oktober 2010

retro hjemmemekket fantastisk

Internett er en fantastisk plass hvor man kan finne alt.
Jeg liker veldig godt Etzy, fungerer som ebay. Bortsett fra at alt skal være brukt/vintage og håndlagde ting som selges der.

Dette er en harddisk! Er det ikke fantastsk? En dag skal jeg være eier av en sånn...

HER får du kjøpt denne herligheten.

 

------------------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

 

I natt skjer det

I natt skal vi stille klokken en time tilbake, sommertiden er over og vi trer inn i vintertid.
Det er vanskelig å huske om vi skal stille klokken frem eller tilbake, men en veldig fin huskeregel er at vi alltid skal stille klokken mot sommer og varme. Derfor stilles den tilbake mot sommeren nå på høsten og fremover på våren :)

Photobucket

oi, er det fredag alt?

Stemmer det at det er fredag? Denne uka har gått så sykt fort, det var jo nettopp helg og her kommer den jammen igjen. Men det gjør ikke noe, jeg liker helger! GOD HELG


Happy weekend!

 

------------------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

 

 

Slik ser du om et plagg er vintage

Det er ikke alltid lett å se hvilken tidsepoke klær er fra. Man kan alltids gjette, men det viser seg ofte at det bar er en reproduksjon inspirert fra det tiåret du tror. Jeg er ingen ekspert på dette, men har tatt med meg et par tips på veien, som jeg nå tenker å dele med dere.Glidelåsen - Er det metallglidelås er sjansen for at plagget er fra 1960 eller før stor. Vinlyglidelås kom ikke på markedet før på 70-tallet.Sømmen - Se på hvordan sømmen ser ut. Ser den industriell og ny ut er den nok også det. De hadde større tråklesting før. Men plaggene synes jeg ofte sitter bedre sammen en i dag.Merkelappen - Er det et merke du kjenner til i dag? Eller ser rett og slett lappen ut som den er fra en tid for lenge siden?

Ingen merkelapp - For ikke så alt for mange år siden var folk mye flinkere til å lage sine egne klær. Det var nok mye billigere å kjøpe stoff for så å sy sin egen kjole. Denne kjolen fikk jeg uten merkelapp, så mye tyder på at den er laget av flittige hender, kanskje på 60-70-tallet en gang.

Jeg kjøper en del plagg på e-bay, da kan man bli "lurt". Jeg har noen gang kjøpt kjoler som ser gamle ut på bilder. Men når jeg får de hjem "føler" jeg at det er noe som ikke stemmer. Det kan være at stoffet ikke virker gammelt nok eller at sømmene er alt for fine. Det er slikt som kan skje når man ikke kjøper i butikk. Jeg bryr meg egentlig ikke så mye om det, så lenge jeg liker plagget ellers. For meg må ikke plagget være vintage for at jeg skal kunne bruke det. Jeg henter jo like mye inspirasjon fra tidligere tidsepoker.

 

TIPS:
Studer klær fra de forskjellige tiårene. Finn ut hva som var typisk.
Skal du lete etter vintageklær bruk god tid i butikken.
Se etter om sømmene er hele, er sømmene av god kvalitet? Begynner stoffet å bli slitt?
Vær åpen for andre ting, kanskje du finner noe helt annet en det du egentlig leter etter.
Slå til selv om plagget kanskje ikke passer deg helt, du kan legge opp eller sy det inn kanskje. Mange kjoler kan også se bra ut om du får et belte rundt livet hvis de er litt for store.

Tenkt på at du får ett plagg som ikke mange andre, kanskje ingen har.

 

------------------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

 

I put my new shoes on

De aller fleste jenter er vel glade i sko. Det er rart at dette "plagget" som ligger nederst på kroppen skal ha så mye å si. Men det er med på å fotelle om oss som personen og personligheten til den som bruker dem, og ikke minst er det noe vi har på oss hele uka så det er viktig at de er komfortable. Hvertfall for meg. Jeg hater å ha vondt i føttene pga dårlige sko, det har skjedd mer en en gang at jeg går barbeint hjem midt på natta i helgene.... (for jeg lærer jo aldri ;))

Men jeg fant denne fantastisk nye nettbutikken www.heppo.no. De har sykt mye stilige sko i masse kjente og kule merker som Fillipa K, Adidas, Nike, Vagabond, Hunter, Vans med mange fler.
Jeg har vært inne på nettsiden og kost meg en god stund nå, den er så lett å finne frem på og er godt kategorisert både etter kjønn, type sko, merker og farger. Jeg liker også så godt bildene av skoene, man får sett de i absolutt alle vinkler, det er ikke tvil om hvordan denne skoen faktisk ser ut. I tillegg har de veldig gunstige bytte og reklameringssystem.
Fant meg et lite knippe med favoritter som jeg har litt ekstra lyst på!

 


// På en regnfylt dag som dette er det vel ikke til å komme unna at støvler er kjempepratisk. Jeg har veldig lyst på disse fra Ilse Jacobsen. De er enklte klassiske, men likevel kule med den store hvite snoren og at de ikke er så velig høye.


// Men skal man først ha støvler må man jo også ha disse fargerike fra Viking. Å eie et par røde støvler hadde vært helt fantastisk.

// Jeg klarte ikke å la være å se på disse knallstilige bootsene fra Vagabond. DE har jeg så lyst på, de passer til absolutt alt.// Til slutt er det ikke til å komme bort ifra at jeg synes disse fra Friis også var litt søte....

 

Når jeg er inne på Heppo og titter føler jeg at jeg bare må ha disse og disse og disse og disse.....
Alle de jeg har funnet frem nå koster rundt 3000kr. Julenissen, jeg har vært snill i år....

 


I want some new shoes.....

Klikk her for konkurransen om gavekort på 3 000kr du også!

KOPPER :DI dag har jeg på meg

I dag har jeg på meg sokker i to forskjellige farger, jeg kjører stil.


I dag har jeg på meg en kjole med blomster som jeg fant i en bortgjemt eske på en skole.


I dag har jeg på meg avflasset neglelakk.


I dag har jeg på meg....
Today I'm wearing socks in two different colors.
Today I'm wearing an old dress with flowers.
Today I'm wearing nailpolish that are almost warn out.
Today I'm wearing......

 

------------------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

 

 

Helga kom og helga dro

Ut på herlig tur

Det er litt flaut, men jeg forteller det likevel.....

I kveld er jeg med på Wipeout. Eller det er reprise fra onsdagens Wipeout, men den fikk jeg ikke sett selv. Så i kveld er jeg klar til pers igjen ;)
Blir spennende å se, litt flaut og mest gøy!

 


I'm on Wipeout tonight....

Plutselig

Plutselig er man litt borte så er man tilbake, det var gøy :) Sudenly you are gone and then you are back again. It's fun :)

Pa-pa-pa-pokerface live

I går var jeg på Lady Gaga konserten. Og er veldig fornøyd. Bra sceneshow og eksentriske klesskift. Dama kan helt klart synge. Jeg hadde egentlig trodde det skulle være enda litt mer crazy, mer blod og gørr, men hun levde opp til forventningene. Synes kanskje hun kunne vært litt flinkere til å få med publikum. Savna også en av de store hitene i begynnelsen av konserten, men sang med på de sangene jeg kunne hvertfall, som var de fleste.
Alt i alt er jeg kjempefornøyd med kvelden og konserten, vi var en jentegjeng som kosa oss stort!
Yesterday I went to Lady Gagas Monsterball tour. It was a great show, with a lot og scene and outfitshifts. Gaga is a crazy lady with weird outfits. But hey, thats the fun part about the show! The best part was ofcourse the most famous hits like Alehandro and Pokerface!

 


------------------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

På jakt etter lopper

Høsttid er loppemarkedtid, jeg fikk med meg ett par stk i løpet av helgen, i varierende kvalitet og prisklasser. Jeg er litt av den oppfattningen at er man på loppemarked så skal ting være billig. Jeg nekter å betale flere hundre kr for en vare. Med mindre det er noe skikkelig bra, ikke bare for at det er "inn". Når de tar 30-50kr pr plagg, så synes jeg det er litt drøyt, men det er meg da. Jeg er gnien når det kommer til lopper ;)

Men her er hvertfall noen av loppene jeg tittet på i helga, og kom hjem med et par småting.


// Trenger ny sofa til kontoret, denne kanskje?

// Angre, angre, jeg kjøpte ikke denne lysekronen....

// Fult kaos i gymsalene

// Scary....

// Ah, nostalgi talerken med Tromsømotiv (jeg er fra Tromsø)

// Men det jeg endte opp med i stua hjemme hos meg etter helgas jakt var denne lampa :)

 

Fantastisk lørdagsmiddag

I dag kom mamma og stefar på besøk. Det var kjemephyggelig og vi kosa oss masse. Fikk gjort litt praktiske ting som å rydde unna litt ting på loftet, skifte dekk på bilen (det gjordet seg selv, så klart ;)) og putta unna litt sommerting.

Etterpå var det deilig lørdagmiddag i form av fårikål. Mmmmm, det har jeg ikke smakt på kjempelenge, så det var utrolig godt. Ble litt ekstra til overs, så er nok det jeg blir å spise til middag de neste dagene også...


------------------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

En morsom liten sak på bloggen

Jeg har en liten undersøkelse på bloggen. Det er ikke noe spesielt, bare noen kjappe spørsmål om deg som leser for at jeg er litt nysgjerrig. Hadde blitt glad om du tok deg 2 min for å svare på den, det er bare 8-9 spørsmål, så det tar ikke lange tiden å svare.

 

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL SPØRSMÅLENE

 
Pukka detox

Det er sikkert mange av dere som har sett disse "nye" te'ene fra Pukka. De har jo så fantastisk design at det er vanskelig å la være å få øye på dem. Jeg ser at de selges i interiørbutikker. (Home & Cottage) Kanskje ikke så rart siden de i tillegg til å smake og lukte godt, så er de veldig dekorativet med designet sitt.

Pukka Detox inneholder anisfrø, fennikelfrø, lakrisrot, kardemommefrø, koranderfrø og sellerifrø som regulerer fordøyelses og urinsystemet ditt, samt renser kroppen for gammelt slagg. Den er 100% økologisk og skal være den perfekte drikken for å hjelpe kroppen tilbake i form.
Den er kjempegod te å innta nå på høsten for å få renset kroppen din etter kanskje høstferiens utskeielser!
// Pukka kommer i mange forskjellige smaker.

 

 


I just tryed this Pukka Detox tea, it is really good for you in every way to clean youre body from inside.

 

------------------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

Høst er fantastisk

------------------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

I'm blue (daba de daba da)

Jeg er veldig glad i denne blå-blonde-vintage kjolen min. Synes den er så søt. Den herlige sløyfen i halsen gjør alt. Jeg liker godt å kombinere litt nytt med gammelt, Kjolen tror jeg kanskje er fra 60-tallet. Hatten kjøpte jeg på en liten søt butikk da jeg var i St.Tropez i sommer. Vesken er fra HM, den har jeg hatt i noen år nå, men den er så liten og søt, så det er en av mine favorittvesker. Skoene er også vintage, jeg merka i dag at de er litt store til meg, så jeg skal kjøpe noen såler å legge i, kanskje de blir litt mer passe da. Jakka fant jeg på Uff, egentlig hører den til ett sett med kjole og jakke. Jeg kjøpte hele settet bare pga jakka. Det har blitt mitt favorittplagg på kort tid, jeg bruker den til alt nå for tiden!

 

I just love the colour on this blue vintagedess. The jacket is from a second hand stor, I just got I but I use it to everything now. It soon became one of my favourite items.


------------------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

 

 

Konkurranse

Pur Design har for tiden en konkurranse på gang på facebook siden deres.
Har du lyst til å vinne denne plakaten? Alt du trenger å gjøre er å klikke på linken til Pur Design, innvitere så mange venner du orker til facebook gruppen. Så må du skrive en liten hilsen under bildet av plakaten så vi vet at du har deltatt.

Plakaten er et silketrykk/serigrafi på 50x70 cm. Hege Rønningen er designeren bak og vant serigrafibølgen 2008 med akkurat dette bildet.

For å klare å legge igjen en påmeldingskommentar, må du først melde deg inn i Pur Design med å trykke "liker" på facebook. Så er det bare å kommentere i vei under bildet.PUR DESIGN....
....er mitt byrå. Jeg startet det 1. august sammen med noen venninner fra klassen i visuell kommunikasjon. Vi hadde jobben så bra sammen på noen skoleoppgaver og fant ut at vi kunne jo "bare" starte et design byrå sammen når vi var ferdige med bachelor studiene. Og det gjorde vi. Så langt har det gått bra, vi har fått inn noen oppdrag og koser oss masse med de. Men vi ønsker at flere skal få vite om oss. Så meld deg inn i facebook gruppen vår, og inviter dine venner.
Huske å skrive inn en liten hilsen under dette bildet på Pur Design sin facebook gruppe, så er du med i trekningen av denne kule plakaten!

Tidlig en mandags morgen

Brrrrrr, i dag var det kaldt. Jeg hadde vært så lur og ikke satt bilen i garasjen i går, og i morgens kom straffen for det da jeg måtte finne frem isskrapen. Fra nå av er det bare garasje på min kjære bil.
Men selv om det er kjølig så er det også veldig fint med frost, jeg synes det er så vakkert å se isrosene som har dannet seg på de fargerike høstbladene. Og så kan man få ta på seg fargerike skjerf som minner litt mer om sommeren igjen.
Brrrr, it's getting really cold outside. But I think it is so beautiful to loock at the ice roses on the leaves.

 

------------------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

 

 

Bloggroll #1

Vi har vel alle noen blogger vi liker bedre en andre. Jeg har mange, det dukker stadig opp blogger som jeg liker og finner facinerende. Her har jeg plukket ut noen jeg liker akkuart nå av forskjellige grunner. Det er en blanding av skriveblgoger, outfit, interiør med mer. Jeg har så klart typer stil jeg liker bedre en andre, men er åpen for nye innspill. Jeg synes også det er fint at jeg kan dele fine/bra blogger med dere. Det er så mange blogger der ute som venter på å bli oppdaget, men det er ikke alltid like lett å finne frem til dem...

 

GI ET LITE VINK
Dette er en av de få bloggene jeg leser som faktisk bare inneholder tekst. Jeg liker ikke lese så mye lange kjedelige innlegg,  jeg liker å se på bilder. Men jeg liker å lese Maren sin blogg. Herregud så morsom hun skriver, noen ganger ler jeg så jeg griner av innleggene hennes.

 

KEIKO LYNN
Keiko Lynn oppdaget jeg for ikke så alt for lenge siden. Hun har en typisk outfit blogg, type blogger jeg egentlig ikke bruker så mye tid på, men Keiko Lynn har en litt annen stil, jeg liker det hun har på seg. Morsomt å hente inspirasjon om ikke annet.


MEWKIT
Som jeg nevnte liker jeg bilder på blogg, Ina har masse bilder og masse farger. Derfor liker jeg bloggen hennes. Ina har også kopisperre/høyreklikksperre på sin blogg, derfor ingen demobilde ;)

 

SUKKERTØY FOR ØYET
En kjempefin interiørblogg, med mer.... Hun legger ut nydelige bilder av interiør man blir så inspirert av. Det er loppisfunn, selvlaget og funnet i grøftekantenting. Alt i en herlig miks...

 

A BEAUTIFUL MESS
Jeg ble betatt av denne bloggen fra føste stund jeg gikk inn her. Elsie er full av liv og inspirasjon. Hun legger ut mye tips og DIY, man blir bare rett og slett glad av å gå inn på bloggen hennes.


 


These are some of my favourite blogs right now.

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

 

 

Litt høstgleder i bilder

For et par dager siden var jeg å gikk tur rund Semsvannet i Asker, det var så nydelig vær og lys. Med meg på turen hadde jeg hunden Uma og et kamera. Det resulterte i disse bildene.

 


I went out for a walk the other day, and broth a dog and my camera. It gave the resoult of these pictures.

 

------------------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

 

 

pantone nerde-love

Som grafisk designer får man litt særegne og til tider spesielle interesser. Som å juble overbegeistret over noen kopper med bare en farge på. Nemlig PANTONE kopper. Fordi det er en av de fineste koppene man noen gang har sett i hele sitt liv. (for deg som ikke vet hva pantone er, klikk HER)Vi i byrået Pur Desing bestilte kopper til de gamle lærerene vi har hatt tre år på visuell kommunikasjon. I samme slengen bestilte vi noen kopper til oss selv , og det var stor stas da de kom i posten i dag. Koppene kommer fra London Graphic Centre.


Det morsomste var da vi oppdaget at vi hadde kledd oss helt likt som koppen vi hadde bestilt. Absolutt ikke planlagt, men vi kom på kontoret med samme farge på klærne som på koppen!


// Tante Lilla og Pantone 520C

//Tante Grønn og Pantone 376C

// Tante Blå og Pantone 286C

// Disse koppene bor fast på kontoret...

 


As a graphic designer nerd I just love this pantone mugs!!! LOVE LOVE LOVE! We got them to the office today, and the fun part was when we descoverd that we where dressed in the same color as our own mug...

 

------------------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

 

 

dripp dripp dropp

Høst er en herlig tid:) Det regner og man kan kose seg inne med pledd og kakao.
Det plåser løv av trærne som er så fargerike og fine. Det største og fineste bladet kan du ta med deg hjem.
Man kan fylle hele stuen med stearinlys og når man går ut tar man med seg paraply...

Så kan du henten denne listen med fin innemusikk som jeg har lagt til på Spotify :)

I love autumn, with the nice colors and rain outside. Because when it's raining you can stay inside and listen to this good music from my Spotify list!

 

------------------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

 

 

Jeg drømmer.....

Av og til skulle jeg ønske at jeg ikke våknet. Drømmene er så fine at jeg har lyst til å bli der, bare litt lengre....
Jeg drømmer om farger og dans, jeg drømmer meg bort, av og til blir drømmer virkelige.

 

 


Sometimes I dream!!! I love to dream wonderful dreams, sometimes I dont want to wake up right away....

 
------------------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

Fiskebolle Kine, Løs på tråden Marianne og Tiny Lightning Hege

Jeg MÅTTE bare bestille disse utrolige Crazy Unit dukkene fra Susann Brox Nilsen.
Det er Fiskebolle Kine, Tiny Lightning Hege og Løs på tråden Marianne, som har blitt costume made til meg og mine venninner. Hver og en av disse skjønnhetene har en morsom og unik personlighet! Og kan du ikke bare se likheten på dukken og personen den er dedikert til? FANTASTISK.

Tusen Takk Susi, alle er veldig fornøyd med sitt alterego!


//Tiny Lightning Hege, Fiskebolle Kine og Løs på tråden Marianne.


Løs på tråden Marianne & Marianne

Oh yea. Her er det mange tråder å trekke i! Med sitt kamera rundt halsen, farter denne snella jorden rundt og lever livet. Iført vintagekjole haster hun osm en vind på sin laptop, og skaper en 3dimensjonal regnbue som kommer ut av skjermen. På den sykler hun med sin røde kombisykkel mens hun traller en sang på kinesisk.
Oppi alt dette tar hun seg tid til å lage nye matretter og skrive sin dagbok. Løs på tråden Mariannes motto er: Se verden gjennom et fiskeøye!
Tiny Lightning Hege & Hege

Hun er kanskje tiny, men aldri undevurder,- det kan koste deg dyrt. Hennes replikker slår ned som et lyn og får de fleste til å miste haka. Hvis du trodde du var smart når du ser på "vil du bli millionær" fra sofaen, kan du gå å gjemme deg hvis du skal diskutere med Hege!
Ingenting er så sexy som en liten smart snelle, så gutta står i kø. Men en av kriteriene for å få en date med Hege er å battle henne i årets ORDdelingskonkuranse. Ergo, ikke mange som kommer gjennom nålehullet. På denne måten finner Hege snøret av kremen blant gutta boys.
Fiskebolle Kine & Kine

Kine er ei søt frøken som bor i sin egen lille boble. Sine dagdrømmer er hun i eventyrland og hun har noen gang vanskelig for å skille virkelighet fra fantasi.
Men det vil ikke si at hun ikke er med på fart og spenning. Hun har krutt i baken og er full av energi, men hennes lille ulempe er at hun lider av kortidshukommelsestap. Dette byr selvsagt på litt komplikasjoner i hverdagen. Men heldigvis har hun to gode venner som fyller inn alle de svarte hullene for henne!
// Hele gjengen samlet!

Susi made this amazing dolls for us girls in Pur Design. They all come with a personality and is so crazy. We all love our new avatar.
 

------------------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook 

 

Frøken Dianas Salonger

I Markveien i Oslo finnes det mange søte butikker. En av dem er Frøken Dianas Salonger. Jeg elsker den butikken, jentene som jobber der er alltid så søte og hyggelige, pluss at det er så spennende å gå på jakt og lete etter fine vintagegodbiter.
De har både klær og interiør, noe som gjør butikken så morsom. Det er noe nytt der, men mest gammelt. Man kan finne fantastiske fest og ballkjoler, nydelige smykker og acessorize, lampeskjermer og komoder. Alt ditt "gammelelskende" hjerte måtte begjære.

De har facebookside som du kan medle deg inn i. Da får du tips og oppdateringer om når de får nye herligheter inn i butikken sin.

Har du ikke vært innom butikken enda er det absolutt værd en titt. Adressen er Markveien 33 på Grünerløkka, butikken har åpent alle dager, også søndager!
// Kjoler til en hver anledning, pajetter til hverdag og fest.

//  Litt nytt også som disse fine religionromantiske lysene.

// Denne badedrakten fra 60-tallet var bare helt fantastisk!!!

// Smykker og øredobber med og uten klips fra 60-70-80-tallet.

// Regnbuens farger i klær.

// Herlig, herlig, hvem kan motstå denne? Jeg elsker kitsch.
One of my favorite stores in Markveien is "Frøken Dianas Salonger". The cutest little vintage shop.------------------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook
.

Strikket og blonder

Jeg har ikke bare gammeldagse klær i skapet mitt. Jeg liker godt å mikse mellom gamle og nye klær, men det er ikke slik at jeg bruker klær som er minst 30 år gamle hver dag.
I dag tok jeg på et skjørt jeg har fått av mamma. Det hadde hun på seg da hun giftet seg i 2008. Sammen med en blondetopp og strikket vest følte jeg meg nesten som en krigsprinsesse.

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

 

Hei Fredag

* Siste dagen i uka

* Første dagen i ny måned

* I dag er det faktisk fredag og ikke i går som jeg trodde da

* Jeg fikk to fredager denne uka

* Jeg skal gjøre masse fint i helga og bare kose meg

*  :)
 

------------------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

 

 

missM

missM

30, Asker

Hver dag består av små eventyr, ser du dem? Jeg ser mine gjennom kamera, iført en kjole fra en tid som ikke lenger finnes. På kjøkkenet med respatexbord oppstår det herlige spiselige kreasjoner. Mens jeg av og til tar en reise til det ukjente. Alle bildene i bloggen er tatt av meg © (med mindre annet er oppgitt) Bare å spørre hvis du ønsker å bruke dem til noe.

Kategorier

Arkiv

hits