oktober 2009

Skuffe skatter 1

Vet du at i skuffene finnes det mange skatter?
Kanskje ikke så mye i dine egene skuffer, men hos bestemor eller mamma.

Da jeg var liten elsket jeg å gå i roteskuffen til bestemor. DER var det mange skatter! Det var kort, sakser, tenger, ledninger, pytonslanger (av gummi) legomenn, strikk, knapper, sprettball, papirbiter, penner, fargeblyanter. Alt spennende du kan tenke deg!

I dag finner jeg fortsatt skatter i skuffene, ikke de samme skattene som da jeg var 5 år, men likevel spennende ting. I dag fant jeg i mamma sin skuff masse knapper! Det var store, små, runde, firkantede, røde, blå, blanke. Masse, masse, masse spennende og fine knapper...

dsc0627

dsc0630

dsc0632

dsc0634

Selger kona for å betale ned gjeld

Dette er en av overskriften som møter meg på Dagbladet sine nettsider 24.10.09.
På landsbygda i Bundelkhand-regionen i India når innhøstingen nærmer seg, handler det om livsglede for mange kvinner. Hvis det er en dårlig høst, må mange av bøndene låne penger for å få økonomien til å gå rundt. Problemet oppstår når lånehaiene skal ha sine penger tilbake. Det er ofte skyhøye renter på disse lånene, og mange bønder klarer ikke betale tilbake med nok penger, derfor må selge sin egene kone og barn, for det er det innkreveren ber om. De har ikke annet valg når de ikke klarer å betale tilbake lånet i penger.

Det handler ikke bare om fattigdom når slik handel pågår, men også om hvor langt nede på rangstigen kvinnen er.
Når de blir solgt som slaver til rike menn. De blir utsatt for både psykisk og seksuell utnyttelse.

I en annen landsby i India av, har en reporter fra CNN snakket med en kvinne som ble solgt av sine foreldre for 14 år siden. Prisen var på 10,000 rupees, ca 200 dollar. På den tiden var hun 12 år, og følte ikke at hun hadde noen å gå til som kunne hjelpe henne ut av situasjonen. Derfor godtok hun bare sin skjebne. Situasjonenen er litt anderledes i dag, hun har sin egen datter, og vil ikke at det samme skal skje med henne. Datteren skal få lov til å gifte seg med akkurat den hun vil.

rosadamer
bilde // REUTERS/Pawan Kumar/Scanpix (jeg kopierte det fra dagbladets nettsider)

Bildet viser  "Gulab Gang" - "Rosa Gjeng", en gruppe som promoterer kvinnerettigheter i regionen. De er ca 10 000 medlemmer. Mange kvinner i regionen Bundelkhand i India blir solgt av mannen for å betale ned gjeld.

Forelska i bilde...

Eller ikke forelska i ett bilde, men det å ta bilder. Jeg er veldig glad i å ta bilder. Har med meg kamera nesten over alt hvor jeg går.
Min favoritt er så klart mitt kjære speilrefleks, et Nikon D90.


nikond9011Men jeg har i tillegg et lite kompaktkamera. Det er veldig søtt og hendig. Kjekt å ha med seg når man skal på byen eller på andre småturer som speilrefleksen blir for stort til å ta med seg. Eller på stranda om sommeren, for jeg tar ikke sjansen på å få sand i det store.
Dette Lumix kamera anbefaler jeg virkelig som kompaktkamera, det har alle de funksjonene man trenger. Det er god vidvinkel, så du slipper å gå langt unna for å få med alle på bildet. Det var en av hovedgrunnene til at jeg valgte akkurat det kamera. Er også veldig god Leika optikk.

dsc0554

Men jeg liker også gamle kamera. Er så morro å se på hvordan de har utvilket seg gjennom tiden.
Dette kjøpte jeg på etsy, hadde håpet at det var 135 film som skulle i, men det var det desverre ikke. Så det er ikke mulig å bruke det. Hvis du vet om tilsvarende kamera som fungerer, og med vanlig film som vi kan bruke i dag, er jeg interesert i å få tak i det :)

dsc0551

dsc0549

Denne saken fant jeg på loppemarked. Det er et 8mm filmkamera, som fungerer :) Og kom i den fine vesken sin som ser like ny ut.
Største problemet her er å få tak i film og fremviser. Skal ikke være lett med alle disse gamle tingene... Men det er likevel gøy å samle på noe.

dsc0546

dsc0544

Disse skjortene er så kule, og jeg har bare såååå lyst på en med type kameratrykk på. Men har ikke sett at de selger de noen steder. Har funnet de på nettet da, men jeg vil gjerne finne de i en butikk.

kameraskjorte1
foto // internett

kameraskjorte3
foto // internett

For ikke å snakke om dette fantastiske smykket!
kamerasmykke1
foto // lookbook


Har du noe du samler på eller liker veldig godt?

Den perfekte start på dagen er....

...stå litt tidligere opp, ta med den en god venninne, gå på kafe!

morgenkaffe2
Sola har også stått opp sammen med oss.

morgenkaffe4
Vi fant fant fine blader på vei ned til sentrum.

morgenkaffe3
Herlig solfylt sentrum.

morgenbilde1

dsc0494
Jeg bestilte en bolle med kaffe latte.

dsc0495
Kaffe smaker ekstra godt i bolle, og man blir varm på henden en kald morgen...

dsc0499

dsc0502
Min kopp fikk merke av leppestiften.

dsc0511
Alt som GLITRER fikk også varmet hendene sine.

dsc0508

dsc0519
Plutselig ble det tomt.....

....da var det på tide å rekke toget for å komme seg på skolen!

vakre tanker

vakker
illustrasjon // loose threads

vakker2
foto // we <3 it

vakker3
illustrasjon // loose threads
vakker4
illustrasjon // loose threads

vakker5
foto // loose threads

Tenåring her og tenåring der

Det er ikke lett å være tenåring, noen steder i verden egentlig. Ungdom har mange tanker om seg selv, og om livet. I vesten ligger det på tanker om de er populære nok, har de riktige klærne og nok venner. Venner betyr alt, og litt til. Andre steder i verden, som utviklingslandene er ofte bekymringene en helt annen når de kommer i den alderen.

jenter3
bilde1 // funnet her                                             bilde2 // funnet her

 

Tenåringsjentene er de som kanskje har det vanskeligst på flere måter. De havner i sin egen gruppe. Når man er 13-15 år er man jo egentlig et barn. Men det ender ofte med at de må gjøre voksenting og leve i en voksen sin verden. Jenter får barn i alt for ung alder. De må jobbe å ta seg av familien sin. De har lite de skulle sakt om din egen fremtid i flere tilfeller. Det finnes en måte å løse dette på, med å realiserer jenters rett til å si sin mening. De må bli hørt og få lov til å si hva de ønsker, få lov til å ta egne avgjørelser som angår deres liv.

Alt i alt så er det jo bare en tilfeldighet at de ble ungdom der, og dere ble ungdom her!

jenterapport

kilde: Norske sammendraget av Plan jenterapport 2009

Trykk HER, så kan du lese mer på Plan sine nettsider om jenterapporten og laste ned norsk sammendrag, eller hele rapporten.

En fin fin fin dag

I går var en fin dag, jeg og min søte venninne var å gikk oss en tur.

bilde1
Jeg så på at det regnet løv

bilde4
Så gikk vi på kafe. Søt venninne bestilte kaffe latte med after eight smak.

bilde6
Jeg bestilte kaffe latte med haselnøtt smak, men under skummet var den så alt for søt. Den var søtere en min venninne, så den var ikke til å drikke opp...

bilde5
Vi fikk servert chilinøtter i vinglass, derfor smakte de ekstra godt.

bilde3
Søt venninne med søte glitrende øredobber...

bilde8
...etterpå så vi på andre ting som glitret...

bilde9
...og prøvde sløyfer.

dsc0344
Besøk bloggen til søte venninne alt som GLITRER her!

Alt i alt en fin, fin, fin dag.

Photobucket

Det er i natt det skjer...

...at vi kl 3 stiller klokka en time tilbake. En fin huskeregel for dette er at vi alltid stiller klokka mot sommeren, altså på høsten stiller vi den tilbake, for sommeren har vært.Photobucket

illustrasjon // loose threads

Bodoni er død

Giambattista Bodoni er død, men Bodoni lever!

dsc0016
Pryd på en av dørene til Brandhouse.
foto // loose threads

bodonifontspecimen
bilde // internett


Helt naturlig

kunst2 copy
Følelsen av å leve seg inn i en bok

morgendagen1

naturliglys

(alle bilder: loose threads)

Ødelagt for livet

Omskjæring av jenter er en svært gammel tradisjon. Det er i hovedsak afrikanske muslimer som holder fast ved denne ødeleggende tradisjonen. Men det er også utbred i Asia og Østen. Noen av disse landene i Asia er: Israel, Yemen, Irak, Iran, Saudi-Arabia, de forente arabiske emirater, Malaysia, India og Sri Lanka. I Somalia er over 90% av kvinnene omskjært. En kvinne som ikke er omskåret blir betraktet som umoralsk, og vil ha store problemer med å finne seg en mann.

Omskjæring er ikke noe medisinsk inngrep, men en religiøs eller kulturell tradisjon enkelte steder i verden.

 

omskjring

 

Det er flere måter å omskjære på. Noen fjerner bare klitoris, andre fjerner de indre og eller ytre kjønnslepper. I enkelte tilfeller fjerner de alt. Jenta kan bli sydd igjen etterpå så alt som er igjen er ett lite hull til urin og menstruasjon.  Siden det kun er et lite hull er faren for infeksjoner stor, man får aldri mulighet til å vaske seg ordentlig.

 

Men selve omskjæringen er ikke problemfri den heller. De er mange ganger det bare blir brukt et sløvt barberblad til å skjære med. Dette er heller ikke et rent blad, som fint kan ha vært brukt på mange andre jentebarn (og andre ting)

Klitoris består av blodårer, faren for å blø i hjel når den blitt skjært bort er stor. I tillegg vil jentene som blir omskjært få ødelagt mye av seksuallivet sitt, de vil ikke ha mulighet til å nyte samleie på samme måte som de kunne ha gjort.

 

Etter å ha sett en av videoene Plan har lagt ut blir jeg litt frustrert/oppgitt. Der sitter det en gammel kone som har yrke; omskjærer. Hun vet egentlig ikke hvorfor de gjør det. Det er bare noe de har lært av sine forfedre og gjort i alle år?

Heldigvis ser jeg i samme tema om unge jenter i Afrika som forteller om sine omskjæringer. De vet om komplikasjonene og farene det kan medføre, blant annet faren for AIDS med å bruke samme barberblad om og om igjen. De føler seg lemlestet og vil ikke at deres barn skal oppleve det samme. Jeg håper at det er et løfte de klarer å holde. For hvis tilfellet er som skrevet lengre opp at de ikke får seg mann, så er det ikke sikkert at de klarer å stå i motpresset fra familien og samfunnet rundt. Heldigvis er det flere organisasjoner som jobber for å gjøre folk mer kunnskapsrik på dette tema!

 

Gir Georgia O'Keeffe sine blomster deg noen tanker?

georgia5

(kilder: Daria, Plan, Aftenbladet)

smaken av ordet VENNVenner er noe av det viktigste, hyggeligste og fineste vi har.
Ta godt vare på dem, og vis at du er glad i dem.

venn2

dsc0254

dsc0241

venn1

dsc0229

venn3

venn4
(alle bilder og illustrasjoner: loose threads)

Hva betyr ordet venn for deg?
Hva er en god venn?

see no evil hear no evil say no evil

aper
(bilde fra nettet)

Har du hørt om de tre apene? De som ikke ser, hører eller sier noe ondt?!
De mener at lengenden om disse apene opprinnelig kommer fra Kina og det 8. århundre. I Japan ordspråket er bare ansett som en japansk gylden leveregel. Man skal ikke se, høre eller si dårlige gjerninger.
Apene er like aktuell i dag som de var for flere tusen år siden. Dagens «See No Evil, hører ingen onde, snakker ingen onde" er ofte brukt for å beskrive noen som ikke ønsker å være involvert i en situasjon, eller noen med viten å vende det blinde øyet til det umoralske i en handling der de er involvert.


Photobucket
(bilder: loose threads)

Hæ hva sa du? Har jeg buse i nesa? Åh, nei....

TV aksjonen 2009 - care

tvaksjon2

I dag er det NRK sin årlige tv aksjon.
Pengene går til CARE norge. Aksjonen skal samle inn penger til CAREs arbeid for jenter og kvinners rettigheter og muligheter. Akkurat som Plan satser de på jenter og kvinner rundt om i verden! De hjelper blant annet kvinner med å komme seg ut av fattigdom, at kvinner også kan ha innflytelse og vold mot kvinner.
Jeg håper at du tar vel imot bøssebæreren som kommer på døra de og gir noen kr. Det er ikke snakk om at alle trenger å gi flere hundre kroner hver, men bidra med noe, det du kan. Som student har jeg ikke all verden å gi bort. Men noen kroner skal jeg klare å finne frem i lommeboka mi!

Jeg synes det er viktig å søtte slike saker. I håp om at det skal hjelpe en annen kvinne der ute til å få de samme mulighetene og rettighetene som jeg har.

I tillegg er det mye morsomt på NRK sine auksjonsider du kan by på til tv-aksjonen.
Hva med en gjesteplass i "nytt på nytt", tur med jagerfly, kjøp deg navn på en krokodille i Bergen eller kjøp deg 30 minutters sendetid på P3? Det er mange ting, gå inn på NRK siden sider og se alt du kan by på. I fjor solgte de en kvist til 2300kr på årets tvaksjon! Så her kan du virkelig få kjøpt alt mulig.

tvaksjon2009header

 

Jeg elsker...

Photobucket


(illustrasjon: loose threads)

Min rosa skrivemaskin

Se på min fine rosa skrivemaksin, den virker.... ...nesten.
Jeg kjøpte den på loppemarked for ett par uker siden, og måtte nesten ha den.
Er det noen som vet hvor man kjøper blekkbånd, eller hva det heter? Sånn bånd som gjør at bokstavene blir trykket på arket.
Da vil den rosa skrivemaskinen min funke helt fint. Og jeg kan skrive søte ord på den...

dsc0005

dsc0006

dsc0001

dsc0003

dsc0004


Den er veldig fin, men hadde blitt enda finere om den hadde virket :)

Fantastisk fredags kos

Fredager er herlig, nå kan man endelig slappe av etter en kanskje lang uke. Og har den ikke vært så lang, så kan du likevel slappe av å kose seg uansett ;)
Spise god mat, kjøpe verdens største godtepose (for når man er voksen kan man bruke så mye penger man bare vil på smågodt) og drikke deilig rødvin!

dsc0136
Klar for fantastisk fredags kos.

dsc0138
Forsyner seg med deilig pai, og rødvin.

dsc0151
Kose oss med både vin og brus, er jo fredag så da er det lov med to ting.

dsc0152
Namme nam, ble ikke mye igjen.

dsc0158
Jeg <3 vin, lysene bak er helt enig.

dsc0167
Mere hjertlig vin.

dsc0173
Jeg <3 smågodt også....

dsc0176
Et bilde til, sånn for syns skyld.

dsc0182
Vi må dele likt. Det er viktig!

Hva slags koselige ting gjør du på din fredagskveld?

(alle bilder: Loose threads)

Ytringsfrihet

Hvem er det som bestemmer hvem som skal få lov til å si hva?
Jeg kom over en artikke på Humen right service sine sider, der de forteller om 4 kvinner som fikk 6 måneders fengsel for en artikkel de la ut på internett. De jobbet i magasiner, men fikk ikke lov til å publisere artikkelen sin der, derfor la de den ut på internett.
"Til Reporters Without Borders, sier Shirin Ebadi at de fire kvinnelige journalistene kun hadde skrevet artikler som kritiserte lovverk som diskriminerer kvinner. Ifølge Ebadi blir forholdene rundt ytringsfrihet stadig verre i Iran, melder wluml.org."

ordmakt
(illustrasjoner: Loose threads)

Vi som bor i norge er veldig priviligerte på dette området. Vi har ytringsfrihet, vi får lov til å uttale oss om det vi har lys til.
Alle vi som blogger har forskjellige meninger, og alle får lov til å si det på sin måte. Bruk de mulighetene dere har jenter! 

Kjære Gud

kjre gud

(illustrasjon: Loose threads)kake6
kake1


kake4


kake5


kake3kake2
(alle foto: fra nettet)

13 VS 30

Ting du trodde skulle bli bedre når du ble voksen ble ikke nødvendigvis det. Eneste er at jeg har det bedre med meg selv, jeg er ikke "så nøye" på det lengre. Jeg er ikke "redd" for å bli 30 og føler meg ikke gammel heller:)

Men ting som har skjedd de siste 17 årene, hadde ikke helt det utfallet jeg hadde forventet eller trodd.

 

Vennene er fortsatt de samme. Er ikke sånn at du kan stole noe mer på dem når man er 30 en når man er 13. Eller så har du de gode som alltid stiller opp de er heldigvis  også her enda.

Det er fortsatt vanskelig å få seg kjæreste, du sitter der og er like avstandsforelska. Eller du har vel kanskje innsett at han superkjekke på tv ikke er fult så oppnåelig, og rommet er ikke dekorert med hans ansikt over alt. (selv om du sitter og drømmer deg litt bort foran tv?en.)

Nå er det bare enda verre for du kan ikke få venninna de til å gå bort å stikke en lapp i lomma hans om dere skal bli sammen, du må faktisk gå bort å snakke med han selv. Der er det en fordel med å være voksen, du har lov til å drikke deg full før du stikker lappen ned i lomma. Alkoholen har blitt din nye kompanjong.

Du trodde du var voksen når du ble 20, tro om igjen...

Du trodde du får råd til alt du har lyst på, HA...

Du trodde du hadde mann, hus, barn og bil når du var 30, eh... jo noen har jo det.

Du trodde du hadde en god jobb, men her er man stuck på skolen. (jeg liker forresten skolen veldig godt, det er mye mer moro å studere en å jobbe ;))

 

Sikkert flere ting her også som jeg bare ikke kommer på i farta ;) Litt glemmer og fortrenger man på livets landevei...

Poenget er litt, nyt den alderen du er i, ikke stress med å gjøre voksenting. For det er ikke sikkert de har skjedd når du er voksen likevel, så da har du fortsatt god tid ;)

 

*PS. "Du" er vel mest jeg i disse tilfellene ;)

 

kaffe2
(foto: Loose threads) voksendrikk

Green Day -Time og MY life

I går var jeg på Green Day konsert, og jeg må si at jeg synes den var knallbra.
Armstrong, frontfiguren i bandet var utrolig flink med å få med publikum fra første stund. Her var det ikke snakk om å få lov til å sitte stille på stolen, man skulle være med. Noe som bare gjordet det ekstra morro, jeg var hvertfall helt med under hele konserten.

De spilte også alle de bra sangene, først fra det nyeste albumet. Så kom jo alle slagerene i tur og orden.
Det hele avsluttet med min favorittsang gjennom tidene "time of youre life"

p1000617
På vei innover til Oslo, billettene er husket!!!

p1000626
Vi er klare for å rocke!

p1000639
Green Day kommer på scenen

p1000673
Jeg ønsker meg en dorullpistol til jul.

p1000689

p1000665
Satt litt langt bak og på siden, men det gjorde ikke så mye.
Hadde en knallkonsert likevel!

p1000686
All the pretty colors :)

p1000696

p1000698

(alle bilder: Loose threads)

......finanskrisa

Finanskrise? Jo da den er her enda.

Har du ikke merket det sier du? Ikke jeg heller. Jeg går fortsatt på kafé. Ok, kanskje jeg dropper å ta kaffe nr. 2. Men kafé det går jeg på. Jeg trener på treningssenter, det koster meg nesten 600kr måneden, når jeg kunne vært ute i skogen og løpt. Men likevel finner jeg det mer komfortabelt å trene inne. Jeg tar råd til det. Jeg merker ikke noe personlig til denne finanskrisen.

 

kaffe

 (illustrasjon: Loose threads)

Det er andre der ute som merker mer til den globale økonomien en det jeg gjør.

Da finanskrisen rammet verden var det ifølge Plan Internationals Jenterapport 2009 jenter i fattige familier som ble hardest rammet. Rapporten viser at hele 70% av de 1,5 milliarder menneskene som lever på under 1 dollar om dagen er jenter og kvinner.

 

dollar2
(illustrason: Loose threads)

Studier viser at hvis foreldrene mister jobben, blir jentene tatt ut av skolen før guttene for å settes i arbeid.  Så de kan hjelpe til med å tjene penger til familien. Det har de siste årene blitt en forbedring av jenters skolegang. Men selv om flere jenter får fullført utdannelsen er det fortsatt 62 millioner som ikke går på barneskole. Jenterapporten viser at  jenter som har fullført videregående tjener gjennomsnittlig 2000 dollar mer en de som kun har fullført barneskolen.

Igjen fører dette til at jenter som fullfører skolen, gifter seg senere. De får barn senere i livet(når kroppen deres er klar til det) de får sunnere barn og har større sjanse for å overleve. Igjen prioriterer de skolegang til egne barn.

Hele tingen her er at det er jenter som må satses på, de er fremtiden til økt skolegang og er med på å hjelpe flere en bare seg selv.

 

jenter

Plan kommer til å gi ut ny rapport hvert år fram til 2015. Jenterapporten 2009 handler om jenters økonomiske situasjon, og viser at på grunn av diskriminering I lovgivning og praksis, er jenter  dårligere økonomisk stilt enn gutter.

Lopper

I går var jeg på loppemarked.
Synes det er veldig morro å bare gå å titte på alt det rare de har der, innimellom finner jeg noen morsomme småting som jeg bare må ha også. Men i førtste omgang er det mest bare for å titte.

dsc0470
Skjeve lamper hadde de.

dsc0471
Kopper og kar i alle varianter

dsc0475
Klær på sidelengs.

dsc0477
Klær på hengere.

dsc0479
Disse var på auksjon, jeg prøvde å by, men når de gikk for over 300kr pr stk synes jeg det var litt mye...

dsc0484
Jeg hadde så lyst til å kjøpe meg verden, men hele antarktis var pilla bort. Så da lot jeg være å bli verdenseier.

dsc0482
(alle bilder: Loose threads)

Skal få tatt bilder senere av det jeg kjøpte meg å legge ut.
Ble ett par småting på meg, noe jeg trengte. og noe jeg absolutt ikke hadde bruk for. Men sånn er det alltid. Jeg har egentlig ikke plass til det. Men har begynt å "samle" til jeg skal kjøpe meg hus og hytte ;) hehe.

Brevet

skilsmisse2
(illustrasjon: Loose threads)(Dette er ikke et ordentlig brev, men laget av meg. Jeg har lest om historier jenter har fortalt, fra blant annet sidene til bistandsaktuelt og human right service)

Lommebok - av melkekartong?

Dette må være de kuleste lommebøkene som noen gang er laget?
De er laget av brukte melke- og juskartonger. Se så morsomt, at det i det hele tatt går ann å brett den til en lommebok?
Elsker også at her snakker vi skikkelig gjenbruk.

melk
(bilde fra Ingrid Riddervolds blogg)

Det er Ingrid Riddervold som lager disse fantastiske lommebøkene, du finner link til bloggen hennes HER. Hvor du også får tips om hvor du kan kjøpe dem. De er ikke så dyre heller, 220kr for en foret melkekartonglommebok og 120 for en som ikke er foret.

Ingrid har også mange andre morsomme ting hun har laget, som vises frem på bloggen hennes.
Blandt annet disse sminkepungene. De er laget av voksduker utenpå, og gamle skjorter og nattkjoler inni.

sminkepung
(bilde fra Ingrid Riddervolds blogg)


Hun er utrolig kreativ, lager øredobber av tastatrur og gamle stoffer, knappesmykker og andre typer smykker av ting hun blant annet finner på loppemarked. Jeg er imponert over alt det hun klarer å få til. Det meste er gjenbruk, noe som gjør det ekstra spennende, økologisk og unikt! Gjenbruk på en genial måte.

Bloggen hennes er verdt et besøk, hun legger også ut andre sine kunstverk. Litt hva hun har hjemme, litt om sine kjøp og ett par håndarbeidstips, kjempesøt side.

Har du lyst til å vinne en melkekartonglommebok?
Akkurat nå har Ingrid en konkuranse på bloggen sin hvor du kan vinne en med lettmelk motiv.
Trykk HER for å komme inn til bloggen og konkuransen

melk2

Drømmer

Jeg har drømmer, jeg bruker en del av min tid til å drømme.
Da tenker jeg både på de drømmene jeg har om natta, og om de drømmene jeg har om dagen. Altså dagdrømmer.
Jeg tror det er viktig å drømme. Når jeg våkner om morgenen tenker jeg innimellom gjennom på hva jeg har drømt. Noen ganger er det bra at det er en drøm, andre ganger har jeg bare lyst ti å snu meg på siden å drømme videre. Drømme er herlig :) Men hvor ofte husker du det du har drømt senere på dagen?

Men man har jo også dagdrømmer, det er minst like viktig.
Man bør ha noe å ønske seg, se frem til, noe man har lyst til å gjøre. Drømmene kan være både oppnåelige og uoppnåelige.
Jeg drømmer blant annet om å kjøpe en seilbåt. Den skal jeg bo i og jobbe fra. Jeg kan seile rundt i Norge eller kanskje ta  meg en tur til middelhavet og jobbe litt der hvis jeg har lyst. Dra dit det passer meg, når det passer meg. Siden jeg er grafisk designer trenger jeg stort sett en data å jobbe med. Og internett for å få levert jobben min når jeg er ferdig. Har tenkt mye på denne drømmen, og det er fult mulig å realisere den, men er det likevel realistisk?

drøm

seilbåt2


Akkurat nå har jeg også en drøm som er litt nærmere og mer oppnåelig.
Har veldig lyst på en kaffelatte. Den drømmen tror jeg at jeg skal unne meg....
Hva er dine drømmer?

dsc0426
(bilder og illustrasjon: Loose threads)

Hvem skal få utdanning?


utdanning2
(Sitat fra bistandsaktuelt)
(illustrasjon:
Loose threads)

En fantastisk start på dagen

I dag fikk jeg en kjempesøt start på dagen.
Jeg går som vanlig mot kjøleskapet for å lage mine morgen egg. Men i det jeg åpner eggekartongen får jeg meg en liten overraskelse. Alle eggene står der å gliser mot meg. Bokstavlig talt! Noen er litt sinna og noen forvirret, kanskje det var litt for tidlig på morgenen for dem også?
Det var min søte roomie som hadde tegna på dem, jeg viste ikke noe og ble så glad. Det var virkelig en super start på dagen!

egg1
    Se på de herlige ansiktene da!

egg2
    Oppi gryta bar det, han ene ble så sint at han sprakk.

egg3
    Etter ett varmt "boblebad" bar det rett til avkjølingskulpen.

egg4
   (alle bilder: Loose threads)

   
   Dagen endte ikke så bra for Lille Trille.

Du er FLINK

Ja, du er faktisk flink, viste du det?
Det er viktig å fortelle seg selv hvor flink man er, gi seg selv litt ros i hverdagen. Gi deg selv ett klapp på skulderen, beundre verket ditt, og fortelle deg selv hvor flink du har vært.
Jeg har laget en liten liste med ting jeg er flink til:


*Tegne rare tegninger
tegnign
(tegning: Loose threads)

*Bruke masse herlig tid på internett
dsc0349
(bilde: Loose threads)

*Gjøre rare ting
img4875
(bilde: Loose threads)

*Være midtpunkt
img4768
(bilde: Loose threads)

*Legge meg alt for sent
dsc0318
(bilde:Loose threads)

*Lage mat
dsc0030
(bilde: Loose threads)

*Lese bøker
dsc0058
(bilde:Loose threads)

*Sykle fort i skogen
img3796
*Bruke sykkelhjelm ;)
(bilde:Loose threads)


*Ta bilder
flink
(bilde:Loose threads)

*Sing star
singstar
(bilde:internett)

*Synge i dusjen
*Bruke penger
*Bli fort sint
*Bli enda fortere blid (igjen)
*Luke parkere
*Finne frem på kart
*Gå med kjoler
*Lage lister
(ikke alle disse pungtene passer seg med illustrasjoner;))

Dette er bare noen få av de tingene jeg er flink til ;)
Hva er du flink til, kom gjerne med en egen liste på din blogg. Hadde vært morro å se!

Til slutt en liten sang vi alle sikkert har hørt, men som passer så godt til dette innlegget!

Riktig kjærlighet?

I går ble jeg spurt om å være forlover for en venninne. Hun skal gifte seg med mannen hun elsker. Det er så romantisk, de planlegger dagen sammen, hvem de vil invitere, de snakker med hverandre. De vil at dette skal bli den perfekte dagen for dem begge! De lever i Norge, de har muligheten til et fantastisk liv!

camillaeskil
(bilde fra Camillas facebook)

Men det er ikke alle som har den muligheten som Camilla og Eskil til å oppleve kjærlighet. Bangladesh og Mali er de landene i verden som har de høyeste tallene for unge jenter som giftes bort. Av jenter som i dag er i alderen 10-17 år, vil omlag 82 millioner jenter ha giftet seg før de fyller 18 år. Noe av det verste oppå dette er at de ofte blir giftet bort til menn som er langt eldre en dem selv.  Vi snakker om menn på over 50 år, som gifter seg med en 15 åring. Hvor er det riktige i dette? Grunnen er at de eldre mennene har penger, de har råd til å betale medgiften til jentas foreldre. Disse unge jentebarna blir ofte utsatt for vold og voldtekt. De får ofte ikke skolegang, og blir gravid i alt for ung alder.

childbrideafghanistan
(barnebrud fra Afaganistan. Bilde er hentet her)

De fleste land har lover og regler på at barn ikke får lov til å gifte seg. Bruden må være over 18 år, og brudgommen 21år. Men dette blir sjeldent praktisert. Shikha Sharma, den gang 16 år, ble giftet bort til Ravi Kumar 28år. Dette var ett arangert ekteskap. Shikha er født 10 april 1988, men i papirene står det at hun er født 10 april 1986. Dette er også en måte å "lure" myndighetene på. 

Men Shikha's søster anmelder Ravi til politiet for kidnapping. Det endte opp med at brudgommen ble arrestert. 16 åringen ble sendt til et hjem for at hun var mindreårig og ville ikke ha noe med foreldrene sine å gjøre.

Likevel ender historien med at Ravi blir løslatt. Shikha ringer og sier at hun elsker mannen og at ekteskapet var helt frivillig. Grunnen til at hun godtok dette ekteskapet kan være mange, men flere av jentene ser på dette som den beste muligheten tatt tingene i betraktning. For hva slags liv er det egentlig som venter dem ellers? De føler de har noen som kan ta vare på dem. (kilde frontline)


childbride
(barnebrud på vei til bryllups sermonien. Bildet er hentet her)


Det får meg til å innse, at livet er så utrolig urettferdig. Jeg er glad på vegne av min venninne, men får tårer i øynene med tanke på alle de som ikke får oppleve kjærligheten på riktig måte.

En hjertlig verden...

Dagen i dag har vært helt fantastisk, uansett hvor jeg har snudd meg har det vært sol, glade mennesker, smil og hjerter.
Ja bokstavlig talt hjerter hvor en jeg har snudd meg, se så fantastisk!
Jeg tror det er noe i lufta ;)

Bildene har jeg tatt i dag, og det er ikke brukt noen form for redigering etterpå. Bildene er sånn :)

Solskinnshjerter
dsc0187

Et hjerte på elvebredden
dsc0200

Hjerter i lufta
dsc0225

Hjertlige biler
dsc0243

Månen var også i hjerlig humør
dsc0296

Hjertlige lys
dsc0327

dsc0330
(alle bilder:Loose threads)

Dagens outfit (man, tir, ons...)

Her er dagens antrekk, igjen!
Samme i dag som i går, og mest sannsynlig i morgen.
Dahlia fra India går i dette antrekket, det er ikke snakk om Pradavesker eller Solbriller fra Dior. Det er snakk om å ha noe å dekke kroppen sin med.
Men er det fest da liker Dahlia som alle andre jenter å pynte seg. Da tar hun frem de fine stoffene, de flotte smykkene og sminker seg i vakre farger. Men hver dag er ikke en fest. Så da er det dette antrekket som gjelder...


outfit
(en oppdiktet liten historie, og bilde hentet fra sxc)
missM

missM

30, Asker

Hver dag består av små eventyr, ser du dem? Jeg ser mine gjennom kamera, iført en kjole fra en tid som ikke lenger finnes. På kjøkkenet med respatexbord oppstår det herlige spiselige kreasjoner. Mens jeg av og til tar en reise til det ukjente. Alle bildene i bloggen er tatt av meg © (med mindre annet er oppgitt) Bare å spørre hvis du ønsker å bruke dem til noe.

Kategorier

Arkiv

hits