september 2010

Blodig alvor

I dag har jeg gjort en "god gjerning". Jeg var i blodbanken og ga fra meg litt blod.
Jeg var førstegangsgiver, så det var litt spennende. Fikk vite litt om blod og blodtypen min, som jeg ikke har hatt peiling på før. (ikke at det er så viktig, men morsomt å vite bare) Min blodtype er A resus-minus.

Jeg er ikke spesielt glad i stikking, så den delen gruet jeg meg til. Men det værste var nå egentlig stikket de tok i fingeren for å måle blodprosenten. Nåla de hadde i armen mens jeg ble tappa kjente jeg ikke engang.

Da jeg var ferdig var alle sykepleierene så hyggelig, og takket og bukket over at jeg hadde stilt opp. Det er nok alt for lite blodgivere i Norge. Og som takk for min innsats fikk jeg ta med meg en gave. Jeg valgte en mumikopp, og følte meg akkurat som når man kommer ut av tannlegen som barn og har vært flink. Det var stas! ;)


//Stundens alvor, er i gang...
// Viktig å få i seg mye væske når man skal/har gitt blod.

// Jeg valgte denne fine mumikoppen som gave da jeg var ferdig.

 

 


Today I went to the bloodbank and gave some of my blood away. And when I was done I got this nice mug as a gift for my contribution.

 

Kick-off

I går hadde vi kick-off med jobben, vi i Pur Desing var klar for åpning. Det ble veldig vellykket og hyggelig, med servering av tapas og stoooooor kake.
Vi har vært så heldige å få bli med i Smart studentinkubator. Det er noen som hjelper oss i gang med bedriften vår nå som vi var ferdig med høyskolen. Vi har en mentor som vi kan ringe til hvis vi lurer på noe og som er behjelpelig med det meste. Det er en veldig fin trygghet for oss som er helt ny og prøver å sette oss inn i hvordan næringslivet fungerer.


// På kontoret

// Party time

// Mmmmm, jordbær

// Servering av tapas

// Stoooooor kake

// Smelling av ballong og smart studentinkubator er offesielt åpnet

// søte Pur jenter

 

 

 

Shake it like a polaroid picture

Hurra! I posten i dag kom mitt nye regnbuekamera.
Det er et Polaroid Land Camera som ble produsert på midten av 70-tallet. Kamera kommer fra ebay-verden.
Eneste med dette kamera er at film er litt dyrt, jeg trodde jeg hadde gjort et superkupp og kjøpt 2 filmkassetter med 10 bilder i hver til 260kr. Det viste seg at jeg fikk bare en filmkasett med 8 bilder. Noe som gir en enhetspris på over 30kr pr. bildet. Det er pitte litte granne dyrt synes jeg. Så nå er jeg på jakt etter billigere filmer.

Men jeg er veldig glad for at jeg har fått tak i så fint kamera som virker!

 

 


Im so happy with my new polaroid camera :)------------------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

I dag har jeg på meg....
In my vintage outfit I'm ready to go out and take pictures of the pretty birds.


------------------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebookdrypp drypp drypp

Det begynte i natt å regne.....
drypp.....drypp.....drypp....drypp.... sa det utenfor vinduet mitt. Noen tenker kanskje, "så koselig med regn når man skal sove" Noe det forsåvidt kan være, hadde det ikke vært for den dryppinga som foregikk på vinduskarmen rett utenfor hodeputa mi. Det endte opp med at jeg sovna med puta over hodet i stede for under.

I dag gikk jeg med paraply til jobben, mens neglelakken machet....


 

Bloppis (klær til salgs)

Jeg er veldig glad i vintage klær og opp gjennom årene har det blitt en del kjøp på meg. Men det er litt med vintage klær som med andre klær at man kommer til et punkt som man blir litt lei, eller så kan det hende at de ikke passer på den ene eller andre måten.

Jeg selger klærne mine gjennom Etzy. Da har du også en garanti i forhold til betaling som skjer med paypal. Har du ikke paypal så er det lett å sette opp, eller du kan kontakte meg på mail (marianne.wahlberg(krøllalfa)gmail.com) så finner vi en løsning på det. Prisen er litt varierende fra 100-500kr alt etter som hvilket plagg det er. Ta gjerne en titt på alt jeg har lagt ut. Det er ett par til plagg en bare de jeg viser her. Husk også at vintageklær er unike klær som ikke selges i butikken lengre, du får et plagg som ingen andre har.

Alle prisene står forresten i dollar, men du kan finne en valutakalkulator her. Ellers så skal det enkelt kunne gå ann å få etzy til å regne om til kr, det gjør den hvertfall på  min, det er noe du må hake av en plass (som jeg så klart ikke husker hvor akkurat nå)

(Hilde-Marie var så søt å stille opp som modell for meg, og spratt rundt i biblioteket i Drammen)


// Denne vesten tror jeg er ett av de første loppefunnene jeg gjorde. Jeg var 15-16 år gammel, og vesten har vært en trofast venn gjennom flere år. Nå passer den ikke like godt på min kropp som den gjorde for noen år siden, så jeg håper noen andre nå kan få like mye glede av den som jeg har hatt. Den er fylt med dun/fjær så god og varm er den også. Ca str S og kan finnes HER.// Denne kjolen er supersøt og ser kjempebra ut med belte på. Tidsepoke 90-tallet, det er til og med skulderputer, men de kan du lett sprette av hvis du ikke ønsker dem på. Den er desverre litt for stor til meg. Ca str XL, du finner den HER.// Fantastisk kul 80-talls skjorte. Veldis sprek i fargene. Passer nok best en str M, men også S hvis oversized er ønsket, eller en liten L. Skjorten finner du HER. SOLGT// Lekker sekretærkjole fra 60-tallet. Nydelig mønster på overdelen, kjolen ser ut som topp og skjørt, men de to delene henger sammen. Kjolen kommer som et helt sett med jakke. Det er bilde av jakken på Etzy-shoppen HER.// Denne jakken er et kupp. Oversized boyfriend jakke fra 80-tallet. Merket er POCO LOCO, som var noe av det absolutt kuleste man kunne bruke på den tiden! Det er en herrejakke så den er stor i størrelsen, men så fantastisk kul. Se mer HER.// Kjempefin playsuit fra rundt 90-tallet. Utrolig søte blomster og lommer. Den kommer med knepping forran og er bare helt nydelig. Ca størrelse M og du finner den HER.

 

Håper du fant noe du likte, eller noe som var morsomt å se på om ikke annet. Er det noe du lurer på er det bare å kontakte meg på ene eller andre måten.

 


I have some vintage cothes that need new owners. Take a look at my etzy shop and see if there is anything you like :)

 

------------------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

Medlem av Peanøtthjerneforbundet

Det er høst og årets quiz sesong er godt i gang. Peanøtthjerneforbundet stiller igjen mannsterke opp på quiz i håp om å ikke havne på sisteplass denne sesongen. Om vi ikke er så gode på alle spørsmålene, så er vi hvertfall gode på å drikke kaffe latte og kose oss :) Hva annet kan vi gjøre når gjennomsnittsalderen på alle lagene er 56,3 år. Så ligger vi et godt stykke under snittet som quizspørmsålene egentlig er tiltenkt...


// Bankers for en kveld med masse kunnskap, og god ånde tydeligvis.

// Smarte Stephanie var med.

// Kan man ikke svaret, så kan man tegne....

// Smart og smartere.....


Å drømme seg ut i verden

Nå som regnet pisker ned og bladene blir gule og røde før de detter ned på bakken. Så er det vanskelig å la være å drømme seg bort. Tenke på alle eventyrene som ligger der ute å bare venter på å bli utforsket, av deg!

Akkurat nå sitter jeg på nettet og søker på aktuelle reiser jeg kan ta til neste år. Det er ikke bare snakk om en tur til syden. Jeg har andre steder som frister mer. Blant annet denne turen med Gap.
Machu Picchu har i flere år vært et drømmereisemål for meg. Men det koster å dra dit og man må ha noen uker på seg når man først drar til Sør-Amerika. Men på denne turen får du flere fantastiske opplevelser en Machu Picchu. Selve turen varer i 22 dager. Da starter man i Lima og er innom blandt annet Lake Titicaca, Sucre og Salar de Uyuni før man ender opp i Santiago, Chiles hovedstad. Det jeg liker med denne turen er at man er ikke bare er innom turiststedene, man er også innom litt mindre landsbyer. I tillegg går man en del rundt, man sitter ikke bare på en buss og titter ut. Deler av turen er lagt opp til at man skal gå i 2 dager fra en landsby til en annen. Flere av overnattingene er ute i telt, så det blir ikke bare hotell opphold. Det er dette som frister så mye med en slik reise, man får en annen opplevelse. Snakke med lokalbefolkningen, så godt det lar seg gjøre med fingerspråk hvertfall. Du får puste inn ukjente skogområder, opplevelsen kjennes på hele kroppen.

 

( Alle bildene er linket, bare klikk på bildet for å komme til kilden)


//Inkaenes tapte by "Det gamle fjellet". Dette er Machu Picchu.

// Lake Titicaca er den høyeste (navigerbare) innsjøene i verden, den befinner seg på 3800 meter over havet.


// Marked i byen Sucre.


// Salar de Uyuni er også et sted som frister meg utrolig å reise til. Det ser bare helt fantastisk ut! Det er verdens største saltørken. Det skal vist være en fantastisk opplevelse å se det hvite landskapet mot en knallblå himmel. Noe dette bildet er med på å illustrere veldig godt.

Hvor går din drømmereise? Har du hørt om noen av disse stedene før?

 

 The autumn hast arrived, it's getting colder outside, and the pretty leaves are falling down from the treas. This is when I start to dream about traveling, there is so much I would like to see. I found this amazing dream trip with Gap Travel. Where do you dream about traveling?

 


Reiseblogg2010

Tea for two and two for tea

I dag møtte jeg herlige Hilde-Marie. Hun var så søt å stille opp for meg på et lite prosjekt jeg har :) Hva det er kommer senere. Men vi brukte en times tid på biblioteket, og det var litt morro.
Etterpå gikk vi på kafe hvor vi bestilte oss en kanne med te. Når man får deilig, varm, te i en kanne, så smaker det så mye bedre en bare i en vanlig kopp! Må bare prøves ;)

 

 My sweet friend Hilde-Marie helped me with a project today. We had a lot of fun, and afterwords we went out for tea.

Bli lys....

...og lyst er det.
Lys er noe vi trenger. Vi må ha lys for å leve, vi blir mer glad og oppegående av dagslys. Men stearinlys og andre lys kan være med på å skape fin stemning i hjemmet ditt. Selv er jeg glad i forskjellige lamper, jeg har litt av hvert fra forskjellige steder i verden.


//Globusen står og lyser hver kveld, den minnner meg på hvor mye fantastisk det er som venter på meg ute i verden.


//Disse lampene ble kjøpt i Tyrkia. Det er egentlig en gresskarlignende grønnsak, som er hult ut, borret med masse hull og satt fargerike perler i. Jeg ble helt forelska da jeg så disse på en restaurant i Tyrkia første dagen, og måtte bare ha med meg sånne hjem. Jeg synes de var så herlig fargerike.


//Mine søte "kina"-lamper som egentlig kommer fra Australia. Jeg fikk de til min 25års dag mens jeg var down under av en venninne. Lampene ble mye brukt, men etter at jeg kom hjem hadde jeg problemer med å finne riktig kontakt til dem. Heldigvis har jeg endelig fått orden på det også, så lampene kan glede meg enda mer i stua mi nå som den gang!


// Min ny-gamle stålampe. Siste loppemarkedfunn. Er veldig fornøyd med at jeg endelig fant en stålampe som jeg har leta etter en stund.


// Herlige Budda lyser også til meg. Da jeg så denne lampen på Indska måtte jeg bare ha den! Men vi kan jo også se på det som at denne lampen representere Asia, som jeg enda ikke har fått sett så mye av.

 

 


These are some of the lamps I have in my livingroom. They are all favorits in some way! The globus telling me whats out in the world. The cutest "chineese" lamps that I got in Australia. The colorful ones are from Turkey, and the Budda is from Norway, but it represent Asia ;)

 

------------------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

 

 


Jeg gir kroppen min et sjokk

I dag er jeg ganske snufsete, litt tung i hodet og kroppen. Det er helt klart at jeg brygger på noe.
Men jeg har funnet noe som jeg synes hjelper litt, pluss at det smaker godt. Det er nypeekstrakt og honning. Med nypeekstrakt får kroppen din et skikkelig C-vitaminsjokk. den inneholder nemlig 600g C-vitaminer pr 100ml, noe som er ganske mye :) Honning skal ha god effekt mot sår hals, den skal vist også hjelpe til med å roe nervene og ha en søvndyssende effekt. Derfor er det perfekt å drikke litt sånn på kvelden.
Mmmmm. føler meg bedre allerede!
It feels like I am getting a cold. Then it's a good idea to take some floating vitamine C together with honney. Mmmmmm, sweet and warm. You will feel much better right away....------------------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook
Lopper, kaffe, reker og rosa boblevin

Lørdager må jo bare være den beste dagen i uka, hvertfall når man har fri! Deilig å bare våkne av seg selv, slippe bråket fra vekkeklokka og bare slappe av å kose seg på morgenen. I dag dro jeg først på loppemarked, det var ikke det beste jeg har vært på, men jeg fant meg en "liten" skatt som lyser. Skal vise dere snart hva det er for noe, i mellomtiden kan dere jo gjette ;) hehe.
Etterpå møtte jeg Wenche i Asker, der var det Askerdagene og fult av folk. Vi tok oss en varm kaffe og og så på livet. Senere på kvelden møtte jeg Wenche igjen. Da vanket det reker og vin! Som jeg sier, lørdager er bare de beste dagene.


// Lopper & kar


//Søt brødrister som jeg ikke kjøpte, må innrømme at jeg er litt skeptisk til gamle elektriske ting.


//Kaffe i Asker

//Hei Asker


// Wenche med de kule brillene


//så er det klart for rosa boblevin. Denne synes jeg er veldig god, anbefales :)

 

 

 


I just love saturdays! Today I went to a fleemarked and I found something I have been looking for in a while. I wil show you what later. Afterwords I went to Asker, met Wenche and had a cofee. Later in the evening I met Wenche again. We ate prawns and drank pink bobbely wine.

 

------------------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

 


Jeg snakker med enhjørninger

Prinsesse Martha Louse snakker med de døde og hester.
Prinsesse missM snakker bare med enhjørninger.
// illustrasjoner Marianne Wåhlberg

 

 


I am a princess I only speak with unicorns.

 


------------------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

 

 

Mon Cheri

Denne herlige duften fra Dior fant jeg i sommer.
Jeg elsker den søte flasken med rosa innhold og sløyfe på korken. Selve parfymen har en herlig søt lukt som jeg liker svært godt.
Hva er din favorittparfyme?
My new favorite perfume from Dior.------------------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

Litt på kanten....

Sommeren nærmer seg slutten, men det er fortsatt mulig å bruke fine kjoler med tynt sommerstoff.
Denne kjolen i fantastisk nude look fant jeg på Frøken Dianas Salonger, jeg antar den er fra 50-, 60-tallet.
Den er gammeldags og gjennomsiktig så man må ha på underkjole, med mindre man har en riktig så elegant truse under som dekker alt og litt til ;)
Den har herlige rysjer på skuldrene og i den "riktige" lengden rett under knærne. Sammen med litt moderne tilbehør som leopardskjerf er dette det perfekte anntrekket å ha på litt sånn på kanten av sommeren....
// Vintageveske

// Hårbøyle fra Hennes og Mauritz

// Bølgebelte fra Hennes og Mauritz

// Lite leopardskjerf fra Hennes og Mauritz
// Ja det er meg og Snøhvit....Summer is almost over, but you can still wear youre summerdress a little bit longer. This is my lovley 50's, 60's dress. I just love the nude color in it, and it turns out perfect when you use  a nice lepard scarf.


------------------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

Ny sminkekoffert

I lengre tid har jeg hatt en minisminkepung til ansikt stæsjet mitt. Ikke det at jeg har så mye sminke, men i denne pungen var det strengt tatt bare plass til en lipgloss og en maskara. Det har vært en liten slåsskamp hver gang jeg er på tur og skal ha med meg sminken min, bare for i det hele tatt klare å glide igjen pungen...
Derfor fant jeg ut at det var på tide å innvestere i noe nytt. Etter et tilfeldig besøk på Søstrene Grene fant jeg denne fantastisk søte kofferten som jeg tenkte at ville fungere. Nå har jeg en hel koffert full av sminke!


// Kjempesøt liten sminkekoffert :)

 

 


My new adorable little suitcase where I can put all my makeup.

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

 

 

 

 

Da braker det løs

Nytt utseende på gang på bloggen. På denne tiden er det også 1 år siden jeg startet å blogge, så hurra for oss.
I den forbindelse fant jeg ut at det var på tide med litt forandring fryder. I tillegg har jeg også tatt bort Loose Threads navnet.  Litt irriterende at man blir stuck med det navnet man velger der og da. Jeg valgte mitt i litt sånn "panikk" og hast for å få starta opp. Så har jeg jo funnet mange bedre og finere alternativ i ettertid.
En så lenge blir hvertfall adressen loosethreads, selv om headeren sier noe annet :) Innholdet på bloggen blir likevel å fortsette i samme stil som før!

Håper ikke dere blir for skremt av det nye utseende på bloggen:)
Så håper jeg at mange lesere kommer tilbake selv om jeg har vært borte ett par dager.


// Fine bildet som jeg tok inni en stjernekikkert (kaleidoskop). Fargerike stjerner, fargerik blogg.

 

 

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

 

 

missM

missM

30, Asker

Hver dag består av små eventyr, ser du dem? Jeg ser mine gjennom kamera, iført en kjole fra en tid som ikke lenger finnes. På kjøkkenet med respatexbord oppstår det herlige spiselige kreasjoner. Mens jeg av og til tar en reise til det ukjente. Alle bildene i bloggen er tatt av meg © (med mindre annet er oppgitt) Bare å spørre hvis du ønsker å bruke dem til noe.

Kategorier

Arkiv

hits