november 2009

Være med på reality TV

Det er jo utrolig mange realityserier på TV. Robinson, Farmen, Wipeout, Norske talenter, Jakten på kjærligheten, 71' Nord, Deal or No Deal, Big Brother, Idol, Ungkaren pluss mange, mange flere!

Akkurat nå er det bonderomantikk på TV2, og jeg tenker at det må være en av de kjipeste programmene å være med på. Vinneren får en bonde!?!?!? Hvem vil ha det egentlig? Poenget er at du må flytte til bondens gård, bort fra kaffe latte og shopping. Du må begynne å stelle disse dyrene og sikkert mye annet forefallende arbeid. Så det du vinner er rett og slett masse slit. Nei, skal jeg være med på et realityshow så skal jeg hvertfall vinne penger!

Men skal innrømme at jeg kunne tenkt meg å vært med på ett sånt program. Robinsonekspedisjonen tror jeg nok er den som frister mest. Må være spennende å være i ett annet land og oppleve ting som ikke så mange andre har eller får muligheten til. Spennende med konkuransene de er med på og bare hele opplevelsen i seg selv.
71'Nord tror jeg også hadde vært en utrolig utfordring å få vært med på!

Ville du vært med på et realityprogram/serie?
I så fall, hvilken?


tv

Eller hadde du i det hele tatt holdt ut å se så mye av meg på tv ;)

Sneen dalte lett og fint... En fin start på dagen!Sneen daler lett og fin og strøk blidt mot ruten min
sn

i morges da jeg drømte på min pute.
dsc2019

Vi tok skjerf og votter på, hastet veldig med å gå
dsc2034

snart var det tusen barnespor der ute.
dsc2041Og vi tenner våre lykter når det mørkner,
og når alle lyder pakkes inn i vatt.
Ja, vi tenner våre lykter når det mørkner.
Kanskje lyser de til kvelden si'r: "Go' natt!"

Først så trakk vi kjelken opp på en diger bakketopp
så suste vi avsted langt utpå jordet.
Og så bar det opp igjen, snart var vi på topp igjen.
Så lo vi mens vi akte, små og store.

Og vi tenner våre lykter når det mørkner,
og når alle lyder pakkes inn i vatt.
Ja, vi tenner våre lykter når det mørkner.
Kanskje lyser de til kvelden si'r: "Go' natt!"

Vi har bygget oss et slott som vi syns ble stort og flott
med prinser og med snedronning så vakker.
Vinterdagen tar farvel, vi må hjem nå er det kveld.
Vi ser på himlen at det lir og lakker.

Og vi tenner våre lykter når det mørkner,
og når alle lyder pakkes inn i vatt.
Ja, vi tenner våre lykter når det mørkner.
Kanskje lyser de til kvelden si'r: "Go' natt!"

Jeg er forelsket i Diana

Diana er så liten og utrolig søt.
Diana er ett kamera, og jeg har så utrolig lyst på henne! Hun er ett analogkamera som tar 35mm film. Rett og slett helt gammeldags film. Selve kroppen hennes er bare laget av plastikk, derfor veier hun nesten ingenting.

Sånn ser skjønne Diana ut.
diana
[14633986_00_b.jpg]
Man kan ta så mange spennende, morsomme og anderledes bilder med henne.

"Dating back to the early 1960s, the all-plastic Diana camera is a cult legend - famous for its "perfectly imperfect" dreamy, gorgeous, color-drenched, sometimes-blurry, and often mind-blowing images. It went out of production in the 1970's, has been reproduced"

Her er noen bilder som er tatt med Diana:
diana3

diana2

diana4

diana5

// klikk på bildene for å komme til kilden


Er det noen som vet om man kan få kjøpt sånne i Norge/Oslo?
Eventuelt hvor?

Kassett med sanger man aldri blir lei


Oasis - Wonderwall


Wet wet wet - Feel it in my fingers


Scorpions - Wind of change


Eagles - Hotel California


John Lennon - Imagine


Beatles - Yesterday


REM - Loosing my religion


Mr.Jones - Counting crows

Å være til bry, eller bry seg!?

Her om dagen leste jeg en blogg hvor eieren mente det var helt galt å fokusere så mye på u-landene som vi gjorde. Vise alle de voldsomme og fæle bildene av dem. Som sykt tynne barn med fluer rundt seg. Det var mindreverdig og nedrakkende. (desverre finner jeg ikke denne bloggen igjen nå for å linke til den)
På en måte er jeg enig i det han skrev, for det sto veldig bra. For her kommer vi fra Norge med filmkamera til en liten landsby som tydelig ikke har den samme "luksusen" vi har. Stikker  kamera oppi ansiktet på en liten, vakker og fillette jente. "Se så sulten hun er!"

På en annen måte er jeg uenig i det han skrev. De har ikke alle de samme midler og muligheter som oss i f.eks Norge til å bygge seg opp ett godt liv. De trenger hjelp til å komme i gang. Det kan være alt fra skolegang, til hjelpt til å kjøpe seg ett par geiter. Det er snakk om hjelp til selvhjelp. Det blir aldri direkte puttet penger i lommene til ett menneske "Gå og kos deg" Pengene går til nærmiljøet rundt. Derfor tror jeg det er viktig og riktig at vi bidrar. Vi må få opp de naive øynene som ikke ser.

Dette var også ett tema for snart 25 år siden. Husker du sangen "Sammen for livet" ? Kjente, norske artister gikk sammen og sang for sult i Afrika. Men det var ikke alle som var med på notene den gangen heller. Ole Paus var en av dem som kritiserte showet som ble holdt. Han så på det som popbransjens avlatsbegivenhet, og mente at man trakk større oppmerksomhet mot de deltagende artistene enn til nødstilte. Han sa nei til å skrive teksten til "Sammen for livet", og trakk seg til slutt ut av hele prosjektet.
Prosjektet samlet i 1985 inn 600 millioner kroner.

Hva tror du er best?
Skal vi bry oss, eller skal vi bare la ting være som de er?

Tilbake til fortiden

Jeg fant disse fantastiske bildene av Angelina Jolie og Brad Pitt.
Bildene er en flott 60'talls serie tatt til magasinet W. Bildene er tatt av Steven Klein, og under innspillingen av filmen Mr. og Mrs. Smith.

brangelina1

brangelina2

brangelina3

brangelina4

brangelina5

brangelina6

brangelina7

brangelina8

brangelina10
kilde // her

Hvordan oppleve London billig!

Først så må du finne deg en flybillett. Jeg valgte å fly med Ryanair. De er superbillige, fra min lommebok forsvant det 400kr for tur/retur. Det er absolutt ikke ille, men gjelder bare hvis du flyr på tidspungt som egentlig ikke passer for noen. Jeg fløy fra lørdags morgen til onsdags morgen. Vil du derimot fly til torsdags ettermiddag og hjem søndags kveld, kan du få det billig en vei, men hjemturen kan fort koste skjorta.
Men jeg tror det skal være mulig hvis du er veldig flink, å faktisk snike seg inn på flyet. For å komme på fyvemaskinen må man ut på landinsstripa en tur, man går ikke gjennom en sånn tube. Derfor kan du mulighens klare å hoppe over gjerdet eller klippe hull i det, for så å snike seg inn. På flyet sjekka de hvertfall billettene en gang til, for det var vist noen som hadde klart det!!!

Ryanair er forresten fasinerende, under nesten hele flyturen er det reklame i høytaleranlegget. Jepp, men jeg overlever som sakt det når det er billigere å fly til London en å ta toget til Oslo(nesten da) Når man lander, kommer en fanfare, trattataatta!!! Hahaha, det er jo værre en chartertur til syden.

Så når man kommer til London kan det være greit å ha noen å bo hos for å få det gratis. Ellers så er det alltids uteligger varianten, men vet ikke helt om den er å annbefale.

Husk, shopping er ikke et must! Jo mindre du shopper jo mindre penger bruker du, helt logisk! Dessuten er det bare lov til å ha med 15kg bagase med Ryanair. Igjen en god grunn til ikke å handle for mye. Det er dyre kroner hvis du skal ha med ett par kilo mer. Primak er ett godt shopping alternativ, jeg synes at enkelte av klærne de har er fine, men det er også mye dritt der. Likevel er det gøy når du går i kassa og føler du har kjøpt masse, så betaler du bare 400kr. For to bukser, litt smykker, ett par sko, en veske, tre teskjorter og ett par strømpebukser.

Mange turistatraksjoner som Tower of London, Big Ben, Buckingham Palace og lignende er jo også gratis. Man kan også gå gjennom hele London og droppe tuben. Da anbefales ett par jævlig gode sko å gå i!

BILLIG
dsc1984

GRATIS
dsc1672

BILLIG, MAN KAN OGSÅ GÅ, MEN ANBEFALER HVERTFALL ETT PAR TURER PÅ DET STERKESTE
. LONDON ER EN STOR BY.
dsc1767

SMÅ BAKVERK = BILLIG. JO MINDRE DU SPISER JO BILLIGERE BLIR DET
dsc1641

GRATIS
dsc1691

BILLIG. SKAL DU FØRST SHOPPE ER PRIMARK DET BILLIGSTE DU FÅR
dsc1774

Siste dagen

Nå har jeg vært i London i 3,4 dager alt. Oi, tiden går så fort, men det er jo så hyggelig å besøke de kreative vennene mine her. I dag skal jeg gå alene i byen, mitt reisefølge fra norge dro hjem i morges, og de kreative vennene er så klart kreative på skolen i dag. Men det går fint, for da kan jeg utrforske London på egen hånd.

Gårsdagens opplevelers så slik ut - - - - ->
dsc1670

dsc1688

dsc1642

dsc1647
Cupcaken ga stjernedryss på tunga.

dsc1697

dsc1700
Så regna det litt til.... Og smart venninne mente at kirken skulle gi ly til de trengende. Vi trengte det for vi hadde ikke paraply. Westminister Abbey ble stedet, men de skulle ha 15 pund i allmisser, så trengende var vi ikke...

dsc1732

dsc1742

dsc1780

dsc1804

dsc1857
Jeg hadde pynta meg med sløyfe for anledningen.

dsc1860

dsc1874
Etter middag drakk vi deilige drinker....

dsc1910
...de blir like fort tomme i England som i Norge.


London etter to dager

Nå har jeg litt nettid, og litt tid til å legge inn bilder. Men de to første dagene har gått så fort og vi har gjort noe hele tiden. De søte kreative venninne jeg bor hos, har tatt oss med på det London har å by på som man ikke alltid får med seg som vanlig førstegangsturist. Det er morro. I går var vi blant annet i en kjempestor vintagebutikk, men de morsomste, rareste, styggeste og fineste kjolene. Vi måtte jo prøve dem alle, bare for gøy. Jeg fant ingen jeg likte sånn supergodt, så da ble det bare med morsom prøving denne gangen.

I dag skal dagen brukes til å kjøre to etasjes busser. Vi skal så klart sitte i 2. etasje! Hva er ellers vitsen med to etasjer på bussene? Vi skal på Kings Kross togstasjon og løpe gjennom veggen for å se om vi kan komme til Harry Potter land! Vi skal hilse på The Queen of England, drikke kaffe på Starbucks, og stikke hodet innom en butikk eller to.

Jeg skal også kjøpe meg paraply, for det bare regner her. Er sikker på at når jeg får kjøpt meg det, så kommer det til å slutte å regne :)

(PS. For de som (kanskje) prøver å få tak i meg, så vil ikke den norske mobilen min fungere i utenlandske London. Men jeg er hjemme til onsdags ettermiddag :))

dsc1529

dsc1480

dsc1447

dsc1493

dsc1533

dsc1546

dsc1592

dsc1558

dsc1572

dsc1612

dsc1586

dsc1615

dsc1622

Da stikker jeg folkens...

...til London!
Skal være der frem til onsdag. Det blir kjekt. Gleder meg til å se London med litt julestemning, litt shopping og masse kos.
Jeg og en smart klasse venninne skal å besøke noen andre kunstneriske klasse venninner. De er så kunstnerisk og flinke at de har valgt å ta ett semester over dammen. Så nå skal vi bort å besøke de. Vi skal bo på luftmadrass på små rom, med enda mindre bad. Men det gjør ikke noe, der det er hjerterom er det husrom. Og jeg er sikker på at de hjertene er så store at vi får god plass.

Vet ikke hvor mye blogging jeg får gjort de nærmeste dagene. Men jeg håper ikke dere blir borte for meg, for jeg kommer helt klart tilbake. skal bare ta noen fine bilder som jeg kan vise frem. Med hjerter, snøkrystaller og kanskje litt stjernedryss.

Jeg håper på å få tatt en titt i noen vintagebutikker, de har nok mye bedre utvalg en det som finnes i norge. Blir spennende.
Ellers skal jeg drikke store pint, gå på kunstustillinger, ta en kaffe latte, stikke hodet innom Top Shop, se etter kjendiser, ta bilder, se på smil, bruke litt penger, kose meg, ta en pint til og sikkert mer en det... Men kan ikke fortelle om opplevelser som ikke har skjedd enda.

Bye bye folks, London is caling me!

dsc1398

dsc1399

koffert7

PS: som dere ser har jeg verdens kuleste koffert ;)

Når du tar toget...

Dette har jeg lurt på en stund. Jeg tar tog, mye tog, mer eller mindre hver dag. Men jeg har månedskort så da sitter jeg i månedskort vogna. Hvis jeg noen gang skulle sette meg i den andre vogna for de vanlige, så har jeg alltid billetten min klar. Jeg sitter å holder på den, for jeg vet at hvert øyeblikk vil det komme en konduktør og spørre om å få se på den.
Men, ja her kommer det som jeg lurer på. Hvorfor er det så mange som sitter på billetten sin? Ja jeg mener, menn hvertfall. De har trykt billettet, nederst i lommeboka for så å presse den så langt ned i baklomma at man skulle tro det ikke var mulig å få den opp igjen. Hvertfall ikke når man sitter. De vet jo at de må vise billetter, hvorfor setter de seg da ned med avisa for virkelig å kose seg med den, når de øyeblikke etter at de har bladd opp på den spennende siden, må bak å grafse seg i ræva for å finne lommeboka og grave frem billetten.... ????
Jeg føler at de aller fleste liker å sitte litt på billetten sin, er ikke mange som faktisk har den klar til stempling. Dette må jo være utrolig frustrerende for de som jobber på toget, så må stå å vente. Jeg hadde ikke hatt tålmodighet til en sånn jobb.

billett

bilde // sxc

Viste du....

dsc1345

dsc1342

dsc1344

dsc1339

Alle sitat er hentet fra // Plan sine nettsider, klikk HER for mer informasjon.

Viste du forresten at Plan har en konkuranse på gang, hvor man kan blogge seg til Asia?
Det du trenger å gjøre er å blogge om jenters situasjon i andre deler av verden. Klikk deg inn HER for å få vite mer om konkuransen. Jeg har blogget litt om situasjonen ett par måneder, og synes det er veldig spennende, interessant og givende å finne ut mer om andre jenters situasjon. Håper jeg bidrar til å være litt opplysende, og at dere har fått sett ting i litt andre perspektiv. Vil du se alle mine innlegg, kan du titte på høyre side av bloggen min, og finner tema "Det som ikke skjer i Norge, skjer i verden" - - - - - - - - ->

Nydelig kveldskos

Hvis man er litt småsulten og fysen på kvelden, så er noe av det beste man kan lage seg grønnsaker og dipp. Jeg bare elsker det. I dag ble det forskjellig kuttede grønnsaker og smøreost. Den vanlige med krydder fra Tine er best. Mmmmmm....

dsc1335

gr

min lille liste

I dag...
♥  er jeg hjemme fra skolen, for jeg er litt syk
♥  jobber jeg hjemme med skoleprosjektet
♥  skal jeg prøve å rydde litt hjemme også
♥  er jeg glad, for jeg fikk en hyggelig telefon i går
♥  har jeg lyst til å spise 100 klemmentiner
♥  spisete jeg varme, selvpukkede blåbær med cottage cheese og kanel til frokost
♥  skal jeg møte Peanøtthjerneforbundet
♥  gleder jeg meg til jeg skal få noe spennende i posten
♥  vet jeg ikke hva jeg skal ha til middag
♥  lager jeg en liste
♥  har jeg sendt masse mail
♥  tenker jeg litt over fremtiden
♥  tenker jeg litt over fortiden
♥  er jeg bare superglad
♥  tenker jeg på hvor heldig jeg er
♥  skal jeg tenke på sjokolade
♥  skal jeg ikke trene
♥  skal jeg vaske klær og henge dem opp
♥  er jeg meg....

Hvordan er din dag?

dsc1114

Lage bilder, ikke bare ta dem

dsc1200

dsc1202

dsc1199

dsc1195

dsc1194Sjokoladedrøm

kako1
Deilig varm kakao med masse sjokoladesmak.

kakao2
Det smakte sjokolade hele veien.

kakao3
Søt jente som drikker søt kako

kako4
Enda en søt jente som drikker søt kakao.

kakao5
Søteste jente som drikker søt kakao.

kako6
Det blir alltid så alt for fort tomt.

Årets ønskeliste

brev3
Denne bloggen består av

bloggen

Mitt møte med en x-factor deltager

Da jeg var på vei hjem fra byen i går stoppet vi innom en kebabshappe.
I køa der ser jeg plutselig Gabrielle fra X-factor. Jeg som hadde drukket en liten øl, eller kanskje det var to. Hopper opp og skal begynne å snakke med dama. Jeg må innrømme at jeg synes Gabrielle var veldig kul, hun har sin egen stil og følger ikke normen. Det liker jeg.
Uansett så løper jeg bort med kebabsaus rennende mellom fingrene og sikkert noe mystisk og ubestemmelig mellom tennene. Og babler i vei om hvor kul jeg synes hun er, og at hun bare må vinne xfactor og at hun bare..... Så klarer hun å skvise frem mellom min skravling "Eg gikk ut av konkuransen idag" Uuuuups. En liten bommert der ja...
Nå skal det jo nevnes at grunnen til at jeg ikke fikk med meg xfactor i dag var for at jeg var på konsert med Donkeyboy.

p1000896

oioioi, helt fantastisk!

Fange snøfnugg

fnugg1

fnugg2

fnugg3

fnugg4

Middag hos mamma

Det er ikke noe som er som hjemmelaget middag hjemme hos mor.
Selv om det endte opp med at JEG måtte lage maten!

dsc0698

dsc0703

dsc0706

dsc0620

dsc0716

dsc0721

Hvordan bli en populær blogger!


Vel, de "store" bloggeren sier jo hele tiden at du må by på deg selv. Tørre å vise litt hvem du er, og legge ut bilder. Vise flere sider av deg selv. So, here it goes. Jeg legger ut mine sider. Hvis jeg ikke får mange lesere nå, så vet jeg ikke flere råd....

Photobucketdsc1016

Hei hei, her er jeg!

Er vi for negative til ting?


Photobucket
Photobucket

Hverdagsforandring fryder

I dag har jeg tatt det "drastiske" steget å klippet håret mitt.

Kl 14:23 så det slik ut - - - - ->
hr1

Kl 15:07 så det slik ut - - - - - - >
hr2

I bunn og grunn ble jeg drit stilig på håret;)
Men selve timen hos frisøren var ett lite mareritt. Jeg har aldri vært den som har likt å bruke mye penger på håret mitt, så det å gå til frisøren hører til sjeldenhetene, og er ren og skjær luksus. Dette så frisøren også ut til å ha oppdaget, hun lurte på når jeg sist hadde tatt en hårkur, for håret mitt begynte å se ganske så tørt ut. Jeg ser rødmende ned i gulvet og mumler noe om at det har jeg vel ikke tatt noen gang. Jaja, sier den hyggelige frisørdamen med et smil. "Det er aldri for sent" Jeg smiler bare tilbake, og vet innerst inne at det kommer ingen kur i håret mitt med det første heller.

Så begynner selve klippen, håret blir dratt i og tatt i og klippet. Men jeg ser til min skrekk at det fryktelige spotlyset som befinner seg inne i salongen er jo rene helvete for meg. Jeg er sååååå avslørt, igjen. Hele sommersesongens blekinger lyser mot meg i flere nyanser. Jeg kan se rester fra april, juni og august. Det er tydelige skiller, fra blondie blondt, oransj blondt til min kommune blonde som ligger innerst. Det er ett lite helvete og ikke så rent lite flaut. Jeg skjønner jo at det er en grunn til at jeg ikke setter mine føtter for ofte innenfor frisørveggene.

Men jeg kom meg ut, og har nå fått meg ny fin frisyre som jeg skal bruke på skolen i morgen!
dsc1000

Helt random...

dsc0536

dsc0822

dsc0561

dsc0232

dsc0919

Klær VS mat

Ser det er mange som blogger om versus ting (VS) det vil jeg også være med på. Det blogges om Gucci VS Prada, fuskepels VS ekte pels, røde sko VS gule sko. Alle ting som virkelig betyr noe i livet? Jeg skal ikke disse eller snakke mindreverdig om andre blogger, men noen ganger lurer jeg litt på hva som egentlig opptar folk. Eller er det i bunn og grunn mangel på noe annet å skrive om det ligger?

Selv er jeg ganske materalistisk, jeg liker å ha fine ting rundt meg. For ikke å snakke om klær, jeg liker å ha fine klær som viser hvem jeg er, min personlighet. Egentlig bruker jeg mye penger på klær, ting og mat. Penger jeg ikke alltid tenker over hva går til. Jeg er student og klager over dårlig råd, men likevel har jeg råd til nye klær, og hvertfall en reise i året.

Det finnes nok av jenter der ute i verden som ikke har de samme materalistiske "gledene" som vi har. Mange har nok problemer med å finne ut om de i det hele tatt får i seg mat i løpet av dagen. Da er nok ting som hvor fint det nye antrekket er bare bagateller.
Vi tenker så mye på oss selv, at vi ofte kan glemme at ikke alle har det som oss. Bare det at jeg sitter her og skriver på en Mac til flere tusen kroner mens andre må på søppeldynga for å lete etter mat føles ikke godt når jeg må tenke over det. Derfor er den enkleste løsningen å la være...

Vi tenker ikke på at verden er så forskjellig og ofte så urettferdig. Så neste gang du kanskje ikke har råd til å være med på kino denne måneden (men likevel neste) eller at du føler mamma og pappa er urettferdig når du ikke fikk den kule gensern du hadde lyst på. Tenk på at det er andre mennesker i verden som opplever virkelig utrettferdighet.


matvsklr
bilder // sxc

Birkelunden og dagens skatter

I dag var jeg innom markedet på Birkelunden. Det er marked der hver søndag, hvor de selger alt av skatter og snurrepiperier. Noe er hjemmelaget, men mye er gamle ting fra svunnene tider. Mye er fint og mye er stygt. Uansett så er det morro å gå på marked å bare titte. Anbefaler folk som liker å gå på loppemarked å ta en tur innom der. Her er et lite knippe bilder av de fine tingene man kan se på:

dsc0889
Gammel, fin og fargerik julepynt.

dsc0892
Søt jente på søt tallerken.

dsc0895
Fin lampe, med fine, fargerike skjermer. (og enda finere pris)

dsc0901
Mange søte skatter å finne i mylderet.

dsc0941
Her er en av skattene jeg kom hjem med i dag. Fin kakeboks fra Sætre, har leta etter en sånn...

dsc0943
...og rødt er "tema" på kjøkkenet mitt. Passer perfekt!

kk
Siste nummer ;) Kjenner på meg at her er det mage gode motetips å hente!

veska2
Nydelig skinnveske fra 50-tallet, helt fin inni var den. Og det fulgte med en liten overraskelse...

veska3
...en sukkerbit ;)

Har du vært på Birkelunden?
Eller andre marked å funnet skatter?
Nyter kvelden

dsc0805

dsc0815

dsc0812

dsc0816

dsc0836
Peppes har en av de beste slagordene som er :)

Husker du...

...den gangen man var liten og bygde seg hytte, av masse tepper og bledd. Man kunne være der inne hele dagen, og det var helt virkelig. Dette var det lille slottet, eller hytta i skogen, som var bare din. Det kunne jo hende at noen venner eller mamma og pappa fikk komme inn og se. Men det var du som hadde bygget mesterverket.
Av og til fikk man lov til å ta med seg saft og kjeks inn, da hadde man baket selv. Dukkene skulle få lov til å smake.
...husker du?

hytte2

hytte1
bilder // flickr

Nam, kan det smake bedre?

I går fikk jeg bakeånden over meg. Den dukker opp i ny og ne og helst når jeg minst aner det. Og i går var han her, og jeg skulle lage noe digg. Egentlig skulle jeg begynne på julegaveforberedelsene. De jeg ikke aner hva jeg skal gi til, får ofte en spiselig julegave. Det blir de alltid så glade for. (er hvertfall det de uttrykker til meg)

Men her skal dere få hemmeligheten på den perfekte gaven.
BOUNTY KULER!!! Herregud så gode de var, og de smakte akkurat som Bounty, bare mye bedre;)

dsc0751
Disse ingrediensene trenger du.

dsc0752
Måle opp fløten.

dsc0755
Etter at de har blitt rulla til kuler, eller klæsja til klumper i mitt tilfelle. Skal de inn i kjøleskapet til avkjøling.

dsc0759
Mmmmmmmm, se på dette da. Masse god skjololade, helt nydelig!


Her er den fantastiske oppskriften:
50 g smør
0,5 dl lys sirup
0,5 dl melis
2 dl kremfløte
200 g kokos

Pynt:
200 g lys kokesjokolade

Ha smør, sirup, melis og kremfløte i en gryte og varm det opp i 5-8 minutter. Da skal blandingen ha blitt litt tykkere. Men den skal fortsatt være hvitaktig. Det er viktig at du ikke koker den for lenge eller på for hard varme, da blir det bare karamell ut av det.

Så har du i kokosen, rører rundt og lar det avkjøle litt. Før du ruller massen i kuler. Legg de på bakepapri på en bakeplate. Så skal de inn i kjøleskapet til avkjøling i ett par timer.

Deretter skal du smelte sjokolade i ett vannbad. og dyppe kokosbollene oppi her. Bruk gjerne to gaffler, det gjør det hele litt lettere. Når det er gjort skal de inn igjen i kjøleskapet til avkjøling.
Bountykulene holder seg lenge, men anbefales at de oppbevares i kjøleskap så sjokoladen ikke smelter.

Denne oppskriften holder til ca 50 kuler!
Lykke til :D

Human trafficking

Human trafficking eller menneskehandel er en av de tre største kriminalhandlingene som finnes i verden, etter narkotika og våpenhandel. Det er vår dags slavehandel som foregår. Mennesker blir lurt, lokket og presset over landegrensen, bort fra sitt eget hjemland. De fleste som blir solgt på denne måten er kvinner og barn. De blir tvunget til prostitusjon og annen type tvangsarbeid.

 

Menneskehandel er en lukrativ bransje. I enkelte områder, som Russland, Øst-Europa, Hong Kong, Japan og Colombia er smugling kontrollert av store kriminelle organisasjoner.

 

"Stjålede" mennesker er vanligvis de mest sårbare og maktesløse minoriteter i en region. De kommer ofte fra fattigere områder hvor mulighetene er begrenset, de ofte er etniske minoriteter, og de ofte fordrevne som flyktninger selv om de kanskje kommer fra en bra sosial bakgrunn, klasse eller rase. Særlig kvinner er etterspurt til bruk i sexindustrien. Anslagsvis 600000 til 820000 menn, kvinner og barn er smuglet over internasjonale grenser hvert år, av disse er 70 prosent kvinner og jenter, og opptil 50 prosent  er mindreårige.

 

Menneskehandel er ulivlig i de fleste deler av verden, det finnes organisasjoner som jobber mot dette. OSCE (Organization for Security and Co-operation in Europe) er en av de sentrale byråene som slåss mot menneskehandel.

 Kilder: Wikipedia, Stopp menneskehandel, UNG

 

drypp drypp dryppregn
foto // loose threads

Jeg hater å innrømme det...

...men jeg har litt små angst for å få denne svineinfluensaen.
Jeg som har nektet å ta spøryta, i frykt for hva bivirkningene kan bli. Har nesten begynt å vurdere tanken på å kanskje ta denne vaksinen. Men bare nesten.
Tingen er at i går var jeg i Oslo. Store, skumle, smittsomme Oslo. (jeg bor en kort togtur unna hovedstaden) Ville ikke ta på noen eller se på noen i frykt for å bli smitta. Hanskene som egentli skulle beskytte mot kulde, ble beholdt på litt lengre en nødvendig. Helt til det ble så varmt at enklete klesplagg bare måtte lettes litt på. Så skulle jeg ta banen. Problemet oppsto da jeg skulle ut. Hvorfor kunne de ikke bare ha de gamle vognene, der alle dørene går opp av seg selv? Her måtte jeg jo trykke på knappen for å komme ut. Dum som jeg var hadde jeg også stilt meg først i døra, for å komme fortest mulig ut av den svineforpestede t-banevogna. Neste gang skal jeg vente på at noen andre stormer til døra så jeg slipper å være den første som må trykke på smittesprederen.

SMITTEBANEKARTET
tbanen
bilde // fra nettet med litt modifiseringer av loose threads

Jeg kommer ikke til å ta vaksina, og det er ikke så stort problem for meg. Blir jeg syk så blir jeg det, selv om det er kjipt.
Dette var bare tanker jeg fikk da jeg plutselig befant meg på en litt mer folksom plass... ;)

Cat Cam - for deg som har katt

Lurer du på hvor pus har vært og hva han/hun har gjort i løpet av dagen?
Det er mulig å kjøpe ett lite kamera som katten kan ha rundt halsen, så kan du se hva den har holdt på med i løpet av dagen. Fant disse bildene som katten Mr.Lee har "tatt" Denne katten vant vist til og med en pris for bildene sine!
Jeg har ikke katt selv, men kanskje jeg skulle feste ett på venninna mi for å se hva hun har holdt på med i løpet av dagen ;)
Venn eller fiende?


Er det noen fugler hjemme?


Biler er av en eller annen grunn populært...
Har du vært her også?

Ta en ttt HER så kan du også få tak i kamera til din katt, eller bare se flere bilder fra mange katter som har vært på tur. Det er litt morro :)

Tenk at det kan nytte...

Se på denne videoen her, den viser at det er mulig å gjøre en forskjell:  http://www.vgtv.no/?id=26387&category=65  (det går dessverre ikke å legge den rett inn, så dere må trykke på linken for å få sett vidoen.)

Filmen handler om Violet fra Malawi som møter den svenske rapperen Timbuktu. Hun er med på å lage radioprogram og forteller blant annet om hva menneskene i området hun bor i har rett til . Det er en flott historie å se på. Jeg blir så glad for å se at det er mulig, at det kommer noe godt ut av pengene man sender. Det blir resultater!

 

violet
// bildene er print screen fra vidoen jeg linker til lengre oppe i innlegget.

Hvem er Voe?

Jeg var inne på Voe sin blogg her om dagen og fant dette kjempesøte bildet av henne som ble tatt i forbindelse med en photoshoot med magasinet Topp.
Det første som slo meg med bildet er hvor mye hun ligner på utstillingsdukkene som står i vinduet på Randis Parfymeri i Tromsø. Disse dukkene har stått i det vinduet i alle år.

voe2
foto // loose threads

voe
foto // fra Voe sin blogg

Er det bare jeg som ser likheten her eller?
Hehe ;)

missM

missM

30, Asker

Hver dag består av små eventyr, ser du dem? Jeg ser mine gjennom kamera, iført en kjole fra en tid som ikke lenger finnes. På kjøkkenet med respatexbord oppstår det herlige spiselige kreasjoner. Mens jeg av og til tar en reise til det ukjente. Alle bildene i bloggen er tatt av meg © (med mindre annet er oppgitt) Bare å spørre hvis du ønsker å bruke dem til noe.

Kategorier

Arkiv

hits