april 2010

Fine april har vært sånn ca sånn....♥ Det har vært fantastisk mye sol og vår i lufta som betyr småsko og fine kjoler.
♥ Jeg gjennoppdaga den fantastiske retro nintendoen.
♥ Fantastisk koselig grilling i fjæra.
♥ Vært på flere loppemarked og funnet fine skatter.
♥ Fikk marihøne på tommelen og ønske meg noe.
♥ Endelig ble jeg verdenseier!

LØVE glass

Min søster har fått de tøffeste glassene. Nemlig løveglass!
Har du hørt om løveglass, eller har du noen selv kanskje? Jeg hadde ikke sett de før søsteren min sto glisende med to stk i hendene sine. Så var hun utrolig snill å ga det ene til meg!

Jeg måtte google litt for å finne ut mer om dette glasset.
Det er samme produsent av Løveglass som av Norgesglass, sist nevnte ble hvist laget i ett opplag på ca 75.000.000, og ble produsert mellom 1908-1978. Mens løveglassene ble produsert i mindre opplag, de er ikke direkte sjelden, men det ble laget litt færre og de er jo tøffere en norgesglassene.

Jeg sjekke litt på hva de selges for, og Norgesglass får man jo nesten slengt etter seg, folk har vært flinke til å ta vare på glassene. De koster ca 10-20 kr på bruktbutikkene, mens løveglassene har jeg sett på på 100-200kr.


// brøøøøøøøøøl


// litt annen festløsning på disse glassene


// Tøffen selv


//løve storebror passer på de små norgesglass søstrene sine

Reiseblogg 2010

Nettavisen har sammen med Ticket startet en konkurranse som heter "Reiseblogg 2010"
Har du den beste reisebloggen?  I så fall kan du være med på konkurransen om å vinne et reisegavekort fra Ticket til en verdi på 10.000kr.
Det har hvertfall jeg lyst til å være med på.

Jeg skulle veldig gjerne ha vært på reise hele tiden, da hadde dette vært den perfekte reisebloggen. Men det er desverre to ting som stopper meg. Tid og penger. Men jeg elsker å reise og det blir ett par tre reiser på meg i løpet av ett år. Lengden på de varierer litt, men en langweeken i en fantastisk storby synes jeg er veldig fint!

Etter at jeg begynte å blogge har jeg vært på ett par turer. Du kan finne reisebrevene mine under kategorien Globetrotting på bloggen min. Ligger på høyre side, litt lengre ned.// 2006 i Australia. Jeg var på tur og fikk aboriginerlooken!


Vil du være med på konkuransen kan du lese mer om den her og her og her.

Reiseblogg2010

Se min kjole den er rød som....

Se min kjole den er rød som huset mitt.
Alt hva jeg eier det er rødt som det.
Det er fordi jeg elsker alt det røde,
og fordi jeg har så lyst på en brannmann til venn!

I dag kom den røde 60-talls kjolen, sammen med de blomstrete vårskoene i bruk!

Hva skal jeg gjøre?

Skal jeg beholde den kule luggen min, eller skal jeg spare til langt hår?
Er veldig usikker på hva jeg skal gjøre. For luggen gror jo værre en ugress, stikker meg i øynene og blinder meg som rullegardiner. Men jeg liker egentlig luggen når den er nygreit og velstelt.
Og når som det nærmere seg varmere kommer luggen til å skille seg hvis jeg blir litt småsvett i panna, jeg kommer nok også selv til å legge den til sides når jeg er på stranda....

Hva synes du?
Med eller uten lugg?Ut med det nye. Inn med det gamle

Helgen min har som nevnt blitt brukt hos mamma som flytter. Denne gangen har tiden mest blitt brukt til morro og koselig vasking av vegger og tak. Men jeg klarte jo også å få med meg litt nips, naps og skrot.

Det å ha vært hjemme hos mamma de siste dagene har jo akkurat vært som et gratis loppemarked. Bare å finne med seg alle de gamle skålene, bildene og tingene man skulle ha lyst på!
Vennene mine sier at nå bor jeg som et museum. Kan snart begynne å ta betalt for at folk skal komme inn her og så på mine gamle skatter!

Det værste var at jeg hadde med meg ett par esker da jeg kjørte nedover som jeg skulle gi til Fasvo. Det var ting som dukka opp etter litt vårrengjøring, som ikke brukes, men som likevel er fine, så fant ut det var greit å gi dem til noen som kanskje kunne få bruk for det.
Men uansett så kommer jeg ned med ting jeg skal kvitte meg med, og kommer pokker meg hjem med stappfull bil med ting jeg garanter kommer til å få bruk for!

Skal gå nærmere inn på et par av de tingene etterhvert. Jeg har blant annet fått løveglass og matblader fra 70-tallet.
Samt et speilrefleks fra 1984, det skal kjøpes film til for å se om man enda kan ta fine bilder med det. Pluss, pluss, pluss...Bloggen min smiler!

I dag fikk jeg en melding fra Astrid Katrine hvor det står: "du har fått et bloggsmil:)"
Jasså tenker jeg. Smil er alltid hyggelig, det setter jeg pris på. Men måtte jo inn å titte på bloggen hennes for å finne ut om det lå noe mer bak! Og det gjorde det....

Hun har en liste på bloggen sin med andre blogger hun liker av forskjellige grunner.
Av alle kategoriene som var der, havnet min blogg på hennes Favoritt, noe jeg synes var utrolig hyggelig. At noen har min blogg som sin favorittblogg gjør mitt bloggehjerte veldig glad ;)

Egentlig var det en veldig fin ting å gjøre. Legge ut en litste med bloggene man liker som er flinke på forskjellige ting. Og rose dem litt ekstra! Jeg synes hvertfall det var kjemephyggelig!Photobucket

I dag fikk jeg 55 poengDet har vært en lørdag med flere aktiviteter som ga meg en sum på 55 poeng.
Jeg har vært hos mamma og hjulpet til med å vakse hele andre etasjen. De flytter, så da må tak og vegger gnikkes og gnukkes på. I forbindelse med flytting har det også vært litt bæring av esker og møbler.
Etterpå ble det tur til søster hvor svoger'n hadde diska opp med den deiligste grillinga. Jeg hadde detsverre ikke med kamera, ellers skulle jeg vist bilde av den fantastiske maten. Vi drakk vin.
Så kom jeg hjem til mammas nye hus og drakk te.
Trøtt=soveJeg drømmer om NarniaDa jeg var liten, sånn på barneskolen, leste jeg bøkene om Narnia.
Nå gjør jeg det igjen, ett par år senere... Jeg har glemt mye av handlingen, så det er ganske morro å lese bøkene på nytt. Følge med det spennende som skjer med barna som drar til Narnia. Det er egentlig flere forskjellige barn som kommer inn dit, og serien består av 7 bøker. Så når barna blir for store kan de ikke komme inn i riket Narnia lenger. Det er synd for dem, men vi som leser har mulighet til å reise dit!

Det er jo egentlig barnebøker, så det går fort å lese gjennom. Hvis du har tid kan man fint lese en bok på 3-5 timer.

Jeg husker også Narnia godt fra BBC serien som ble sendt for noen år siden på NRK. Det var så spennende når de gikk inn i klesskapet og den skumle heksa. Jeg har klart å få tak i den sieren i dag, og det er litt anderledes en jeg husket. Men sånn er det vel alltid, det var likevel morro å se på. Har funnet et youtube klipp som ligger nederst. Særlig musikken husker jeg godt!Lykketips #75

Bloggeren Mammadamen har en spennende og morsomt prosjekt på gang som handler om lykketips. Hun gir bloggere personlige, små, fine og enkle tips man kan gjøre for glede seg selv og andre.
Nå er hun nominert til Nivea Award 2010, hvor hun får mulighet til å vinne 45. 000kr som hun skal gi til et veldedig formål. Hvis du vil kan du klikke på linken å stemme på henne.


Lykketips til meg fra mammadamen:
LYKKETIPS #75

"Mitt lykketips til deg er å lage en topp-ti-liste over steder du skal (vil) reise til, hvorfor og når.
Å glede seg er lykke!
"1. Barcelona 
Jeg har lenge hatt lyst til å dra til denne byen for å se den fantastiske arkitekturen til Gaudi. Men jeg tror byen har mye annet spennende og by på også.
Når: 2012

2. Praha
En by jeg tror har fin og gammel arkitektur. Har lyst til å gå på broene og spise deilig iskrem.
Når: 2014

3. Dublin 
En spennende by. Her skal jeg med min reisevenninne Wenche. Vi skal drikke Guiness, som vi ikke liker. Kose oss, sladre litt, shoppe, fnise og ha de kjempekoselig.
Når: November 2010

4. Prekestolen
Jeg har enda ikke vært i Lysefjorden for å gå opp til Prekestolen. Det er noe jeg har veldig lyst til. Ser så flott ut med plattået og den fantastiske utsikten. Turen må taes en solskinnsdag, men blir nok veldig bra.
Når: Sommeren 2011

5. Machu Picchu
Tenkt at dette ble bygdt midt i fjellet for flere tusen år siden, før man var i nærheten av å ha de hjelpemidlene vi har i dag. At ruinene fortsatt er så godt bevarte også. Jeg tror du får en fantastisk gåsehudfølelse av å se plassen og ikke minst av å være der. Jeg elsker å lukke øynene og tenke meg til hvordan det en gang har sett ut og hvordan det var når det gikk innfødte mennesker rundt i gatene.
Når: Innen 2020

6. Australia
I 2005/2006 tilbrakte jeg 1 år i Australia. Det er et fantastisk land, som jeg så gjerne vil tilbake til. Det er menneskene og stemningen, alt. Jeg tror landet er litt magisk.
Når: Etter at jeg har fylt 50 år

7. Afrika
Afrika har lenge vært et kontinetn jeg har hatt lyst til å se, jeg vet ikke helt hvilket land, men et lengre sør. Safari og savanner er en av de tingene som lokker meg hit. Fotosafari med løver og giraffer.
Når: Når jeg er i 40 årene en gang (kanskje før)

8. Kina
Man må jo få sett den kinesiske mur en gang i livet!
Når: Når det passer seg i livet :)

9. Galdhøpiggen
Fjellturer i Norge er helt fantastisk. Vi har en vakker natur, som man bør se og oppleve. Hit skal jeg gå sammen med herlige jenter fra klassen.
Når: juni 2010

10. Taj Mahal

Tenk deg den kjærlighetserklæringen. Et så fantastisk bygg må man få med seg. I tillegg tror jeg India er et fargerikt land som jeg bare må oppleve!
Når: Kanskje i 30 års gave til meg selv?


Listen er i helt tilfeldig rekkefølge, jeg klarer ikke bestemme meg for hva jeg vil se og gjøre først. Har like mye lyst til alle!
Nå skal jeg  bare pakke kofferten og glede meg! Jeg er lykkelig :)

Den gamle reisen

Av alle mine raritetfunn på loppis har jeg også fått med meg en skjønn liten koffert. Den veier nesten ingenting og har håndbagasjestørrelse.
Den er kongeblå utenpå og rubindrød inni. Perfekt for en prinsesse som meg ;)


// fin fin koffert


// Koffertens siste reise var en uketur til Las Palmas høsten 1983. Den gangen hadde man bare fem nr i telefonnr sitt.


// Jeg tror det var en fin dame som eide den, for inni var det fint speil, man kan se det fineste portretter i det. Og man kunne ha alle flaskene sine her. Den gangen var det også lov å ha med mer en 100ml væske inn på flyet. Tidene forandrer seg.


// Den gang het det  Braatens safe, det heter det ikke i dag. Men flyet gikk fra Gardermoen og ikke Fornebu som var hovedflyplassen den gangen. Men jeg måtte google litt og fant ut at charterflyene stort sett gikk fra Gardermoen.


// Neste gang blir kofferten med meg på tur istede. Men hvor går reisen?

En gang var jeg en stor kunstner

Mamma holder på å flytte til et nytt hjem, og når man går gjennom gamle esker dukker det opp mye rart. Blant annet mye av kunsten jeg lagde som liten. At jeg ikke har gjort det større i dag forunderer meg veldig ;) Det ene bildet er laget i 1992, da var jeg vel 11 år gammel. Resten av kunstverkene er også fra omtrent årene rundt 92'....

bloggPORTRETT: TrineCam

Blogg: www.trinecam.blogg.no

Navn: Trine Camilla Andresen

Alder: 36

Bor: I Oslo

Antall lesere: Ca. 1000 men det varierer noe.

 

1. Hvor lenge har du blogget og hvorfor begynte du å blogge?

Jeg har blogget i temmelig nøyaktig ett år. Jeg startet å blogge rett og slett fordi jeg trengte et sted å få ut alle tankene mine på. Var egentlig litt skeptisk til å legge ut informasjon på nettet, men jeg følte ganske med en gang at dette passet meg. Dessuten tenkte jeg at dette var en sjanse til å få laget litt reklame for meg selv og min musikk. Internettet er stort og når mange mennesker.


2. Hvordan vil du beskrive din blogg?

Min blogg handler vel om mye forskjellig. Jeg liker i alle fall å tro at den er temmelig variert. Men den har nok en hovedvekt på musikk og psykisk helse/psykologi. Jeg skriver mye om jobben min som sanger, låtskriver og sangpedagog. I tillegg har jeg valgt å være svært åpen om mine psykiske lidelser. Jeg gikk mange runder med meg selv på om jeg skulle være det eller ikke, men jeg landet altså på å lage en svært personlig blogg. Jeg angrer ikke.

 

3. Hvorfor/hvordan endte du opp med det navnet du har på bloggen din?

 Jeg heter Trine Camilla, og mitt bloggnavn er rett og slett en forkortelse av mitt navn, altså TrineCam.


4. Hvilke blogger leser du selv?

Jeg leser mange blogger, men noen er www.supernate.blogg.no Denne bloggen skrives av en flott jente som heter Rebella som kan det å skrive. Hun deler mye med leserne sine. Henne brennende engasjemang i mange saker, blant annet når det gjelder dyremishandling, fasinerer meg. Hun skriver ikke dette fordi ?alle? andre gjør det, men fordi hun er oppriktig interessert i å gjøre noe og å bidra kanskje enda mer enn mange av oss andre. www.emmielille.blogg.no er en annen blogger jeg leser fast. Jeg liker henne av mange ulike grunner. Vi har mye felles, tenker ganske så likt også tar hun veldig flotte bilder. Jeg må si hun har inspirert meg til å tenke litt annerledes i forhold til fotografering blant annet. www.lottepotte.blogg.no er jo en helt herlig jente da. Bloggen er full av humor, ironi, og en stor porsjon uhøytidlighet, samtidig som hun skriver om viktige temaer. Lotte er en klok pike som er flink til å ordlegge seg på en herlig måte. I tillegg leser jeg mange flere som alle har noe som jeg liker.

 

5. Hva synes du er det fineste språket i verden?

Dette var vanskelig. Jeg er neimen ikke sikker, fordi det finnes så mange vakre språk. Italiensk, Spansk og Fransk. Kanskje fordi de rett og slett høres så sensuelle ut for meg. Også er det noe med musikaliteten i disse språkene. Fraseringene er flotte og jeg finner flere toner her enn i vårt språk for eksempel.


6. Fortell en liten hemmelighet om deg selv, som ikke mange vet!

Jeg har danset med Kronprins Haakon, og drømte sporenstreks om stort kongelig bryllup og vinking fra slottsbalkongen?

 

7. Hvilke hobbyer og interesser har du?

Jeg jobber som sanger, musiker og sangpedagog. I disse dager er både jobben min jobb og hobby, På mandag den 15. mars slippes min singel HAPPY. Senere kommer et helt album. Dette har tatt mye tid om dagen. Du kan laste ned musikken på platekompaniet.no. Hehe.

Men ellers elsker jeg å lage ting med hendene mine. Kort og smykker. Liker å male og tegne også, i tillegg til en stor interesse for design og interiør. Samt kunst og kultur.


8. Hva vil du bli når du blir stor?

Jeg er stor. Jeg elsker å drive med musikk, og jeg føler meg så heldig. Men jeg vil gjerne tjene litt mer enn det jeg gjør i dag. Jeg vil bli kjent for musikken min, kanskje få en sånn megahit vet du, en som hover inn penger. Hoho. Det hadde vært noe.

 

9. Hvis du var et dyr, hvilket dyr ville du ha vært?

Pingvin! Fordi jeg elsker pingviner. Har studert disse dyrene i mange år. Og jeg er et vintermenneske. Men jeg vil helst være en søt liten pingvin som kan få bo hos snille mennesker som mater meg med sushi hver dag 

Jeg fant jeg fant, sa Loose Threads...

..."hva fant du nå da"? Sa x-roomyen.
"Jeg fant en fint ting" Sa Loose Threads glad.
"Æsj, må du kjøpe den også? Hva skal du med den"?
"Å, jeg har slikt å gjøre, jeg har slikt å føre, jeg skal vel finne en plass til denne også"
"Ja, takk og lov for at vi ikke bor sammen lengre" sa x-roomyen med ett lettelses sukk.

Som dere skjønner har jeg også denne lørdagen tilbrakt noen timer på loppemarked. For å se om det dukker opp noen spennende lopper! Det var ett par fine skatter i dag også. Jeg tror jeg har et sterkt ønske om å forvandle hjemmet mitt... Men jeg må ha ett større hus først, der jeg bor nå er det jo bare 60-70kvm, det holder jo ikke i det hele tatt.


// Endelig ble jeg verdenseier! Retro meg fikk retro verden, kloden har forandra seg litt siden globusen ble produsert. Blant annet skjer det jo litt småting på Island for tiden som sikkert deler landet i to, eller lager det større...


// Fantastisk mønster og fantastiske farger, en ganske fantastisk krakk egentlig
// Kjempefint service fra Figgjo, ikke noe slitt i fargene. Men man kan ikke kjøpe seg alt man har lyst på her i livet. Eller kan man det?


// Grønne gressfat med blomster, som macher det gule solfatet mitt med blomster


// Etter en lang dag med loppeshopping må man ha litt hvile før man drar hjem med de nye stolene.

Old school Nintendo

Jeg husker godt den jula jeg og min 4 år yngre søster fikk TVspill. Det var en Nintendo! Vi måtte love på tro og ære at vi skulle dele likt på den og ikke krangle. Jeg tror vi klarte det sånn noen lunde bra. Det endte opp med at siden jeg var best, fikk jeg spille mest ;) Enkelt og grei regel...

Jeg har enda den Nintendoen stående. Det er ganske gøy å ta frem innimellom å spille. Husker godt da Super Mario3 kom, hvor fantastisk bra grafiken var... Nå ja. Har et litt annet syn på det i dag! Haha.// Yes, har ikke glemt gamle kunster....


Men virker ikke din gamle spiller? Jeg hadde prøvd mange ganger, mens spilleren bare blinket med det røde lyset, så prøvde jeg å google litt og fant denne videoen på youtube. Og jammen var det ikke mer en et lite fantastisk triks som skulle til for å få det til å virke!Har du ikke tatt var på Nintendoen din? Da kan du først angre litt og så kan du gå inn på DENNE nettsiden hvor flere av de minnerike spillene ligger ute.

Plutselig ble jeg ensom....

De siste årene har jeg hatt en roomy. Det er en kjempegod venninne av meg fra Tromsø. Vi har kjent hverandre siden jeg begynte på Kaldfjord skole i 3. klasse. Da ble vi plassert på samme pult, og siden har vi tilbrakt mye tid sammen med overnattingen, fliring, snakking og andre rariteter....
Uansett så flytta Wenche nesten 20 år senere inn hos meg i min leilighet i Asker. Her skulle hun bli litt midlertidig til hun fant seg sitt eget... Det er to år siden....
Blir litt rart å plutselig bo alene igjen, men på den annen side slipper jeg unna alle uvanene hennes. Nå kan endelig dorullen henge riktig vei. Samt at det ikke ligger en meter med dopapir fra rullen og nedovergulvet. Og fra nå av vet jeg at korken på brus og andre flasker faktisk sitter fast!
Hehe.... ;)

Jeg elsker bilder & Jeg elsker fargerSlik gjør du loppemarkedkupp

Nå er tiden inne for loppemarked. Jeg synes det er så gøy å titte på alt "skrapet" noen har kvittet seg med, men som kan være fine skatter for andre. Loppiser er i vinden som aldri før.
Men det kan være lurt å ta med seg noen småtips på veien inn i gymsalen.


* Møt opp litt tidlig hvis det er noe du vet de kanskje kan ha der. "Godbitene" går ofte først.
* Møter du opp senere kan det hende at ting som ikke har gått tidligere blir solgt for en rimeligere penge.
* Enkelte loppemarked setter ut nye "varer" dag nr 2. Det kan hende det er lurt å møte opp begge dagene, hvis man har tid.
* Hvis du finner noe du liker, aldri avslør hvor ivrig du virkelig er. Vær litt pokerspiller.
* På loppemarked er det lov til å prute. Hvis du synes prisen er for høy kan du komme med motbud, men vær realistisk.
* Sett deg litt inn i stilhistorie, men ikke avslør hvis du finner noe som er litt verdt hvis selgeren ikke vet det.
* For å sikre det godbiter må du nok kanskje gå på mer en ett loppemarked.
* Sørg for at alt er helt. Er det skår eller andre skader i f.eks glass og porselen skal du ha god rabatt.
* Bor du på liten hybel og er student er mange av møblene fra ca 70-tallet mindre av størrelsen en det vi er vant med i dag. Så de passer perfekt inn i små studentleieligheter.
* Selv om møblet/tingen er gammelt er det ikke sikkert det er mye værdt. Ikke la deg lure. Jeg synes enkelte ting er alt for overpriset.
* Sist men ikke minst,  vær snill og høflig, du kan få mye bra ut av bare å være hyggelig. Vi vil jo alle ha en bra dag ut av dette!

// Hmmmmm, trenger jeg denne tro? Det var til og med kromkakerester i den! Det blir fint å sette frem til jul ;)

Godteritårn


// Denne nydelige skåla kjøpte jeg på loppemarked i helga. Perfekt til potetgull.


// Nydelig fat som passer perfek til smågodt...


// Nam nam....


Superfin Solfylt Søndag

I dag har det vært fantastisk vær, solen skinner, det er vår i lufta. Alle er så glade.
Min plan for dagen var egentlig å ta vårrengjøring på kjøkkenet, men man kan jo ikke sitte inne når været er så bra. I stede dro jeg, Wenche og hennes "havprins" ned til Asker for å sitte der å nyte sola. Vi møtte på kjente og kosa oss masse...


// Småskoene er tatt frem, men man må fortsatt ha litt tykkere strømpebukse under vintagekjolen, sammen med skjerf. Det kjenners så varmt ut, men man må ikke la seg lure....


// Deilig latte.


// og annen kos. Det er jo tross alt søndag OG sol.


// Wenche ser kul ut i sola.


// Jeg ser enda kulere ut i sola. (hmmm, nesten litt sur, men var ikke det altså, jeg skulle bare være kul;))


// Var ikke bare oss som fant ut at det var deilig å sitte ute å kose seg i dag.

Noens skrot, andres skatter

Loppemarkedsesongen har begynt igjen. I dag var jeg på loppemarked i Lommedalen.
Her er noe av det fine og stygge de hadde der...


// Nyter vårsola mens vi venter på å slippe inn i gymsalen.


// Mange fine og søte skåler og fat


// Dette fatet var ekstra fint fra Stavangerflint


// Skal man ha seg nytt sminkebord tro?


// Eller ny kakeboks?


// Herlig farge på denne stolen.


// Og herlig mønster på denne.


Jeg kjøpte meg noen av disse tingene, men ikke alle ;) Loppemarked er også fint sted bare for å ta bilder.

Jeg har vært på skrufest

Og jeg ble lurt til de grader.
Trodde jeg var innvitert på fest med potetskruer og screwdriver med mer....
Men nei da, jeg måtte montere IKEA møbler. Lure skre(w)party!


// Reparere, mondere, distrahere....
// Åse elsker å montere


// En som prøver seg på å være frivillig hjelper


// Verten drikker vin, mens vi har skudd alle møblene sammen. Her leser Åse bruksanvisninger i bakgrunnen.


// Fikk litt vin vi andre også....

// Vi ble servert deilig taco av verten


// Max slo til med hammeren, det var hvertfall en ting han var flink til etter ett glass vin....


// Hmmmm, her har det skjedd en feil....


// Men jentene fikser opp ;)


// Til og med Uma var imponert over hvor flinke vi var.

Kveldskos

Det ble litt sen middag på meg i går, men det gjorde ikke så mye. Jeg lagde en deilig blomkålsuppe. Du finner oppskriften med å trykke her.
Så koste jeg meg med bok, rødvin og suppe. Kvelder er fine ting :)

bloggPORTRETT: Anne Marit

Blogg: www.klois.blogg.no

Navn: Anne Marit

Alder: 22

Bor: Oslo, men e fra Haugesund

Antall lesere: Gjennomsnitt på 4 dagar e 40 leserar

 

 

1. Hvor lenge har du blogget og hvorfor begynte du å blogge?

Begynte for ikke så lenge siden. Hadde lysst å dela mine tips og trix om det eg interessere meg for.

 

2. Hvordan vil du beskrive din blogg?

Min blogg handle om mine interesser; mat, film, tatovering, opplevelsar, sminke, hår, shopping og hund

 

3. Hvorfor/hvordan endte du opp med det navnet du har på bloggen din?

"Klois" va det fyssta ordet som falt meg inn når eg sko laga blogg. Detta e et ord som eg og søstrene mine har fonne opp. Kan brukas som både adjektiv, substantiv og verb. Ganske hendigt ord i grunn. F.eks. : "Det låg ein klois (klump) med asfalt i veien" (detta sa faktisk storesøsterå mi live under nyhetsopplesningen på radio), "Ikkje værr så kloisete!" (komme an på konteksten ka "kloisete" betyr)


5. Hva er en god blogg for deg?

Ein god blogg e ein blogg som går rett på sak, ikkje masse visvas før ein komme te poenget. Enten om det e tips og trix om mote, elle tankar ein har i håve. Eg gidde ikkje å lesa ein lååånge tekst, med mindre det e noe som virkelig interessere meg.

 

6. Hva synes du er det fineste språket i verden?

Vel, eg holde på med ein bachelor i kinesisk, så eg helle kanskje litt mot mandarin. E veldig vanskelig å sei. Svensk e faktisk veldig fint. Alt hørres så skjønt ut på svensk.

 

7. Fortell en liten hemmelighet om deg selv, som ikke mange vet!

Hmm? Eg elske å pilla på sårskorper (men gjørr det ikkje på tatoveringane mine da. Det kreves disipling asså!)

 

8. Hva vil du bli når du blir stor?

Eg vil bli skipsmeglar. Og når eg pensjonere meg vil eg starta et omplasseringssenter for hundar.

 

9. Hvis du var et dyr, hvilket dyr ville du ha vært?

Det har eg alltid tenkt på når eg va liten. Då kom eg alltid fram te at eg ville værr ein svane. Fordi svanen ikkje har noen naturlige fiendar (unntatt mennesker da), an kan fly kor an vil og e grasiøse og pene. Åsså like eg at dei går fra "den stygge andungen" te å bli deia vakre fuglane.

Skatter fra mammas kjøkken

Mamma holder på å flytte, da blir det ryddet i skuffer, skap og loft. Er mye spennende som dukker opp da. Jeg har måtte dele litt med min søster, men det har gått sånn noen lunde greit så langt. Vi måtte trekke lodd på et bilde som begge hadde lyst på, hun vant.... (æsj, men det sier jeg ikke høyt;))

Her er noen av småtingene jeg fikk med meg hjem.

//to stk Figgjo tallerkner. Hvis noen vet hvor jeg kan finne skåla som skal være til tallkerkenen til høyre blir jeg veldig glad!


//Nydelig blomstrete kaffeservice. Dette er ca 80 år gammelt. Bestefar fortalte at han husket det fra sin mor da han var liten.


//Morsom skål, vet ikke når den er fra men, liker den. Den ser nesten ut som en kongelig krone


//Verden søteste kakefat på 3 etasjer, denne blir perfekt til å serve småkaker på!


//Serveringsfat som er håndmalt.


//Stavangerflint tallerken med Tromsømotiv. Design av Inger Waage


//Soltallerken med blomster på!

Å drikke deilig te en kald kveld

Er helt fantastisk. Kose seg med en stor kopp som varmer mellom fingrene.
Er man litt forkjølet er det også lov til å ha en dæsj meg honnig oppi *host-host* Tror jeg må ha i litt honning, sånn for helsa si skyld;)


//favoritt teen, som nå har blitt tom...


//den stripete koppen med prikker


//honning med bivoks, bivoks smaker forresen dritt... Skjønner godt at man lager lys av det.

Påska er fullført

Da var påska over for i år.
Vi har alle småting vi forbinder med påske. Skiturer, appelsiner, solvegg, bål, kvikk lunsj, solskinn, påskekyllinger, sjokolade, egg, gult!

Jeg skulle gjerne ha gått på ski i år, men i mangel av snø, ble det istede en fin fottur. Med grilling av pølser i fjæra. Appelsin, sjokolade og marsipan ble det jo uansett!

Så var min nydelige nevø med på turen, det var mange store opplevelser med å kaste stein i vannet, mate svanen og studere marihøner.


Hva forbinder du med påske?
Har du fått gjort dine påsketradisjoner?

Påskekrim - den overaskende løsningen

 

 

Etter gårsdagens store påskeeggmysterie ble det satt i gang en stor kriminaletterforsking. Det var mer en bare en mistenkt i denne saken, og man måtte gå grundig til verks for å finne den skyldige.

Bildene ble nøye gransket etter bevis. Flere av gårsdagens detektiver har virkelig studert bildebevisene for å finne den skyldige.

 

Bloggetterforsker Loose Threads har hatt en stor oppgave med å gå gjennom bevismaterialet. Detektiv Emma mente hun kunne se spor av kloremerker på påskeegget. Etter nøyere studering, måtte det konkluderes med at det dessverre ikke var tilfelle. Mistenkt nr. 1 var derfor utelukket fra saken. Selv om hun har en til tider stor rumpe, som detektiv Siri nevner,  som Uma gjemmer så godt hun kan unna bilder? Måtte man konkludere med at hun hadde ikke noe med denne saken å gjøre.

 

 

 

Veldig mange hadde lagt merke til det "uskyldige" urykket til mistenkt nr.2. Dette kunne jo ikke være tilfeldig? Hadde hun en finger med i spillet? Etterforsker mamma er usikker, men har en misstanke.

I tillegg var det de suspekte grisemerkene i ansiktet til mistenkt nr.3. Hele ansiktet var jo smurt mer eller mindre inn med noe som minnet misstenkelig mye om sjokolade! Dette er noe detektiv Helene peker ut. Sammen med kommentar fra en annonym forbigående. 

 


De mistenkte måtte inn til avhør!

Etter flere timer med forhandling og "good cop" vs "bad cup" utpressing. Sammen med lampe-med-sterkt-lys-midt-i-trynet, fikk etterforsker Loose Threads frem en tilståelse. Det skal også innrømmes at det var ikke helt enkelt å avhøre seg selv. (Loose Threads og Marianne er samme person, samt eier av denne bloggen)

Til slutt knakk både mistenkt nr.2 og 3 sammen. De hadde vært så godtesyke kvelden i forveien og forsynt seg grådig av egget. Meningen var at de bare skulle ha en hver, men når de først var begynt, var det så godt at de ikke hadde klart å stoppe.

Etterforskerene Lillesøster og paps var virkelig inne på noe der. Men vi kunne ikke finne spor av uvedkommente i leiligheten, så her har de fått informasjon fra uriktige kilder og falske bevis. De var nesten rett i helgarderingen sin.


 

Bloggetterforsker LooseThreads var riktig så fornøyd med å ha klart å løse påskemysteriet. Og takker alle sine fantastisk flinke detektiver for hjelpen med etterforskingen! Hun er derimot mindre fornøyd med at hun selv må være med på å ta en del av straffen!

 

 

HA EN FORTSATT GOD OG TRYGG PÅSKE. NÅ SOM DE SKYLDIGE ER FUNNET ER PÅSKEEGGENE TRYGGE!

 

 

Påskekrim - klarer du løse gåten?
Det var en mørk og stormfull påskeaften. Jeg hadde satt meg godt til rette i sofaen for å nyte det deilige påskeegget mitt!
Jeg hadde krøllet meg til med pleddet, mens flammene spraket i peisen. Skiene var godt plassert i boden og ikke tatt i bruk. Hvis jeg hadde likt kaffe hadde den stått og putret på ovenen. Ingenting er som en ordentlig kaffetår når man er på hytta. Jeg er uansett hjemme, så det har ikke noe å si med den kaffen...
Tv'en står på og kvelden kan begynne. Jeg åpner egget mitt forventingsfult! Men, det er TOMT! Noen har spist opp alt goderiet jeg skulle kose meg med i kveld.

Hvem har spist opp godteriet? Klarer du løse påskemysteriet?


Løsningen kommer på bloggen i morgen....

Se hva jeg fikk :D

Verdens søteste og fineste påske egg:)


Jeg har ikke fått påske egg på flere år, men nå har min herlige romvenninne Wenche gitt meg ett. Pluss at det var så mye fint oppi der. Ikke bare masse herlig godis, men fantastisk søt og rosa neglelakk, påskegule kyllinger, verdens fineste skrubbehansker med prikker på, nydelige øredobber som skal brukes med en gang og fantastiske sløyfer til håret mitt.

Haha, lurte dere!

Eller egentlig ikke, de aller fleste skjønte jo at mitt forrige innlegg bare var en aprilspøk. Men det var likevel noen som var i tvil og det synes jeg var morro ;) Hehe.
Da jeg var liten var alltid spøken; "mamma det er telefon til deg" Når mamma kommer å tar opp røret for å svare, er det ingen der! "Hahaha, APRILSNARR" brølte jeg gjemt bak gardinene. I dag har jeg en følelse av at mamma viste at det ikke var noen i den andre enden av telefonen ;)

//når jeg var på den størrelsen slo telefonspøken like godt inn hver gang. Gjerne flere ganger om dagen også


1. april er en dag for uskylding morro. Den nordiske versonen stammer fra Frankrike, april-fisken, hvor de festet en papirfisk bak på ryggen til folk uten at de viste om det. Hva er morro med det?
Men selve opprinnelsen på hvorfor vi lurer hverandre er vist litt uklart hvor det egentlig stammer fra.

MEN, jeg fikk et svar fra "selveste" David Eriksen på bloggen min. Det må jeg si var stort ;) Hehe.
David, du glemte å legge igjen telefon nummeret ditt!

Jeg og VOE skal gi ut CD

Jeg har en så sykt spennende nyhet å fortelle dere!
Jeg og VOE skal inn i studio og lage en CD sammen. Siden jeg tidligere har gitt ut musikk og har god kontakt med produsent og manager David Eriksen, spurte han om jeg og Emilie ikke kunne tenke oss å lage en CD sammen. Dette var en ide vi begge tente på!
Så om et par måneder er plata klar til salg. Vi skal synge flere sanger sammen, pluss noen hver for oss. Gleder meg utrolig mye til skiva kommer ut for salg. Så stay tuned folkens :D


//smakebit på coveret
missM

missM

30, Asker

Hver dag består av små eventyr, ser du dem? Jeg ser mine gjennom kamera, iført en kjole fra en tid som ikke lenger finnes. På kjøkkenet med respatexbord oppstår det herlige spiselige kreasjoner. Mens jeg av og til tar en reise til det ukjente. Alle bildene i bloggen er tatt av meg © (med mindre annet er oppgitt) Bare å spørre hvis du ønsker å bruke dem til noe.

Kategorier

Arkiv

hits