Bloggefantastisk tips

Jeg har den 6288 mest leste bloggen i verden!

Nei det har jeg nok ikke, men jeg har den 6288 mest leste bloggen på bloglovin ;)
Er jo ikke så ille det heller med tanke på hvor mange blogger som finnes, og det er ganske mange registrert på denne kanalen.
Kjenner du ikke til blgolovin?
Det er en nettside hvor du kan samle alle dine favorittblogger. Du legger dem til en liste på nettstede, så vil du se når bloggene legger ut nye innlegg. Du "slipper" å gå inn på bloggene sin side for å se om det har kommet noe nytt, du trenger bare se på bloglovin´ så vil innlegg bli oppdatert av seg selv. Du trenger ikke ha blogg selv for å bruke bloglovin´. Jeg som har egen blogg legger jo linker til alle bloggene jeg leser inne på siden min. Men for de som ikke har egen blogg, og som ikke har en plass å samle sine favoritter er dette en genial løsning. Kjekt for bloggerene og kjekt for leserene.
 

 

 

------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

 

 

Slik skriver du bedre blogginnlegg

1. Skriv om ting som betyr noe for deg
Skal du blogge er det viktig at du skriver om ting som har noe å si for deg. Ikke bare legg ut for at "alle andre gjør det" Eller for at du tror du får flere leser av den grunn. En blogg skal virke troverdig, og det blir det med at du skriver om ting som betyr noe for deg. Sjansen for at du blir å fortsette med å blogge er også større, du blir ikke bare en døgnfule som holder på i noen dager eller uker.

2. Ikke bruk formell tone på innleggene
En blogg skal være morsom, enkel og personlig å lese. Ikke bruke en tone som fremstår som for formell. La lesern bli kjent med deg, det fremstår også på måten du skriver på.
Skriv på en innlevende måten. Men ikke bruk for mange "fjortistegn" heller, da blir det bare slitsomt å lese innlegget.

3. Du trenger ikke skrive en stil
Du kan skrive innlegg på flere tusen ord. Men husk det er ikke stil eller skoleoppgave du skal legge ut. Folk er ikke interesert i å vite hver minste lille detalj, fra hvilken fot du tok først ut av senga i morges, til hvilken tannkrem du bruker når du pusser tennene på kvelden.
Mye av det som skrives kan heller deles opp i flere mindre blogginnlegg. Bloggen din er ikke en bok, gjør den heller lesbar.

4. Vær original
Ikke bare kopier favorittbloggen din. Prøv å finn noe som er deg. Mange blogger har samme tema, men det går likevel ann å lage sin egen vri på det.

5. Enkel lesing

Gjør bloggen din lettlest. Pass på å for eksempel å begynn på nytt avsnitt når du bytter tema. Ikke ha en meter lang tekst uten "pause". Bruk godt flytene språk, ikke bytt ut s med z.

6. Bruk lister

Mange orker ikke lese lange tekster. En mulihet er å sette de "viktigste" punktene opp i en liste. Så kan de som eventuel er interesert lese hele teksten. Da får alle med seg det viktigste innholdet.

7. Forandre deg
Ikke bruk det samme oppsettet på hvert eneste innlegg. Vær kreativ og bruk forandringer. Noen ganger kan det være mye tekst, andre ganger mindre. Bruk bilder, noen innlegg kan være preget av kun bilder, mens andre kan være rik på tekst. La leseren se at det har skedd noe nytt neste gang han kommer inn på bloggen din.

8. Fengende overskrifter
Bruk overskrifter som skaper nysgjerrighet. Slik fanger du leseren først. Bare husk at selve innholdet bør ha noe med teksten å gjøre også. Bruker du usaklige overskrifter vil du miste din troverdighet som en god blogger.

My tips on how you can write a better blog.

Problemer med å finne ting å blogge om?

1. Sjekk kommentarene dine

Leserene dine kan komme med gode kommentarer eller tilbakemeldinger på hva du kan skrive om. Se om det er noen som har stilt spørsmål som du heller kan svare på i et innlegg, kanskje flere lurer på det samme.

 

2. Lag lister

Uansett hva du blogger om kan du sikkert lage en liste.

10 hemligheter om...

10 beste måter å...

topp 10... 

10 grunner til...

Disse er enkle å lage og morsomme og lese!

 

3. Tilbakeblikk

Se tilbake på gamle innlegg, hvilke fikk gode tilbakemeldinger? Du kan for eksempel skrive om et lignende tema, eller vinkle samme tema litt annerledes.

 

4. Se hva andre bloggere skriver om

Du skal IKKE kopiere andre sin blogg. Men det er lov å hente inspriasjon og ideer. Kanskje du har en annen variant og syn på samme tema?

 

5. Gå på jakt

Finn blogger som handler om noe helt annet en de du vanlig vis leser. Kanskje du kan hente helt ny inspriasjon der.

 

6. Gjør noe annet

Gjør noe helt annet en det du vanligvis gjør. Har du aldri hatt en konkurranse? Prøv det! Led til en diskusjon, prøv å vis en annen side av deg selv.

 

7. Gjesteblogger

Inviter en blogger du liker til å kanskje skrive et gjesteinnlegg hos deg.

Kanskje du på den måten får noen nye lesere?

 

8. Ta pause

Noen ganger får man gode ideer når man holder på med noe helt annet.

Så ta en pause, gå bort fra dataen, gå deg en tur, les en bok, se på tv, snakk med naboen.

 

9. Ha med en blokk

Ha alltid med den en liten bok/blokk i veska. Som punkt 8 kan ideer dukke opp når du er borte fra dataen. Ha med en liten bok som du noterer ned tema du skulle komme på underveis. På bussen, på banen, på flyet eller andre steder.

Ta notater og tegn ned det du kommer på!

Blogging og ytringsfrihet

I går hadde Kenneth Olsen innlegg på bloggen sin om at han kunne bli nedsatt i ordenskarakter på grunn av ett blogginnlegg.
At en elev skal settes ned i ordenskarakter er kanskje litt drøyt. Likevel synes jeg det er greit av skolen å ta tak i slike ting, for det er mange bloggere som skiver akkurat det de vil. Dette var kanskje bare en liten sak, men det kan komme andre saker opp som er værre. Et sted må man begynne å sette grenser.
Det er noe som heter vær varsom plakaten, som tar for seg etiske normer innen presse. Noe jeg vil si også gjelder blogging. En bloggplakat er under utforming. Jeg vil bare nevne at disse plakatene er ikke lov og regler, men noe man bør forholde seg til.

Det innlegget læreren mente var krenkende har Kenneth fjernet fra bloggen sin. Så jeg kan ikke si hvor "ille" det var. Han fikk også masse tilbakemeldinger og kommentarer på dette innlegget, flott at folk engasjerer seg. Han nevner ikke navnet på læreren i innlegget, men det mange ikke tenker på er jo at "alle " vil jo forstå hvem det er snakk om uansett.
Det finnes saker det folk har mistet jobben pga blogging. (anbefaler en titt på den linken)

Mange unge bloggere har lært seg ordet ytringsfrihet, og selvfølgelig skal man ha det. I Norge er internett et fristed som vi har ytringsfrihet. MEN her må man skjønne at selv om du har ytringsfrihet kan du ikke bare legge ut hva du vil. Bloggen er ikke så privat som mange skal ha det til. De aller fleste har en helt åpen blogg, som hvem som helst kan gå å se på. Du har lov til å uttale deg og komme med dine meninger, men når du skriver direkte nedtalene om blant annet enkeltpersoner, folkegrupper og religioner må du tenke på personvern.
I tillegg kan bloggingen få konekvenser for fremtiden og fremtidige jobber. Er det noe du tenker på når du legger ut innlegg?

Hva synes du er riktig?
Skal man kunne legge ut akkurat det man har lyst til, eller bør man se litt gjennom før man poster innlegg som kan virke støtende og krenkende på noen?

Dette er ikke et innlegg direkte mot Kenneth Olsen, men mot alle bloggere.

EDIT: Fikk en kommentar på at det er så mye man må tenke på før man legger ut innlegg. Men det er jo egentlig ikke det. Bare å bruke folkeskikk og sunn fornuft. Det kommer man langt med.

Slik får du flere lesere

1. Post jevnlig
Enten du poster tre ganger om dagen eller en gang i uka. Hold bloggen din i jevnlig aktivitet. På denne måten får du de faste leserene til å komme tilbake.

2. Svar på kommentarene du får
Gi tilbakemeldinger på kommentarende dine. Du viser at du setter pris på de du får, du lytter til det som blir fortalt. På den måten er det mer sannsynlig at kommentatoren (?) vil besøke bloggen din på nytt. Det skaper en dialog mellom dere.

3. Link til andre blogger

Skriver du om en spesiell sak kan det være lurt å linke til andre bloggere eller nettsider. Du vil få større troverdighet med innlegget ditt. Skriver du noe som kan debateres kan det også være lurt å linke til noen som har et helt annet syn på saken en deg selv.
På denne måten oppfordrer du også andre bloggere til å linke til deg.

4. Ha en beskrivende tittel
Ha en overksrift som forteller om innlegget. Mange kan finne bloggen din med å google etter spesielle ting. At du da har et innlegg som ikke passer med overskriften gjør at vedkommende som finner bloggen din mest sannsynlig ikke er interesert i å lese resten.

5.Engasjer leserene dine

Få leserene dine til å delta i bloggen din. Ha små konkuranser, still spørsmål og gi dem små oppgaver. Lag innlegg som du oppfordrer andre til å lage tilsvarende, lister kanskje? Be de linke tilbake til deg.

6. Vær med i et forum

Delta i et bloggforum, slik som på blogg.no. Du blir en del av et samfunn og deler dine innlegg med andre som de deler sine med deg! Besøk andre blogger for at de kanskje besøker deg igjen. Men jeg vil bare påpeke, legg igjen en saklig kommentar!

7. Link til blogger du liker

Lag en liste med blogger du liker og legg dem i sidebaren din. På den måten kan dine lesere se hva du liker, kanskje noen linker til deg også? Målet er å skape en blogg leseren liker på alle måter, du kan også bli brukt som oppslagskilde. Leseren vet at han kan finne andre gode blogger gjennom deg.

8. Legg igjen bloggen din

Legg igjen linken til bloggen din som et businesskort. På slutten av mailen din, på facebokk, under avataren din på forum. Det er mange steder du kan legge igjen en link til bloggen din, kanskje dette skaper nysgjerrighet så flere klikker seg inn på linken for å komme til deg.
hits