Husmorskolen

På sparebluss

Ja, det er ikke til å nekte for at når man har vært en måned borte. Så blir det også en måned uten lønn når man kommer hjem. Derfor er jeg nå på sparebluss. Billige aktiviteteter og billige middager.
Rema 1000 har jo middager for 4 personer til under 100 lappen. For meg blir jo dette middag og lunch i 2-3 dager.

Jeg har også lastet ned middagsappen til Rema 1000. Den virker veldig bra. Du taster inn hvor mange personer middagen er til og så lager den en handleliste for deg! Blir nok å benytte meg at enkle, billige middager nå fremover ;)

I går lagde jeg Sheperds Pie, og hadde to venninner på besøk.
Det ble kjempegodt og mye mat igjen. Så denne retten anbefales virkelig.
Du trenger:

poteter
fløte
salt og pepper

1 løk
2-3 gulrøtter
4 fedd hvitløk
600 g kjøttdeig
2 ss tomatpurre
2,5 dl grønnsaksbuljong
1 ss maizena (blandes ut med 2 ss vann)
parmione

 

Del potetene i store terninger, kok de opp, gjerne så de blir overkokt.
Hell av vannet og ha i fløten, mos dette sammen til en potetmos. Dette er lokket til paien.

Del gulrøtter, løk og hvitløk, fres dette sammen til grønnsakene er gyldne.
Ha i kjøttdeigen, og stek videre sammen til kjøttdeigen er brun. Ha så i 2 ss tomatpurre, rør sammen før du har i grønnsaksbuljongen (jeg har bare terninger og kokte opp en terning sammen med 2,5 dl vann. Hadde dette over grønnsakene og kjøttdeigen. Lot det koke i 2-3 min, før jeg hadde over maizenablandingen. Når sausen tykner, legges alt over i en ildfast form. Legg poptetmosen over som lokk, og strø parmione over.

Sett inn i oven på 200 grader i ca 20 min, når toppen ser gylden og fin ut.
Voiala, klar til servering!
Og er du ikke på sparern så lager du en salat til ;)
SitronfirkanterI dag får jeg fårikålgjester til middag, kommer det middagsgjester så er ekstra stas og også servere dessert. Så jeg funderte på hva jeg kunne servere etter fårikål som er et ganske "tungt" måltid.
Jeg googla litt rundt og fant noe som het Sitronfirkanter på bloggen Mat på Bordet. De hørtes perfekt ut å lage. Enkel og frisk på smak skulle den være.

Kaken var superenkel å mekke sammen. Den ble litt tynnere en jeg trodde, men nam så god, med ekte sitronsmak!
Eneste var at den egentlig skulle stå 20-30 min i ovnen, min sto i nesten en time, og jeg synes enda ikke den var ferdig. Men til slutt måtte jeg bare ta den ut. Lagde kaken i går, og i dag smakte den fortreffelig, så en time gjorde ikke noe.
Teorien på hvorfor det tok så lang tid er to. Det sto store egg, jeg hadde bare små egg, men jeg tok i 5 istede for 4? Eller at jeg ikke fikk rørt sammen eggene, sitronene og vikingmelken godt nok sammen. For det er jo eggene som gjør at dette stviner sammen til slutt? Eller en siste, at den rett og slett er ganske "skvulpete" når man tar den ut? 

DU TRENGER:
BUNNEN -
110g mykt smør
60g melis
125g hvetemel

FYLLET -
4 store eggeplommer (lag marengs med eggehvitene eller opbevar de i frysen)
400ml søt kondensert melk (vikingmelk)
175ml sitronsaft (saften av ca. 4 sitroner)
melis til pynt
ovn temperatur 175C
Lag bunnen ved å blande smør og melis sammen til du har en myk masse. Greit å bruke håndmikser, deigen blir ikke stor. Tilsett mel i smørmassen og rør sammen - til det blir en smulete deig. (akkurat som paideig) Dekk en 20x20 form (eller bruk en rund form) med bakepapir og hell deigen oppi. Bruk håndflaten/fingrene til å trykke deigen relativt jevnt over bunnen og litt op kantene. Prikk bunnen med en gaffel.
Sett i forvarmet ovn og stek i ca. 20 min til bunnen er gyldenbrun. I mellomtiden blander du eggeplommer, kondensert melk og sitronsaft sammen for fyllet.
Når bunnen er ferdig stekt, heller du fyllet direkte opp på den varme bunnen og setter det hele umiddelbart tilbake i ovnen. Stek i 25-30 minutter til fyllet har stivnet. La kaken avkjøle i formen. Når den er helt avkjølt setter du kaken i kjøleskapet en 2 timers tid eller over natten.
------------------------------------------------------------------------------------------

Hjemmelaget (eddik)vaskemiddel

Jeg er ofte innom bloggen til Heidi og hennes Erkjennelser. Hun lever det "enkle" liv. Jeg liker hennes livsfilosofi og måten hun har valgt å leve på. Hun prøver å lage mye av det hun trener til hjem og hus selv, både når det kommer til mat, vaskeprodukter og andre "huslige" ting.

Sist jeg var innom hadde hun laget sitt eget sitrusvaskemiddel. Av rett og slett eddik og eksotisk frukt. Fyll et klass med skall fra appelsin, sitron og f.eks grapefrukt. Fyll så opp eddik til trekvart av glasset er fylt, skur på lokket og la stå i vinduskarmen i ca 3 uker til eddiken har fått farge som er nært skallet.

Eddik skal vist være veldig bra for å få bort dårlig lukt på klær, så dette fant jeg ut at jeg måtte jo prøve. Akkurat nå står et glass med sitronskall og eddik i vinduskarmen på kjøkkenet mitt. Jeg hadde bare sitron liggende, så da ble det slik. Funker dette kan det hende jeg tar med litt andre frunkter neste gang.
Siden jeg kjøper en del vintageklær kan det være litt "tung" lukt i noen av plaggene. De kan ha ligge lenge på loft, i skap eller ekster som setter litt lukt. Da kan man ha litt eddik sammen med skyllemiddelet, dette fungerer overraskende bra. Det funker også på treningsklær som kanskje har fått litt vond lukt på seg.

 

 

 

----------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

 

 

 

Og du bake, og du bake...

...ja jeg gjør faktisk det!
I morgen er den store dagen. Da skal søster gifte seg, og her går det i full pinne på kjøkkenet for å få minicupcakene ferdig til i morgen. Jeg skal nok rekke det med god margin, men det skal bli greit å bli ferdig!
Det værste er at jeg tror dette kommer til å bli knallgodt også ;)

Jeg har brukt oppskrifter som jeg fant på bloggen til Passion for Vintage. De oppskriftene er så enkle å følge, pluss at deigen blir så luftig og fin, og resultatet smaker bra.
Jeg har laget en tropsik variant, en med sjokolade og så kom jeg på at jeg ville prøve en med bringebær. Etter å ha sett det på bloggen til Astrid Katrine. Da tok jeg utganskpungt i den tropiske og byttet ut kokosmelk, med fløte, men hadde fortsatt i jus. Så erstatta jeg kokosmasse med ferske bringebær. Og brukte en ostekrem med bringebær på toppen istede. Mmmmm, ble en veldig god og frisk cupcake.

Slik ble oppskriften da:
100 g smør
150 g sukker
2 egg
2,5 dl mel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 dl fløte
1 dl tropisk juice (kan fint bruke annen jus også, men siden jeg hadde den)
1 ts sitronsaft (jeg brukte fersk sitron)
2/3 boks med bringebær

Pisk smør og sukker hvitt. Ha i ett egg om gangen, tilsett halvparten av det tørre og halvparten av det våte. Pisk godt og tilsett så resten. Ha røren i cupcakes former og stek i forvarmet ovn på 180C i ca. 15 min.

Ostekrem:
150 g philadelphia smøreost
60 g romtemperert smør
4 dl melis
2 ts vaniljesukker
1/3 boks med bringebær

Denne ostekremen ble veldig god, men pga bringebærene ble den ikke så veldig stiv til at man fikk den krem "svungen" på toppingen. Jeg brukte den på halvparten av bringebærcupcakene og halvparten samme oppskrift, bare uten bringebær. Her pynta jeg heller med goderihjerter.

 

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

 

 

testing-testing-1-2-3

Min søster skal gifte seg neste helg. I den forbindelse skal jeg bake litt,og bidra på den måten jeg akn. Jeg sa jeg skulle lage cupcakes og angrer litt på det ;) For jeg vil jo at dette skal bli bra, og det er ikke til å komme bort ifra at det tar litt lengre tid å lage mange småkaker en en stor. En annen ting er jo også at jeg vil det skal smake godt, så jeg har vært gjennom noen runder med bakesmaking for å komme frem til de jeg liker best.

Derfor innviterte jeg venninner over på prøvesmaking og titting på hva som ser best ut. Det var enda godt, for smaken jeg ikke var helt overbegeistret for forsvant først. Derfor tror jeg det ender opp med at jeg baker den versonene som de andre gladelig spiste mange av, pluss den som jeg spiste mest av. Da blir det noe for enhver smak.

Disse to variantene ble server. Begge oppskriftene har jeg funnet på bloggen Passion for Vintage.

 

variant 1: TROPISK VÅRFRISKE CUPCAKES
variant 2: SJOKOLADEBITER i VANILJE CUPCAKES

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

 

 

Søndagssysler

På søndager kan man gjøre ting man ikke har tid eller lyst til å gjøre resten av uke.
I dag ble det baking på meg og lilleøster. Vi skulle ha hjemmelaget blomkålsuppe til middag, og lagde ferske rundstykker til. Jeg fant denne oppksriften på klikk.noDu trenger:

1 l melk
9 ss olje
50 g gjær
2 ts salt
3 ss sukker
1 dl solsikkekjerner
200 g havregryn
300 g sammalt hvete grov/fin
800 g hvetemel

Varm melk og olje til det er lunkent og rør ut gjæren. Rør inn resten av ingrediensene til en blank og smidig deig. Dekk til med plast og la deigen heve på et lunt sted i ca 1 time.
Elt deigen og del i ca 30 emner. Form til runde boller og legg på et bakepapirkledt stekebrett. Dekk til og la rundstykkene etterheve i ca 30 min. Varm ovnen til 225°C.
Pensle med egg eller melk og dryss med frø. Stek på midterste rille i varm ovn, 225°C i ca 15 min. Avkjøl på rist.
 

----------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

 

 

Lag ditt eget sunne brødDette er et kjempegodt og enkelt lavkarbobrød å lage. Jeg fant oppskriften på klikk.no.
Selv om du ikke går på lavkarbo er dette et brød alle kan spise. Det er fult av frø og litt korn, noe alle mager har godt av, og det inneholder ikke hvetemel, noe vi mennesker ikke trenger å spise så mye av, derfor et bra brød for alle:)

Brødet er kjemperaskt å lage, du mikser bare sammen alle ingrediensene. Ingen heving eller knaing trengs for å lage dette. Rør sammen og putt i en brødform. Dette tar max 10 min. Så venter du 55 min mens brødet steker i ovnen, og vips har du et godt brød på litt over en time.

 

Dette trenger du:

4 stk egg
1 ts bakepulver
0,5 bokser crème fraîche
3 ss solsikkeolje
60 g Kruskakli
40 g linfrø
50 g sesamfrø
50 g solsikkekjerner

Ha eggene i en bolle. Tilsett solsikkeolje og Crème fraîche, og visp alt sammen.

Bland alt det tørre sammen i en annen bolle. Hell dette så oppi bollen med det våte. Rør med en sleiv.

Vent med bakepulveret til slutt. Ha røren i en medium stor brødform, som du smører godt, eller du kan dekke formen med bakepapir.

Stek på nederste rille i ovnen, i ca. 55 min avhengig av ovn, ved 180 grader. Avkjøl på rist.
Jeg måtte bruke en myk stekespade for å få brødet ut av formen.

Siden lavkarbobrød ikke er med mel, er det kun eggene (blir litt som tykk omelettrøre når du har det i deigen) som holder det sammen. Det kan smuldre litt, men siden skivene blir så små (det hever jo ikke) Gikk det greit å spise et par skiver uten at de falt noe særlig sammen for meg. 

 

-----------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

 

 

 

Luftig hjemmelaget sjokolademousse

Nyttårsaften og nyttårsfeiring.
Jeg har gitt meg selv ansvar for å lage kveldens dessert. For en tid tilbake smakte jeg Ginas fantastiske sjokolademousse, så jeg måtte bare be om oppskrift for å prøve meg på den til kveldens søte dessert. Da sende hun meg DENNE linken.

Så da var det bare for meg å finne frem ingrediensene og sette i gang med visping og miksing.

Du trenger:

2 dl      fløte
225 g   kokesjokolade
4 stk    eggeplommer
2 stk    eggehviter
100 g   melis

Pisk fløte til myk krem og sett den kaldt.

Smelt sjokoladen forsiktig i vannbad. Bruk lav temperatur og rør litt i den underveis.

Stivpisk eggehvitene. Bland forsiktig sammen den smeltede sjokoladen med melis og eggeplommene, vend inn krem og til slutt de stivpiskede eggehvitene.

Settes kjølig i minst 2 timer før servering.


// Denne eggskilleren fra Tupperware er genial.

// Rør inn stivpisket eggehvite for luftighet.


Til slutt heller du den ferdige massen i posjonsformer eller en stor bolle som jeg har gjort. Siden jeg skulle ha med denne bort synes jeg det var enklest å ha det i en stor bolle.
Man kan også lage denne desserten en dag eller to i forveien som gjør at du slipper å tenke dessert på selve dagen hvis du selv har invitert til middag!

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

 

 

Høstsuppe som varmerDet er november, det er høst og det er suppetid. Det er ingenting som er så godt til middag som en varm suppe når det er kaldt og frossent ute.

I går ble det høstsuppe til middag på meg.
Det er så enkelt med suppe, du tar bare vann og de grønnsakene du har liggende i kjøleskapet og varmer opp. Det som befant seg i mitt kjøleskap i dag var, poteter, kålrabi, gulrøtter, løk og seleri. Men du kan putte i akkurat de grønnsakene du liker og ønsker.
Så er det bare å krydre til med salt og pepper og andre spennende krydder du finner i skapet. Jeg fant blandt annet chili som var med på å gjøre den ekstra spicy og varm.

 

------------------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

 

 

En gang bakte jeg to gang

Jeg har jo helt glemt å legge ut bilder av disse lekkerbiskene.
17.mai bakte jeg jo 17.mai muffins, men jeg la aldri ut bilder av muffinsene jeg bakte samtidig.
De ble dritlekre og så gode. Så inneholder de en superhemmelig ingrediens, rødbeter. Nå tenker du kanskje æsj, rødbeter. Men tenk på gulrotkake som er så godt og populært. Denne røde grønnsaken har samme funksjon. Den gir fuktighet til muffinsen, så de holder seg lengre og blir saftige og gode.

OPPSKRIFT:
4 dl hvetemel
1 dl kakao (som jeg sløyfa i denne omgang for å få den fine rødfargen på cupkackene)
2 ts bakepulver
1 ts (ekte) vaniljesukker
2 dl solsikkeolje
3 dl sukker
2 egg
4 dl friske rødbeter (altså ikke de på glass) skrellet og revet.
1 sitron, skallet finrevet av


Forvarm ovnen til 170´C. Bland alt det tørre. Pisk olje, sukker og egg med mikser i en egen bolle i ca 5 minutter til blandingen er tykk og kremete. Tilsett rødbeter og sitronskall. Tilsett melblandingen og rør forsiktig sammen til alt er blandet.
Fordel røren i muffinsformer, så inn i ovnen i 15-25 minutter. Tiden kommer ann på størrelsen på muffinsformene du bruker.


Så har jeg denne kremen på toppen.

SMØRKREM:
100 g mykt smør/margarin
300 g siktet melis
1 ½ ss siktet kakao
1 ½ ts siktet vaniljesukker
3 ss sterk kaffe


//se på den herlige fargen, derfor valgte jeg å prøve uten kakao denne gangen. Ellers blir det jo sjokoladefarge på dem.

// Disse søte muffinsformene kjøpte jeg på Åhlens.

// smake når man bake, det er viktig.

// Ferdig i ovnen.
// nam, nam. Værsågod!

Sunne boller

Eller hvertfall så godt det lar seg gjøre å lage sunne boller.
Jeg fikk så lyst til å bake i går, men manglet et par ingredienser som melk. Men jeg kom jo på at det finnes laktoseintolerante folk der ute som spiser boller så jeg googla litt og fant denne oppskrifta:

1/2 l vann
50g margarin uten melk
2g salt
50g gjær
1kg hvetemel
2dl sukker
evt. rosiner


Supert!
Men jeg halverte sukkermengden og så hadde jeg i mindre hvetemel og fant en pakke med frokostmusli som jeg hadde ett par dl av oppi.
Bollene ble kjempegode, og jeg liker å innbille meg at de var litte granne sunnere en vanlige boller ;)


// Slik så de herlige bollene ut.


// Den hemmelige ingrediensen.


// så drakk jeg gul saft til bollene. som var sukkerfri for de som lurte på det ;)


// og så på Amelie fra Montmartre

Afrikansk peanøttsuppe

Jeg fant en spennende oppskrift på matprat som jeg tenkte at måtte prøves ut. Det var afrikansk peanøttsuppe.
Den smakte ikke for mye peanøtter og ble sånn passe sterk i smaken siden den inneholdt chili :)

Her er det du trenger:


 • 1 l hønsekraft (kraft fra kokt høne) eller hønsebuljong
 • 1 boks hermetiske tomater
 • 4 ss peanøttsmør
 • ca. ½ stk rød chili , evt. grønn chili
 • 1 ss sitronsaft
 • 200 g hønsekjøtt (kjøtt fra kokt høne) eller salatkjøtt av kylling

Kok opp hønsekraft (jeg brukte buljongterninger). Mos de hermetiske tomatene i blender, stavmikser eller lignende. Ha de så i gryta. Hakk opp chili og tilsett sammen med sitron.
Så tar du i peanøttsmøret og kyllingen, la det koke opp i ca 5 min. Så er suppen ferdig! Tataaaa....


Hjemmelagde knekkebrødDe beste knekkebrødene lager du selv.
Det er så enkelt, pluss at de er super sunn. Veldig Fedonvennlig for de som er opptatt av det...Du trenger:
3,5 dl grovt rugmel
3,5 dl havregryn, lettkokte
1,5 dl sesamfrø
2    dl solsikkekjerner
0,5 dl linfrø
1    dl havrekli
7 dl vann

Rør alt dette sammen. Det er ikke så nøye om du tar 2dl sesamfrø istedefor 1,5dl. Elsker du solsikkefrø, peis på med det. Oppskriften trenger ikke være nøyaktig.

Sett ovnen på varmluft og 190 grader.
Så smører du den ferdige knekkebrødmassen i et tynt lag utover to smurte bakeplaterplater. Etter 10 min i ovnen tar du ut platene, og skjærer i passe biter med pizzarulle. Så skal de inn i ovnen igjen å stå 20-30 min.
Bitene skal være harde, det kan hende du må knekke av kanten for å la det som har vært i midten steke litt lengre.

Oppbevares i en luftett boks.


//smør alt utover to stekeplater.


//del opp med pizzaskjærer etter 10 min i ovnen.


//oppbevares i fin boks etterpå!

Desperat godtesyk NÅ!!!!

Jeg er jente, som alle andre jenter elsker jeg sjokolade!
I kveld susa jeg rundt på nettet og så dukka bloggen til Fabulouscrazy opp!
Hun har lagt ut en oppskrift på rett i koppen kake! Ja du hørte riktig, en kake man bare smeller sammen i en kopp, inn i microen, rett i munnen!!! Gjett hvem som spratt inn på kjøkkenet for å mekke kake!


Dette trenger du:
4 ss hvetemel
4 ss sukker
2 ss kakao
1 egg
3 ss melk
3 ss nøytral matolje

Hell i alt det tørre, så alt det våte, rør godt sammen til en tykk masse.
Putt inn i microen på full styrke. Fabulouscrazy trengte 2 min på sin, jeg hadde 1min 30 sek på min, og selv det var litt mye. Resultatet er best når kaken er litt myk i midten.


//jeg ser at det ikke ser helt delikat ut i koppen;) Men smakte akkurat som sjokoladekake. Kunne kanskje ha vært litt søtere, men vil tro kaka smaker fantastisk med vaniljesaus eller noe sånt!

Suppeblogg

Nesten så jeg har fått min egen suppeblogg, for det har blitt ett par innlegg her om hvordan man lager supper.
Her kommer et til, denne gangen skal jeg vise hvordan man lager blomkålsuppe!

BLOMKÅLSUPPE

Den store hemmelige ingrediensen for en god blomkålsuppe er.....
...blomkål!


Sammen med disse andre tingene her kommer suppa til å bli knallgod.


Kok blomkålen sammen med buljong


Ha ca 2ss smør, smelt, ha i ca 2 ss hvetemel, Rør sammen, og spe ut med vannet blomkålen er kokt i.


På slutten, etter at du har hatt blomkålen i, heller du på med ønsket mengde fløte.


Server med deilig brød!

Suppe som varmer

I dag var det litt kaldt ute, så jeg lagde en deilig suppe til kveldsmiddag.
Det ble med spicy-thaismak.


Sånn ca dette trenger du i suppa.


Chili er veldig viktig for å få litt spicynes...


En av de store hemmelighetene for å få eksotisk smak er innholdet i denne boksen.


En skvisa lime oppi topper det hele.


Vips har det blitt en nydelig thaigryte i stede for suppe :)Jeg bruker aldri (sjeldent) oppskrift når jeg lager supper. Sånn som denne thaivarianten kan du ha i de grønnsakene du vil. Det viktigste er kokosmelken og fish sause (fra santa Maria) for å få litt asiatisk smak. Ha også i en hønsebuljong for smakens skyld.

Denne gangen hadde jeg laks og crabsticks i. Men man kan godt ha kylling, scampi eller annet godt.

Purreløk....

Man kan lage suppe av det meste.
Denne gangen har jeg prøvd meg på purreløk.

Igjen, supper er så enkelt å greit.
Jeg hadde i disse ingrediensene.

Smelt smør i en gryte, ha i oppkutta purre som godt kan være litt grovt hakket. La det surre før du har i en stor spiseskje med mel. Spe ut med vann og fløte, la koke en stund så melsmken forsvinner og purresmaken setter seg litt mer.

Jeg tok i oliven på slutten for det er så godt.
Server i en stor fin kopp.

Nam....

Morgendagens dessert lages i dag

Den store nyttårsaften er i morgen.
Da blir det middag hjemme hos meg. Vi skal lage kalkun med pannestekte poteter, gode grønnsaker, waldorfsalat (som for anledningen desverre er kjøpt, men når jeg er den eneste som liker det gadd jeg ikke å lage det til bare meg selv i år) og deilig fløtesaus som så klart skal lages fra bunn.

Men her er desserten som skal fordøyes etter middagen.
Panna cotta til 6 personer lages sånn:
4 ½ stk gelatinplater
2 stk
vaniljestang
7 ½ dl
kremfløt
2 ½ dl
sukker

Legg gelatingplatene i kaldt vann, kok opp alle de andre inglediensene.
Ta gryten av platen, ha i gelatin og server i fine glass. Voala, superenkelt!

Verdens beste sjokoladekuler

Jeg fikk verdens søteste kokebok i posten fra det Australske magasinet Frankie magazine. (Jeg har bodd ett år i Australia, og alt som kommer derfra er jo bare fantastisk ;)) Det er kun deilige kaker, sjokolade og kjeks i boka. Altså bare for de som ikke er på slanker'n.

Her er den fine boka.


Her er det jeg prøvde meg på å lage.Dette er verdens beste sjololadekuler! Jeg anbefaler på det sterkeste å lage. Så enkelt og så godt!
Litt av problemet her er at Frankie er jo på engelsk. Og i det landet bruker de ander mål og ting jeg ikke er helt sikker på hva er. I stedefor dl var det mål i cups. Jeg fant tilfeldig vis et mål på Clas Olsohn som var i cups. Perfekt :)!
Men jeg skal skrive oppskriften her på norsk og i dl til dere så blir det litt lettere:)

Her er det jeg hadde i.OPPSKRIFT:
3,75 dl sukker
125 g smør
3 ss kakao
1ts vaniljesukker
1,25 dl melk

Ha alt dette i en gryte og ta av platen i det massen når kokepunktet.

Så har du i:
5 dl havregryn
2,5 dl musli
2,5 dl kokosmasse

Bland sammen og la det stå og avkjøle seg før du ruller det sammen til små kuler.
Så ruller du de ferdige kulene i kokosmasse, så de får et fint hvitt lag. Deretter skal de til avkjøling

I den engelsk oppskriften skulle det noe som het toastet musli, det er jeg ikke helt sikker på hva er. Men jeg fant denne muslien fra first price. Og om det ikke var riktig, så smakte det hvertfall godt i :)

I dag prøvde jeg noe nytt til middag

Jeg elsker å prøve nye retter og nye smaker. Hadde litt dårlig tid i dag, så jeg var inne på matprat sine raske mattips nettside.
Det endte opp med Røkt svinekotelett med kålsalat på bordet i dag, det smakte.....
....interessant. Var hvertfall en helt ny smaksopplevelse. Ikke stygt, men heller ikke fantastisk godt, så får se om det blir dette til middag en annen gang.

// bilde fra matprat.no

Dette skulle i:
 • 4 stk kotelett av svin
 • 1 ts pepper
 • 2 ss margarin til steking
 • 600 g hodekål
 • 2 ts finhakket ingefær
 • 2 stk eple
 • 50 g valnøttkjerner
Så enkelt, så enkelt.
Ellers så kan du klikke HER for å få hele oppskrifta.

Billig, deilig og fantastisk enkel (student)mat!

Jeg er inne i matlagingskunsten!
For tiden går det mye i supper, det høres kanskje kjedelig ut. Men det er så mange smaker man kan velge mellom. Jeg snakker ikke om posesupper! Det er fy fy...
Å lage en suppe fra bunn går like raskt som å lage en posesuppe, du får i deg mye mer næring, og ikke minst det smaker så utrolig mye bedre.

Jeg bruker sjeldent oppskrift når jeg lager supper. Ingrediensene har jeg på plass, men mikser med litt feeling, kjærlighet og smaking på hvor mye jeg skal ha i av hver ting.


Denne suppen er sykt god, og så har den så spennende smak! Annbefales å prøve selv...
GULROT OG APPELSINSUPPE

Dette trenger du: gulrøtter, løk, ingefær, hvitløk, vann, buljongterninger, appelsinjus, creme fresh.

Hakk opp grønnskaene og la dem surre litt i en kjele med smør.
Ha så i vann og buljongen, jeg brukte hønsebuljong, men vil tro at andre typer funker like bra.

Hviløk og ingefær er med på å gi en god og spennende smak.

Egentlig skal suppen i blender (eller stavmikses) Siden jeg ikke har noen av delene, tar man det man har :)

Så tar man i litt jus (viktig at det er appelsinjus;)) Spætt, slætt, sånn ca 2 dl vil jeg tro

Voala! Man kunne ha en dæsj med creme fresh i på slutten, og det ville jeg jo så klart!
Så er det bare å nyyyyyyte....

Hvis du ikke liker å ta ting på slumpen sånn som meg, kan du gå inn på DENNE bloggen.
Var der jeg fant oppskriften på denne gode suppen, der ligger alt i mål :)
LYKKE TIL MED KOKKEKUNSTENE DINE!
hits