april 2012

Nesten voksen

I helga var jeg i konfirmasjon.
Et veldig hyggelig arrangement. Feire at en person begynner å bli voksen, samt det å treffe familien. Det er jo i slike sammenhenger at alle er samlet.
Denne gangen var det min lillesøster som skulle til pers. Siden hun valgte å konfirmere seg i Misjonskirken var det en litt annen type arrangement. Prinsippet er jo det samme, men det er liksom litt mer "liv" over dette. Ser ut som hun har hatt en kjempe fin forberedelsestid i forrkant, med bland annet turer og teambuilding i tilleg til undervisningen.

Selv konfirmerte jeg meg aldri, og jeg mener å huske at de i klassen som gikk til konfirmasjon hold på å kjede seg ihjel på disse undervisningene.
På konf-leir dro til til en svett gymsal i nabobygda. Disse dro til London. Tidene forandrer seg, og det er godt noen følger etter ;)

Dagen var strålende og bilder ble tatt.
Det ble da min "jobb" med Monsterfoto. Noe jeg så klart gjør med glede, synes det er stas å få lov til å ta bilder.Dette er jo også en perfekt anledning til å få på seg bunaden igjen. *phu* den passet i år også. Indikatoren som forteller hvordan det siste året har vært. Passer bunaden eller ei ;)

 

Bilder på Asker Treningssenter

I helga var jeg på et lite oppdrag for Monsterfoto Asker Treningssenter.
Det var Krønsj maraton der i helga, og de fire jentene som kjører disse timene på senteret stilte opp litt før maratonet begynte mens jeg tok bilder av dem. Morro å ta bilder av så blide og kule jenter, null problem! Pluss at jeg var inne i salen og tok litt bilder etter at maratonet med sporty damer (og et par menn) var begynt.

 

 

Forresten så har Asker Treningssenter et knalltilbud nå frem til 1. juli på trening! LØP OG KJØP!
(Sånn da fikk jeg reklamert litt for dem også ;))

 

 

 

Det mest Norske ordet som er

DUGNAD

Finnes det noe mer norsk ord en dugnad?
Norge er vist en av de få landene i verden som har et ord for slik type jobbing. I 2004 ble ordet "dugnad" kåret til landeds nasjonalord.

Denne helga var det dugnadsarbeid hjemme hos meg. Fikk besøk av mamma, stefar, svigerbror, søster og nevøer.
Vi har vasket, malt og ryddet. Nå som helga er over sitter jeg her med "nytt" kjøkken, bad og gjesterom.
Den største forandringen ble nok gjesterommet som har fått ny farge og ny seng. Nå har det blitt kombinert gjesterom og kontor. Har lengre trengt en plass jeg kan sitte å jobbe med et ordenlig bord og samle alle fototingene og andre jobber jeg har. Så dette var helt perfekt.
//Det grønne og blå rommet har blitt hvitt, og fått plass til kontorting.


Tusen takk kjære familie for all hjelpen :D

jenter - gater - sko

Da jeg gikk gjennom bildene mine for å lete etter street pictures til fotokonkurransen i forje innlegg. Fant jeg jo masse tur og reisebilder, blir som å mimre seg tilbake. Noe av det som dukket opp var disse bildene av frøken Glitter, fra da vi var i Dublin i fjor.
Gatelangs

Øyeblikk har ny fotokonkuranse, jeg synes det er veldig gøy å være med på disse. Gleder meg like mye til nytt tema hver gang.

Denne gangen er det "Steet Photography". Et tema jeg likte veldig godt. Jeg har jo alltid med meg kamera, og har masse bilder tatt utendørs og gatelangs. (Luksus) problemet var denne gangen å bare velge ut et bilde. Skulle jeg velge et bilde tatt hjemme, en reise, kafeliv, markeder, portrett, med eller uten mennesker? Ja, jeg hadde rett og slett veldig mye å velge mellom. Siden jeg reiser en del i storbyer har jeg mange by og gateliv og velge mellom, og tenkte at jeg hvertfall skulle ta noe fra en bytur jeg har vært på. Likevel endte valget mitt opp med et bilde fra min siste reise i Afrika og landsbyliv. Det er snart 3 uker siden jeg kom hjem, så minnene sitter helt klart friskt i minnet. Jeg husker veldig godt blikket på denne jenta, og at hun titter på meg fra mengden av andre barn. Visp etter en kort blikkontakt var hun borte igjen.

 

 

 

 
Men Hjalbert var ikke død

Jeg var så heldig å arve en bil et par år tilbake. Den suser og går sånn passe bra.
Når den nå skulle EU godkjennes, var det ikke alt som var i tipp topp stand. Ikke noe store greier, men mange små blir nå litt stort beløp likevel.

Dette hadde jeg ikke råd til å fikse på verksted. Dette var også like før jeg skulle til Afrika.

Men når jeg kommer hjem så møter dette synes meg.Hihi, med sløyfe og greier. Bilen var blitt så fin mens jeg var borte.
Min kjære svoger har holdt på hele måneden jeg var borte og i påsken for å fikse bilen for meg. Så snill :D

Dermed sto Hjalbert opp fra de døde!

 

 

Wop wop helga er her

Ja etter en forholdsvis kort (og trøtt) uke, er det helg. Og litt mer fri, yeeee, men det blir nok ikke sove lenge likevel. Nok av ting som skal gjøres i helga.
Jeg skal blant annet ta tog, ta bilder, være på dugnad, se mamma. Nesten alt på en gang ;)


//Fint bilde jeg fant på google en gang, sorry ingen link til kilde.... :S
(Men det er jo uansett "feil" kamera så ;))

Ute til lunsj

Vi er urbane, noen ganger setter jeg og frøken Glitter oss ned på en kafe bare for å se på menneskene som går forbi oss.
Det gjorde vi i dag også...

Jeg har fått eget domene

Da er domenet www.hverdagseventyr.no kjøpt av meg :)
Så bloggen har fått egen tilgang. Nå kan man bruke både www.loosethreads.blogg.no (som er navnet man alltid angrer på at man registrerer når man starter en blogg) og man kan bruke www.hverdagseventyr.no. Uansett så havner du på samme plass!

Jeg får det ikke til å stå hverdagseventyr i adresselinjen hele tiden. Men det kan kanskje ha noe med blogg.no å gjøre?
Har ikke peiling, noen som vet?Jeg fikk et spørsmål om dette med eget domene, blir litt langt svar, så jeg legger det inn her :)
Fra Martine:
"Yey, grattis! Det har jeg tenkt på lenge også.. Men hvordan funker det i forhold til å ha to nettadresser - vil begge bli oppdatert med alle innlegg, kommentarer etc? Nemlig en av grunnene til at jeg ikke vil bytte fra blogg.no er at jeg ikke vil miste alle de fine kommentarene som ligger på gamle innlegg... Logger du deg inn via blogg.no? eller via det nye domeneområdet? heelt grønn på dette jeg visst, men ble veldig interessert.. Oog et spm til, kan man få .no domene sånn uten videre? har hørt noe om at det bare er for registrerte firmaer eller noe?"

Svar:
Det er ikke noe problem å ha to nettadresser. Det ene "viser" bare mot det andre. "Hovedadressen" er fortsatt (for meg) loosethreads.blogg.no, men nå kan jeg heller gi bort adressen min hverdagseventyr.no til andre. Det er lettere å si, og lettere å huske :)
Så det er to adresser i en, som at du og kjæresten din bor sammen. Brevet er adressert til deg eller han, men likevel kommer brevet i samme postkasse.
Jeg logger fortsatt inn via blogg.no, alt er helt likt der. Jeg synes det er så greit og enkelt å være på blogg, blir så mye pes å bytte, pluss at man mister jo alle innlegg og kommentarer.
.no domener må man ha et firma registrert for å kunne kjøpe. Men det har jo jeg, (www.monsterfoto.no) så derfor kan jeg kjøpe .no adresser. Nettadressen jeg kjøper trenger ikke hete det samme som firmaet mitt.

Hvis du skal kjøpe og legge inn eget domene kan du gjøre det på domeneshop.no.
HER er en link til hvordan man gjør det med å bytte domene etter at du har kjøpt det.

Selv bruker jeg PRO ISP, dette fordi jeg har kjøpt domener av dem før, de har helt super service. Sender du en mail og lurer på noe, så svarer de nesten før du får sent mailen.
Det er litt "vanskelig" å komme gjennom det å legge inn nytt domene, men ikke så veldig. Har du litt datapeil, og kan bruke google, så skal du klare det. Jeg klarte det jo selv;)
Hvis ikke kan du kanskje bare spørre en venn som har litt mer peiling på data en deg...

Hvis du skal ha domene til bloggen din trenger du bare å kjøpe adressen, du trenger ikke webhotell og alt det. Siden du allerede har det via blogg.no.
Et domene koster ca 120 kr i året.

ENDELIG - er påsken over

Ja, du hørte riktig. Jeg er sikkert en av de få som synes det er greit at påsken nå er over ;)
Grunnen til dette er jo at jeg allerede hadde en måned fri og reiste rundt i Afrika. Så kom jeg hjem, var på jobb en dag, før jeg plutselig fikk 10 dager påskeferie. Klart det er kjekt med fri, men jeg var på en måte ferdig. Og må innrømme at det har vært litt kjedelig å komme hjem og gjøre ingenting etter å ha opplevd så mye...

Klager ikke altså, men har savnet jobben min...
Pluss at jeg synes det er så kjekt å dra på jobben. Når man driver selv er det kanskje mer spennende å se hvordan ting går med bedriften ;)
Så nå er det tilbake til:

 

God morgen Norge på frokosttv

 

Hverdagsfrokosten med havregrøtForsinket NSBLitt regnværEn kaffe latte på kosedager

 

treningBarna i Afrika

Da vi var i Malawi ble vi med på en Village Walk. Vi betalte noen kroner for at en lokal mann tok oss med til landsbyen sin. Her gikk vi gjennom gatene, fikk se hvor de bodde. Gikk gjennom markedet og butikkene.

Det var litt morsomt, for med en gang vi kommer inn i landsbyen blir vi omringet av barn. De synes det var veldig stas at vi tok bilder av dem, og de fikk se bildene etterpå. Da pekte og lo de godt. Alle ville også holde oss i hendene og de fulgte oss gjennom hele landsbyen, de hadde nok håpet på å få litt goderi. Men det var bare så utrolig mange barn, så vi hadde desverre ikke nok søtsaker å gi til dem...


Noen synes det var ekstra gøy å gjøre seg til forran kamera. Denne karen klare å snike seg med på mange av mine bilder ;)

Så søt. Det jeg ikke la merke til før jeg begynte å jobbe med bildene er at barna må jo være sminket rundt øynene? Ser de har en svart kant under øynene, men det er ikke alle barna som har det.

I Afrika må barna tidlig begynne å hjelpe til. Allerede fra de er små lærer de seg å bære på barna som er enda mindre en seg selv.
På bildet under går en jente rundt med bøtte på hodet. De må hjelpe til på alle måter.Men vi skal pokker meg sitte ute

Enda en fridag, og sola skinner.
Det er ikke så varmt, men vi skal pokker meg sitte ute likevel. Det er jo sol!

Så jeg, Stephanie, Maria, Wenche og Christine (og Uma) bunka oss sammen i Asker, utenfor en kafé med varm kaffe latte. Her hadde de heldigvis pledd liggende. Så det var bare å pakke seg inn. Det fungerte til et vist pungt, da var vi så kald på tærne at det bare var å betale og komme seg innendørs ;)
 

 


Wild Life Camp

I Afrika var vi jo på campingtur. Det vil si at de fleste av nettene sov vi i telt.
Men vi bodde på campingplasser, det var bare et par netter vi faktisk bare campet ute "i det ville". Men denne ene campingplassen lå like ved South Lungwa nasjonalpark. Det var ingen gjerder eller grensern som sier at her er det kamping og her er det nasjonalpark. Dette vet jo ikke dyrene, så de vandret bare fritt rundt akkurat der de ønsket.

Da jeg våknet den første morgenen og ser ut av teltet er det ca 50 aper og bavianer ute på plassen, som slåss og leter etter mat.
På kvelden hører vi løvebrøl, det første er kanskje 5 km unna, 20 min senere hører vi ett til 3 km unna. Så går det enda en studn og vi hører et som virker som det kommer fra like bak teltene. Det var fortsatt et lite stykke unna. Men for alt vi viste så kunne det hende at disse kattedyrene kom snikende inn i campingområdet på natten. Heldigvis skjønner ikke dyrene at vi er der inne, de ser bare på teltene som store stener.

 
Ja, her er det bare å passe på...

Avslapping på høyt nivå. Grunnen til at bassenget er grønt er fordi di har hentet vannet opp rett fra elva.

Livsnyter.no, selv på Wild Life Camp må man jo kose seg. Liggge i bassenget og se på flodhestene.

Løvebrøl på natta...


Påske - vin - venner

Det er påske, det er vår i lufta, det er venner og det er kos.
Det skjer noe med oss når det skjer noe i lufta, man får lyst til å trekke ut på gata og bare gjøre andre ting.

Vi var en liten gjeng som samlet oss hos Ingrid en kveld nå i påsken og drakk litt kosevin.
Så havanet vi ute og lo hele kvelden...


Seks land - mange øl

Når man er ute å reiser må man så klart smake på de lokale godsakene.
Så da ble det en øl fra hvert land.... (nesten bare en)SØR-AFRIKA

Castle ble vi godt kjent med alle rede første kvelden.


Savanna fikk vi også god kontakt med. Henne fant vi over hele Afrika og ikke bare i SA, heldigvis....
Nå er hun en sider og ikke en øl, men så frisk og god.BOTSWANA

Siden det bare var en kveld i Botswana rakk vi bare å bli kjent med Castle her også...ZIMBABWE

Her gikk det mest i LION, som fort ble til NO17 utover kvelden. Fæncy sant, to i en ;)


LION kom i form av boks også.ZAMBIA

Mosi må til, den smakte godt på elvebredden under en stjernehimmel.


På safari fikk vi servert Hunters, må til med slike navn på jakt etter dyr...

 

MALAWI

Kuche Kuche, navnet ble bare lettere og lettere å si utover kvelden.


Må nytes i Lake Malawi, her sammen med Ingrid og Wenche.

 

MOZAMBIQUE

Dos M, to M. Skal ikke klage på smaken her heller.


Manica et annet merke fra samme land. Alt må prøves når man har muligheten.

 

 

På sparebluss

Ja, det er ikke til å nekte for at når man har vært en måned borte. Så blir det også en måned uten lønn når man kommer hjem. Derfor er jeg nå på sparebluss. Billige aktiviteteter og billige middager.
Rema 1000 har jo middager for 4 personer til under 100 lappen. For meg blir jo dette middag og lunch i 2-3 dager.

Jeg har også lastet ned middagsappen til Rema 1000. Den virker veldig bra. Du taster inn hvor mange personer middagen er til og så lager den en handleliste for deg! Blir nok å benytte meg at enkle, billige middager nå fremover ;)

I går lagde jeg Sheperds Pie, og hadde to venninner på besøk.
Det ble kjempegodt og mye mat igjen. Så denne retten anbefales virkelig.
Du trenger:

poteter
fløte
salt og pepper

1 løk
2-3 gulrøtter
4 fedd hvitløk
600 g kjøttdeig
2 ss tomatpurre
2,5 dl grønnsaksbuljong
1 ss maizena (blandes ut med 2 ss vann)
parmione

 

Del potetene i store terninger, kok de opp, gjerne så de blir overkokt.
Hell av vannet og ha i fløten, mos dette sammen til en potetmos. Dette er lokket til paien.

Del gulrøtter, løk og hvitløk, fres dette sammen til grønnsakene er gyldne.
Ha i kjøttdeigen, og stek videre sammen til kjøttdeigen er brun. Ha så i 2 ss tomatpurre, rør sammen før du har i grønnsaksbuljongen (jeg har bare terninger og kokte opp en terning sammen med 2,5 dl vann. Hadde dette over grønnsakene og kjøttdeigen. Lot det koke i 2-3 min, før jeg hadde over maizenablandingen. Når sausen tykner, legges alt over i en ildfast form. Legg poptetmosen over som lokk, og strø parmione over.

Sett inn i oven på 200 grader i ca 20 min, når toppen ser gylden og fin ut.
Voiala, klar til servering!
Og er du ikke på sparern så lager du en salat til ;)
Mary Lou - The Truck

I de 24 dagene vi var på tur i Southern Circle - Afrika, reiste vi rundt i en stor bil. Vi fikk ikke lov til å kalle henne buss, for det var en truck. Og en lastebil skal jeg si deg at det var, det var IKKE komfotablet å sitte oppe på dekk, der bilen risten som verst. (nei jeg mener trucken)
Hun ble kalt Mary Lou, det var greit, da hadde vi et navn til doningen :)
Skulle vi være så uheldig å kalle henne en buss, ble det straffedrinker på neste stopp ;)

Man ble jo glad i denne trucken, dette var jo hjemmet vårt.
Hun hadde alt, og det var litt trist å gå ut av den for siste gang. Bilen inneholdt alt vi trengte. Vi hadde god plass, til oss selv og bena, setene kunne legges litt bakover, vi hadde et eget skap, et kjøkken som kunne slåes ut på siden, kjøleskap, med mer...Etter en 2-3 dager vente man seg til ristinga også, og det ble jo (nesten) behagelig å sitte på. Men det var på enkelte veier at vi jenter skulle hatt på en sports-BH ;)
De fleste vet at en lastebil mangler noe demping.
En annen av de flotte fasilitetene var de store vinduene. Vi satt virkelig oppe i høyden og kunne se ut (og ned)
Legg merke til elefanten på høyre side her.


Kjøkken med skuffer og alt innhold på siden av bilen. Dette dro vi ut hver gang vi stoppet. Det ble satt opp to gassbluss til matlaging. Det var også en stor vanntank i bilen, så oppvask og alt ble tatt her. Vannet i bilen var til dels drikkende, det var bare puttet masse klor i vannet for å drepe det meste, så hvis man liker å drikke fra offenlige svømmebasseng var dette vannet helt kurrant!
(selv kjente jeg kjønnshår og andre ulumskheter man finner i basseng feste seg mellom tenna hvis jeg drakk det. Så om å gjøre å kjøpe vann på butikken når det var mulig i stede)


God skapplass til alle våre ting. Jeg tror skapene var nesten en meter bakover.


Man blir trøtt av å kjøre, og vi kjørte mange lange timer enkelte dager. Da sovner man fort, det oppsto mange kreative liggestillinger under turen ;)Rick Nelson: Hello Mary Lou
Hva skal jeg ha på meg?

En ting er å komme hjem til hverdagen etter en lengre reise, men en annen ting er hva i all verden tar man på seg?
Her har jeg gått rundt i sandaler og null sokker i en måned. Så kommer jeg hjem til iskalde vindpust og 5 grader. Hva i all verden ta man på seg da?Dyrene i Afrika og alt de har å gjøre

I Afrika er det jo veldig eksotiske dyr.
Det er jo de vi har hørt om i dyrevisa, pluss et par til.

Utrolig morro å se disse i levende livet, dyr man ellers bare ser på bilder og TV. Noen av de får man også veldig "nærkontkat" med. De kom gjerne litt nærmere en man egentlig hadde lyst til. Det var ingen av dem man kan kose med. Det er dyr, de kan være agresive, så man må være forsiktig.

Men løver, zebraer, elefanter, giraffer, flodhester og aper ble nesten hverdagskost.
Vi stopper opp forran et dyr og det er litt slik "ah, det er "bare" en elefant"

 
Butt shot.... Dyrene hadde en tendens til å snu ræva til når vi skulle ta bilder av dem.

Stakar Zebraen har vært i kamp, men hvis det var med en løve, så overlevde den hvertfall dette angrepet...Fin fugl på en gren. Guiden sa helt sikkert navnet på denne, men det har jeg glemt...

En liten og kul kamelon dukket opp på nattsafarien.

Hello???

Flodhester så vi mange av, jeg mener maaaaaange. Var det vann der, så var det garantert en flodhest eller ti der også.

Gjesp.....

Impalaer var det også mange av, elegante og flotte.

Ni elefanter kom masjerende....

Denne var litt hissig, han likte ikke helt av vi kom i safaribilen for nært innpå, så han her begynte å gå til angrep på oss. Elefantene (og andre dyr) de ser (heldigvis) på hele bilen som en ting, og ikke alle oss som sitter inni som enkeltindivider. Så når elefantene kom for nær, ruser giden med motoren, så den skal lage en skremmende lyd, samtidig som de kjører litt mot dyret. Dette for å vise at vi ikke er redde.
Tingen er at denne elefanten var litt tøffere. Så når han kommer gående mot oss var det egentlig bare å få rygga unna...

Disse bildene er tatt inne i nasjonalparkene. Dyrene går fritt her inne, men det er likevel en "park" liksom. Men vi så også elefanter som bare gikk fritt ute langs veien der vi kjørte. Det er som med kuer hjemme i Norge....
Men jeg synes jo det er gøy å se kuer når jeg kjører bil også ;)På morgensafari. Kl er ca 06, og disse to løvene spankulerer rett på veien. De gikk virkelig rett forbi bilen vår. Og som du ser går bare løvene bortover veien, med et lite tog av biler som kjører sakte bak dem. De så ikke ut til å bry seg om oss i det hele og store.

Og så la de seg ned i gresset, den ene "forsvant" helt, mens denne karen hadde hodet litt lengre oppe.

Aper og bavianer ble vi "god kjent" med. På enkelte av kampene våre bodde de nesten. Her var de klare for å stjele alt de kunne finne av mat fra oss. Man bør og skal jo ikke mate dyrene. Litt av problemet med at de stjeler mat er hvis de f.eks får tak i en pakke med kjeks. Så skjønner ikke de at pappen og plastikken inni ikke skal spises. Så det er også farlig for dem.

Awwwww....Det er ei lita dyrevise som du nå får høre,
om dyrene i Afrika og alt de har å gjøre
O ja ja ja o ha ha, o ja ja ja o ha ha
Om dyrene i Afrika og alt de har å gjøre

Høyt oppi trærne vokser kokosnøtter og bananer
Og der bor mange fornemme og fine bavianer
Oj ja ja ja o ha ha, o ja ja ja o ha ha
Der bor mange fornemme og fine bavianer

Den store elefanten han er skogens brannkonstabel
Og blir det brann så slokker han den med sin lange snabel
O ja ja ja o ha ha , o ja ja ja o ha ha
Blir det brann så slukker han den med sin lange snabel

Men dronning og kongen det er løven og løvinna
Og dronninga er sulten støtt og kongen er så sinna
O ja ja ja o ha ha, o ja ja ja o ha ha
Og dronninga er sulten støtt og kongen er så sinna

I trærne sitter fuglene og synger hele dagen
Og flodhesten står trommer ved å dunke seg på magen
O ja ja ja o ha ha, o ja ja ja o ha ha
Flodhesten slår tromme ved å dunke seg på magen

Og nede i sjiraffeland der var det sorg i valsen
For åtte små sjiraffer hadde fått så vondt i halsen
O ja ja ja o ha ha , o ja ja ja o ha ha
Åtte små sjiraffer hadde fått så vondt i halsen

Den stakkars krokodillen måtte doktor'n operere
Og enda er det mange vers men jeg kan ikke flere
O ja ja ja o ha ha , o ja ja ja o ha ha
Og enda er det mange vers men jeg kan ikke flere

 

 

 

hits