Vintageskatter

Viva la France i grønn Marilyn vintagekjole

Jeg er egentlig veldig blid altså, jeg bare smiler (masse) inni meg på dette bildet....


Denne kjolen er virkelig en av mine vintagefavoritter. Jo, jeg har mange favorittkjoler, men denne er bare til fint bruk. Fant den på Fretex og den er i ekte 50-talls Marilyn Monroe stil. Jeg velger å tro at hun kanskje også har brukt akkurat denne ;)
Skinncluchen jeg holder er jeg også veldig glad i. Den er vintage som min kjære søster ga meg i bursdagsgave i fjor. Har brukt den masse. Skoene er fra HM, og nye, men perfekt farge til vesken.

Siden dette er en kjole til spesielle anledninger ble den brukt 14. juli i år, som er Frankrikes nasjonaldag. Da var jeg og Stephanie i Nice. Nasjonaldager må feires, så vi hadde pyntet oss og stilte opp kl 22 på strandpromenaden for å få med oss fyrverkeriet som sendes opp hvert år.
Skal si det var spetakulært. De fyrte opp raketter i nesten 30 min, et fantastisk fargesprekende show som lyste opp himmelen! Fyerverkeriet ble fyrt opp fra båter, så alt gjenspeilet seg veldig flott i det klare havet under. Hele promenaden og stranden nedenfor var fylt opp med mennesker. Masse liv og stemning, Er du i Frankrike på sommeren bør du prøve å få med deg 14. juli.

 

 

 

 

----------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

 

 

Pretty in Pink


Ja, det er mei sjæl jeg snakker om. So pretty in pink ;)
Jeg fant denne søte vintagekjolen på ebay. Der dukker det opp masse fin vintage. Så jeg byr og vinner noe av det, og jeg byr og "taper" masse av det ;) Like greit egentlig, jeg har ikke plass i skapet eller råd i lommeboken til alle kjolene jeg egentlig ønsker meg.

Men denne søtingen jeg har på har lommer, elsk. Som jeg har fortalt mange ganger før, er lommer fantastisk!
Ble lite tilbehør i dag, bare en rosa machende blomst fra et tre i nærheten og de rosa billig-brillene i 80-talls stil.Og baguette i kurv. Er enda på den franske rivieraen, da står man opp om morgenen og kjøper seg fersk baguette hver dag. Godt det bare er i ferien, grove varianter finnes ikke.

 


 

 

----------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

 

 

 

 

Vintagesommer

Sommeren er en perfekt tid til å bruke vintage. Hvertfall for meg, for det meste jeg eier av vintage er kjoler. Nå er jeg en kjoleperson og bruker det hele året. Men sommeren er herlig, for da slipper jeg store strømpebukser og jakker utenpå de fargerike kjolene.

Denne herlige 80-talls kjolen fant jeg på et marked i Frankrike. Elsker fargene på den og lommer i siden. Kjoler som har lommer er alltid en stor elsk for meg, jeg blir så glad når jeg ser at kjolen har lommer. Jeg kombinerer stort sett nytt og gammelt, så i dag hadde jeg på skinnsandaler og tynt "skinn" belte fra HM.
Innvesterte også i ny grønn klokke. Slike fargerike klokker er jo veldig populære for tiden. Her i sydenland finner man slikt så billig, så da tenkte jeg at jeg skulle kjøpe en. Jeg bruker ikke så mye klokke til vanlig, men kanskje jeg kan begynne å bruke det? Særlig også siden den ikke kostet så mye var det greit å begynne med noe enkelt. Jeg har uansett funnet ut at knallfargede klokker passer til alt!

 

 

 

----------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

 

 

 

Norsk design - Cathrineholm

Cathrineholm er ikke som noen kanskje tror en person, men et emaljeverk som holdt til i Halden. Der jobbet blandt annet Grete Prytz Kittelsen(1917-2010) som har designet disse flotte bollene. Hun regnes blant Nordens fremste formgivere, og har preget norsk brukskunst- og designhistorie fra Scandinavian design-perioden 1945-65 og til i dag.
Hun har vært gift med den kjente arkitekten Arne Korsmo, hun har også vært i samme kunstermiljø med blandt annet Ray og Charles Eames, Walter Gropius, Frank Lloyd Wright og Mies van der Rohe. Det som er så fantastisk med disse kunstrene er at deres design er like moderne og utrolig i dag som da det ble laget fra rundt 1930-1970.

Jeg er så glad for å ha slik flott brukskunst i huset mitt.
Og så er jo bollen så fin til å ha popkorn i!


 

 

------------------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

 

 

Loppelykke...

...fra 50-tallet.Vintage photoshoot

I går hadde jeg photoshoot med Christine. Hun prøvde seg som modell for mine vintageklær. Tidligere har jeg brukt en annen Kristine til dette. Men av og til blir det litt mye bildemas fra meg, så det er greit å ha litt forskjellige modeller å velge mellom.
Det ble masse fine bilder. Christine så veldig bra ut i vintageklær.
Alle disse kjolen blir lagt ut for salg på missM på Epla.Kjoledrømmer i alle varianter!
Hvilken er din favoritt? Har du/bruker du vintageklær?

 

 

Det jeg hadde på - Barcelonastyle

Herlige vårlige Barcelona bydde så klart på annledning til å bruke noe annet en ullstrømpebukser. Det var litt kjølig i skyggene, men herlig sangria på en solfylt kafee fungerte veldig fint. Nå har jeg fått smaken på sangria og jeg vet hva som vanker på bordet her i helga, en smak av vår og en smak av Spania.

I Barcelonas gater fikk jeg sjansen til å bruke min vintage skjorte. Denne røde her en en av mine favorittplagg, jeg blir liksom aldri helt lei av den. Fantastisk farge, og man kan bruke den til de fleste anledninger. Helt klart en av mine beste vintagekjøp.
Det var også kjekt å finne frem dongerijakka fra i fjor. Må vente litt til før jeg bruker den her i Norge, men snart, snart :) Jeg gelder meg, og ser jo lysere tider. Blant annet for at vi nå har stilt klokken mot sommertid.---------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

 

 

Nye vintageskatter i hus

Jeg har hatt stor photoshoot med søte Kristine. Hun har igjen vært snill og stilt opp som modell for alle vintageklæne mine som nå ligger ute til salg på Epla butikken min  "missM vintage"

Gå inn og ta en titt, kanskje du finner noen nye skatter du liker :) Her er bare et lite knippe av alt det flotte som ligger ute nå. missM vintage har også fått seg egen facebookside. Her kan du trykke "liker" så vil du få med deg hver gang det skjer noe spennede og at jeg legger nye plagg ut i butikken.


HERLIG & FARGERIKT
[1] Gressgrønn husmorkjole fra 60-tallet [2] Vakker, turkis sekretærkjole fra 80-tallet
[3] Knallrosa kjole med hvite polkadotter fra 80-tallet

SPORTY & STILIG
[4] Rød herlig genser fra 60-tallet [5] Solgul og supersporty playsuite fra 70-tallet
[6] Sommerkjole i høstfarger fra 70-tallet

70-TALLET ER BRUNT
[7] Den perfekte 70-talls kjolen, elsker måten fargene forandrer seg nedover på
[8] Blomsterglede i kjole fra 70-tallet [9] Stripete kjole fra 70-tallet i sekretærstil
----------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook
 

Det jeg hadde på...Nesten hver dag har jeg på meg noe som er vintage. Om det er en eller flere ting. I dag er det den søte og marineblå babydoll-aktige skjorten eller kjolen for de som foretrekker det, fra rundt 60-tallet. Fantastisk farge på den. Selv foretrekker jeg å ha en shorts under, ellers blir den alt for kort. Kombinert med noen gamle sko som kunne vært vintage pga slitasjen. Men de er ikke det, de er bare et par år gammel. Etter å ha brukt de i dag og de tok inn alt for mye snøvann, fant jeg ut at de har vært med på sin siste tur. Nå må de ta turen inn i de evige gåmarker sammen med alle andre sko som ikke får vært sammen med oss lengre.

Det søte smykket jeg har på meg er fra Lady Luck Rules. Der finner du knalltøffe smykker som lages til deg med ønsket navn på. På mitt står det "Marianne" av naturlige grunner ;)
Historier selges

Jeg har fått nye vintageklær inn i Epla butikken min! Masse flotte nye-gamle klær kommer i løpet av uka. Legger de inn fortløpende. Det er klær som er minst 25 år gamle, vintageklær som har historier å fortelle. Historer de har lyst til å dele med nye eiere.

Det er flotte Kristine som igjen har stilt opp som modell for meg. Hun er så flink, og poserer som en vilken som helst profesjonell modell. Takk for hjepa Kristine:)

Her ser dere noen av kjolene som er på vei inn i butikken til missM sine vintageskatter! Hvilken histore forteller din favorittkjole?

 

 

----------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

 

 

fra 2011 til 1969

Stuen min er under en forandring. Jeg ser at jeg stadig kaster ut de nye tingene og tar inn gamle retro gjenstander og møbler. Men jeg liker det, "Det er som å komme til bestemor" var det en kompis av meg som sa da han kom inn døra. Hehe, jeg får ta det som en kompliment, selv om jeg ikke tror det var det han mente....


// Denne hylla fant jeg på finn.no. Ordentlig 70-talls teak møbel. Her har jeg fått plassert alle designerbøkene mine.

//Den herlige lesekroken min. Kommoden og stolen har jeg hatt i flere år. Den flotte lampen fra 50-tallet fikk jeg til bursdagen min. Bladkurven i bambus liker jeg også godt, den dukket opp hos mamma etter flytting.

// På kjøkkenet har jeg en gammel matte fra ca 70-tallet i plastikk. Genialt, til sommeren tar jeg den bare ut og spyler den ;)

// På gjesterommet har jeg funnet meg et sminkebord. Fra finn.no det også. Koffertene er fra loppemarked.

 

 

 

---------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

 

Vinterbilder og vintageklær

I går fikk jeg dratt med meg Kristine på en aldri så liten photoshoot. Jeg må si hun er tøff og veldig snill som stiller opp for meg på disse bildetakningene i lite klær og kuldegrader! Men så står hun jo også som en proff forran kamera!
Bildene skal ut på Epla butikken min. Her selger jeg vintageklær. Vet du ikke hva vintage er kan du lese mer om det HER.
Ta en titt innom Eplabutikken min for å gjøre flotte vintagekupp!--------------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

 

Hva er vintage?

Mange tror at vintageklær bare er et annet ord for brukte klær, det stemmer ikke.
Kjeder som f.eks Kappahl selger serien "vintage stories" Men kjedebutikkene sine vintageinspirerte klær må ikke la seg forveksles med klær som faktisk er fra svunnene tider.

Generelt er klær som er produsert før 1920 regnet som antikk. Klær mellom 1920 og 1980 stort sett regnes som vintageklær. Derfor er ikke alle brukte klær vintage, de "skal" være 20-30 år eller eldre. Derfor har mange begynt å regne klær fra 90-tallet også som vintage klær. (20år siden)
Mange tenker også på retro som vintageklær. Men retro er mer betegnelsern på klær og gjenstander fra 1960-, og 70-tallet. Selv om de også så klart er vintage, retro gjelder bare ikke for alle vintageplagg.
Noen mener også at vintage bare er klær fra 1920-1970, så det er egentlig et litt vanskelig begrep å definere. For meg personlig er vintageklær fra tidlig 80-tallet og før det. Altså klær fra før jeg er født.

Når man tenker brukt tenker man ofte at det er billig, noe som ikke alltid er tilfelle. Man kan finne mange fine kupp av gamle vintageklær. Særlig på loppemarked og bruktsalg. Men i en vintagebutikk (vintagebutikk er ikke det samme som bruktbutikk) har plaggene blitt plukket ut for deg, du slipper å lete gjennom masse klær som er "ubukelige" derfor er klær der litt dyrere. Du kan fint komme over en pent brukt og stilig dongeribukse fra 70-tallet som koster dobbelt så mye som en ny Levis bukse. Dessuten har de i vintagebutikkene plukket ut klær som er typiske fra sin tidsepoke. Det er heller ikke slik at om man finner en skjorte fra 70-tallet så er det god vintage. Er skorten slitt, hullete og ikke ser bra ut er den ikke mye å samle på uansett. Ser den derimot fin ut i sømmen, lite slitt i fargen og kanksje mangler en knapp. Småting man lett kan ordne selv, kan det vare et fint autentisk vintageplagg.


// morsom hatt fra en vintagebutikk i London.


// Kjempesøt vintagekjole fra missM på Epla (min Eplabutikk;))

 

Vintage er ikke bare gamle brukte klær, det er en livsstil. For de som virkelig er inn i dette, dekorerer de også sitt hjem med møbler og elementer fra en tidsepoke de liker veldig godt.

 

---------------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

 

 

Hest i solnedgang

Jeg fikk tak i dette "fine" bildet fra Epla. Den kjente "elg i solnedgang" er byttet ut med "hest i solnedgang". Et fantastisk stykke kitsch som fikk plass på veggen min.
Det er litt nostalgi i dette også, for jeg er ganske sikker på at bestemoren min hadde et sånn på veggen sin. Som jeg synes var sååååå fin da jeg var liten.


// Fine bildet har fått en litt skrev start og plassering på veggen ;)

// Det er til og med 3D effekt. Morsomt nok består dette bilde av to bilder, et i bakgrunnen, og et som er trykket i sorte sillutter på det fremste bildet.

// Hesten passet hvertfall perfekt inn i min lille krok i stua :)

 -----------------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

 

 

 

Utgåtte nyheter

Jeg har noen gamle magasiner og ukelblader liggende hjemme. Synes det er litt morsomt å lese hva som står av sladder og husmortips på de gulnede sidene.
Det er reklamer, annonser og sider som spør hvis du lurer på noe. Her kan du spørre om hva som er riktig etikke når man kommer på besøk til noen, hvordan man dekker på et bord riktig eller om man har manneproblemer. Settningene er veldig velformulerte med bruk av De og Dem.

Her er et av spørmålene som er satt på trykk:

"Jeg er 16 år og sammen med en gutt på 19 år.
Han har flere ganger antydet at jeg skal få være med på hytten hans.
Bør jeg?"
Usikker Bitten.

 

"Du bør ikke"
Brit.

Haha, enkelt og greit. Dette skal du IKKE være med på. Uansett så har mange av disse innleggene høyt underholdningsnivå!


// Noen av bladene har skiftet litt utseende gjennom årene. Bladene har jeg kjøpt på markeder og i antikvariat.


// Norsk Ukeblad fra 1961, det kostet hele 1 krone. Ekstra morsomt med dette bladet for det er mine besteforeldre som har tatt vare på det i alle disse årene før jeg fikk det.

// Dette er helt klart før varmepumpen sin annkomst ;)

// Bergene melk er i vinden som aldri før...

// Man kan spørre Brit om alt:)


// Trimtips er viktig å få med. For ikke å snakke om den søte turndrakten, med skjørtekant!

// Alle kvinnnene var så pene på den tiden. I flotte kjoler og nydelig oppsatt hår. Jeg liker spesielt godt å se på bildene i disse bladene. For meg som bruker en del vintageklær er det kjekt å hente inspirasjon, ideer og ikke minst lære om hvordan de faktisk kledde seg i den tidsperioden.

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

 

 

snø, kaldt og photoshoot

I dag har jeg tatt bilder av Kristine i vintageklær.  Bildene ble kjempefine og Kristine var så flink, skulle tro hun ikke hadde gjort annet en å stå modell.
Det var ganske kaldt, så jeg må si jeg var imponert av jenta som villig hoppa inn i den ene kjolen etter den andre. For skiftene ble også tatt utendørs. Nå skal jeg bare redigere og ordne litt på bildene før jeg legger de ut for salg på Epla. Gled dere for det kommer masse fine vintageplagg der nå!
------------------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

 

 

 

Hvordan skille gull fra ræl...

En venninne sier til meg: "Hvordan i all verden klarer du å finne så mye fint på loppemarked? Du må lære meg hvordan jeg kan skille gull ut i fra alt det rælet som finnes i gymsalene". Jeg måtte le, men det var jo et hyggelig "kompliment"
Så måtte jeg tenke litt på hva jeg gjør når jeg er på loppemarked. Det er ikke alltid jeg finner noe, men innimellom dukker det opp ting jeg ser på som godbiter.

Det er alltid lettere å se pene ting når man ikke ser det sammen med alt "rælet" som min venninne nevner. Så her er kunstykket å finne det man leter etter. Men det er også forskjell på hva jeg synes er pent og hva du liker...
Jeg har ofte tenkt litt på forhånd hva det er jeg leter etter. For en tid tilbake var jeg på leting etter et respatexbord. Derfor gikk jeg alltid først til møbelavdelingen når loppemarkedene åpnet, for å se om kanskje min skatt lå der.
Det kan være lurt å være tidlig ute, men det er ofte også fult kaos da, så det kommer ann på hva man orker, og hvor lyst man har lyst på eventuelle ting.

Men her er noen tips fra meg for å finne "gull"
* Tenkt litt gjennom på forhånd hva du leter etter (rammer, lamper, kitsch figuerer, bilder)
* Vær forberedt på å måtte lete litt, ikke tenk at du blir å se noe fantastisk med en gang du kommer inn.
* Hold opp tingen du ser på, få den bort fra de andre tingene. Dette gjelder både klær og gjenstander.
* Tenkt deg hvordan denne tingen kan få en kul plass hjemme hos deg.
* Du kan kjøpe "feil" .Men det var på loppemarked og kostet jo ikke så alt for mye. Jeg har en kasse med ting som skal tilbake til loppemarked. Her er det snakk om resirkulering ;)

 


// Denne kitsch figuren har jeg fanget opp på et loppemarked.

// Ved et par tilfeller har jeg faktisk sett en sånn bladholder på loppemarked. Tipper den er fra slutten av 70,- midten av 80-tallet. Da var bambusmøbler veldig inn. Jeg fikk min av mamma da de flyttet, så dette er et familieklenodie som bare hadde gjemt seg på loftet i noen år ;)

// Telefonen gjør ingen nytte, jeg har ikke hustelefon en gang, hadde jeg hatt det, ville nok denne ha fungert. Men nå synes jeg den fungerer som en fin dekorgjenstand. Man kan like godt pynte med en telefon som med en vase.

// Globusen er meg veldig kjær, ble så glad da jeg fant den. Det er nok den fineste lampen jeg har.

 

------------------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

 

 

Slik ser du om et plagg er vintage

Det er ikke alltid lett å se hvilken tidsepoke klær er fra. Man kan alltids gjette, men det viser seg ofte at det bar er en reproduksjon inspirert fra det tiåret du tror. Jeg er ingen ekspert på dette, men har tatt med meg et par tips på veien, som jeg nå tenker å dele med dere.Glidelåsen - Er det metallglidelås er sjansen for at plagget er fra 1960 eller før stor. Vinlyglidelås kom ikke på markedet før på 70-tallet.Sømmen - Se på hvordan sømmen ser ut. Ser den industriell og ny ut er den nok også det. De hadde større tråklesting før. Men plaggene synes jeg ofte sitter bedre sammen en i dag.Merkelappen - Er det et merke du kjenner til i dag? Eller ser rett og slett lappen ut som den er fra en tid for lenge siden?

Ingen merkelapp - For ikke så alt for mange år siden var folk mye flinkere til å lage sine egne klær. Det var nok mye billigere å kjøpe stoff for så å sy sin egen kjole. Denne kjolen fikk jeg uten merkelapp, så mye tyder på at den er laget av flittige hender, kanskje på 60-70-tallet en gang.

Jeg kjøper en del plagg på e-bay, da kan man bli "lurt". Jeg har noen gang kjøpt kjoler som ser gamle ut på bilder. Men når jeg får de hjem "føler" jeg at det er noe som ikke stemmer. Det kan være at stoffet ikke virker gammelt nok eller at sømmene er alt for fine. Det er slikt som kan skje når man ikke kjøper i butikk. Jeg bryr meg egentlig ikke så mye om det, så lenge jeg liker plagget ellers. For meg må ikke plagget være vintage for at jeg skal kunne bruke det. Jeg henter jo like mye inspirasjon fra tidligere tidsepoker.

 

TIPS:
Studer klær fra de forskjellige tiårene. Finn ut hva som var typisk.
Skal du lete etter vintageklær bruk god tid i butikken.
Se etter om sømmene er hele, er sømmene av god kvalitet? Begynner stoffet å bli slitt?
Vær åpen for andre ting, kanskje du finner noe helt annet en det du egentlig leter etter.
Slå til selv om plagget kanskje ikke passer deg helt, du kan legge opp eller sy det inn kanskje. Mange kjoler kan også se bra ut om du får et belte rundt livet hvis de er litt for store.

Tenkt på at du får ett plagg som ikke mange andre, kanskje ingen har.

 

------------------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

 

I'm blue (daba de daba da)

Jeg er veldig glad i denne blå-blonde-vintage kjolen min. Synes den er så søt. Den herlige sløyfen i halsen gjør alt. Jeg liker godt å kombinere litt nytt med gammelt, Kjolen tror jeg kanskje er fra 60-tallet. Hatten kjøpte jeg på en liten søt butikk da jeg var i St.Tropez i sommer. Vesken er fra HM, den har jeg hatt i noen år nå, men den er så liten og søt, så det er en av mine favorittvesker. Skoene er også vintage, jeg merka i dag at de er litt store til meg, så jeg skal kjøpe noen såler å legge i, kanskje de blir litt mer passe da. Jakka fant jeg på Uff, egentlig hører den til ett sett med kjole og jakke. Jeg kjøpte hele settet bare pga jakka. Det har blitt mitt favorittplagg på kort tid, jeg bruker den til alt nå for tiden!

 

I just love the colour on this blue vintagedess. The jacket is from a second hand stor, I just got I but I use it to everything now. It soon became one of my favourite items.


------------------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

 

 

Frøken Dianas Salonger

I Markveien i Oslo finnes det mange søte butikker. En av dem er Frøken Dianas Salonger. Jeg elsker den butikken, jentene som jobber der er alltid så søte og hyggelige, pluss at det er så spennende å gå på jakt og lete etter fine vintagegodbiter.
De har både klær og interiør, noe som gjør butikken så morsom. Det er noe nytt der, men mest gammelt. Man kan finne fantastiske fest og ballkjoler, nydelige smykker og acessorize, lampeskjermer og komoder. Alt ditt "gammelelskende" hjerte måtte begjære.

De har facebookside som du kan medle deg inn i. Da får du tips og oppdateringer om når de får nye herligheter inn i butikken sin.

Har du ikke vært innom butikken enda er det absolutt værd en titt. Adressen er Markveien 33 på Grünerløkka, butikken har åpent alle dager, også søndager!
// Kjoler til en hver anledning, pajetter til hverdag og fest.

//  Litt nytt også som disse fine religionromantiske lysene.

// Denne badedrakten fra 60-tallet var bare helt fantastisk!!!

// Smykker og øredobber med og uten klips fra 60-70-80-tallet.

// Regnbuens farger i klær.

// Herlig, herlig, hvem kan motstå denne? Jeg elsker kitsch.
One of my favorite stores in Markveien is "Frøken Dianas Salonger". The cutest little vintage shop.------------------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook
.

Litt på kanten....

Sommeren nærmer seg slutten, men det er fortsatt mulig å bruke fine kjoler med tynt sommerstoff.
Denne kjolen i fantastisk nude look fant jeg på Frøken Dianas Salonger, jeg antar den er fra 50-, 60-tallet.
Den er gammeldags og gjennomsiktig så man må ha på underkjole, med mindre man har en riktig så elegant truse under som dekker alt og litt til ;)
Den har herlige rysjer på skuldrene og i den "riktige" lengden rett under knærne. Sammen med litt moderne tilbehør som leopardskjerf er dette det perfekte anntrekket å ha på litt sånn på kanten av sommeren....
// Vintageveske

// Hårbøyle fra Hennes og Mauritz

// Bølgebelte fra Hennes og Mauritz

// Lite leopardskjerf fra Hennes og Mauritz
// Ja det er meg og Snøhvit....Summer is almost over, but you can still wear youre summerdress a little bit longer. This is my lovley 50's, 60's dress. I just love the nude color in it, and it turns out perfect when you use  a nice lepard scarf.


------------------------------------------------------------------------------------------
Liker du bloggen min?
Følg meg på Bloglovin og Facebook

I min 60-talls badedrakt

For en tid tilbake fant jeg en liten skjønnhet på e-bay. Den var mørkeblå med store røde og hvite prikker på. Det var en badedrakt med knapper og skjørtekant. Drakten var bare så søt at jeg måtte ha den.
Jeg ble ren litt foreska i denne saken anno 1964.
I found this funny and sweet swimmingsuite on e-bay. It's from the 60's.

Jumpsuit

Jeg elsker min playsuit/jumpsuit! Denne fant jeg på ebay og er fra herlige 70-tallet! Det er så herlig at ting kommer tilbake igjen. Etter å ha vært "dødt" i noen år så blir det moderne. 

 

 

My lovely jumpsuit from the 70's.

Jeg har fått en pistol

Ikke en hvilken som helst pistol, men en kakepistol.
Det var mamma som har tatt var på den etter sin bestemor, altså min oldemor.
Og som det står i brevet som fulgte med vindundermaskinen (ord hentet fra brevet), så kan jeg nå imponere gjester og familie med lekre småkaker.


//slik ser den ut, med masse forskjellige former

// "kjære husmor"

// pistolen ligger enda i orginaleska som den kom i. Skrevet med snirklete hånskrift nådde den min oldemor på Sola en gang på 50-tallet?

kr 12,50 på Stangeland Snarkjøp

Mamma kjøpte huset hun har bodd i hos sine foreldre. De som er litt voksen er jo flink til å ta vare på ting. De har ikke vokst opp sånn som oss med kjøp og kast tilværelsen som vi befinner oss i.
Derfor dukket det jo opp mye rart inni skuffer og skap da jeg hjalp mamma med å tømme huset. Blandt annet denne møbelpussen. Hihi, den kostet kr 12.15 på Stangeland Snarkjøp. Det var der mamma bodde som liten, så flaska må være kjøpt på begynnelsen av 60-tallet.
Det er jo litt morro at slike ting faktisk har blitt tatt var på, men om den er like bra som møbelpuss er vanskelig å si.
Solskinnsglass

Da mamma flyttet dukket det opp masse fint i skapene. Siden hun skulle flytte til en mindre plass og jeg alt hadde en mindre plass, var det ikke plass til alle hennes fine ting på den nye plassen, da fikk jeg de på min plass istede:)

Noe av det jeg fikk var disse fine solskinnsglassene.
Det er ikke arvegods, men hun har kjøpt dem på freetex. De er vel fra sånn ca 70-tallet. Fine er de hvertfall, og det er plass til god vin i dem.

Når en fremmed snakker til deg
//jeg var ganske tøff da jeg gikk ut av døra i dag.

kjole: 60-tallet fra ebay
strømpebukser: Donald Duck'ish fra HM. De kosta bare 10kr så jeg tror de prøvde å bli kvitt dem
jakke: skinnjakka ble kjøpt i Argentina
solbriller: fra i fjord, ukjent butikk
smykke: morsomt kamerasmykke fra Frøken Dianas Salonger i Markveien


Det hyggelige som skjedde i dag var at en helt fremmed mann stoppa meg på gata for å fortelle meg at jeg hadde på meg en veldig fin kjole! (Dette sa han for å være hyggelig, hverken mer eller mindre)
Det synes jeg var så koselig å høre og satte stor pris på.
Gir du komplimanger til fremmede folk hvis de for eksempel har på seg noe du synes er fint?
Jeg har gjort det flere ganger, for jeg synes det er så hyggelig å få sånne selv!

Se min kjole (4.vers)

Se min kjole den har masse blomster på.
Alt hva jeg eier det er likt som den.
Det er fordi jeg elsker alle blomster
og fordi jeg skulle ønsker hadde grønnere fingre en det jeg har...

Jepp, fortsetter med kjolesangen min:)
Men værsene begynner å bli litt vanskelig å synge.Se min kjole..... (2.vers)

Se min kjole, den er blå med hvite prikker på.
Alt hva jeg eier det er likt som den.
Det er fordi jeg elsker alt det blå med hvite prikker på.
Og fordi at ebay er min venn

1.vers

Tilbake til 70-tallet med respatex

Jeg har fått bestemor og bestefars gamle respatexstoler, de har stått på loftet i flere år og lite brukt. Så de er jo mer eller mindre nye. Nå har de fått plass på kjøkkenet mitt sammen med det nye respatexbordet. Det har blitt kjøpt på en brukthandler. Helledussan det nye bordet var lite, men det var kanskje sånn det var på den tiden. Små blokkleiligheter i Oslo, var ikke plass til så mye mer. Det er to klaffer på det så man kan få det i nesten dobbel størrelse. Men jeg vet også at det finnes større varianter av bordet, så jeg får holde øynene åpne. Det jeg liker med dette bordet er at det har røde striper i mønsteret sitt som passer perfekt til stolene!


// akkurat som den gang da


// de røde fine nye stolen


// lysekrone er perfekt til kjøkkenet


// litt kulturkræsj og jeg liker det

Se min kjole den er rød som....

Se min kjole den er rød som huset mitt.
Alt hva jeg eier det er rødt som det.
Det er fordi jeg elsker alt det røde,
og fordi jeg har så lyst på en brannmann til venn!

I dag kom den røde 60-talls kjolen, sammen med de blomstrete vårskoene i bruk!

Den gamle reisen

Av alle mine raritetfunn på loppis har jeg også fått med meg en skjønn liten koffert. Den veier nesten ingenting og har håndbagasjestørrelse.
Den er kongeblå utenpå og rubindrød inni. Perfekt for en prinsesse som meg ;)


// fin fin koffert


// Koffertens siste reise var en uketur til Las Palmas høsten 1983. Den gangen hadde man bare fem nr i telefonnr sitt.


// Jeg tror det var en fin dame som eide den, for inni var det fint speil, man kan se det fineste portretter i det. Og man kunne ha alle flaskene sine her. Den gangen var det også lov å ha med mer en 100ml væske inn på flyet. Tidene forandrer seg.


// Den gang het det  Braatens safe, det heter det ikke i dag. Men flyet gikk fra Gardermoen og ikke Fornebu som var hovedflyplassen den gangen. Men jeg måtte google litt og fant ut at charterflyene stort sett gikk fra Gardermoen.


// Neste gang blir kofferten med meg på tur istede. Men hvor går reisen?

Jeg fant jeg fant, sa Loose Threads...

..."hva fant du nå da"? Sa x-roomyen.
"Jeg fant en fint ting" Sa Loose Threads glad.
"Æsj, må du kjøpe den også? Hva skal du med den"?
"Å, jeg har slikt å gjøre, jeg har slikt å føre, jeg skal vel finne en plass til denne også"
"Ja, takk og lov for at vi ikke bor sammen lengre" sa x-roomyen med ett lettelses sukk.

Som dere skjønner har jeg også denne lørdagen tilbrakt noen timer på loppemarked. For å se om det dukker opp noen spennende lopper! Det var ett par fine skatter i dag også. Jeg tror jeg har et sterkt ønske om å forvandle hjemmet mitt... Men jeg må ha ett større hus først, der jeg bor nå er det jo bare 60-70kvm, det holder jo ikke i det hele tatt.


// Endelig ble jeg verdenseier! Retro meg fikk retro verden, kloden har forandra seg litt siden globusen ble produsert. Blant annet skjer det jo litt småting på Island for tiden som sikkert deler landet i to, eller lager det større...


// Fantastisk mønster og fantastiske farger, en ganske fantastisk krakk egentlig
// Kjempefint service fra Figgjo, ikke noe slitt i fargene. Men man kan ikke kjøpe seg alt man har lyst på her i livet. Eller kan man det?


// Grønne gressfat med blomster, som macher det gule solfatet mitt med blomster


// Etter en lang dag med loppeshopping må man ha litt hvile før man drar hjem med de nye stolene.

Old school Nintendo

Jeg husker godt den jula jeg og min 4 år yngre søster fikk TVspill. Det var en Nintendo! Vi måtte love på tro og ære at vi skulle dele likt på den og ikke krangle. Jeg tror vi klarte det sånn noen lunde bra. Det endte opp med at siden jeg var best, fikk jeg spille mest ;) Enkelt og grei regel...

Jeg har enda den Nintendoen stående. Det er ganske gøy å ta frem innimellom å spille. Husker godt da Super Mario3 kom, hvor fantastisk bra grafiken var... Nå ja. Har et litt annet syn på det i dag! Haha.// Yes, har ikke glemt gamle kunster....


Men virker ikke din gamle spiller? Jeg hadde prøvd mange ganger, mens spilleren bare blinket med det røde lyset, så prøvde jeg å google litt og fant denne videoen på youtube. Og jammen var det ikke mer en et lite fantastisk triks som skulle til for å få det til å virke!Har du ikke tatt var på Nintendoen din? Da kan du først angre litt og så kan du gå inn på DENNE nettsiden hvor flere av de minnerike spillene ligger ute.

Godteritårn


// Denne nydelige skåla kjøpte jeg på loppemarked i helga. Perfekt til potetgull.


// Nydelig fat som passer perfek til smågodt...


// Nam nam....


Skatter fra mammas kjøkken

Mamma holder på å flytte, da blir det ryddet i skuffer, skap og loft. Er mye spennende som dukker opp da. Jeg har måtte dele litt med min søster, men det har gått sånn noen lunde greit så langt. Vi måtte trekke lodd på et bilde som begge hadde lyst på, hun vant.... (æsj, men det sier jeg ikke høyt;))

Her er noen av småtingene jeg fikk med meg hjem.

//to stk Figgjo tallerkner. Hvis noen vet hvor jeg kan finne skåla som skal være til tallkerkenen til høyre blir jeg veldig glad!


//Nydelig blomstrete kaffeservice. Dette er ca 80 år gammelt. Bestefar fortalte at han husket det fra sin mor da han var liten.


//Morsom skål, vet ikke når den er fra men, liker den. Den ser nesten ut som en kongelig krone


//Verden søteste kakefat på 3 etasjer, denne blir perfekt til å serve småkaker på!


//Serveringsfat som er håndmalt.


//Stavangerflint tallerken med Tromsømotiv. Design av Inger Waage


//Soltallerken med blomster på!

Blomster titter opp av snøen

Selv om det er vinter kan man jo drømme litt om sommeren og ta på seg en fin sommerkjole :)
Denne har jeg kjøpt i Markveien i Oslo. Jeg er litt usikker på når den er fra, når jeg ser på den tipper jeg 70.tallet. Men de sømmene som er brukt indikerer at den heller er laget på 90-tallet. Men jeg synes den var så fin, så jeg kjøpte den uansett....

Råååååååsa

Girly girl som liker rosa ;)
Alle jenter med respekt for seg selv har ett rosa plagg, eller ti i skapet sitt. Jeg har ett par så jeg faller inn under den kategorien. Fant denne på internett og falt med en gang for fargen, så da "måtte" jo den bare havne i min postkasse til slutt.
Kjempefin sekretæraktig kjole med stilig snitt, ikke antydning til å være mye brukt, fra ca 70-tallet.

In the mood for lavendel

På min jakt etter vintageklær finner jeg innimellom noen små skatter. Denne har jeg kjøpt i Oslo, synes fargen er helt nydelig. Kombinasjonen med blomstrete topp og ensvarget underdel liker jeg veldig godt. Som mange andre kjoler fra denne tiden så henger de to delene sammen. Kvaliteten på denne kjolen er også veldig bra, ingen rift eller antydninger til at den er slitt eller brukt. Antar at den er fra ca. 70-tallet.

gult ER kult ;)

Derfor har jeg kledd meg i gult fra topp til tå.
Denne herlige kjolen fant jeg på nettet. Den er sånn ca fra det fine 60-tallet, og har en helt fantastisk farge. Pluss verdens nydeligste sløyfe på ryggen. Det er den som gjør hele kjolen for meg.Jeg har ikke bursdag...

Men likevel så fikk jeg en kjemepfin bursdagsgave i går. Det var en litt forsinka hilsen fra min søster.
Det var verdens fineste clutchveske i skinn. Hun hadde funnet dette lille underet på ebay. Vil tro den sånn ca er fra 80-tallet.Det fulgte også med ett lite bilde som har den peneste personen i hele verden på seg ;)
Det er i tykt glass, så den fine personen inni ikke skal knuses så lett...


Samt verdens søteste lille sett for jentevelvære, med den nydelige sommerfølelsen på.

Det der er jo bare SÅÅÅÅÅÅ retro

Dette er mobiltelefonen jeg bruker for tiden. Jeg husker ikke helt når det var vi alle hadde sånne telefoner, og ikke bare jeg, men har en følelse av at det ikke er så mye mer en kanskje 10 år siden (selv om det er lenge siden i noens øyne)

Tingen er at min egen telefon sluttet å virke, så den ble sendt inn på service. I mellomtiden fikk jeg denne fine lånetelefonen. Det er nå godt over 2 måneder siden jeg sendte inn min mobil, så jeg burde kanskje etterlyste den...
MEN jeg liker denne så godt, at jeg har mest lyst til å beholde den. Den kan fint leve en uke uten å lade opp batteriene. Vel og merke med lite prating og moderate sms'er. Ja for den kan sende sms :) Derfor har jeg alt jeg egentlig trenger i en mobil her!


Er den ikke fin?!


En slager av et spill, Snake, er like morsomt hver gang!


Se her! Jeg løy ikke på meg SMS'ene ;)

På med rød leppestift

og en grønn herlighet fra 70-tallet.


//på med røde lepper
//fantastisk med lommer i


//tilbehøret er viktig, som små reinsdyr

Innerst på loftet finner man...

...bestefars gamle strikke jakke!
Med en sløyfe så blir den så fin og passer til meg.Er det sommer snart?

For da kan jeg ta i bruk denne fine fra 70-tallet!Back to the 60'sMin nydelige blå kjole fra 60'tallet. Jeg bare elsker de søte sløyfene som er på armen.

Min nye gamle kjole

Endelig kom den i posten, kjolen som jeg bestilte på ebay før jul.
Den er fra 60-tallet, turkis og fin med blomster. Det som er spennende med slike gamle gamle klær er at lukta også følger med. Man kjenner parfymen til den som har hatt den på før meg... Lurer på hva hun tenkte da hun gikk rundt i denne drakten?hits