oktober 2011

Det er (ikke) skummelt å bli voksen

Her om dagen fikk jeg en kommentar på bloggen. "Ville bare si at jeg liker bloggen din veldig godt. Måten du skriver på, tingene du gjør og hvordan du lever, gjør det mindre skummelt å bli voksen selv. :)" Det var Elise som kom med disse fine ord.
Dette synes jeg var veldig hyggelig og søtt. Så tenkte jeg litt på dette med å være/bli voksen. Tingen er det at jeg føler meg ikke voksen i det hele tatt. De voksne er jo foreldrene dine, og kanskje noen av naboene. Til og med min mamma sier: "når jeg blir voksen" (hun er 50 år) og snakker om de voksne som foreldrene sine igjen.
Jeg drikker jo ikke svart kaffe på morgenen en gang. Det er det bare de voksne som gjør...

Det er ikke skummelt å bli voksen, for på sett og vis tror jeg det er mange som aldri blir det. Da tenker jeg på det som en positiv ting. Det er som en liten Peter Pan tilværelse, med et stikk av voksenhet så klart.
Jeg liker også å gjøre ting og være aktiv. Det blogger jeg om, når jeg sitter hjemme å kjeder meg, så blogger jeg ikke om det. Noe som kanskje får litvet mitt til å virke en liten tanke mer spennende en det egentgli er ;)
Det å være voksen er i bunn og grunn bare en sinnstilstand! Alle har hørt ordtaket: "Du bli ikke mer voksen en du føler deg sel".

JEG SKAL ALDRI BLI VOKSEN :D
Kaféliv - en bildeserie

Forje helg tok jeg (Monsterfoto) bilde av Connie, Lise og Espen. HER kan du se hvordan utebildene med høststemning ble.
Men vi var også på kafé og tok noen bilder etterpå, må ha med litt urbant liv også. Jeg tror mor-Lise synes det var veldig kjekt med disse bildene av sin datter og seg selv.

 


 

 

Du kan vinne fotografering med Monsterfoto.
Trykk HER for å se hvordan, lik også Monsterfoto på Facebook.

 

 

Fredagslopper og en hund

Oioioi, jeg har vært på mitt første fredagsloppemarked. De fleste starter jo på lørdager, men dette, en av landets støreste loppemarked åpnet kl 18 på fredags ettermiddag like utenfor Drammen. Siden jeg alt var på jobb der, satt jeg heller bare litt lengre på kontoret, mens jeg ventet på at det skulle starte.

Da jeg var der ca 1745 var det full kø. Folk er virkelig gale når det kommer til lopper.
Jeg fant mye jeg hadde lyst til å kjøpe meg, noen fine kommoder og en stol. Men fornuften tok overhånd, og jeg kjøpte ingenting. Må bare innse at jeg ikke har plass til alle loppene jeg har lyst til å "innvestere" i. Men fikk kjøpt meg et par store Norgesglass, de er så kjekke til å putte alt mulig i.

Så har jeg vært å hentet dette dyret som jeg skal være hundepasser for i helga :)

 

Siden jeg akkurat kom inn døra blir det enkel fredagsmiddag i dag med frossenpizza. Orker bare ikke lage mat i dag ;) Men jeg skal fyre i peisen og ta meg et glass rødvin. Da blir det fredagskos!

 

 

Høstsuppe som varmer

For meg er høst tid for suppe, grønnsaksuppe.
Det er så enkelt og godt. Finn frem de grønnsakenen du har i kjøleskapet, ha krydder og/eller buljong sammen med vann i en gryte. Så er det bare å la dette koke opp sammen.

Jeg fant denne gangen i kjøleskapet mitt:
Løk
Gulrøter
Poteter
Kålrot
Purre
Seleri
Pølse

Jeg fant noen pølser jeg hadde liggende i fryseren som jeg også puttet i suppen. Vil du ha den ekstra "varm" tar du i litt chili også. Da blir den ekstra god og smakfull.

 

 

I treningsbaggen

(Dette innlegget har sponsede produkter fra etenklereliv.no)

 

Det er enkelte ting som alltid må være med i treningsbaggen. Her er mine:
Treningsklær (så klart), sko, stort håndkle, lite håndkle, hårbørste, sminke, deodorant, parfyme, drikkeflaske, såper, pluss litt andre diverse småting.


Her om dagen fikk jeg et noen produkter i postkassen min fra www.etenklereliv.no. Det var blandt annet en Tangle Teezer hårbørste og Travalo Parfymeflakong. Jeg er så langt veldig fornøyd med begge produktene. Har hørt om denne hårbørsten fra før, men ikke prøvd den. Synes den levde opp til ryktet sitt. Poenget er at den skal fjerne floker lett ut av håret ditt. Jeg har et bleket, farget og egentlig misshandlet hår, som betyr at jeg må bruke balsam for å klare å gre det ut etter vask. På treningen er det ikke alltid jeg husker å få med meg balsamflasken. Men jammen klarte ikke denne børsten og lett få ut flokene i det stri, ubalsamerte håret mitt!

Den lille parfymeflaksen er genial, jeg har egentlig tenkt å kjøpe meg en sånn lenge, har bare ikke kommet så langt. Slike små er helt perfekt å ha med på reiser, eller treningsbaggen. Man slipper å dra med seg hele parfymeflasken som man kanskje kan unngå å knuse også (jepp, snakker av erfaring). Det er også veldig enkelt å få parfyme fra den store flasken opp i den lille flakongen! Nesten så jeg gleder meg til neste flytur så jeg kan ta den med meg ;)

 

Et fotooppdrag med litt høst og kakao

Lørdag hadde jeg fotooppdrag (Monsterfoto) med Connie, Lise og Espen. En søt liten familie.
De ville gjerne ha noen høstbilder sammen, det begynner mot slutten av den fine høsttiden med masse fargerike blader.  Men vi fant likevel et sted med bakken full av blader og mulighet for lek.

Når man er ute på tur er det litt stas med kafe også.
Lise & CO ønsket veldig at jeg skulle være med de på kafe og ta noen bilder der også. Jeg synes det er gøy og stas å ta bilder i litt andre omgivelser. Så klart vi må ha bilder med kakaobart!Monsterfoto har endelig fått seg nettsider.
Klikk HER for å gå inn på nettsidene og ta en titt. Jeg er veldig fornøyd med den. Synes også det er gøy at jeg så raskt har fått inn oppdrag til mitt nyoppstartede byrå.

 

Eventyrlig helg

Det har vært en fin helg, med masse aktiviteter.
Min kjære mamma hadde bursdag, og dagen ble mer eller mindre feiret 3 dager til ende.

Først var jeg å tok bilder på en bestilling gjennom Monsterfoto. Synes det er kjekt at jeg får inn fotooppdrag selv om jeg ikke har holdt på så veldig lenge. Skal vise bilder fra shooten snart, når jeg bare har fått redigert de litt.


// Det var litt høststemning igjen å ta bilder i.


Lørdag hadde vi fått låne gymsalen på skolen hvor min mor jobber. Vi var 10 stk som stilte opp, 8 voksne og 2 barn. Her var det ballspill, trampolinehopping og innebandy i stor innlevelse fra de store barna! De minste kom jo ikke til stakar ;) Det var egentlig like greit å holde seg unna for det gikk i høy kølleføring og knuffing. Skal man vinne må man ofte seg!
Jeg fikk også mulighet til å gå gjennom rutinen min til Bodycomat timene jeg skal ha. Jeg har litt mer å øve på, men alle synes det var veldig gøy å prøve en ny treningsform!
Etter trening dro vi alle hjem til mamma for herlig middag, da var vi slitne, oppspilte og sultne. Det ble en veldig hyggelig dag/kveld.


// Store barn, enda søtrre gleder. Er noe i det ;)


// Bursdag = kaker

Søndag var det på igjen. Det ble tur i skogen. Vi fikk gått ca 1,5 mil, så det ble en grei gåtur. Først gikk vi samlet, før de minste gikk tilbake og de største fortsatte runden. Da vi møttes hadde barna ordnet med bål og pølsene sto klare på pinner til oss! Man blir sulten av tur!


// Hei hå, hei hå, på tur vi skal gå nå....


// Søster og nevø


// Etter at rundten var tatt ble det tid til bålkos. Dette bildet er tatt av John-Ivar.


// Kaffelars var også med på tur.

 

 

 

 

 

 

Det er helg

Hurra det er fredag og det er helg!
Jeg skal bort og kose meg med helgeeventyr, vi sees på mandag :)

GOD HELG!
Helt nakenDet merkes at det går mot slutten av høsten nå. Trærne har blitt gule, og bladene har snart falt helt av, om ikke lenge vil alle trærne være helt naken. Heldigvis slipper vi mennesker å være naken, vi kan ta på gode varme klær i ull!

Nå er det greit å finne frem ullplaggene igjen. Varme gensere for høstdager, sammen et skjerf jeg har arvet hos en venninne. Shorts bruker jeg likevel hele året, greit sammen med tykke ullstrømebukser når gradestokken faretruende nærmer seg det blå området.
Solbrillene kjøpte jeg for et par år siden, men jeg elser å bruke dem, synes det er så fine farger. Og så fikk jeg kjempefine vintage klipsøredobber fra en tur på loppemarked sammen med en venninne (ja, hun med skjerfet) hun hadde funnet de frem til meg, lilla og fine.

 

 

----------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

 

 

 

Bilder ved morgengry

På lørdag var det fridag, men likevel var jeg og Wenche tidlig oppe for å ta bilder.
Hun ville ha noen fine høst bilder av seg og hunden sin Uma. Jeg stiller så klart opp som Monsterfoto og tar bilder av henne.
Det er så nydelig lys nå på høstmorgenen. Det var kaldt, frost på bakken og en svak dis i lufta. Så allerede kl 7 sto vi i åkeren, jeg med kamera og Wenche med en glad hund.


Har du lyst til å bli fotografert av Monsterfoto?
Du kan faktisk vinne en fotografering. HER kan du lese alt om hvordan.

 

 

 

 

Girl Power, pappkamera & redde elefanter

Hihihi, i dag har vi det morsomt på jobb.
Vi skal ha en liten presentasjon av oss selv (Pur Design) i ettermiddag og har laget små effekter som er med på å fremheve hvem vi designbyrået er og hva hver og en av oss er gode på.
Jeg synes det er så kjekt når man kan være litt kreativ, finne på noe litt annet og ha det gøy på en fremføring og andre steder. 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

 

 

Kondolerer - Else Kåss Furuseth

I går var jeg og Stephanie på Oslotur og så Kondolerer. Et enmannshow med Else Kåss Furuseth, kjent fra "Torsdags kveld fra Nydalen". Her forteller hun om hvordan det var når moren og broren hennes tok livet sitt. Jeg synes det var et veldig bra show, Hun forteller om noe trist på en morsom måte, og man setter litvet i et litt annet perspektiv. Hun forteller også om sin måte å bearbeide sorgen og hvordan hun takler livet etterpå.

Absolutt værdt å ta en tur til Thorsov teater og høre på Else.
Showet varer bare en time, men det var egentlig passe. Man blir litt trist, det høres ikke lett ut å ha mistet så to nære personer i livet sitt. Men som hun åpnet med selv, hun hadde valget mellom å fortelle det i Se og hør, eller å lage show. Jeg er glad hun valgte det siste.

 

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

 

 

Tidlig opp; en effektiv lørdag

I dag stor jeg opp før sola. Da må man opp før kl 7 på morgenen, og så på en lørdag!
Da så det slik ut på bakken.

Grunnen til tidlig lørdagsmorgen var for at jeg skulle ta bilder av Wenche og Uma. Det er så utrolig fint lys og stemning på morgenene, derfor må man tidlig opp. Man får med seg den fantastiske morgenlyset og det lå en fin dis i lufta.


Men står man opp tidlig rekker man å gjøre masse, så resten av dagen fortonet seg slik som dette.

Det ble tid til to loppemarkeder, hvor vi trålet rundt etter klær, kopper og kar.

Det ene stedet hadde de en flott lykkehjul. Tenkt så kjekt det ahdde vært å hatt et slikt i stua!

Men man blir sulten av bildetaking og loppeshopping, så etterpå tok vi turen på kafe.

Hvor Wenche koste seg med en kaffelatte og fikk kyssemerker på koppen.
Selv forsvant jeg bak hatt og kopp....

Lille Iben var også til stede, med bolle og ballong.

Det ble så klart tatt enda flere bilder!

 

Så langt en fantastisk lørdag.
Kvelden er enda ung, jeg gjør meg nå klar for å dra inn på show i Oslo.
Det er egentlig ganske greit å stå opp tidlig når man får gjort så mye. Sikkert vanlig for dere med småttiser i hus, men jeg som er bare meg liker å sove sånn til vanlig ;)

 

 

 

 

Det er fantastisk å bo alene når...

Som en oppfølger til gårsdagen innlegg "Det er et helvete å bo alene når..." kommer nå motsettningen.
Som jeg skrev i går, synes jeg det helt greit å bo alene, det er jo mer når de nevnte "problemene" oppstår at jeg synes det er litt småkjipt. Men i dag forteller jeg at det er fantastisk å bo alene.

Som når...

*...det står en stor godteskål på bordet
For gjett hvem som får spise den opp, heeeeelt alene :D Eller når jeg tenker meg om, så lurer jeg på om den burde komme under "helvete alene"-kategorien. For jeg burde jo ikke spise den skålen alene.
Nææææ, who am I kidding. Så klart jeg spiser den alene ;)

*...når jeg skal ut å swinge meg
Jeg har ingen å raportere til, eller si ifra til når jeg kommer og går.

*....fjernkontrollen
Her ligger et godt argument. Jeg er master of the TV. Jeg slipper å se på noen trasige fotballkamper. Og kan la tittekassa stå på akkurat den kanalen jeg ønsker.

*... man har lyst til å kose seg med litt vin en helt vanlig ukedag
Man må se det positive i alt! I går la jeg dette ut som noe negativt, men hey, en hel flakse vin for meg selv. Jeg burde jo ikke klage ;)

 

 

Det er et helvete å bo alene når...

Stort sett synes jeg egentlig det er helt grei å bo alene, men det er noen ganger jeg skulle ønske det var en ekstra person i huset mitt.


Som når...

* ... jeg kommer hjem fra byen og ikke klarer å glide ned kjolen
Ofte drar jeg på vors med åpen kjole i ryggen, så glider vennene igjen når jeg kommer dit. Problemet oppstrå jo når jeg glemte å ta med meg noen hjem fra byen

*... jeg har hatt fårikålfest og gjesten ikke spiser opp all maten, så blir det sykt mye rester
Fårikål er godt det altså, men når man må spise det samme til middag resten av uka.
Søndag: Mmmmm, rykende fersk fårikål med masse gode venner rundt bordet, koselig!
Mandag: Nam, fårikål er godt.
Tirsdag: Tjå fårikål til middag? Hvorfor ikke?
Onsdag: Åh, ja det var den der sauen ja.....
Torsdag: Jeg skal ALDRI mer spise FÅR I KÅL (ikke før til neste år hvertfall)

*...strømregningen kommer
Føler ikke at jeg trenger å utdype denne så mye mer...

*... man har lyst til å kose seg med litt vin en helt vanlig ukedag
Godt å sette seg ned med et glass vin, problemet oppstår jo når en hel flaske er åpnet og man sitter der alene på en onsdags kveld og heller i seg hele greiene...
...blir en mindre hyggelig torsdags morgen for å si det sånn. Men før man la seg var det sykt hyggelig, akkurat som om man var to!

*...dekkskifte nærmer seg
Det er en mannejobb, sånn er det bare.

 

 

 

Rødbetemuffins

Jeg har vist disse på bloggen før, men synes de er så gode. Så måtte lage de på nytt da jeg fikk besøk her om dagen. Er ekstra stas å kunne servere noe hjemmebakt etter middagen.

EDIT: Jeg får en del kommentarer (denne gangen som sit;)) om "Hmmmm, rødbeter i kake? Går det an?" Vi har alle smakt gulrotkake, eller hvertfall hørt om gulrotkake. Det er egentlig ikke noe mer rart å ha rødbeter i kaken en gulrot. Det å bruke grønnsaker og fruk (eple, ananas, banan) i kaker er bare med på å gjøre dem ekstra saftige og at de holder lengre. I dag fant jeg faktisk på bloggen: Løyen på Tøyen, som hadde brukt squash i sin sjokoladekake. Alt er mulig, og veldig godt!OPPSKRIFT:
4 dl hvetemel
1 dl kakao
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2 dl solsikkeolje
3 dl sukker
2 egg
4 dl friske rødbeter (altså ikke de på glass) skrellet og revet.
1 sitron, skallet finrevet av


Forvarm ovnen til 170´C. Bland alt det tørre. Pisk olje, sukker og egg med mikser i en egen bolle i ca 5 minutter til blandingen er tykk og kremete. Tilsett rødbeter og sitronskall. Tilsett melblandingen og rør forsiktig sammen til alt er blandet.
Fordel røren i muffinsformer, så inn i ovnen i 15-25 minutter. Tiden kommer ann på størrelsen på muffinsformene du bruker.

Pynt gjerne med lys og hvit smletet sjokolade på toppen!

Jeg har ikke noe annet å si... 

 

Av og til dukker det opp ting på maskinen min som jeg har glemt at jeg har laget. Den første tegningenr tror jeg det er ca 3 år siden jeg lagde.  Jeg har sikkert vist alle disse på bloggen før også, men men, en reprise er alltid kjekt ;) For meg hvertfall...

Hmmm, kanskje det blir noen av disse i print til jul til noen. Hahaha, gled dere! Jeg har ikke råd til julegaver i år, så det blir noe skikkelig spennende kan dere skjønne... (til de som mottar gave fra meg)

 

 

En eksplosiv helg

Denne helgen har gått i ett!
Jeg har vært på kurs, på kurs på kurs og på kurs, fra fredag til søndag :D Det har vært utrolig slitsomt, men også gøy og lærerikt.
Det var et Les Mills kurs for de som kjenner til det konseptet. Jeg gikk på Bodycombat, og kan med stolthet si at jeg nå er vertifisert Bodycombatinstruktør. Litt ekstra stas siden det bare var halvparten av de som var på kurset som besto.

Hele helgen gikk med til trening. Ca 8 timer hver dag, hvor vi gikk gjennom teknikker, trente, lærte program, fremførte forran de andre, lærer coaching med mer. Og ikke nok med det, da vi kom hjem hadde vi fått lekse til dagen etter. Nemlig å lære et av treningssangene utenatt, for så å ha time med de andre deltakerne neste dag. Når man har holdt på i så mange timer er man ganske sliten og har bare lyst til å gå hjem å legge seg, men nei da, her var det bare å begynne å øve på slag og spark hjemme i stua.


//Jeg tok ingen bilder under helga, men fant dette bildet på internett som var litt kult. Er som å se meg selv i helgas action ;)


Bodycombat er en kampsportinspirert gruppetime til musikk. Man er ikke i nærkontak med andre deltakere, men slår og sparker i lufta. Vil du ha en tøff time med trykk, anbefaler jeg deg å prøve dette. For sliten blir man! Det er mange treningssenter som tilbyr denne timen.

 

 

Veronica Maggio
Jeg fikk jo heller ikke fortalt at jeg på torsdag var på Veronica Maggio konsert på Rockefeller. En bra konsert, dama kan synge. Hun har jo ikke de mest "livete" sangene. Men vi fikk digga litt likevel og på siste sangen "Jag kommer" tok det helt av. Skulle ønske hun spilte den flere ganger ;)

Vi var litt tidlig ute og fikk knallbra plasser. Men det ble litt kjedelig ventetid som vi fylte med å ta bilder på mobilen!
VINN FOTOGRAFERING med MONSTERFOTO

Siden det ikke er lov til å avholde konkurranser på facebook, legger jeg den ut her på bloggen.
Du kan vinne en fotografering med Monsterfoto. Det du trenger å gjøre er å trykke likerMonsterfoto sin facebookside og legge inn en kommentar i feltet under her. Kom gjerne med en kort begrunnelse, det kan hjelpe litt for at akkurat du blir trekt ;)
Jeg trekker en vinner når Monsterfoto har fått 500 følgere/venner på facebook. Spre gjerne ordet på sosiale medier, facebook, twitter, blogg). Du må gjerne bruke noen av disse bildene. Jo fortere Monsterfoto får flere venner, jo fortere trekker jeg en vinner! (Hurra)

Og ikke vinner bare du, men du kan gi samme premie til en venn!
Dere trenger ikke dra sammen på shooten, eller på samme dag. Det er helt opp til både deg og vennen når dere vil bruke premien!  Så husk å fortell dette til venner som vil gi DEG sin andre del :D
Jeg gjør alle mine fotograferinger i naturlig lys og miljø. Det betyr at vi tar bilder på en plass som dere liker. Om det er i fjæra, en eng, et industriområde, hjemme, i skogen, hos farmor, på en kafé eller hvor dere måtte ønske. Ta meg med til et sted som betyr mye for deg/dere.
Personlighet i bildene er viktig, jeg får frem hvem personen på bildet er. Gjennom lek og morro på photoshooten.

 

Premien har en verdi på ca 2000kr.
Dere må bo eller komme dere til Drammen/Asker/Bærum/Oslo-området for fotograferingen. Eller vi møtes på halvveien et sted og finner en løsning! Hvis ikke er det mulig å gi bort premien til noen andre :)

Det er VIKTIG at dere som ikke har blogg legger igjen mailadressen deres når dere legger inn kommentar på innlegget. Ellers har jeg ikke mulighet til å få tak i deg hvis du vinner :)
Mailadressen blir ikke publisert.

 


Jeg har lagt ut et innlegg om dette før, så dere som kommenterte der er fortsatt med i konkurransen. Hvis dere vil kan dere godt legge inn en ny kommentar her. Det teller ikke dobbelt, men da får jeg samlet alle ;)

 

 
Retro kjøkken i stua

Jeg har fått et lite kjøkken inn i stua mi. Det ble veldig bra!

 

Tihi, det er et lite mini-dukkehuskjøkken, jeg har satt det i ramme forran glass.

Siden jeg har limt dukkekjøkkenet inn forran glasset kan jeg fortsatt åpne alle skapene og titte inn. Synes det ble litt søtt slik som det er nå. Og kjøkkenet har fått plass på en kommode i stua! 

 

 

Festmiddag med fårikål

I går var det fårikålfest hjemme hos meg. Jeg hadde invitert en liten gjeng på middag, og det ble veldig koselig.
Dette var min debylaging av fårikål, og det gikk veldig bra, det er en enkel rett å lage. Den vanskeligste biten var å få kontroll på en 10 liters gryte med mat når det kom til riktig varme og oppkok. Så det tok litt lengre tid en beregnet å få kjøttet gjennomkokt... Likevel, hurra for store gryter. Genialt når man er mange til middag!

Jeg er forresten imponert over hvor mange jeg klarte å få inn på det lille kjøkkenet mitt. Men der det er hjerterom og bla bla bla..... ;)
Etterpå ble det servert sitronfirkanter til dessert. De var det vist bare jeg som likte, nam :) Heldigvis hadde jeg bakt muffins og en dunk med is var tilgjengelig, så desserten ble likevel bankers! 

 

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

 

 

SitronfirkanterI dag får jeg fårikålgjester til middag, kommer det middagsgjester så er ekstra stas og også servere dessert. Så jeg funderte på hva jeg kunne servere etter fårikål som er et ganske "tungt" måltid.
Jeg googla litt rundt og fant noe som het Sitronfirkanter på bloggen Mat på Bordet. De hørtes perfekt ut å lage. Enkel og frisk på smak skulle den være.

Kaken var superenkel å mekke sammen. Den ble litt tynnere en jeg trodde, men nam så god, med ekte sitronsmak!
Eneste var at den egentlig skulle stå 20-30 min i ovnen, min sto i nesten en time, og jeg synes enda ikke den var ferdig. Men til slutt måtte jeg bare ta den ut. Lagde kaken i går, og i dag smakte den fortreffelig, så en time gjorde ikke noe.
Teorien på hvorfor det tok så lang tid er to. Det sto store egg, jeg hadde bare små egg, men jeg tok i 5 istede for 4? Eller at jeg ikke fikk rørt sammen eggene, sitronene og vikingmelken godt nok sammen. For det er jo eggene som gjør at dette stviner sammen til slutt? Eller en siste, at den rett og slett er ganske "skvulpete" når man tar den ut? 

DU TRENGER:
BUNNEN -
110g mykt smør
60g melis
125g hvetemel

FYLLET -
4 store eggeplommer (lag marengs med eggehvitene eller opbevar de i frysen)
400ml søt kondensert melk (vikingmelk)
175ml sitronsaft (saften av ca. 4 sitroner)
melis til pynt
ovn temperatur 175C
Lag bunnen ved å blande smør og melis sammen til du har en myk masse. Greit å bruke håndmikser, deigen blir ikke stor. Tilsett mel i smørmassen og rør sammen - til det blir en smulete deig. (akkurat som paideig) Dekk en 20x20 form (eller bruk en rund form) med bakepapir og hell deigen oppi. Bruk håndflaten/fingrene til å trykke deigen relativt jevnt over bunnen og litt op kantene. Prikk bunnen med en gaffel.
Sett i forvarmet ovn og stek i ca. 20 min til bunnen er gyldenbrun. I mellomtiden blander du eggeplommer, kondensert melk og sitronsaft sammen for fyllet.
Når bunnen er ferdig stekt, heller du fyllet direkte opp på den varme bunnen og setter det hele umiddelbart tilbake i ovnen. Stek i 25-30 minutter til fyllet har stivnet. La kaken avkjøle i formen. Når den er helt avkjølt setter du kaken i kjøleskapet en 2 timers tid eller over natten.
------------------------------------------------------------------------------------------

hits