juni 2010

Jeg skal kjøre langt og lenger en langt

Nå er jeg på vei til jobb. I denne omgang skal jobben min være i den franske rivieraen. Nærmere bestemt en liten landsby som heter Cavaliere. Det er kjempeidyllisk der og ligger ca 30min kjøring fra St.Tropez som sikkert mange flere vet hvor er.

Men for å komme ned til Cavaliere må vi kjøre. Det kommer til å ta oss tre dager. Første etappe er ganske grei, den går bare ned til Göteborg for å ta ferga til Kiel. Dag nr 2 kjører vi gjennom hele Tyskland, til vi kommer til Metz, det ligger like over grensa til Frankrike. Siste dagen kjører vi gjennom hele Frankrike før vi på kvelden er fremme i Cavaliere.

Reiseruta


Nå er det vel mange av dere som lurer på hva jeg jobber med, og det skal jeg fortelle.....
....senere ;)

Jeg blir hvertfall borte ett par dager med kjøring nå. Men kommer tilbake når vi bare har kommet oss på plass i rivieraen!


// akkurat her skal jeg jobbe de neste to ukene, i den stolen til høyre. Blir sikkert å tilbringe litt tid på den madrassen i midten også.

Noen ganger.... 50%

Noen ganger når jeg har drukket veldig mye vann kan jeg kjenne at vannet skvulper rundt i magen på meg.
Det er 50% rart og 50% morro.


Noen ganger når jeg sykler rundt på den ny-gamle sykkelen min, glemmer jeg at den ikke har håndbremser men pedalbremser som bare virker når man tråkker bakover.
Det er 50% spennende og 50% skummelt.


Noen ganger når jeg drikker brus med kullsyre kjennes det ut som den skal komme ut av nesa mi.
Det er 50% ekkelt og 50% merkelig.


Noen ganger når jeg skal legge meg å sove får jeg bare ikke sove.
Det er 50% irriterende og 50% slitsomt.


Noen ganger når jeg ser en pen mann på gata får jeg lyst til å gå bort å ta på han.
Det er 50% imuls og 50% hemmende.


Noen ganger når jeg sykler ned bakken later jeg som at sykkelen min er en hest.
Det er 50% barnslig og 50% innlevelse.

Sykkelglede

For noen uker siden pusset jeg opp en gammel sykkel. Den ble veldig fin med sin herlige himmelblåfarge. Jeg tok kontakt med Ingrid Riddervold, som er så flink, hun kan lage de flotteste ting ut av gamle tøystykker, fantastisk redesign. Jeg ville høre  om hun hadde mulighet til å lage trekk til et noe slitent sykkelsete. Det hadde hun. Jeg sendte henne bilde av sykkelen og fargen på den, så kunne hun lage trekk ut fra hva som kunne passe til.

Ingrid var kjempehyggelig og satte i gang med arbeidet for å gjøre sykkelen min enda finere. Ikke mange dagene etterpå lå det pakke med krøllete bokstaver på i postkassen min.
Hun tok 180kr på trekk, men var så hyggelig å gi meg et fantastisk tilbud på to trekk som jeg ikke kunne la være å ta imot.Trekk nr.1 er et regntrekk for plaskedager med åpen himmel og gråe skyer.
Trekk nr. 2 er beregnet for solskinnsdager med smilende ansikter og spørrende blikk når jeg setter fra meg sykkelen.
Slik reflekterer jeg

Martine hadde for et par uker siden en fotokonkuranse på bloggen sin hvor man kunne vinne en refelktor. Jeg har lenge ønsket meg en og stilte derfor opp i konkuransen med dette bildet.Og jammen vant jeg ikke, med bare en stemme. Det hadde jeg ikke trodd, for det var mange andre flotte bilder med, så det var egentlig ekstra morro å vinne da også.

Dette er premien, som dukka opp i postkassa for ett par dager siden.
Det er sikkert flere av dere som lurer på hva en reflektor er og hva den kan brukes til.
Reflektor er et objekt som reflekterer lys. Dette utnyttes for å styre lys i fotografering eller film. Det finnes en rekke typer reflektorer. Hvordan lyset reflekteres avgjøres av hva slags materiale reflektoren er laget av. En reflektor i sølv eller hvitt reflekterer mye lys, mens en sort reflektor sluker alt lyset.

Denne refleksskjermen er veldig fin for den har vendbare sider, det er både hvit, sort, gull og sølvside. Hvit er fint til å bruke f.eks innendørs for å reflektere blitslys, den kan også hjelpe til med å unnga slagskygger (slagskygger er de store skyggene som dukker opp på veggen bak menneskene, alså silutteten, det vil man helst unngå) Den hvite siden er også fin å bruke i direkte sollys for å reflektere bort eller motreflektere den kraftige skyggen som dukker opp på "andre siden" av ansiktet når man står i sola.

Her er testbilder mamma tok av meg, hvor vi har brukt gullskjermen. Man ser jo med en gang for et herlig gyldent "kveldslys" reflektoren er med på å gi. (jeg ser jo direkte brun og flott ut på bildet med, og skikkelig kjip ut på det andre bildet når man sammenligner)


Reflektoren er levert av Tvspelweb.se og kostet bare 199kr.
Men det burde komme med bruksanvisning på hvordan man bretter den sammen, det er en liten iq test for meg hver gang...

Problemer med å finne ting å blogge om?

1. Sjekk kommentarene dine

Leserene dine kan komme med gode kommentarer eller tilbakemeldinger på hva du kan skrive om. Se om det er noen som har stilt spørsmål som du heller kan svare på i et innlegg, kanskje flere lurer på det samme.

 

2. Lag lister

Uansett hva du blogger om kan du sikkert lage en liste.

10 hemligheter om...

10 beste måter å...

topp 10... 

10 grunner til...

Disse er enkle å lage og morsomme og lese!

 

3. Tilbakeblikk

Se tilbake på gamle innlegg, hvilke fikk gode tilbakemeldinger? Du kan for eksempel skrive om et lignende tema, eller vinkle samme tema litt annerledes.

 

4. Se hva andre bloggere skriver om

Du skal IKKE kopiere andre sin blogg. Men det er lov å hente inspriasjon og ideer. Kanskje du har en annen variant og syn på samme tema?

 

5. Gå på jakt

Finn blogger som handler om noe helt annet en de du vanlig vis leser. Kanskje du kan hente helt ny inspriasjon der.

 

6. Gjør noe annet

Gjør noe helt annet en det du vanligvis gjør. Har du aldri hatt en konkurranse? Prøv det! Led til en diskusjon, prøv å vis en annen side av deg selv.

 

7. Gjesteblogger

Inviter en blogger du liker til å kanskje skrive et gjesteinnlegg hos deg.

Kanskje du på den måten får noen nye lesere?

 

8. Ta pause

Noen ganger får man gode ideer når man holder på med noe helt annet.

Så ta en pause, gå bort fra dataen, gå deg en tur, les en bok, se på tv, snakk med naboen.

 

9. Ha med en blokk

Ha alltid med den en liten bok/blokk i veska. Som punkt 8 kan ideer dukke opp når du er borte fra dataen. Ha med en liten bok som du noterer ned tema du skulle komme på underveis. På bussen, på banen, på flyet eller andre steder.

Ta notater og tegn ned det du kommer på!

sol - sommer - sang - st.hansaften

I dag var det St.Hans aften. Endelig fikk vi solskinn og deilig vær på denne dagen. De siste årene har stort sett vært preget av godt gammeldags drittvær med regn og andre smådjevler i lufta. I dag var det sol og sang litt vind, men vi fant oss et litt lundt sted som det var deilig å sitte.


// Her fant vi oss en fin lun plass å sitte.

// God drikke er viktig på denne dagen.

// Risengrynsgrøt med rømmesmak og spekemat til.

// Tester ut den fine reflektoren jeg vant i en konkuranse hos Martine.

// Modellen hadde tatt på seg litt supermodellfakter i dag og var ikke helt samarbeidsvillig...

//...derfor stilte min flotte søster opp som modell istede.

// Noen hadde vært litt romantiske her før oss.

// Er vel natt til St.Hans altså natt til 24. juni, så kan man legge syv sorter villblomster under puta si. Da skal man drømme om den man kommer å gifte seg med.

// Da sier jeg takk for en flott dag, så skal jeg ut å plukke litt blomster.

Død over oppvaskmaskinen

Nei da, jeg elsker oppvaskmaskinen. Det er en av de beste oppfinnelsene som noen gang er laget. Problemet er bare at jeg kan jo ikke putte de fine gamle tallerknene og skålene mine inn i oppvaskmaskinen. Jeg bruker de en del og da kommer de til å falme etter hvert. Det har jeg ikke så veldig lyst til, så da må de vaskes for hånd.
Derfor innvesterte jeg i dette fine oppvaskstativet fra Jernia. Det var litt dyrere en hva jeg hadde tenkt, men det var også litt finere og tok ikke så stor plass, så da fant jeg ut at det var vært det :)

Sånn, nå kan jeg vaskse alle de fine gamle tallerknene mine uten at trykket og dekoren forsvinner.

Jeg har fått en pistol

Ikke en hvilken som helst pistol, men en kakepistol.
Det var mamma som har tatt var på den etter sin bestemor, altså min oldemor.
Og som det står i brevet som fulgte med vindundermaskinen (ord hentet fra brevet), så kan jeg nå imponere gjester og familie med lekre småkaker.


//slik ser den ut, med masse forskjellige former

// "kjære husmor"

// pistolen ligger enda i orginaleska som den kom i. Skrevet med snirklete hånskrift nådde den min oldemor på Sola en gang på 50-tallet?

En gang bakte jeg to gang

Jeg har jo helt glemt å legge ut bilder av disse lekkerbiskene.
17.mai bakte jeg jo 17.mai muffins, men jeg la aldri ut bilder av muffinsene jeg bakte samtidig.
De ble dritlekre og så gode. Så inneholder de en superhemmelig ingrediens, rødbeter. Nå tenker du kanskje æsj, rødbeter. Men tenk på gulrotkake som er så godt og populært. Denne røde grønnsaken har samme funksjon. Den gir fuktighet til muffinsen, så de holder seg lengre og blir saftige og gode.

OPPSKRIFT:
4 dl hvetemel
1 dl kakao (som jeg sløyfa i denne omgang for å få den fine rødfargen på cupkackene)
2 ts bakepulver
1 ts (ekte) vaniljesukker
2 dl solsikkeolje
3 dl sukker
2 egg
4 dl friske rødbeter (altså ikke de på glass) skrellet og revet.
1 sitron, skallet finrevet av


Forvarm ovnen til 170´C. Bland alt det tørre. Pisk olje, sukker og egg med mikser i en egen bolle i ca 5 minutter til blandingen er tykk og kremete. Tilsett rødbeter og sitronskall. Tilsett melblandingen og rør forsiktig sammen til alt er blandet.
Fordel røren i muffinsformer, så inn i ovnen i 15-25 minutter. Tiden kommer ann på størrelsen på muffinsformene du bruker.


Så har jeg denne kremen på toppen.

SMØRKREM:
100 g mykt smør/margarin
300 g siktet melis
1 ½ ss siktet kakao
1 ½ ts siktet vaniljesukker
3 ss sterk kaffe


//se på den herlige fargen, derfor valgte jeg å prøve uten kakao denne gangen. Ellers blir det jo sjokoladefarge på dem.

// Disse søte muffinsformene kjøpte jeg på Åhlens.

// smake når man bake, det er viktig.

// Ferdig i ovnen.
// nam, nam. Værsågod!

Jenter, dette fikser dere selv!

Da jeg skulle sette meg i bilen min i dag skjedde det....
.....INGENTING!
Bilen var helt død, det var ikke anntydning til gnist engang for å få starta motoren.

Jeg fikk tak i en nabo som hjalp meg med startkabler for å låne litt strøm av hennes bil, men funka det? Nei da, min bil er fortsatt like død.
I min fortvilelse ringer jeg pappa og roper ut min frustrasjon om hva jeg gjør nå? Så sier han; Marianne, dette fikser du fint selv. Du drar på butikken og kjøper nytt batteri, så bytter du bare det nye med det gamle!

HVA!?!?!?! Skal JEG bytte batteri på bilen min selv? Noe så skummelt, tenkt på alt som kan gå galt. Hele dritten kan jo gå i lufta. Gnister, stjerneskudd og rene nyttåraften kunne plutselig forekomme i panseret på bilen min.
Men det var jo bare å hoppe i det, ville spare en tusenlapp på å gjøre det selv i stede for å ta bilen med til ett verksted.
Det viste seg at dette var jo ikke vanskelig i det hele tatt. Jeg måtte løsne batteripolene, ett par skruer, ta ut det gamle batteriet og sette i det nye.

Så kom det store øyeblikket om bilen kom til å starte? Det gjorde den, starte med første vri av nøkkel i tenninga! Det var utrolig gøy at jeg klarte å fikse noe på bilen min selv. Jeg ble veldig stolt etterpå :)


// roten til alt vondt, eller alt dødt i dette tilfellet.


// men selv om man er jente kan man ikke få alt servert på et sølvfat.


// tataaa, nytt batteri er på plass.

// jenter kan også, det er bare å hoppe i det!

100% lykke

Det er de små tingene i livet som gjør deg lykkelig. Det har mammadamen skjønt. Hun har gjennom en lengre tid gitt ut små og fine lykketips til bloggleserene sine. Selv var jeg så heldig å få lykketips #75 av henne. 
Nå legger hun alle de 101 tipsene i en lykketipsbok! En hel bok fylt med lykke sier man ikke nei takk til!

Siden jeg var så heldig å få det ene lykketipset av henne håper jeg på å få en hel lykkebok, som hun nå gir bort!
Det er ikke de store tingene som skal til.


//bilde fra mammadamen sin blogg.

På side 36 - en hemmelighet

Finn en tilfeldig bok i bohylla de.
Slå opp på side 36, lukk øynene og la fingeren havne på en tilfeldig plass i boka...

...la deg nå inspirere at dette ordet for så å gå ut å ta et helt nytt bilde.

Dette lyder ordene i bloggen til Lill-Veronica. Hun har en spennende konkurranse på gang, med ett litt annet tema, og man MÅTTE ta nytt bilde. Nytter ikke å finne noe som alt lå på dataen. Jeg synes det var veldig kjekt å se noen som har en helt annen type konkurranse på bloggen sin, noe som man kan være litt kreativ med. Noe som er anderledes.

Ordet hemmelighetsfull dukket opp under min finger, det skulle jeg la meg inspirere av. Men jeg kortet ordet ned så det bare ble hemmelighet. Derfor tok jeg sykkelen min med meg opp til en "hemmelig" plass jeg har. Det er en eng full av blomster, og det er så fint der. Så nå vil jeg dele denne hemmelige plassen med deg.


// Dette er min hemmelighet.


// Her kan jeg bare nyte livet.


// med sommerfletter i håret.


// og gammelt kamera i hånda.


// Ligge i gresset og se på sola.

kr 12,50 på Stangeland Snarkjøp

Mamma kjøpte huset hun har bodd i hos sine foreldre. De som er litt voksen er jo flink til å ta vare på ting. De har ikke vokst opp sånn som oss med kjøp og kast tilværelsen som vi befinner oss i.
Derfor dukket det jo opp mye rart inni skuffer og skap da jeg hjalp mamma med å tømme huset. Blandt annet denne møbelpussen. Hihi, den kostet kr 12.15 på Stangeland Snarkjøp. Det var der mamma bodde som liten, så flaska må være kjøpt på begynnelsen av 60-tallet.
Det er jo litt morro at slike ting faktisk har blitt tatt var på, men om den er like bra som møbelpuss er vanskelig å si.
Jeg liker ikke sokker

Om sommeren skal man gå barbeint, kjenne det grønne gresset som kiler deg mellom tærne.
Trippe nedover en litt steinete vei for det gjør litt vont å trø på grusen, men likevel er det herlig å være barbeint.
Slippe klamme, innestengte sko, så tærne kan smile til deg.
//bilder fra weheartit, klikk på bildet for å komme til kilden.Pluss at jeg finner aldri et av samme par etter at de har vært i vaskemaskinen....

Sunne boller

Eller hvertfall så godt det lar seg gjøre å lage sunne boller.
Jeg fikk så lyst til å bake i går, men manglet et par ingredienser som melk. Men jeg kom jo på at det finnes laktoseintolerante folk der ute som spiser boller så jeg googla litt og fant denne oppskrifta:

1/2 l vann
50g margarin uten melk
2g salt
50g gjær
1kg hvetemel
2dl sukker
evt. rosiner


Supert!
Men jeg halverte sukkermengden og så hadde jeg i mindre hvetemel og fant en pakke med frokostmusli som jeg hadde ett par dl av oppi.
Bollene ble kjempegode, og jeg liker å innbille meg at de var litte granne sunnere en vanlige boller ;)


// Slik så de herlige bollene ut.


// Den hemmelige ingrediensen.


// så drakk jeg gul saft til bollene. som var sukkerfri for de som lurte på det ;)


// og så på Amelie fra Montmartre

Solskinnsglass

Da mamma flyttet dukket det opp masse fint i skapene. Siden hun skulle flytte til en mindre plass og jeg alt hadde en mindre plass, var det ikke plass til alle hennes fine ting på den nye plassen, da fikk jeg de på min plass istede:)

Noe av det jeg fikk var disse fine solskinnsglassene.
Det er ikke arvegods, men hun har kjøpt dem på freetex. De er vel fra sånn ca 70-tallet. Fine er de hvertfall, og det er plass til god vin i dem.

Blogging og ytringsfrihet

I går hadde Kenneth Olsen innlegg på bloggen sin om at han kunne bli nedsatt i ordenskarakter på grunn av ett blogginnlegg.
At en elev skal settes ned i ordenskarakter er kanskje litt drøyt. Likevel synes jeg det er greit av skolen å ta tak i slike ting, for det er mange bloggere som skiver akkurat det de vil. Dette var kanskje bare en liten sak, men det kan komme andre saker opp som er værre. Et sted må man begynne å sette grenser.
Det er noe som heter vær varsom plakaten, som tar for seg etiske normer innen presse. Noe jeg vil si også gjelder blogging. En bloggplakat er under utforming. Jeg vil bare nevne at disse plakatene er ikke lov og regler, men noe man bør forholde seg til.

Det innlegget læreren mente var krenkende har Kenneth fjernet fra bloggen sin. Så jeg kan ikke si hvor "ille" det var. Han fikk også masse tilbakemeldinger og kommentarer på dette innlegget, flott at folk engasjerer seg. Han nevner ikke navnet på læreren i innlegget, men det mange ikke tenker på er jo at "alle " vil jo forstå hvem det er snakk om uansett.
Det finnes saker det folk har mistet jobben pga blogging. (anbefaler en titt på den linken)

Mange unge bloggere har lært seg ordet ytringsfrihet, og selvfølgelig skal man ha det. I Norge er internett et fristed som vi har ytringsfrihet. MEN her må man skjønne at selv om du har ytringsfrihet kan du ikke bare legge ut hva du vil. Bloggen er ikke så privat som mange skal ha det til. De aller fleste har en helt åpen blogg, som hvem som helst kan gå å se på. Du har lov til å uttale deg og komme med dine meninger, men når du skriver direkte nedtalene om blant annet enkeltpersoner, folkegrupper og religioner må du tenke på personvern.
I tillegg kan bloggingen få konekvenser for fremtiden og fremtidige jobber. Er det noe du tenker på når du legger ut innlegg?

Hva synes du er riktig?
Skal man kunne legge ut akkurat det man har lyst til, eller bør man se litt gjennom før man poster innlegg som kan virke støtende og krenkende på noen?

Dette er ikke et innlegg direkte mot Kenneth Olsen, men mot alle bloggere.

EDIT: Fikk en kommentar på at det er så mye man må tenke på før man legger ut innlegg. Men det er jo egentlig ikke det. Bare å bruke folkeskikk og sunn fornuft. Det kommer man langt med.

Må ha det, bare må ha det

Jeg har Tine iskaffe som en "liker" side på facebook. De har fått unge brasilianske kunstnere til å lage 12 illustrasjoner/bilder for dem. Plakatene skulle deles ut til dem som hadde lagt inn kommentar på bildet de likte best. Skuffelsen min var litt til stede da jeg så at mitt favorittbilde var blitt gitt bort.
MEN så ser jeg at blogg.no har ny melding på hjem siden "Tine iskaffe deler ut bilde til alle som blogger" Jeg blogger:) Jeg vil ha bilde:) For et sammentreff!

Dette var mange flotte bilder der, jeg hadde litt problemer med å finne en jeg likte best. For det var flere jeg falt for, men til slutt ble det dette. Jeg likte fargen og at det er så mange former der. HER kan du se alle bildene.
Hvilket bilde var din favoritt?

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

tinebrasil

Jeg har pussa opp en gammel sykkel

Her om dagen var jeg i Drammen hvor Kirkens Bymisjon hadde miljøstand og pussa opp gamle sykler og solgte de for 300kr. Jeg var så klart sent ute og hadde ikke fått dette med meg før de var klar for å pakke sammen og dra hjem. Men de hadde en sykkel igjen av nestendrømmesykkelen. Det var ikke helt den typen jeg ønska meg, men nesten. Så jeg slo til, 300kr for en sykkel som var mekket på og virket var ikke ille.

Men den var litt kjip i farge, så det skulle jeg gjøre noe med. Jeg dro til Bygg Maker som var snille og hjalp meg med utstyret jeg trengte, som spraymaling, rødsprit til vask, pussepapir og lignende. Det enkleste var vist å demontere sykkelen og kun ha igjen ramma som var den delen som skulle sparyes. Med spray skulle man få best og jevnest resultat. Jeg kom hjem tok frem stjerneskruhjernet og skulle til å gå løs på sykkelen, da jeg ser ALLE de delene som må av. Styre, ledninger, kjede, skjermer, bagasjebrett, støtte og så videre. Jeg konkluderte med at det ville ta dobbelt så lang tid å demontere og montere sykkelen en det vil ta meg med to strøk maling.
Neste dag sto jeg igjen på Bygg Maker med byttelapp. Jeg kjøpte pensel og maling og angrer ikke på det. Da hadde jeg mange flere farger å velge mellom som metallmaling. Pluss at det var ikke så vankskelig å male, bare noen steder jeg ikke kom helt godt til, men det er uansett steder som ikke vises så godt.

Jeg hadde bestemt meg for å ha en turkis farge på sykkelne, men fargen som lå i malingsspannet var mye blåere en den lille firkanten jeg hadde sett på fargekartet. Jaja, det var en kjempefin blåfarge så det gjorde ikke noe.


//Sykkelen orginal, litt kjedelig hvit farge.


// Begynte å bli en del rust her og der.


// Den turkise fargen som var mer himmelblå.


// Begynner å bli bra.


// Opp ned sykkel for å få farge på alle stedene.

// Den lille penselen ble mye brukt. Var mye småting og innimellomting som skulle ha maling på seg.


// Nesten ferdig...


//...tataaa. Ferdig, synes det ble veldig bra. Sykkelenen ble jo helt anderledes og mye mer særegen med den fine fargen. Det kommer nytt setetrekk, som er bestilt fra Ingrid Riddervold. Gleder meg til hun får tid til å lage det. Da kommer sykkelen til å bli perfekt!

Ultimate sommersanger

Jeg har flere sanger som sier at "Nå er det sommer" Men her er ett par av de jeg liker best.
Et par av de tror jeg er sommersanger for meg for at vi hørte på dem hele sommeren når vi kjørte bil og hadde det fint :)Er noen år siden jeg hørte denne første gangen, men det er så herlig lyd som sier sommer for meg med stemmen og ukulelen. Israel Kamakawiwo var en stor man, på alle måter....
Israel Kamakawiwo - Over the rainbow


Denn sangen har jo blitt ett par år gammel, tror jeg hørte den første gang i 2006/07. Husker ikke helt. men det er jo den store sommerlåta likevel. det var vel i 2009 den lå på norske hitlister? Det lyder og lukter hvertfall sommer av låta.
Jason Mraz - I'm yours


Helt siden jeg hørte denne for første gang falt jeg for den, det var jo så klart en sommer. Siden har det vært sommerlåt for meg.
The Kooks - Naive


Vi var på jentetur i bil. Denne låta gikk i ett det året.
Enrique Iglesias - Do you know what it feels like


Ny sang, men er sommer og strandbar over den.
Cheryl Cole - Fight for this love


Denne snakker for seg selv
David Guetta -When love takes over


Venke Knutson er så søt, dette var en av de første sangene hennes jeg virkelig likte.
Venke Knutson - Holiday


Min sommers store favoritt blir nok
Madcon - Glow


Svensktoppen må man ha med
Attack - Ooa hela natten


Slår ikke denne til kl 3 om natta på dansegulvet har du ikke fått i deg nok øl. Somerlåta over sommerlåtene.
Gyldne tider - Sommartider


Fikk litt "kjeft" for at denne ikke var med først. Og klar ingenting slår en gitar, solnedgang, bål, grilling, øl og venner en tropenatt. Når ingen husker teksten men alle synger med.
Postgirobygget - Idyll


Her er min hemmelighet

Jeg har av og til lagt ut polaroidbilder på bloggen min. Ganske så gøy, og veldig enkelt.
Jeg har nemlig juksa totalt. Bruker noe som heter Poladroid. Fungerer både på mac og pc. Når du laster ned dette programmet vil du få opp ett polarodikamera på skjermen din. Så drar du bildet du vil ha i polaroid over dette kamera. Dereter vil du høre ett klikk og filmen som drar seg fremover. Samt ett blitz glimt. Etter hvert vil du se at bildet kommer gradivs frem, akkurat som det ville gjort på et ordentlig polaroidbilde. Er det ikke morro :)?
Hvis du tar samme bilde flere ganger så vil de få forskjellige fargenyanser, så samme bilde blir sjeldent likt!
Det er hvertfall en fin, enkel og morsom måte å fikse litt på bildene sine på...
I dag har jeg solgt sand i Sahara

Det føltes hvertfall sånn. Jeg hadde funnet frem en del vinterklær som trengte nye eiere. Men å selge en dunjakke og strikkagenser i 26 varmegrader? Hvem vil kjøpe det? Ikke jeg hvertfall;)
Men fikk solgt litt andre klær da, og det var god stemning, varmt og deilig på Birkelunden.

Var forresten bare så vidt vi fikk plass. Man må skrive seg opp på en liste fra tidlig på morgenen, de første er der i 6-tiden. Så får vi vite kl 1130 hvem som får plass. Det var godt over 30stk på den lista i dag, og vi lå vel på rundt 15-16 plass. ALLE hadde jo møtt opp for å få sine plasser, og så da det var vår tur hadde han ingen plass igjen... Men heldigvis fikk han skvisa oss inn på en pitteliten plass så vi fikk opp et bord og et stativ. Litt dumt at vi ikke fikk eksponert alle klærne som vi hadde håpet på, men vi slapp hvertafall å dra bomtur inn til Oslo.

Det var fantastisk solskinn og varmt, jeg fikk til og med en farge på meg, populært kaldt solbrent. Hadde smurt meg, men tydelig vis ikke ofte og bra nok.


// Standen vår.


// Søte krukker ble også solgt..


// Klærne forsvant.


//  Noen av Wenches nydelige øredobber.


// Kom å kjøp. Jeg la forresten skjerf over allerede her, for jeg var begynt å bli ganske rød.


// Det selges mye fint (og mye ikke fint) på Birkelunden.


// Birkelunden.


// Jeg viser frem den hvite singletten jeg hadde under den sorte i dag.


// Fikk med meg litt fangst hjem også. Måtte bare ha ett par av de nydelige øredobbene til Wenche. Fant også disse fine emaljerte skålene fra 60-tallet. De er vel opprinnelig askebeger, men jeg tenke å kanskje bruke de til å legge brukte teposer og andre småting på.

Alt for lite å gjøre en søndags morgen

Så derfor var jeg oppe litt før kl 7 i dag.
Den egentlige grunnen er at jeg og Wenche skal på markedet på Birkelunden i dag, og for å kunne skrive seg opp på liste for å få plass må man være oppe tidlig. Heldigvis slapp jeg å dra inn til Oslo for å skrive meg opp. Men han mannen som arrangerer dette er jammen litt av en morgenfugl!

Men nå har jeg jo verdens beste tid, for markedet begynner ikke før 11.30.
Da skal jeg bruke tiden på å sortere litt å få litt ting ut i bilen. Det er litt som må være med merker jeg. Så skal jeg slappe av og spise en koselig frokost.Det er utrolig mye som skal med selv om det ikke er så mye som skal selges, men det baller fort på seg til å bli en liten haug av ting. Kleshengere er viktig.


Hva med et kaleidoskop fra 1974?
Fotokonkuranse

Linn Jones har en fotokonkuranse på bloggen sin. Morro å være med på slikt.
Temaet er vår og jeg hadde et bilde jeg synes passet så bra til, så da måtte jeg bare melde meg på med det!Fotokonkuranse

Martine har en fotokonkuranse på bloggen sin. Temaet er SOMMER, herlig tema som passer så godt akkurat nå.
Vinneren får en 5 i 1 refleksskjerm (56cm) fra tvspelsweb. Som jeg har utrolig lyst på! Derfor melder jeg meg på konkuransen med dette bildet  - - - - - - ->Søndag står jeg på Birkelunden

På søndag skal jeg og Wenche til Birkelunden og ha en stand. Vi skal selge klær. Både "nye" og gamle.
Jeg har en del vintage klær som ikke passer av den ene eller andre grunnen eller  jeg har hatt så lenge at jeg synes det er på tide at de får nye eiere.


// Her er noen av vintage klærne

Vi skal også selge nyere klær som vi er litt "lei" av. Men som likevel er veldig fine, de fortjener bare nye eiere. Her er det mange godbiter på lager :)
Wenche lager også nydelige øredobber, alle er håndlagde. Noen av dem har ekte swarowskykrystaller på seg. Prisen tror jeg er ca 100-400kr pr par. Kommer litt ann på hva de er laget av. De sees :)
Prisen på klærne blir litt varierende, vintageklærne tar jeg fra 180-800kr for. Alt etter som hva det er.
De ny-gamle klærne blir å koste 30-40-50-60-70 kr, alt etter som hva det også er ;)
Håper vi ser deg der!


// Denne paljettkjolen fra slutten av 70-tallet er helt fantastisk. Skulle så ønske at jeg passet den, men det er desverre ikke håp om å få den på. Men kjolen er nydelig, må bare sees! ca str S


// Denne kjolen er så søt. Fra ca 60-tallet. Fantastisk farge og med den nydelige sløyfa bak på ryggen :) HER kan du se den på. Ca str M/L


// Kjempesøt 60/70-talls kjole med prikker på armene. Ca str L


// Nydelig farge på denne stripete 60-talls kjolen. Korall som er veldig inn i dag også ;) Den har stripete underel og ensfarget korall overdel. ca str M


// Kjempesøt blomstrete 90-talls kjole. ca str L


// Døsdskul street-boomblaster 80-talls skjorte. Knallfarer og stilig snitt. ca str MHar du vært på Birkelunden før?
Skal du dit på søndag?

Fantastisk bra så langt

I dag har jeg hatt en helt herlig dag.
Det begynte med at jeg var på masasje på Face it i Asker. Jeg var så heldig å fikk gavekort der til bursdagen min. Jeg hadde 30min med rygg og nakke. Jeg holdt på å dø, og var sjeleglad for at det ikke varte lengre. Noe så vondt, tårene spratt nesten ut av øynene mine. Men hun dama sa jeg hadde gjort veldig lurt å ta en sånn masasje for jeg var veldig stiv.
Men det var vel det man kaller godt vondt?

Så møtte jeg Wenche og så på at hun spiste lunch ;)
Det var herlig å bare sitte ute å nyte sola.

Før jeg dro hjem, stakk jeg en tur innom biblioteket og fikk med meg ett par bøker. Er spent på om disse er bra. De som jobber på biblioteket er superhjelpsomme og hyggelige, men har noen ganger litt spesiell sak på literaturen. Når jeg sier jeg vil ha noe "hjernedød" strandlektyre er det ikke helt det de dukker opp med jeg tenker på. Men er greit nok det også, så får jeg lest litt bøker som er utenom topplista. Jorden rundt på 80 dager valgte jeg forresten selv;) Har lest den en gang for mange år siden så nå var det på tide å lese den på nytt.


Da jeg kom hjem fant jeg frem en stige og sakt og klatra opp i buska utenfor huset og klipte meg noen fine greiner med fine blomster på. Er det som er syriner eller?
De ble hvertfall veldig fin i et norgesklass på bordet.


Det var ikke bare på bodet det var blomster. Jeg hadde også blomster på det søte skjørtet mitt og blomster på låret der det noen minutter før hadde vært bare føflekker.


Etterpå lagde jeg meg verdens deiligste middag. Jeg hadde plukket med meg frosne reker fra Rimi. De koster bare 15kr kiloen. Billigere en det får man ikke.  Så jeg la de til tining. Etterpå lagde jeg meg verdens beste salat med alt som er godt. Sprø sukkererter, søte cherrytomater, søt paprika, fetaost og annet godt som må til i en salat.
Alt ble servert på de fine Figgjo tallerknene mine.
Nå er jeg klar for å møte Peanøtthjerneforbundet. Quizlaget jeg er på. Vi skal vise vår klokskap og kunnskap sammen noen timer i kveld.

Slik får du flere lesere

1. Post jevnlig
Enten du poster tre ganger om dagen eller en gang i uka. Hold bloggen din i jevnlig aktivitet. På denne måten får du de faste leserene til å komme tilbake.

2. Svar på kommentarene du får
Gi tilbakemeldinger på kommentarende dine. Du viser at du setter pris på de du får, du lytter til det som blir fortalt. På den måten er det mer sannsynlig at kommentatoren (?) vil besøke bloggen din på nytt. Det skaper en dialog mellom dere.

3. Link til andre blogger

Skriver du om en spesiell sak kan det være lurt å linke til andre bloggere eller nettsider. Du vil få større troverdighet med innlegget ditt. Skriver du noe som kan debateres kan det også være lurt å linke til noen som har et helt annet syn på saken en deg selv.
På denne måten oppfordrer du også andre bloggere til å linke til deg.

4. Ha en beskrivende tittel
Ha en overksrift som forteller om innlegget. Mange kan finne bloggen din med å google etter spesielle ting. At du da har et innlegg som ikke passer med overskriften gjør at vedkommende som finner bloggen din mest sannsynlig ikke er interesert i å lese resten.

5.Engasjer leserene dine

Få leserene dine til å delta i bloggen din. Ha små konkuranser, still spørsmål og gi dem små oppgaver. Lag innlegg som du oppfordrer andre til å lage tilsvarende, lister kanskje? Be de linke tilbake til deg.

6. Vær med i et forum

Delta i et bloggforum, slik som på blogg.no. Du blir en del av et samfunn og deler dine innlegg med andre som de deler sine med deg! Besøk andre blogger for at de kanskje besøker deg igjen. Men jeg vil bare påpeke, legg igjen en saklig kommentar!

7. Link til blogger du liker

Lag en liste med blogger du liker og legg dem i sidebaren din. På den måten kan dine lesere se hva du liker, kanskje noen linker til deg også? Målet er å skape en blogg leseren liker på alle måter, du kan også bli brukt som oppslagskilde. Leseren vet at han kan finne andre gode blogger gjennom deg.

8. Legg igjen bloggen din

Legg igjen linken til bloggen din som et businesskort. På slutten av mailen din, på facebokk, under avataren din på forum. Det er mange steder du kan legge igjen en link til bloggen din, kanskje dette skaper nysgjerrighet så flere klikker seg inn på linken for å komme til deg.
hits