juli 2010

En dag i Markveien

I dag skinte sola så fint på blå himmel, så vi fant ut at grilling i parken på Birkelunden hadde vært fantastisk.
Vi pakka i bilen og kjørte inn til byen hvor været plutselig tok en drastisk endring. Det ble grått og vinden satte i blåsebort dagt. Den fine grilldagen vår ble til en fin dag ned langs Markveien og opp Thorvald Meyersgate.


// Vi var innom Frøken Dianas Salonger...

// ...hvor jeg ble eier av en kjempesøt 60-70-talls kjole.// Det ble herlig lunch på kafe istede for grilling på blåsebort dagen.

// Hvor vi gikk videre og tok en kaffe latte på ett nytt sted.

Hardangervidda på langs

Jeg har kommet hjem fra min seks dagers tur over Hardangervidda. Jeg fant en tur som het Hardangervidda på langsUT.no. Det så ut som en perfekt førsteganstur fra hytte til hytte.
Det var en nydelig tur, og vi var (stort sett) heldig med været. Turen ble på ca 80km og gikk fra Dyranut - Stigstuv - Rauhellern - Mårbu - Kalhovd - Helberghytta før vi siste dagen ende opp i Rjukan.

DAG 1
Etter en kortere tur på ca 4 timer endte vi opp på Stigstuv. Der hadde de god øl med hallingkast smak! Jeg fikk sove i 3. etg i køyesenga høyt under taket.


// Vi er på riktig vei.

// Øl med hallingkastsmak.

// Her sov jeg i 3 etasje.


DAG 2
Vi hadde en kjemepfin dag, med varmt vær selv om det var litt overskyet. Så vi brukte 6-7 timer på en 4 timerstur. Det var bare å nyte dagen og ta livet med ro. Dagens stopp var Rauhelleren.


// Viktig med pauser og avslapping når man er på tur.// Endelig fremme med Rauhellern.


DAG 3
Strålende sol i dag, så den turen som egentlig skulle tatt 6 timer brukte vi 10 timer på. Men da skal det nevnes at vi hadde to gode pauser på en god time hver, pluss masse småstopp. Vi ville bare nyte dagen og nyte fjellet. Men vi kom til slutt frem til dagens mål, Mårbu.


// Slik ser man ut etter å ha forsøkt å krysse en myr tørrskodd. Forsøket var misslykket....// Fjellspa, herlig å dyppe slitne ben i en kjølig bekk.

DAG 4
Det viste seg at fra Mårbu og over Mårfjorden gikk det båt. Etter 3 dager med gange fristet dette veldig for slitne føtter. Derfor sto vi opp tidlig for å rekke båten over til andre siden. Nå var det plutselig bare ca 1 time å gå til Kalhovdhytta. Vi fant oss en nydelig plass i lyngen hvor vi bare la oss ned for å døse og bli solbrent.
// Her nyter man bare livet.

// Så ble vi tørste og måtte komme oss frem til Kalhovd.


DAG 5
Etter en dag med pause var vi på nytt klar for en 6 timerstur. Det skulle vise seg at denne dagen var ikke like trivelig som de første. Vi måte krype til korset og ta på oss regntøy. Etter som det begynte å regne mer og mer, gikk vi fortere og fortere, så allerede kl 16 var vi fremme med siste hytte som var Helberghytta. Dette var en selvbetjent hytte. Det var en hyttevakt der, men ellers måtte vi ordne alt selv. Var like hyggelig det også!

// Så kom regnet

// Hyttekos med kortspill.


DAG 6
Siste dagen var en kort etappe. Turen skulle ta ca 2,5 timer. Men været var fortsatt dårlig og det småregnet og blåste hele tiden. Vi fant ut at hvis vi satte opp tempoet ville vi rekke en tidligre buss hjem. Da vi kom til Rjukan gikk det en svevebane ned fjellet. Det var gøy å "gjøre noe annet" en å gå. Vi slapp en slitsom nedoverbakke med slitne lår og som ekstra bonus rakk vi bussen hjem tidliere.


// Setter opp farten for å rekke bussen hjem.

// Svevebanen ned til Rjukan.Reiseblogg2010


Nede på stasjonen tidlig morgen

Nede på stasjoenen en alt for tidlig søndags morgen, står tre jenter med stor sekk på ryggen og venter på toget.
Alt er pakket og klart for en uke vandring over Hardangervidda. Turen starter på Dyranut og ender opp i Rjukan. Gleder meg masse. Det har til og med blitt meldt fint vær, så det ser farlig ut som at dette kan bli en helt fantastisk tur.Ønsker dere alle en riktig fin uke!

Slik skriver du bedre blogginnlegg

1. Skriv om ting som betyr noe for deg
Skal du blogge er det viktig at du skriver om ting som har noe å si for deg. Ikke bare legg ut for at "alle andre gjør det" Eller for at du tror du får flere leser av den grunn. En blogg skal virke troverdig, og det blir det med at du skriver om ting som betyr noe for deg. Sjansen for at du blir å fortsette med å blogge er også større, du blir ikke bare en døgnfule som holder på i noen dager eller uker.

2. Ikke bruk formell tone på innleggene
En blogg skal være morsom, enkel og personlig å lese. Ikke bruke en tone som fremstår som for formell. La lesern bli kjent med deg, det fremstår også på måten du skriver på.
Skriv på en innlevende måten. Men ikke bruk for mange "fjortistegn" heller, da blir det bare slitsomt å lese innlegget.

3. Du trenger ikke skrive en stil
Du kan skrive innlegg på flere tusen ord. Men husk det er ikke stil eller skoleoppgave du skal legge ut. Folk er ikke interesert i å vite hver minste lille detalj, fra hvilken fot du tok først ut av senga i morges, til hvilken tannkrem du bruker når du pusser tennene på kvelden.
Mye av det som skrives kan heller deles opp i flere mindre blogginnlegg. Bloggen din er ikke en bok, gjør den heller lesbar.

4. Vær original
Ikke bare kopier favorittbloggen din. Prøv å finn noe som er deg. Mange blogger har samme tema, men det går likevel ann å lage sin egen vri på det.

5. Enkel lesing

Gjør bloggen din lettlest. Pass på å for eksempel å begynn på nytt avsnitt når du bytter tema. Ikke ha en meter lang tekst uten "pause". Bruk godt flytene språk, ikke bytt ut s med z.

6. Bruk lister

Mange orker ikke lese lange tekster. En mulihet er å sette de "viktigste" punktene opp i en liste. Så kan de som eventuel er interesert lese hele teksten. Da får alle med seg det viktigste innholdet.

7. Forandre deg
Ikke bruk det samme oppsettet på hvert eneste innlegg. Vær kreativ og bruk forandringer. Noen ganger kan det være mye tekst, andre ganger mindre. Bruk bilder, noen innlegg kan være preget av kun bilder, mens andre kan være rik på tekst. La leseren se at det har skedd noe nytt neste gang han kommer inn på bloggen din.

8. Fengende overskrifter
Bruk overskrifter som skaper nysgjerrighet. Slik fanger du leseren først. Bare husk at selve innholdet bør ha noe med teksten å gjøre også. Bruker du usaklige overskrifter vil du miste din troverdighet som en god blogger.

My tips on how you can write a better blog.

Hurra for rosa sukkerspinn!

Photobucket

En uke vandring over fjellet

Søndag stikker jeg til fjells.
Da skal jeg gå seks dager over Hardangervidda. Det blir fra hytte til hytte sammen med ett par venninner. Gleder meg utrolig mye og tror det kommer til å bli en knallbra tur.


// Bilde fra en fjelltur i fjor.Vi fant en tur på UT.no som heter Hardangervidda på langs. Det så ut som en passe tur for oss som ikke har gått så alt for lange turer tidligere på fjellet.
På UT.no kan man også finne mange andre gode turtips, både korte og lengre turer. Pluss at de kommer med masse tips om hvordan du bør pakke sekken, og hva du bør ha med det på diverse turer.

Nå holder jeg på å finne frem og pakke det jeg skal ha med meg.
Blir litt anderledes en når man skal på chartertur til syden. Da er det bare å pakke til kofferten sprekker. Nå må jeg tenkte på at det jeg pakker må jeg bære på resten av turen. Derfor lønner det seg å ha med minst mulig.

*ull/superundertøy
*ulltskjorte
*bukse
*shorts
*sokker
*truser
*ullsokker
*allværsjakke
*allværsbukse
*fleecejakke
*votter
*lue
*stormkjøkken
*liten termos
*lakenpose
*lett turhåndkle
*litt toalettsaker
*kompeed
*myggspray
*sitteunderlag
*kart
*kompass
*rødvin

Som sakt, bare det aller viktigste skal med på tur ;)
Ser det ut som jeg har glemt noe viktig da?


// I år blir det ikke telt med på tur siden vi skal gå fra hytte til hytte.Sunday I'm going hinking for six days over Hardangervidda. Me and my two friends will go from cabin to cabin. And I cant bring much stuff because I have to carry it all with me.
So I made a list of alle the things I really need, that are the most importain, like redvine;)
I'm really looking foreward to this trip. I think it's going to be great!
Reiseblogg2010

Vakre filmer

Noen filmer er laget for å gi deg action og spenning, noen filmer er laget for å gi deg gleder og sorger, noen filmer er bare laget vakre.
Men så har du de filmene som bare rører noe med deg, du merker at de viser noe mer en bare det å være en film. Det er vakre farger som er med på å skape stemningen. Det er små ting som skjer i bakgrunnen som vi egentlig ikke skal se, men som er med i filmen likevel. For oss som faktisk ser dem er det flotte filmer. Gjennomførte filmer på alle måter med tanke på interiør, stil og klær. Det er fint å se på.

Amélie

Amélie fra Montmartre er en slik film. Den er laget i 2001, handlingen er lag til 1970-tallet, men likevel har det et tidløst preg over seg. Vakre små detaljer og ting som skjer. En fargerik film på alle måter.

I filmen møter vi unge Amelie som mister sin mor og vokser opp hos sin far. Så blir hun voksen, flytter til Paris og jobber som servitør på Montmartre. Hun tror på kjærligheten og små under i livet, som hun hjelper "skjembnen" med å komme frem til. Hun hjelper andre mennesker rund seg både med gleder, reiselyst, god mot de som fortjener det og uskyldige spøker på de som fortjener det. Hun hjelper andre med å finne kjærligheten, men finner hun sin egen?


Memoirs of a Geisha

Memoirs of a Geisha er en flim som bare må sees. En opplevelse fra begynnelse til slutt.
Filmen er lagt til 1930 tallet i Japan, hvor en far selger sine 8-9 år gamle døtre til et Geishahus. Her skal de lære hvordan en Geisha er. Men den ene søsteren blir ikke akseptert og blir sendt til et bordell istede.
Filmen forteller om hvor vanskelig det er å bli akseptert og få lov til å bli en geisha, for det er ikke for hvem som helst, og om forbud kjærlighet. Det magiske med denne filmen er måten de har brukt forskjellige lys og farger på. Vi følger stemmningen utrolig bra på denne måten. Hvor flott fargene er i begynnelsen, så kommer andre verdenskrig og Amerikanerene inntar Japan. Humøret blir mørkere og det blir også filmen.Sin City

Egentlig liker jeg ikke Sin City, men etter å ha lest bladet og tegneserien som filmen er baser på ble jeg litt mer imponert. For filmen er jo som en tegneserie. Det er grunnen til at den kommer med på lista mi, filmen viser det visuelle på en annen måte.
Eneste jeg har å si om denne filmen er å les tegneserien for så å se filmen.
Dogville

Lars von Trier har en helt spesiell måte å lage film på. Det kan vi se i filmen Dogville. Den ligner ikke på noen annen film jeg har sett. Selve filmen handler om småbyen Dogvill, et idyllisk sted hvor alle er snille og hyggelige. En dag kommer Grace til byen, hun gjemmer seg for mafiaen og mot at hun jobber i byen, har befolkningen gått med på gjemme henne fra mafiaens klør. Men Grace lærer den harde veien hva godhet egentlig kan være...

Dogville er laget som på en teaterscene. Det er ingen utendørsscener eller mye innventar. Husene og gatene er streker malt på gulvet. Likevel lever man seg så inn i filmen at man "ser" det ikke på den måten.


Breaking the Waves

Breaking the Waves er en annen film av Lars von Trier. Den ble laget før Dogville, men har likevel en anderledes måte å fortelle historien på. I denne filmen er alt delt opp i kapitler, det er som å lese en bok.

Filmen handler om den litt spesielle Bess som blir forelsket i oljeriggarbeideren Jan. Når Jan drar ut på sjøen for å jobbe ber Bess til Gud om at han skal komme tilbake for bestandig. Jan kommer tilbake, med brukket nakke. De kan ikke ha noe seksuelt samvær og Jan vil at Bess skal ligge med andre menn, for så å komme tilbake å fortelle om hendelsen. Bess tror at det er Gud som veileder henne, mens hennes handliger blir mer og mer avvikende.

En spesiell film om spesiell kjærlighet og spesielle mennesker.
http://1.bp.blogspot.com/_UbxkV9Zaf0k/SuNNXtZR0iI/AAAAAAAABag/e4Ym8_YdPU0/s000/18399314.jpg
These are som of the most beautiful films I know!

Jumpsuit

Jeg elsker min playsuit/jumpsuit! Denne fant jeg på ebay og er fra herlige 70-tallet! Det er så herlig at ting kommer tilbake igjen. Etter å ha vært "dødt" i noen år så blir det moderne. 

 

 

My lovely jumpsuit from the 70's.

I'm doing it both ways

Jeg har fått vite at jeg har ett par ikke-norske lesere også. Noe jeg synes er veldig hyggelig. Men de har problemer med å skjønne innholdet på bloggen min. Så derfor skal jeg fra nå av prøve å komme med en litt engelsk oppdatering på innleggene mine så alle kan være glade og lykkelige :)
Ellers kommer bloggen min til å være som ellers, bare med et engelsk lite sitat på slutten!
I heard that I have some not Norwegian readers. And will try to write in both Norwegian and English. My english is not the best, but I hope it's understandable :)

Årets grillfest

Suksessen fra i fjor og året før der og året før der ble gjenntatt i år også!
De siste årene har jeg hatt grillfest hjemme hos meg etter at jeg har kommet hjem fra ferie. Mest for å vise hvor brun jeg har blitt mot resten av bleikingene som måtte bli igjen hjemme, (moahahaha;))
Men også for å ha hyggelig og sosial samvær med venner.

Årets grillfest ble helt knall. Været var fantastisk, ca 20 grader, null regn og vind. Vi kunne ikke fått det bledre. Derfor kosa vi oss til langt utpå kveld på terrassen. Helt til stemningen ble litt for bråkete med tanke på naboer og det var på tide å trekke ut på byen.
// Fine Christine hadde med nydelig roser

// Endelig fikk jeg brukt disse fantastiske lyktene som jeg fikk da jeg bodde i Australia. Det er jo bare 5 år siden. Det var utrolig koselig å endelig få brukt dem.

// Sommerens store slager.// Selv om det ikke var så ille tempratur var det greit å fyre bål i grillen utover kvelden.

// To frøkner....

// ...som var litt kalde på bena. Læstan måtte på.// Da lysene lyste finere og sterkere var det på tide å reise videre.

Sånn er mine fine sommerdager. Ellers hadde jeg blitt veldig glad om du vil være venn med meg på facebook, eller kanskje følge meg på blogglovin?

Frankrikes nasjonaldag 14. juli

I går var det Frankrike sin nasjonaldag.
De feirer ikke på samme måte som vi gjør i norge, men litt gjør de ut av dagen sin. Her i rivieraen tilbringes dagen stort sett på stranden, med mindre man er på jobb. Det er så varmt, så store aktiviteter hadde det ikke vært mye ork til uansettt.

På kvelden derimot skjer det litt mer. Mange drar ut og spiser og kl 2230 er det fyrverkeri. Etter rakettene er det sang og dans i gatene, det er veldig stemningsfult.

Vi valgte å dra opp til Bormes for å spise middag. Der har de en søt utendørs restaurant som heter La Cassole. Maten er utrolig god og betjeningen er så hyggelig. Prisen er ikke så ille heller, vi betalte 35 euro hver for en treretters middag. Så kommer vin i tillegg. Til en prisen får du fantastisk god mat, jeg spise biff med foie gras til hovedrett og den biffen var så mør at den smelta på tungen.

Bormes er forresten en veldig hyggelig liten landsby og ta seg en tur til bare for å titte også. Stedet er bygget i en skråing så mange av gatene består av trapper. Du kan gå rundt omkring og plutselig dukker det opp en søt liten butikke i en grotte. Det blir litt opp og ned og frem og tilbake, men er det som er så sjarmerende med denne landsbyen.


// Her er den idylliske landsbyen Bormes.

// Fire fine frøkner klare for deilig nasjonaldagmiddag.

// Søte gatene med masse trapper.

// En koselig liten grottebutikk.

// Forretten min var helt nydelig med diverse frukter fra havet.

// Fyrverkeri i Lavandou// Etterpå er det fest, musikk og dans i gatene.Reiseblogg2010

Ettermiddagstur til Le Lavandou

Etter mange dager på stranda blir man litt lei av sol og sand. Da er det godt å finne på noe annet å gjøre. Som å ta seg en tur til byene rundt i området. Det som er så fint med den Franske rivieraen er at det er mange steder man kan dra, det er fult av små og litt større landsbyer. Lavandou er vel det man litt mer kan regne som en liten by.

Siden vi var blitt så varme og hadde fått bada nok, dro vi litt tidligere opp fra stranden og kjørte inn til Le Lavandou.
Her gikk vi rundt og tittet i vinduer, drakk en deilig jus for at vi var så varme og shoppa litt småting.// Søte gater med kafeer og småbutikker med rare og fine ting.

// Hihi, se så fin! Hunden bodde i en av klesbutikkene.

// Deilig jus for å slukke tørsten.

// Emilie er fornøyd med smaken sin.// Det ble så fint englelys da vi var på vei hjem at vi måtte bare ta bilder.

// Jeg kom hjem med blonder, blomster og prikker i posen min.Reiseblogg2010

På marked i Cavaliere

Jeg elsker marked. Alltid når jeg er i utlandet og jeg vet det er et marked i nærheten prøver jeg å få det med meg. Samme hvilket type marked det er, det er så morro å få med seg. Om det er frukt og grønt, antikk eller blomstermarked er det like kjekt å få med seg.
Det er noe med stemningen som befinner seg på markedene. Alle menneskenen, prutingen, alle de merkelige tingene som også befinner seg der.

På markedet i Cavaliere har de alt. Det er matvarer i alle varianter som oliven, krydder, fisk, ost, kjøtt, baguetter med mer. Vi kjøpte med oss litt ferske varer som ble fortært til lunch.
Pluss klær, vesker, bestikk, bilder, håndklær, såper og alt mulig annet du egentlig kan tenke deg.
Det ble også et par andre småting fra markedet, litt suvernirer og smågaver til de hjemme.

 
// Fangsten

 

 

 

Reiseblogg2010

Middag på Le Cannier

Det nærmer seg siste dagen til Stephanie i Cavaliere og Frankrike. I den forbindelse bestemte vi oss for å gå ut å spise litt ekstra god middag. Valget falt på Le Cannier som er en litt "finere" restaurant i Cavaliere.
Vi bestemte oss for en treretters middag, og skal love deg at vi ble mette. Det første vi fikk servert var en chèvre salat. Den var ENORM, både jeg og Stephanie falt litt bakover da vi så porsjonen på salaten som ble satt forran oss på bordet og servitøren (som forresten var ganske kjekk) måtte bare le av oss. Salaten smakte fantastisk!

Hovedretten var sånn passe, det serveres lite sauser og grønnsaker med kjøttet noe vi nordmenn ikke er helt vant med. Maten var grei nok, men etter å ha blitt sånn passe mett av forretten var det egentlig ikke så nøye.

Bare sånn for sikkerthets skyld, måtte vi avslutte det hele med en dessert. Vi trilla nesten ut fra Le Cannier.


// Sitter ute med en drink og venter på å få bord.

// Drinken kom og drinken ble tom.

// Søte flasken med Perrier.

// WOW, den salaten og dette er bare forretten.

// Forrett: Dette fikk jeg og dette spiste jeg.

// Hovedrett: Dette fikk jeg og dette spiste jeg.

// Dessert: Dette fikk jeg og dette spiste jeg.

Maten var utrolig god, det var ikke derfor jeg ikke har spise den opp, det var bare at vi fikk så mye på tallerkenen at det ikke var sjans om å klare å få i seg alt!

Reiseblogg2010

Hvorfor være kjedelig når man kan være kreativ

Å få postkort i postkassa er mye morsomme en å få regninger.
Derfor sender jeg avgårde ett par kort nå som jeg er borte på langtur. Men hvorfor skal man være nødt til å skrive masse kjedelige ting på kortet om hvor varmt det er i lufta og hvor man var ute og spiste dagen i forveine? Derfor tegna jeg fine tegninger på hva jeg har gjort disse dagene istede :)Mmmmmmmm - is

Er man på ferie så er det lov til å spise is, mange is, store is!
Her i Cavaliere, har de verdens beste isbar. Det er de sørste glassene med masse sjokoladesaus og med mest krem på man får servert!

// Oooooo, se ha jeg fikk.// Stephanie er fornøyd med sitt valg.

// Jeg fikk kjempefin ispynt, men den mangla bare en litt viktig detalj....

Le carnaval est très amusant

I går var vi på tivoli som ligger rett utenfor St.Tropez. Det holder åpent hele sommerhalvåret.
Det var gøy. Selv om tivoliet ikke var det beste, var det kjekt å finne på noe annet å gjøre en kveld. Titte litt rundt, spise sukkerspinn og glasserte epler. Ta en karusell eller to, ha det morro og ta fargerike bilder. Det siste ble det veldig mange av. Jeg elsker fargene og lysene som oppstår på tivoli.

Fikk til og med ta med kamera i berg-og-dalbanen. Jeg prøvde å legge fra meg veska der nede, men med mye peking skjønte jeg veska skulle med i karusellen. Jaja, da var det bare å surre fast, hadde ikke akkurat lyst til å misten den. Så fikk jeg knipsa noen bilder i samme slengen også.

Hvis du tenker å dra på dette tivoliet MÅ du huske å smøre deg med myggolje! Det florerte av mygg og litt andre innsekter der. Forståelig nok siden de blir tiltrukket av lys. Vi fikk heldigvis låne litt myggspray av noen. Så vi overlevde besøket med ett par stikk hver.
Som nevnt er tivoli en fin aktivitet å gjøre hvis man ikke har noe annet å finne på en kveld. Særlig hvis man har litt yngre barn, var masse karuseller og morroheter for de minste. Le carnaval har også åpent til sent på kveld, vi dro hjemover litt over det magiske klokkeslettet 12, men det så ut som de hadde åpent enda en stund til.// Full fart i berg og dalbanen

// Rååååååsa sukkerspinn må til.

// Emilie og Stephanie er bare såååååå selvdiggere ;)

// You want to take a ride on my stick

// Søte Stephanie

// Søte Emilie

// Frøken Hiawata. Det viste seg at Stephanie er naturtalent på bueskyting!

// Like an angel.... eh....

Reiseblogg 2010

Franske delikatesser

Er man i Frankrike må man spise Fransk mat.
En delikatesse er så klart snegler. Jeg satt i hagen og plutselig ser jeg dagens middag bokstavlig talt snegle seg forbi. Nå kjenner jeg at jeg gleder meg til kveldens middag! Er bare å plukke de opp fra bakken og slenge de på grillen.
Mmmmmmm......Makrondrøm

På gårsdagens shopping i Cannes fant jeg et makroneri, eller hva det kalles. Det var hvertfall et sted hvor de solgte bare makroner. De er jo så søte og fine, de måtte jeg bare kjøpe. Jeg har aldri smakt makroner, og etter flere besøk i Frankrike var det vel på tide å få smakt litt på disse små skjønnhetene. Stedet het Jean Luc Pelé.

Makronene kom i mange forskjellige farger og smaker. Noen var gode, mens andre var litt mindre fantastiske. Jeg kjøpte en med "rosé" smak. Den smakte rett og slett rosebusker. Favoritten min ble nok den med sjokolade. Selv om de med gylden gullfage var finest å se på.


// Mange som stoppa for å titte inn i det flotte utstillingsvinduet.// Stephanie peker ut de hun har mest lytst på.

// Disse fikk jeg med meg.

// Mmmmmm, spennende.

// Så var alle sammen smakt litt på. Konklusjonen er at de er "gode" å spise for at de er så søte.

Shopping i Cannes

I går var det jetsetliv i St.Tropes, i dag var det shopping i Cannes. Jeg klager virkelig ikke over jobben min!
Dette var min første tur til Cannes, tidligere år har vi brukt å dra til Nice, men fant ut vi skulle prøve en ny by i år. Det viste seg at Cannes også var veldig fin. Stilen på de to byene er ganske like, men likevel er de forskjellige. Nice er litt større, men begge har den gamle arkitekturen. Jeg synes kanskje det var litt lettere å finne søte smågater i Cannes. Det er de som er Frankrike. Når det dukker opp en fantastisk liten overraskelsesbutikk som har de søteste småting av akkurat det du skulle ha lyst på der og da. I dag dukka det opp en makronbutikk!

Men måtte jo ta en tur forbi Gucci og Prada også. Selv om jeg nøya meg med vindusshopping på de butikkene. Jeg tørr rett og slett ikke å gå inn der, man får blikk på seg hele tiden som sier "dette har du ikke råd til uansett" Noe som stemmer rimelig bra...

Vi spiste middag i Cannes før vi satte kursen tilbake til Cavaliere. Ingen av oss er spesielt glad i tursistprodusert mat som stort sett består av pizza og pasta. I dag, innimellom de store turistmatstedene fant vi en søt liten restaurant, akkurat sånn fin og fransk og med den søteste damen som servitør. Hun var veldig hyggelig og servicevennlig, noe som gjorde at vi fikk et av de beste måltidene vi har inntatt på denne turen.


// Shopper og shopper i vinduene.

// Ble en liten tur på Sephora også

// Mmmmm, de fantastisk søte makronene.// Den søte lille perfekte franske restauranten

// Etter en lang, fin og opplevelsesrik dag er det på tide med noen gode drømmer.Reiseblogg2010

St.Tropez

I ettermidag dro vi inn til St.Tropez. Det er en utrolig idyllisk liten by. Jet-set livet som den er kjent for stemmer ganske bra. Det er mange designerbutikker her, men også andre søte små lokale butikker.

Det morsomste med St.Tropez er helt klart havneområdet. Der ligger båtene på rad og rekke. Vi snakker ikke akkurat om robåten til onkel med påhengsmotor på her. Nei det er ganske grei størrelse på disse, nesten så man skulle tro danskebåten har lagt inn til land. Men disse båtene er mye finere en danskebåten. De glinser der de ligger, bokstavlig talt, for på kvelden blir de opplyst unnenifra, ingen skal hvertfall gå glipp av å se DEN båten. Og slik ligger alle på rekke og rad borover havnen. I tillegg ligger mange på dekk og viser seg frem, det er litt "se på meg" kultur. Men hva gjør det? Er noe av det som gjør det så morsomt å se. Jeg er fasinert over hvor mye penger enkelte mennesker har.
På disse båtene er det så klart ansatte, de går rundt i uniformer. Det er sikkerthetsvakter som passer på båten, vi ser servitører som kommer med masse mat, det er egne hundeluftere. Man kan få en tjener til å gjøre alt mulig ;)

Vi måtte også spise litt når vi først var i St.Tropez. Det er ikke noe problem å finne seg en koselig plass å sette seg ned. Byen er full av trange små gater, hvor de har plassert bort og stoler. I oppoverbakker, nedoverbakker og bortoverbakker. Det er trangt, men så koselig og intimt i mine øyne. Maten kan det være litt så som så med, men man finner alle forskjellige prisklasser, så jeg renger med du får det du betaler for. En lur ide kan jo være å se hva de andre har på tallerknene sine før man setter seg ned å spiser.


// Søte gater i St.Tropez. Jeg har på meg favorittsommerkjolen fra 70-tallet.

//Her ligger de, på rekke og rad.

// Da har jeg vært på shopping og på vei inn til båten min.

Reiseblogg2010

Verdens beste (sommer)jobb


// 25 grader i vannet og 29 grader i lufta. Sånn som min arbeidsdag er for tiden!


Som noen sikkert har fått med seg, befinner jeg meg for tiden på den Franske rivieraen; på jobb!
Akkurat nå har jeg nemlig verdens beste jobb. Jeg får betalt for å ligge på stranda, bade og sole meg. Grunnen til dette er at jeg jobber som personlig assistent for en jente med cerebral parece (CP).
Hun er på ferie og i den forbindelse har hun med seg ett par assistenter. Den ene er meg, pluss en annen søt jente. Vi koser oss alle tre, akkurat som på jentetur.

Det er klart at jeg er jo på jobb og må være tilgjengelig nesten hele døgnet, men likevel er det ikke et ille sted å ha arbeidsplassen sin akkurat nå.
//Her er vi ute på en strandbar og rocker.Denne jenta har jeg jobbet for i ca 7 år nå, så det er ikke første gangen jeg er med henne på tur. Vi har også vært i London, Bergen og flere turer hit til Cavaliere i Frankrike.
Det å jobber som personlig assistent er veldig morsomt og givende. Noe jeg kan anbefale de fleste å jobbe som, man trenger ikke være utdannet sykepleier (jeg er grafisk designer) Dette er også "bare" en ekstrajobb. Jeg jobber ikke 100% til vanlig.
Det er mye man gjør som personlig assistent. Det er stort sett alt det mennesket du jobber for trenger hjelpt til. Noe som også er veldig individuelt fra person til person. Arbeidsoppgaver kan være; gå på kino, vaske bad, handle mat, shoppe klær, være med på reise, male vindu, lufte hunden, konserter, fallskjermhopping, kjøre bil, vaske klær.... og så videre. Som du kanskje skjønner er det veldig varierte arbeidsoppgaver. Det kan være litt slit, som alle jobber, men det kan også være veldig trivelig.

Kunne du tenke deg å jobbe med noe slikt? Se på ULOBA sine hjemmesider, der er det stadig mennesker i hele landet som trenger personlige assistenter. En litt "enklere" jobb kan være støttekontat. Hør med din kommune om de trenger noen støttekontakter.


// Emilie, jenta vi jobber for i midten med sine to assistenter!
(Bilder og tekst er klarert med Emilie før det har blitt postet her på bloggen)

Endelig!

Tre dagers kjøring gjennom Europa har gått ganske greit. Man er veldig innstilt på å kjøre fra morgen til kveld, så selv om det er litt kjedelig går det. Det blir litt lange varme dager i bilen, men vi har hatt med lydbok og masse musikk. Siden vi har vært to stk som kjører ble det til at vi byttet når den ene ble sliten og trøtt så fikk den andre sove litt. Vi var oppbunkret med snop, vann, annen drikke, puter og all mulig bilcomfort.

Men onsdags kveld kom vi endelig frem til Cavaliere! Tradisjonen tro, spiste vi pizza på "Le Gand Bleu". Der er de så hyggelige og har veldig god pizza!

(Tok bare litt tid å få oppdatert bloggen, for det har vært problemer med å logge seg inn på blogg.no. Noe som kan virke som er et problem generelt sett når man er i utlandet)


// Brom brom. Jentene er klare for roadtrip nedover Europa!


// Dette er eneste "kart" og "GPS" som vi hadde å følge nedover Europa. Men utrolig nok, vi fant frem i år også.


// Pizzaen på Le Grand Bleu er like stor som hele verden! Pluss verdens beste.


// Etter mange dagers kjøring fortjente vi å kose oss litt.
Reiseblogg2010
missM

missM

30, Asker

Hver dag består av små eventyr, ser du dem? Jeg ser mine gjennom kamera, iført en kjole fra en tid som ikke lenger finnes. På kjøkkenet med respatexbord oppstår det herlige spiselige kreasjoner. Mens jeg av og til tar en reise til det ukjente. Alle bildene i bloggen er tatt av meg © (med mindre annet er oppgitt) Bare å spørre hvis du ønsker å bruke dem til noe.

Kategorier

Arkiv

hits