september 2011

Det gule skjerfet

gult for sol
gult for høst
gult for skjerf

Jeg fikk endelig tak i et gult skjerf, det har jeg ønsket meg i et par høster nå. Et stort, gult stykke med strikket garn rundt halsen min. I dag var det herlig høstvær, med så stor og varm sol, at det var for varmt til å ha på seg både skjerf og jakke. Lunchen ble brukt ute i sola med en latte i hånden og Kristines overraskelses boller med vaniljekrem i midten.

 

 

 

Fra topp til tå - sånn utenpåKasper & Olivia

I går var jeg på oppdrag for Monsterfoto og tok bilder av Kasper. Han var bare 6 dager gammel, og så veldig, veldig liten. Han var også en kjempesnill baby, som nesten ikke sa en lyd og stilte villig opp på min photoshoot. Men han sa klart ifra når det var noe han ikke likte, så sånn sett var det veldig greit ;)

Kasper har også en storesøster, stolte Olivia på 4 år. Hun måtte så klart også være med på noen bilder. Det viste seg at Olivia var jo rene fotomodellen!

 

Du kan vinne fotografering med Monsterfoto.
Alt du trenger å gjøre er å gå inn på facebook og tykk liker HER. Og gå inn og les DETTE blogginnlegget :)

 

 

 

 

 

 

Tips for et lykkelig (50-talls) samliv

Denne teksten er hentet ut fra en kokebok/heimkunnskapsbok på 50-tallet. Ganske fasinerende egentlig. Det står også mye om hvilke redskapet du måtte ha på kjøkkenet og så denne da, om hvordan man bør "stelle" hjemme.Få arbeidet unnagjort

Planlegg oppgavene dine nøye, og hold øye med klokken. Bli ferdig en time før han ventes hjem. Mannen føler ikke at varmen strømmer mot han når han hører deg bryte ut "Er du hjemme allerede?".

 

Ha middagen klar

Planlegg et deilig måltid allerede kvelden før. Da viser du at du bryr deg om han og hans behov. De fleste menn er sultne når de kommer hjem og en god middag er en del av den nødvendige velkomsten.

 

Forbered deg selv

Bruk et kvarter til hvile slik at du er opplagt når han kommer hjem. Da blir du også glad for å se ham, i stedet for at du er for sliten til å bry deg. Glem alle bekymringer du måtte ha, og vær evig takknemlig for at du har mannen som snart kommer inn døren. Mens du hviler kan du tenke på avtaler og ting du kan gjøre for å gi han åndelig oppløfting. Når du står opp, ta hånd om utseendet ditt. Fiks på sminken, sett et bånd i håret og se frisk og opplagt ut. Han har nettopp vært sammen med mange frustrerte og arbeidstrette mennesker. Vær litt mer festlig og interessant enn vanlig. Han kan trenge en oppkvikker etter den lange arbeidsdagen.

 

Rydd vekk rotet

Ta en siste tur gjennom huset før han kommer hjem, samle opp skolebøker, leker, papir osv. i en bøtte eller søppelkurv og legg dem i soverommet for senere sortering. Så går du over bordene med en støvklut. Mannen i ditt liv må føle at han har kommet til et sted med ro og orden, og det vil få deg til også føle deg mer avslappet. Å ha orden i huset er nok en måte å vise ham at du vrkelig bryr deg om hans hjemkomst.

 

Forbered barna

Bruk noen minutter på å vaske barnas hender og fjes (dersom de er små), kam håret deres og skift klærne dersom de er skitne. Barna er hans små skatter, og de bør se slik ut.

 

Minimer all lyd

Legg spesielt merke til dersom mannen din må kjøre i rushtrafikken. Når han kommer hjem eliminer all lyd fra vaskemaskinen (selvsagt dersom denne står på). Oppfordre barna til å være stille når han kommer. La dem bråke litt på forhånd, slik at de får det ut av systemet sitt.

 

Vær glad for å se ham

Motta ham med et varmt smil og vær lykkelig. Si at det er bra å ha ham hjemme. Dette kan tilføre ytterligere verdi til dagen hans. Han trenger all den romantikken han kan få fra deg.

 

Ikke!!

Ikke motta ham med plager eller klager. Løs problemene før han kommer hjem, hvis ikke, vent med dem til kvelden kommer. Også, ikke klag dersom han kommer sent hjem til middagen. Regn dette som et lite problem i forhold til hva han kan ha gjennomgått på jobben den dagen. Ikke la barna oversvømme han med problemer eller krav. Bare la dem hilse kort på faren deres.

 

Vær hyggelig mod ham

Gi ham godstolen eller foreslå at han hviler seg litt på soverommet. Ha en kjølig eller varm drikk klar for ham. Tilby deg gjerne å massere føttene hans, men ikke insister på dette. Snakk til ham med en myk og avslappende stemme. La ham slappe av.

 

Hør på ham

Du har kanskje et dusin ting å fortelle ham, men hans hjemkomst er ikke det korrekte tidspunkt. La ham snakke først, så hører han bedre på hva du har å fortelle ham senere.

 

La kvelden være hans

Klag aldri dersom han ikke tar deg med ut på restaurant eller i teateret. Prøv å forstå hans stressende og trykkende verden og hans behov for å være hjemme og kunne slappe av. Er han sur og irirtabel, ikke slå tilbake igjen, forstå hans stressende vesen.

 

Målet

Prøv å gjøre deres hjem til et sted med ro og orden der mannen din kan forfriske seg selv i kropp og ånd. Gjør du dette vil han heller være sammen med deg enn noe annet i verden og han vil bruke all sin fritid på deg og barna. Forsøk å leve etter disse reglene for hjemkomst og se hva som skjer. Dette er den rette måten å få en mann hjem til deg på, ikke ved å klage og være til irritasjon.

Guinness, harpe, pub, irish coffee = Dublin

Hjemme fra noen koselige og flotte dager i Dublin. Jeg og Wenche har kosa oss masse med shopping, mat og drikke. Mest drikke ;) For Dublin har virkelig mye å by på når det kommer til puber. Det var nesten vanskelig å finne en kafe, men pub, på hvert eneste hjørne. Og irske puber er virkelig slik som man tror, av utseende og musikk og liv. Det var så mye stemning og liv. Kjempekoselig å gå ut for å ta seg en øl eller tre.

Endelig på jentetur, og når man kommer frem fortjener man noe kaldt å drikke etter en lang reise.


Vi var på Guinness Storehouse. Altså museet, jeg synes det var veldig bra. Mye for at det var så stilig arkitektur og grafiske elementer som gjorde opplevelsen optimal. Her fikk vi også tappet vår egen pint med Guinness. Det synes jeg var veldig kjekt. Etterpå satte vi oss ned og nøyt den mørke drikken.

Guinnessen smakte ikke så "ille" og mørk som jeg hadde trodd. Synes egentlig et var litt godt, selv om jeg fortsatt blir å holde meg mest til lyst øl fremmover også :)
Irish Coffee måtte vi så klart også ha oss. Og nam nam, de vi fikk servert her i Dublin tror jeg må være de beste jeg noen gang har smakt! Skulle vel nesten bare mangle, men likevel. Her har jeg jeg litt å lære for å lage den perfekte drikken!Penneys, ble fort en av våre favorittbutikker for shopping. Det er det samme som Primark som finnes i England. Det er jo så billig at det er morro å handle, blir fort bare litt for billig så man blir jo "lurt" ;)En morsom ting jeg bare måtte ta med. Nesten alle vaskene hadde to kraner, en for kaldt vann og en for varmt. Så upraktisk, man må jo ta litt kaldt vann og litt varmt vann i hendene.... ;)

 

 

 

miss M just checked in at the Guinness brewery in Dublin

En Guinness til frokost er perfekt!

På en kafé i Dublin

Sitter på kafé i Dublin. Eneste stedet vi fant som var åpent. De venter tydelig vis lenge før de åpner på søndager. Men kaffen er god og muffinsen bedre! Neste stopp er Guinness og shopping

Blogger live for første gang

Jeg har ikke en typisk live blogg hvor jeg oppdaterer det som skjer der og da. Men nå har jeg jo fått sånn fint utstyr om nett over alt. For første gang har jeg brukt facebook sin check in og for første gang blogger jeg live; fra flyplassen.

Verdens kjekkeste mann - en søknad

Herregud, denne mannen må  være verdens kjekkeste. Jeg blir nesten litt fjortis og kjenner at det kiler i magen når jeg ser han på TV. Ja så klart, for det er jo en tv-star.
Helst siden jeg så Jeffrey Dean Morgan i Greys Anatomy har jeg vært forelska.Jeg skjønner jo at jeg ikke blir å møte denne mannen på ordentlig. Derfor søker jeg nå etter norske gutter med denne typen utseende. Jaja, litt overfladisk skal man være ;)
Bare å sende broren din, onkelen, kompisen eller kjæresten (hvis du er lei av han) over til meg!

 

 

 

 

Jeg tror sommeren er over

Ting som skjer rundt meg begynner å få meg til å skjønne at sommeren er over. Blant annet:
- regn regn regn regn....
- masse blader på bakken. De har riktig nok ikke blitt så veldig gule og røde på trærne, men jeg ser antydning til det
- alt for mange biler på motorveien samtidig som meg om morgenen = rushkø
- tykkere strømpebukse må på beina
- tykkere skjerf rundt halsen
- lavere sol med intens fargeMen jeg klager ikke, jeg liker det :) Det er fint med forandringer, og høsten er jo en av de flotteste og mest fargerike årstidene vi har!
Da jeg kom hjem i går og skulle legge meg, hadde vinduet på soverommet blåst opp. Over alt på senga lå det blader, jeg viste ikke helt om jeg skulle bli glad eller irritert. For på en måte var det jo litt fint med alle disse bladene, på den annen side var det litt irriterende med segna full når jeg skulle legge meg å sove ;)

  

 

 

Store vintageelskere (L-XXL)

Når jeg legger ut mine vintageklær på Epla-butikken min "miss M vintage" er det mange som sier; "Ååååå, så flott. Men det passer nok ikke til meg jeg er for stor til å få plass i de klærne der.".
Det er nok tilfelle at mange vintagekær kommer i small og medium. For min del er det alt for mye i s-xs også. For de passer jo ikke jeg ;) Det er så klart litt "dumt" siden det bare finnes en av hvert plagg. Og det er mye lettere og legge inn et stort plagg til lite, en andre veien.
Men, nå har jeg/har hatt flere kjoler i butikken min i både large, x-large og xxl. Så for større jenter er det også mulig å bli vintage elsker.

Jeg skjønner at man fort kan bli lurt, siden modellene jeg bruker stort sett er størrelse small. Men jeg "må" nesten gjøre det slik, for klærne jeg selger er jo i alle størrelser. Da er det slik at jeg kan putte et plagg i størrelse XL på en small person, men jeg kan ikke putte et plagg i størrelse XS på en large person. Av praktiske årsaker bruker jeg derfor mindre modeller. Men jeg "snurper" plaggene litt sammen, enten med belte eller en klipe i ryggen på kjolen, så den ikke skal se så alt for stor ut.

 

Se her, masse flotte kjoler. Noen av de er desverre solgt alt. Klikk HER for å ta en titt på det som er igjen.

 

Det finnes også mange store jenter der ute som blogger om mote. Her har jeg funnet frem til noen som tørr vise seg frem. Desverre fant jeg ikke noen norske bloggere på letingen min. Så hvis noen vet om noen, si gjerne i fra.

Le Blog de Big Beauty


Pretty in Plus


Cupcake's Clothes
I dag prøver jeg meg på noe nytt

Røde lepper.
Jeg synes det er så fint med jenter som har knallrøde lepper. Det er sexy og klassisk på en gang. Jeg tar meg selv i å ofte stirre på disse jentene. For jeg blir så fasinert, og jeg synes de er så gjennomførte og flotte, og ikke minst tøffe. For røde lepper vises.Så i dag var det bare å putte på seg de røde leppene. Farger lyser jo opp en ellers (igjen) regnfull dag!

Ja og så skal jeg jo stemme, men det er ikke første gang så da blir det ikke noe nytt ;)
Og om jeg da stemmer i takt med leppefargen eller ikke er en hemmelighet....

 

 

 

 

__________________________________________________________________________

 

Minner også om konkurransen hvor du kan vinne fotografering med Monsterfoto av deg og familien/venner.
Kikk HER for å lese mer.

  

__________________________________________________________________________

 

 

 

 

 

 

Halvekstremsporthelga

Det har vært en kjekk helg. Det ble mange opplevelser på kort tid. Jeg har sett elg og sau, gått på fjellet og raftet i Sjoa. Fredag kjørte fire jenter i en liten bil oppover i landet. Siden vi kom frem litt tidlig tok vi på oss tursko og sekk med noe godt i og dro til Rondane, her tok vi oss en liten tur til den lokale Sukkertoppen for å nyte litt kveldsutsikt. Det ble ikke lange turen siden vi var spente på dagen etter som var hovedmålet for reisen - rafting i Sjoa.

Rafting var utrolig kjekt. Jeg hadde fakisk trodd det skulle være enda mer action nedover elva, båten gikk mye saktere en jeg hadde regnet med. Men når det først kom vannsprut var det gøy. Vi fikk også sett Sjoa både over og under vann da båten vi satt i klarte å gå rundt. Men wohoo så kjekt, det var så gøy at vi tok oss en tur til på bølgen som var med på å få flåta opp ned.


ELG! Ikke så ofte man ser det, og for byfolk er dette så klart superspennende.På toppen av Rondane med fin fin utsikt.

På veien ned møtte vi SAU, var nesten like spennende som elgen for oss byfolkene det.

Vel nede på basen ble det laget taco. Eller Inger og Hege lagde taco og Kine passet på at ølen holdt seg kald. Jeg hadde så klart ansvaret for at alt ble dokumentert med bilder ;)

Wohoooo. Så var vi klare for å sette ned over Sjoa i en gummibåt.
Og våte ble vi, enten vi ville eller ikke...

...virkelig våte. For båten vår kantret ;) Hehe, men det var halve morroa og meningen i akkurat dette strøket.

Vi ga oss ikke og prøvde oss en gang til.

Så er helga over og jentene er tilbake i byen.

 

Kjekk helg med litt halvekstreme aktiviteter.

Alle bildene fra elva er tatt av gorafting.no

VINN FOTOGRAFERING med MONSTERFOTOHar du lyst til å ta bilder av deg selv, med venner, familien, av barna, kjæresten, hunden, gullfisken eller noen andre?

Nå kan du vinne en fotografering med Monsterfoto. Det du trenger å gjøre er å trykke likerMonsterfoto sin facebookside og legge inn en kommentar i feltet under her. Kom gjerne med en kort begrunnelse :)
Jeg trekker en vinner når Monsterfoto har fått 500 følgere/venner på facebook. Spre gjerne ordet på facebook og bloggen din. Du må gjerne bruke noen av disse bildene hvis du sprer ordet.

 Jeg gjør alle mine fotograferinger i naturlig lys og miljø. Det betyr at vi tar bilder på en plass som dere liker. Om det er i fjæra, en eng, et industriområde, hjemme, i skogen, hos farmor, på en kafé eller hvor dere måtte ønske. Ta meg med til et sted som betyr mye for deg/dere.
Personlighet i bildene er viktig, jeg får frem hvem personen på bildet er. Gjennom lek og morro på photoshooten.


 

Premien har en verdi på ca 2000kr.
Dere må bo eller komme dere til Drammen/Asker/Bærum/Oslo-området for fotograferingen. Eller vi møtes på halvveien et sted og finner en løsning! Hvis ikke er det mulig å gi bort premien til noen andre :)

Det er VIKTIG at dere som ikke har blogg legger igjen mailadressen deres når dere legger inn kommentar på innlegget. Ellers har jeg ikke mulighet til å få tak i deg hvis du vinner :)
Mailadressen blir ikke publisert.

 

 

 

 

 

 

Inne i mitt hode

 

 

Forandring?

Jeg har lyst på forandringer, det går ut over bloggen. Lyst på et nytt utseende, det er ikke ferdig enda, men det blir vel noe i den stilen her... Litt bestemoraktig, akkurat slik jeg har det hjemme ;)

 

 

En søndag med tekopper og cupcakesPå søndag hadde søte Hilde Marie innvitert til teselskap. På skikkelig engelsk vis med melk i teen og trekantede brødskiver.
Siden jeg (heldigvis) kom en dag tidligere hjem fra fjellet en planlagt, fikk jeg mulighet til å være med på dette kalaset. Egentlig var jeg litt sliten, og vurderte å være hjemme og bare slappe av, men tok turen bort likevel. Jeg angret ikke et sekund da jeg så det fantastiske bordet som var dekket til. Det var kaker og snitter og cupcakes og alt mulig godt du kunne tenke deg. Hilde Marie er den perfekte vertinne.

Det luktet så deilig i hele leiligheten av søte kaker og nytrukket te at det var en liten drøm.
Så måtte vi velge oss en tekopp fra vitrineskapet. Bare det var morsomt i seg selv, for Hilde Marie har så mange søte å velge mellom!

 

 

 

 

 

 

 

----------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

 

 

Hjemme fra helgas tur

Ja, som mange av dere hadde gjettet var det fjelltur jeg skulle på!
Jeg og mamma tok turen opp til Blefjell for å gå fra hytte til hytte. Første dagen var en ca 6 timers gåtur til Eriksbu. Det var meldt greit vær på fredag med litt sol og litt skyer, og på lørdag skulle det bli overskyet men greit nok. Ja... Det var det da.

Vi fikk en kjempeflott tur til første hytta Eriksbu. Dag nr. 2 derimot begynte litt... Tja skal vi si kjipt. Med tåke langt nedover fjellsiden. Og værre skulle det bli med vind og regn og nesten haggel.
Det skal innrømmes at det er ikke så hyggelig å gå på tur når været er slik. Og jeg følte meg plutselig som 5 år igjen når jeg går sammen med mamma. "jeg er sliten", "jeg er våt", "er vi fremme snart" .

Det var så hyggelig på andre dagen, at etter at vi hadde fått et lite stopp i Sigridsbu, viste vi at det bare var to timer ned til bilen igjen. Vi tok på det våte tøyet igjen, gikk til bilen og kjørte hjem. Her fyrte vi i peisen og fikk en varm dusj og hadde super hyttekos hjemme istede ;)

Men bortsett fra litt dårlig andre dag, hadde vi en superfin og koselig tur! I bilen hjem var såre føtter, gnagende hæler, våte klær, ømme knær, sult i magen og slit i kroppen allerede glemt. Gleder meg til neste tur istede!

 

 

 

Pakker for helga

Jeg skal bort i hegla :)
Gjett hvor/hva jeg skal....

 

 

 

 

Det er like greit som kino

På torsdag var jeg på Gorilla Impro Teater. Det er teatersport og alt blir improvisert. Publikum i salen får også være litt med på å bestemme hva de skal gjøre på scenen. Så kjører du forskjellige scener der oppe, og har forskjellige roller. Det er stort sett veldig morsomt. Noen ganger er ikke alle scetchene de fremfører like bra, men da får de som står der oppe straff. Og det er vi i publikum som bestemmer om de får straff eller belønning.

Det koster like mye som en kinobillett å gå på dette, og jeg tenker at det er like greit. Det er god stemning, og så gjør man noe annet en å sitte stille i en mørk sal.Gorilla Teateret er annenhver tirsdag på Parkteateret ved Olav Ryes plass.
Har du vært på improviasasjonsteater før?

 

Etterpå gikk vi på Night Hawk Diner for å slå av en prat. Jeg kjøpte meg Ice Cream Soda. Det hadde jeg ikke smakt før, her har de typisk amerikansk mat, så det måtte jeg teste. Root Beer hadde jeg heller ikke smakt, så jeg tok det i sodaen min. Fy f.... Det er vel sånn ca noe av det jævligste jeg har smakt. Det var root beeren som ødela, først trodde jeg det smakte slik som det lukter på sykehus. Men så skjønte jeg at det smakte slik som tannlegene har inn i munnen din, sånn søtt ekkel greie.Dårlige assosiasjoner og dårlig smak.


ADVARSEL!!!! Ikke smak....

 

 

 

 

hits