et opphold på chic&basic hotellet.

 

 

 

----------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

 

 

Visiting Barcelona we stayed at the chic&basic hotel. A great (budget) hotel that I really can recomand. I just loved the consept and cool rooms. The area in Born is so perfect too, cozy streets, and all you want in the naborhood. It's sentral, but not strate in the cord of La Rablas. Just what we wanted.


Hei onsdag

Sola stråler fra himmelen. Mye av snøen utenfor huset mitt har sagt takk for seg. Jeg smiler til verden gjennom smale øyne siden det er litt tidlig på morgenen. Men hva gjør vel det, det er jo onsdag, og egg står til koking på kjøkkenet.


// God morgen onsdag, der er du jo!

 

Jobben, kaller, jeg må skynde meg...Det er forresten bloggportrett av meg hos Lillesmurf i dag. Ta en titt da vel :)

Barcelona i mitt hjerte

Hjemme etter fantastiske dager i Barcelona. En by som helt klart levde opp til forventningene. På disse korte dagene har jeg opplevd masse, sett masse og gådtt masse. Men det er alt værdt det. Skulle veldig gjerne ha vært i byen noen dager til.

Det er også så mye jeg vil fortelle om oppholdet og hvordan det var. Her er et lite utrag av opplevelsene som var der. Mer kommer så klart. Jeg må fortelle om hotellet som het Chic & Basic, de hadde et konsept som jeg synes var så kult. Det er vel heller ikke til å komme unna litt shopping og tapashistorier som også ligger på lager....


//  Når man er å tur på man han ha en (fremdrifts)plan. Dette var vår. Tegning og forklaring er viktig.

// Jeg ble en metroræser. Dette gjelder alle byer, metro er et must å lære seg.

// Jeg har sett og tatt på historiske byggninger.

// Vi skålte og drakk vin...

//..til vi ikke klarte å fokusere helt riktig lengre.

// Sittet i solveggen og nytt varmen, med tapas så klart.

// Drukket verdens beste sangria.

// Spist tapas til alle måltider.

// Så tok vi bilder sammen, MANGE bilder sammen....

 

 

----------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

 

 

Jeg = turist

Når jeg drar på storbyferie så er jeg turis. Jeg klarer ikke skjule det svære kamera jeg har rundt halsen uansett, så da kan jeg like godt kjøre full stil. I tillegg står jeg med svære kart forran snuta med hvert gatehjørne for å finne frem, og "topp10" boka er plantet godt i hånda for å finne neste turistofferplass.


// Tradisjonen tro skal man peke på kjente landemerker....

Første stopp på dag 2 var Sagrada Familia. Jeg ble overveldet, kirken er bare så mye finere på ordentlig en det man klarer å få til på bilder. For meg var det en fantastisk og gledelig overraskelse å få se dette bygget i realiteten. Så flott, det bare ga meg en wow-følelse i det vi kom opp fra metroen og ser katedralen. Gaudi må ha vært en fantastisk, eksentrisk og enesteående arkitekt. Forut for sin tid også.
Etter nok kirketitting (vi så bare kirken utenfra, orket ikke betale oss inn) tok vi metroen videre til La Pedrera som Gaudi også har tegnet.
Da vi skulle finne ut av metroen ble vi litt forvirret over hvilken rettning vi skulle gå for å komme ut på riktig sted. Jeg spør en eldre mann om han kan fortelle oss veien. Det gjør han hjertlig, og den ender opp med at han følger oss hele veien bort til La Pedrera. I mellomtiden har han lagt ut masse om historie og arkitetkur på veien bort. Han kan helt klart masse og har mye å dele. Da vi ankommer La Pedrera/Casa Mila lurer han på om vi har lyst til å se et annet flott arkitetkurt på et bygg som er litt lengre borte. Vi sier ja til det og han fører oss til Casa de les Punxes. Utrolig flott dette også. Dette bygget der tegnet av Puig. Det er ikke bare Gaudi som er modernistas arkitetk i denne byen. Mannen forteller oss at dette er hans favorittbygg i hele Barcelona.

Etter mye fortelling, arkitetkutrvising og annen historie fortalt på en blanding av Spansk, Engelsk og fingerspråk vil jeg og Stephanie opp på taket på La Pedrera, den koselige eldre mannen takker for seg.
Vi kan hvertfall ikke si annet en at mennesker fra Barcelona er hyggelig og hjelpsom til de grader.


// Casa Mila er mer kjent under navnet La Pedrera som betyr "steinbrudd".

// Frøken Hypotetisk og missM på taket av La Pedrera. Fantastisk takterreasse. Hadde ikke hatt noe imot å bodd her.

 

Etter mye vandring og arkitetkurtitting var det tid for lunsj, og turen gikk ned til standa. Vi gjordet det enkelt og greit, kjøpte med oss litt brød, ost og skinke på en lokal matbutikk. Fant oss en fin plass med mye sand, tok av oss skoene og slappet av.
Vi koste oss med maten, slappet av og nød livet, til Steph sier at denne stranda blit nok brukt til mye snusk på kveldstid. Like etterpå ser vi at paret ved siden av oss koser seg ekstra godt i offentlighet. Dermed fikk vi med oss "dinner and a show".... Trengte ikke noe kveldstid på seg de to. Vi pakket sammen og gikk...
// Litt kaldt på lankene mens man sitter her, det blåste litt på stranda...


På kvelden tok vi en tur i det gotiske kvartalet. Her er det masse fine, søte, små butikker for enhver smak. Det er alt fra smykker, bakeri, klær, skinn, erotikk, vintage, kunst til det du kan tenke deg av forretninger her. Noe for enhver smak uansett.
Vi koste oss og gikk gatelangs til klokka var 22, da fant vi ut av vi hadde jo ikke spist middag enda. Men det er ingen problem i Barcelona. Her spiser de sent. Så etter en snartur på hotellet var vi klar for middag, og fant en kjempegod tapasrestaurant hvor vi koste oss med Spansk mat, før vi tok en tur ut på bar for en dessert drink.
Kvelden kaller så før man skal opp i morgen på nye eventyr. 

 

 

 

----------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

 

 

 

En bra start i Barcelona

Det er dag 2 i fantastiske Barcelona. En fantastisk flott storby, som har store opplevelser å by på.
Da vi kom i går gikk vi rundt og tittet og tråkket. Det er så mange smågater man bare har lyst til å stikke om på veien, for plutselig ligger det verdens søteste kafé eller butikk gjemt inne i dette gaterommet. Det er akkurat som i sydlige storbyer flest, med trange gater, høye bygg og klesvasken som henger ut fra balkongen.

I går fikk vi sett den magiske fontenen. Og det var magisk, vann fasinerer og vi lot oss fasinere av det. Et spetaklulært show med vann, lys og musikk. Hvis du først er i Barcelona, er dette noe som er veldig fint å få med seg!


// Hotellet vårt heter Chick & Basic, og det er virkelig det det er. Jeg digger konseptet her, fantastiske romløsninger også. Skal fotelle mer om dette hotellet senere, men allerede nå er det noe jeg virkelig kan anbefale til de som har tenkt seg til Bacelona.

// Metor, like greit å lære seg først som sist....

// Frøken Stehpanie venter spent på at den magiske fontenen skal begynne sitt show.

// Spetakulært var det!

// På kvelden vanket det (VELDIG) happy drinker....

//...og sushimiddag.

 

 

 

----------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

 

 

Jeg og Prikken - klar for nye eventyr

-I'm leavin
-where you gonna go?
-Barcelona.
Anywhere it don't snow.
-Feel the sun glow (ohh)

Da er Prikken pakket og klar for avreise til Barcelona. Gleder meg veldig, har aldri vært i den byen før. Snart kan jeg krysse av litt mer på verdenskartet mitt.
Turen går nå alt for tidlig på morgenen til Gardermoen sammen med frøken hypotetisk. Dette kommer til å bli så bra. Vi skal kose oss i parkene, jeg skal dra henne med på arkitektur, vi skal spise tapas, drikke vin, gå langs promenaden og bare ha det bra.

Har du vært i Barcelona?
Noe som anbefales at man bør/må få med seg?

PS. Prikken er kofferten min.
 

Du ser ut som en filmstjerne!

"God morgen superstar", var de første ordene som møtte meg da jeg troppa opp på jobb i går. Ja hva skulle jeg si? Jeg ser jo litt ut som en filmstjerne ;)
Men jeg skal dele en liten hemmelighet med dere. Alt ligger i solbrillene, jo større solbriller du har på, jo større stjerne oppfattes du til å være. Går du i tillegg for en enorm solhatt vil alle stirre på deg hele dagen og lure på hvilken berømt personlighet du er.

Men selv om man ikke er en filmstjerne kan man jo føle seg som en.
Skinnjakken jeg har på kjøpte jeg i Buenos Aires, og den ble costume made til meg, herlig å ha et slikt plagg du føler er ditt. Skinn er veldig billig i Argentina, så da er det klart man må slå til når man først har muligheten.
Den søte vintagekjolen jeg har på kjøte jeg fra Wash With CareEpla. (Denne søte jenta har også egen blogg) Er ikke bare jeg som selger vintageklær på nett, det er mange som selger flotte kjoler.

Jeg måtte også ta med meg polaroidkamera mitt på tur. Har ikke fått testet det utendørs i sollys enda, siden det ble kjøpt i vinter. Siden paparazivirksomhet er min hobby, måtte jeg ta det med ut for testing.
Egentlig ser jeg mye mer vårfylt ut en årstiden tillater. Men det var varmt og det var herlig i går. Det var lov til å sitte uten jakke i solveggen.

Ser dere den søte ringen jeg har på fingeren? Den er fra Tonje Mikkelsen Design på Epla, som jeg gjorde en fantastisk byttehandel med.

 

 

----------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

 

 

 

sol+latte=herlig

På kontoret i dag så vi plutsleig lyset.
Vi satt inne og lengtet ut mot sola som skinte gjennom ruta. Derfor tok vi årets første utelunsj i dag.
Det ble også så varmt i solveggen at vi måtte bare ta av oss jakkene.


Etter en god utelunsj med deilig kaffelattebonus og nye fregner på nesa, var det på tide å gå tilbake på kontoret og fortsette med dagens arbeidsoppgaver :)


// Livet blir ikke bedre en dette, med latte i hånda og solskinn i håret.

// Kine og Hege smiler til sola, mens Kristine vinker til skyggene.

// Jeg er hobbypaparazi

// Hei Kine!

// Jentene i Pur Design. Kine, Hege, Kristine, Marianne

 

 

----------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

 

 

TirsdagsfavoritterEpla er full av fantastiske favoritt-ting. Her er noe av det flotte jeg fant i dag. Tenkt deg en kjempesøt strikket varmer til å ha utenpå kaffekoppen din. Gammel sjarmerende telefon, fungerer like fint til pynt som andre pyntegjenstander. Vintage briller som du kan bestille med din egen stryke, fantastisk stilig, og dyre er de heller ikke. Eller hva med deilige mye kluter eller et stilig print til å ha på veggen?

[1] Øredobber fra My Fie [2] Kluter fra Strikkedilla [3] Print fra Katrine Berge Illustrasjon [4] Strømpebukser fra zndesign [5] Retro grå telefon fra New 4 you [6] Stilige vintage briller fra HONK [7] Flettestriket kaffevarmer fra My Fie Søm & Strikk

En himmel som er blå - dagen derpå


SØNDAG

Etter en sen kveld, var det forholdsvis tidlig opp i dag for å nyte finværet. Turen gikk ned til Himmelblå hvor vi satte oss ned og nøt sola som varmet så deilig. Vi tok en kaffe latte og lukket øynene. Etter å ha sittet ned lenge nok, gikk vi oss en runde.
Nå vanker det snart søndagstaco og film hos Wenche i kveld.
LØRDAG

I går var jeg ute i Oslo sammen med søte jenter. Glitrende Wenche, hypotetiske Stephanie, rammeløse Vibeke, smilende Charlotte og hverdagslige meg dro på Dinner for fantastisk god kinamat. Et lite tips; ikke prøv å tøff deg med å bestille medium pluss. Jeg liker sterk mat, men det ble litt for mye snufsing under middagen. Derfor tilsvarende konsumering av drikke (uten alkohol, man får et sykt stort behov for drikke av så sterk mat)


// Tre fine frøkner klare for Oslo

 

 

----------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook--

 

 

I keep dancing on my own - men i går var det sammen med Robyn

I går var jeg og frøken Glitter på konsert i Oslo Spektrum med Robyn.
Fantastisk konsert, Robyn lagde liv fra hun gikk på senen til hun var ferdig. Jeg har vært på en del konserter i spektrum, men det er første gang jeg har sett hele salen stå å danse slik. Vi hadde sitteplasser, men det var ingen hindring for full dans fra alle de fremmøtte. Der hun fylte på med hit etter hit til stor juble fra alle oss som var tilstede.
Det jeg hadde på...Elsker fargen på denne grønne vintageskjorten. Tror den er fra sånn rundt 70-tallet. Sammen med et tynt lærbelte den blir den veldig kul.
Øredobbene jeg har på meg i dag er også helt nydelige. De er fra Asos, ikke så veldig gamle, men de ser ut som de er art deco stil på dem. En av mine favoritt stilepoker. Da tenker jeg på brukskunst, interiør og arkitektur. Ikke så mye klærne. På klær liker jeg best det retro fra rundt 60-70-tallet.

Gleder meg fryktelig til våren kommer for fult. Da kan man bytte ut de tykke ullstrømpebuksene med litt tynnere. Snøen er på vei bort, sola varmer mer og mer for hver dag. Det går den riktige veien :)


//Herlige øredobber i art deco stil

// Stilig tynt og fletta "skinn"belte

 

 

 

----------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

 

 

 

 

 

Puppe-onsdag

I går sender jeg melding til min hypotetiske venninne om hun ville komme til meg for skravling, suppe og et glass vin.
Etter litt frem og tilbake sender vi disse meldingene, jeg er den grå:
WTF!?! Pupper??? Hahahaha, jeg lo så jeg gråt da jeg så den settninga. Det skulle jo da så klart stå supper, men så har man på orboken som er så snill å stave for deg. At det var ordet pupper som dukket opp var da bare flaks, ellers så sier det litt om min smart-phone, eller om meg og hva slags ord jeg ellers bruker å skrive ;)

(denne går jo rett inn i Dam you autocorrect kategorien, hahaha. Anbefaler absolutt en tur til den linken. Utrolig festlig å se på hvor mye feil man kan skrive med ordboken på en telefon)

Men det ble en veldig fin puppeonsdag. Wenche og Stephanie kom på besøk, det ble ikke suppe, men det ble vin, så vi fikk kosa oss.


 

 

Helt tilfeldig

Jeg har noen bilder jeg liker bedre en andre. Kamera mitt er med meg stort sett hvor en jeg går. Dette er noen av mine favorittbiler.


Elsker dette bildet, det er noe som skjer og vi vet ikke hva. Men hunden venter i spenning, jeg lurer....

Fantastisk bilde av fantastiske mennesker, nydelige farger, men jeg er innhabil...

Ikke så fantastisk flott bilde, men det er baby Nemo, og det er ganske fantastisk i seg selv! Bildet er tatt på dykketur i Rødehavet.

Bare nydelig, jeg vet ikke hvem de er, men de satt på kafee på bordet ved siden av meg.

Fargene, svingen, jenta. Alt på bildet appelerer til meg.

Tango for to eller tango for flere. Blide fra tangoens hjemland Argentina.


 

 

 

----------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

 

 

Det var en gang.....

Photobucket

 

Som Alice i Eventyrland er jeg på vei i teselskap.....
Gammelt bilde fra gamle dager, helt fra i fjor på denne tiden.

 

 

 

----------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

 

 

Søndagssysler

På søndager kan man gjøre ting man ikke har tid eller lyst til å gjøre resten av uke.
I dag ble det baking på meg og lilleøster. Vi skulle ha hjemmelaget blomkålsuppe til middag, og lagde ferske rundstykker til. Jeg fant denne oppksriften på klikk.noDu trenger:

1 l melk
9 ss olje
50 g gjær
2 ts salt
3 ss sukker
1 dl solsikkekjerner
200 g havregryn
300 g sammalt hvete grov/fin
800 g hvetemel

Varm melk og olje til det er lunkent og rør ut gjæren. Rør inn resten av ingrediensene til en blank og smidig deig. Dekk til med plast og la deigen heve på et lunt sted i ca 1 time.
Elt deigen og del i ca 30 emner. Form til runde boller og legg på et bakepapirkledt stekebrett. Dekk til og la rundstykkene etterheve i ca 30 min. Varm ovnen til 225°C.
Pensle med egg eller melk og dryss med frø. Stek på midterste rille i varm ovn, 225°C i ca 15 min. Avkjøl på rist.
 

----------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

 

 

En lørdag med det som hører til

Det første som hører med en lørdag er å sove litt lengre, det beste er å ligge litt våken etter at man har våknet og bare dra seg under dyna og kjenne at dette blir en herlig dag.
Så spiser man en god frokost før man tar på seg skoene og tar en tur ned til nærmeste sentrum. I dag dro jeg ned til DownTown i Porsgrunn på jakt etter røde pumps. Men det var ikke så lett å oppdrive. Hvis noen kommer over røde hverdagspumps er det bare å rope ut :D


Lørdag er også kinodag. Vi dro for å se på kjærlighets "drama" Gnomeo & Julie...

...i 3D så klart.

Etterpå dro vil på Kinarestaurant for middag. Linet opp med pinner og en gaffel når sulten blir for stor og det går for sakte med pinnene.

Lillesøster Kristine er god med pinnene.


 

 

----------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

 

 

Oh yeah, det er fredag

Fredag er her og det er helg.
Denne helga er jeg plutselig sammen med min lillesøster Kristine. Som ikke er så liten, men en renspikka fjortis ;)
Vi er klare for en hel kveld forran TV'en med tilbehør = snop. Det går i Norske Talenter, Nytt på Nytt og Senkveld. Synne og Morten Emil fra Farmen er gjester der i kveld. Så det må vi så klart få med oss!


 

2 dater 2 dager

Det var en sånn fin dag, jeg hadde hjemmekontor. Det fine med hjemmekontor er at man disponerer dagen sin slik man vil. Derfor ville jeg på kafe, og frøken Wenche ble med meg. Vi satt på Kaffebrenneriet og sladret og pratet om det meste.


I går var jeg på date med frøken hypotetisk. Jeg føler hun utnytter navnet mitt til sitt gode, og at hun prøver å få meg i intimisituasjoner så hun kan ta bilde og selge meg ;) Men daten var absolutt trivelig med tur i skogen, lavkarbo kjeks, varm saft og ludde saueskinn. Det kan vel egentlig ikke bli bedre.
// Jeg er sikker på at Stephanie hadde tatt en Per Heimly for å selge dette bildet... Og det hadde solgt bra... Hvis jeg bare hadde hatt litt mindre klær på ;)

Det jeg hadde på...Nesten hver dag har jeg på meg noe som er vintage. Om det er en eller flere ting. I dag er det den søte og marineblå babydoll-aktige skjorten eller kjolen for de som foretrekker det, fra rundt 60-tallet. Fantastisk farge på den. Selv foretrekker jeg å ha en shorts under, ellers blir den alt for kort. Kombinert med noen gamle sko som kunne vært vintage pga slitasjen. Men de er ikke det, de er bare et par år gammel. Etter å ha brukt de i dag og de tok inn alt for mye snøvann, fant jeg ut at de har vært med på sin siste tur. Nå må de ta turen inn i de evige gåmarker sammen med alle andre sko som ikke får vært sammen med oss lengre.

Det søte smykket jeg har på meg er fra Lady Luck Rules. Der finner du knalltøffe smykker som lages til deg med ønsket navn på. På mitt står det "Marianne" av naturlige grunner ;)
Blomstrende onsdag

Jeg har funnet frem mine Epla-favoritter.
Snøen begynner å smelte, jeg har sett en grønn flekk, og jeg er klar for blomster :) Alle disse fine tingene er til salgt på Epla, jeg har lagt linker under bildet her. Det er lov å drømme seg bort...1. Blomsterjente - signert trykk fra Carambatack Design.
En helt nydelig cherry blossom jente, i skjønn rosa. Vil ha en på veggen min

2. Retro boks med hank fra Susanne
Så skjønn liten boks, men de nydeligste blomster

3. 80-talls sommerdrøm i 50-talls stil fra missM
Nydelig sommerkjole i fantastiske duse farger, barbent på en blomstereng

4. Gammel blå kinesisk kjeksboks med blomster fra Honk.
Fantastisk flott boks man kan oppbevare det meste i, kan man få nok bokser?

5. Kremhvit og rosa sminke/pengepung
Supersøt liten pung til å oppbevare dine små nødvendigheter

6. Pompon a la Pompadour - Veske fra Jippijys Marked
Fin liten veske til å ha med sommerdager på tur.

7. Korka, håndlagde tegnestifter i stoff fra NiKoLinA
Vakre tegnestifter til deg selv eller gi til en venn. Det blir ikke finere en dette :)

8. Passmappe fra Citrone
Om det ikke var kjekt å reise før, så blir det det helt sikkert nå med søt og fargerik passmappe

 

 

 

 

----------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

 

 

Mmmmmm, smaker som melk jo

"Mmmmmm, smaker som melk jo"
Hey, surprice, melk smaker melk.... Hahahaha, fantastisk (dum) kommentar. Og jo da, jeg har fått gjennomgå. Det var kommentarstorm på facebookprofilen min.

Jeg hører jo at det høres ufattelig dumt ut når det blir sagt slik. Og jeg ser virkelig ut som en kaffe-latte-jente som aldri har sett et dyr før i hele mitt liv, der jeg hopper, skriker og spretter over et lite grynt fra en gris.
Men jeg har aldri smakt melk som kommer rett fra en ku. Jeg trodde melka skulle vært fet og tykk, akkurat som fløte. Det var det absolutt ikke, det smakte som lettmelk. Bare litt varm og lunken så klart, men ikke slik som jeg hadde trodd. Og da kommer jo kommentaren at det smaker som melk. Selv om det burde ha kommet en etterkommentar, -og ikke tykk fløte som jeg trodde.Men, men, sagt er sagt og gjort er gjort. Det var hysterisk morsomt og se på, og jeg lo like godt med som alle de andre. Man må bare ha litt selvironi må alt dette ;) Derfor anbefaler jeg å se på DENNE flotte linken, hvor jeg løper "livredd" fra en ku.....

 

PREMIEREFEST x 2
I går var jeg på premierefest sammen med de andre deltakerne, i dag hadde jeg premierefest sammen med gode venninner. Så koselig, var veldig spent på å se det sammen med vennene mine også for å høre hva de synes. Men med litt flauhet så tror jeg de stort sett var fornøyd ;) Eller hva Wenche og Stephanie?


// Hmmm, hva smaker dette tro?

// Næmmen, smaker som vin jo!!!! WOW, hvem skulle trodd det....

// Søte jentene samlet til premierefest. Marianne, Vibeke, Uma the Dog, Wenche, Gina, Christine, Stephanie

// Mye deilig mat å kose oss med.

// Stappmett.no

// Jo da, det var vin det smakte, eller.....

 

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

 

 

FARMENpremiere og bilder fra festen

I kveld er det premiere på Farmen. I går var jeg på premierefest og så på føste episode. Det var utrolig morro og utrolig rart. Men det som var mets kjekt var å se episoden sammen med alle de andre deltakerne. Det var mimring tilbake og tenke på hvor kjekt vi hadde det på gården. Etterpå var det full fest!!! De bildene jeg tok selv ble så private at de kan jeg ikke dele med dere på bloggen ;)

Men jeg fant noen flotte bilder fra avisene.


Dette bildet er fra VG. Hvor de har skrevet en festlig sak om truser. Vi satt sikkert i 20 min på intervju og pratet om alt vi hadde opplevd der inne og trusesaken kom frem. Hahaha. Det festligste med med denne artikkelen er jo alle de hyggelige kommentaren som er under.

Kvelden ble utrolig morsom og vi festet til langt på natt enda det var søndag. (crazy people) Til slutt var det bare noen få deltakere igjen som måtte forlate lokalene da de stengte. Ikke så rart når det regnet champagne på oss hele kvelden ;)


Bilder fra TV2 sine underholdningssider.

 

Helt objektiv(t) - for fotoelskere

Solveig ville møte meg for hun sa hun hadde en liten ting jeg skulle få.

"Vær så god" sier søte Solveig og rekker meg en ting i bobleplast.
Jeg skimter gjennom, og ser jo at dette er et objektiv.
"Det er ikke noe store greier sier hun"
"Oh, no" tenker jeg, "Hun har kjøpt meg et skikkelig crappy billig objetiv til kamerea mitt"

Jeg får det ut av pakken og ser et objetiv i billig plast, helt til Sovleig drar av lokket. Det er en TERMOKOPP :D Verdens kuleste termokopp til kaffe og te!!!!

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

 

 

Lag ditt eget sunne brødDette er et kjempegodt og enkelt lavkarbobrød å lage. Jeg fant oppskriften på klikk.no.
Selv om du ikke går på lavkarbo er dette et brød alle kan spise. Det er fult av frø og litt korn, noe alle mager har godt av, og det inneholder ikke hvetemel, noe vi mennesker ikke trenger å spise så mye av, derfor et bra brød for alle:)

Brødet er kjemperaskt å lage, du mikser bare sammen alle ingrediensene. Ingen heving eller knaing trengs for å lage dette. Rør sammen og putt i en brødform. Dette tar max 10 min. Så venter du 55 min mens brødet steker i ovnen, og vips har du et godt brød på litt over en time.

 

Dette trenger du:

4 stk egg
1 ts bakepulver
0,5 bokser crème fraîche
3 ss solsikkeolje
60 g Kruskakli
40 g linfrø
50 g sesamfrø
50 g solsikkekjerner

Ha eggene i en bolle. Tilsett solsikkeolje og Crème fraîche, og visp alt sammen.

Bland alt det tørre sammen i en annen bolle. Hell dette så oppi bollen med det våte. Rør med en sleiv.

Vent med bakepulveret til slutt. Ha røren i en medium stor brødform, som du smører godt, eller du kan dekke formen med bakepapir.

Stek på nederste rille i ovnen, i ca. 55 min avhengig av ovn, ved 180 grader. Avkjøl på rist.
Jeg måtte bruke en myk stekespade for å få brødet ut av formen.

Siden lavkarbobrød ikke er med mel, er det kun eggene (blir litt som tykk omelettrøre når du har det i deigen) som holder det sammen. Det kan smuldre litt, men siden skivene blir så små (det hever jo ikke) Gikk det greit å spise et par skiver uten at de falt noe særlig sammen for meg. 

 

-----------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

 

 

 

Det ble litt spontant

I går kveld ringte glitende Wenche meg og sier:
" Hei, lyst til å bli med en tur inn til Oslo nå?"
"Ok" sier jeg.
Da ble det sånn ca slik..... 

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

 

 

Nerd, thats me...

Til bursdagen min var jeg så heldig å få abonement, av mine søte venninner og kollegaer, på magasinet Computer Arts. Det var en kjempefin gave som jeg kommer til å få glede av en gang i måneden fremover!
Computer Arts er et "nerdemagasin" som gir det masse inspirasjon og ideer til hva du kan lage av kreative ting med dataen. Det gir deg også tips/tutorials om hvordan du bruker f.eks illustrator, photoshop, indesign med mer.

Abonerer du på Computer Arts, eller har du hørt om det?

En annen av mine favorittnettsider med samme formål er PSDtuts? Her er det tutorials om hvordan du går frem for å lage akkurat den plakaten eller lignende. Selv om du kopierer akkurat det noen har laget fra før, så lærer man masse nye ting på veien. Jeg er helt selv lært i photoshop, og har lært meg det meste gjennom å følge slike tutorials.

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

 

 

I dag er det vår


Snart blir det hvite snølaget erstattet med blomstrende hvitveis.

1.mars er 1. vårdag. Man merker faktisk at det er litt vår i lufta, sola skinner fra en blå himmel, istappene drypper fra taket. Ikke minst har det også blitt så mye lysere ute, det er jo nesten herlig å stå opp om morgenen, uten å møte en svart vegg av mørke utenfor vinduet ditt.

Selv om det enda er mye snø og sånn passe kaldt ute, så merker man at det nå går den riktige veien :) Hvertfall for oss som liker sol og sommer.


Jeg er klar for solstikk i øynene...

...og kamera i hånden!

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

 

 

 

hits